Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Agnieška, kiek aš skaičiau, standartas yra 4 ląstelių. Jei daugiau, geras požymis, vadinasi labai gerai dalijasi. Jei 2 ląstelių, laikoma, kad sulėtėjęs dalijimasis ir galima bijoti, kad jie nustos dalijęsi. Tačiau yra daugybė istorijų, kai moterys pastoja ir su 2 ląstelėm. Gal jos patekę į natūralią terpę - į gimdą - pasijunta geriau ir pradeda greičiau dalintis. Dėl kažkokių priežasčių būna fragmentuoti embrionai, t.y. juose būna kažkokių pašalinių medžiagų. Nelabai aš išmanau, Agnieška, reikėtų gydytjo klausti, girdėjau viską viena ausimi...Nenoriu nušnekėti į šoną. Pas mane tarkim buvo 2 embrionai net po 8-ias ląsteles. Atrodo geriau ir būti negali, o 10-ą dieną po įsodinