Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Patrija,tikra dar negali palūžti.Užsienio spaudoje skaičiau apie 66 metų rumunę,kuri po IVF susilaukė dukters.Ir per Lietuvos tv apie ją rodė,ji dabar yra seniausia mama pasaulyje.Tai,va,ji
po pirmo IVF pastojo,bet 4 nėštumo mėnesį įvyko persileidimas.Bandė darkart.Tąsyk jai įsodino 3 embrionus.Vienas nustojo vystytis,tačiau likę 2-augo.Deja,8 nėštumo mėnesį viena dvynukė mirė,todėl jai buvo atliktas Cezario pjūvis.Sausio 16 dieną susilaukė dukters Marijos Elizos,kuri svėrė 1400 g.
Tas pavyzdys mane įkvepia-kaip negalima nustoti vilties.Juk mes,po galais,dar nesame pensininkės! supermama.gif
Atsakyti
QUOTE(patrija @ 2005 03 03, 14:25)
o kas tokia histeroskopiją? o kaip tuos du kartus skaičiuot? du atskiri apvaisinimai ar  vienas, o po to dar šaldyti įdėti?


histeroskopija - tai kaip ir operacija, kurios metu žiūri, ar su gimda viskas tvarkoje (čia taip savais žodžiais nusakiau biggrin.gif ).

kalbėdama apie du kartus, turėjau omenyje nepastojimus po bet kurios procedūros, tiek IVF'o, tie ir su užšaldytais.
Atsakyti
Britta, nu nuspirk gal dėl visko testuką ryt rytui - tiek žmonių nėštumo tau linkėjo - būna gi stebuklų wub.gif

Svajuke, aš vistiek įkišiu savo trigrašį nes sms'ais negalėjau motyvuoti savo nuomonės. Histeroskopiją paprastai daro, kai kas nors matosi echoskopiškai arba kai yra keli persileidimai. Tačiau, aišku, būna tokių bjaurių atveju, kai nesimato nieko echoskopiškai, bet kažką randa. Žiūrint dar kada darytų tą histeroskopiją. Kiek aš žinau, jei daro pirmoje ciklo pusėje, patikrina, ar nėra kokių nors darinių, o jei daro antroje - įvertina endometriumo būklę. Bet aišku turi perklausti gydytojos - gal aš ir painioju kažką.
Tavo atveju beje antrojo IVF negalima laikyti eiline nesėkme, tai kaip jau sakiau nelaimingas atsitiktinumas, mano žiniomis, netuirintis nieko bendra su gimdos kokiais nors negerumais, bet vėlgi gal aš neteisi, todėl siūlyčiau paklausti U (ji visgi didesnę chirurginę patirtį turbūt turi) - ar gali kažkokios problemos gimdoje išstumti vaisių iš gimdos (perileidimas tikrai gali būti, bet kad išstumtų nežinau). Jei pasakys, kad gali - tada gal ir verta daryti histeroskopiją. Jei ne - na nežinau, grynai nusiraminimui....
Atsakyti
7 dienos tai l.mažai. man idėjo 11 d. testa dariau po 16 d. rodė kaip ir (-) ir tik 20 diena buvo aiskios 2 linijos.
Neskubėk, ir svarbiausiai nestresuok, tavo pacios mintys daug ka lemia.
Atsakyti
man jau dešimtą dieną po įsodinimo (neskaitant įsodinimo dienos) rodė neryškią juostelę, kuri atsirado po gerų 15 min. o 12 dieną jau po penkių min. gana ryški juostelė buvo. daug hormonų mano organizmas gamino (sako, dvynukų požymis wink.gif). bet manau, kad viskas ir čia yra labai individualu.

Vilte, laikykis.
Atsakyti
Sveikutės, matau kad yra Zaira, Vira. parašykit, ar jums taip nebuvo, žiauriai išsipūtęs (nesveikai net atrodo) skrandis ir pilvas, nežinau, kur ieškoti priežasčių, skaudėti, skauda tik kai greitai vaikštai, nelabai galiu paeiti, susilenkti, ką jūs apie tai manot, šiandien 11 diena po įsodinimo. Nežinau, kur dienti, sunku kvėpuoti, bijau net valgyti, atrodo, kad sprogsiu. Visi stebisi kam parodau.

Jausmas toks, kad viduje kažkaip būtų daug oro ir nebūtų vietos daugiau niekam, taip tęsiasi 5 diena. kažin ar čia hormonai, ar skrandis? Nežinau, jau norėčiau daktarams pasirodyti, nes tikrai labai sunku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 08 kovo 2005 - 08:25

Nors nesu dariusi IVF, bet visgi iš savo gydytojiškos patirties galiu pasakyti, kad .....

Vilte, tai negali būti skrandis. Jei skrandis būtų išsipūtęs penkta diena, vemtum ištisai ir jau ko gero seniai ligoninėj gulėtum. Greičiausiai tai žarnynas...Ir būtina pasikonsultuoti VK 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Jau sakiau - man rodos nejoks čia ne skrandis. Jei būtų buvę iš karto po įsodinimo būtų elementari hiperstimuliacija, o dabar aš spėju, kad liaudiškai tariant nėštuminė hiperstimuliacija -įvyko implantacija, yra nėštumas (ypač jei daugiavaisis), dėl to yra visi hiperstimuliacijos požymiai. Jei labai vargina, be jokios abejonės turi pasirodyti gydytojui. Turi gerti labai daug skysčių - ne mažiau 2 litrų, geriausia negazuoto mineralinio. Nu ir HCG jau gali darytis ax.gif


Клинические симптомы СГЯ обычно проявляются в середине -конце второй фазы цикла и являются следствием введением овуляторной дозы ХГ, а также на ранних сроках беременности, где важную роль играет эндогенный ХГ.

Когда СГЯ развивается в лютеиновую(вторую) фазу и имплантация не происходит , синдром резко исчезаетспонтанно с наступлением менструаций, редко достигая тяжелой формы.

Ели же имплантация происходит, может наблюдаться отягощение состояния симтомами, которые могут длиться до 12 недель беремености.

Поздний СГЯ обычно ассоциируется с поздней имплантацией, вызванной, возможно, значительным подъемом чХГ в плазме.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 08 kovo 2005 - 09:58
QUOTE(Viltė @ 2005 03 08, 10:31)
Blyn, bet šiandien tik 11 diena po įsodinimo, o jeigu HCG neparodys?


Tada būk kantri ir sulauk termino smile.gif Žiūrėk pagal savo psichologinę būseną - jei esi pasiruošusi abejotinam atsakymui, tada bandyk...Pati supranti - jei bus teigiamas, viskas OK, jei neigiamas - vis dar nieko neaišku...
Bet dėl skausmų pasiskambink - būk gerutė wub.gif
Atsakyti
Vilte aš visa heart.gif su tavim.

Na mano procedūra buvo paprastesnė, bet kas yra hiperstimuliacija žinau - juk net ligoninėj dėl to gulėjau... sad.gif

Kol atostogavom su vyru viskas buvo gerai - man liepė daug gerti, o ir sysiu ėjau kas valandą. Buvo liepta saugoti pilvuką - nesilankstyti, netupinėti.

Kai grįžau į darbą kažkaip per tuos reikalus mažiau gėriau vandenuko, daugiau sėdėjau prie kompo ir tada jau buvo jau ne kas... pilvukas pūtėsi, kiek skaudėjo, bet labiau buvo jautrus... man tada buvo 4-5 savaitė.
O kad vandens atsiranda pilvo ertmėje, tai kiek aš suprantu ir yra pagrindinis hiperstimuliacijos požymis. Man darė ir punkciją - bet išsiurbė labai nedaug apie 200ml. O daugiau nesikaupė, atitikdavo normas.

Tad mano patarimas irgi būtų ramybė, saugojimasis, daug gerti ir sisioti tongue.gif (ir ligoninėj tik tą ir dariau) o jei labai baisu ar nesikaupia vanduo - paskaičiuoti diurezę - kiek išgeri ir kiek padarai sysiu.
Viskas turi būti gerai. wub.gif

Nežinau, bent jau aš vaikščiojau kaip kokia šventoji. Nors buvo problemų, bet viduje buvo tokia palaima ir ramybė - tai laikėsi visą nėštumą, tik dabar jau stogelis važiuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anelija: 10 kovo 2005 - 14:28
Vilte nežinau ką tau patarti ,man turbūt nebuvo hiperstimuliacijos tik buvau išsipūtus,gal taip reagavo organizmas per mėnesį praėjo .Pakentėk iki trečiadienio o kiek vaikiukių manau ,kad jau matys, nes man U.matė kai atėjau po 14 dienų jinai sakė įtariu ,kad vienas ,o tiksliai pasakė kai buvo 6 savaitės.O baimė dabar lydės visą gyvenimą dėl vaikų iki kol į pensiją išeisim.
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2005 03 14, 15:58)
Svajuke, kaip laikaisi? Ar išsiaiškinai ką nors dėl tų kraujavimų? Ar jau baigėsi?


laikausi po truputį. bet kraujuoti dar nebaigiau. jau 15 d. man M. sakė, kad tai normalu, kad po negimdinių taip būna. o dar kadangi man valymo nedarė, tai natūraliai viskas turi išsivalyti ir tai užtrunka ilgiau. bet kai ji man tai pasakojo, buvo tik 9 diena. tad lyg ir jau reikėtų pradėti nerimauti. bet ryt einu pas U. žiūrėsiu, ką ji man pasakys. nežinau, ar galima šiuo atveju ką nors padaryti... g.gif
Atsakyti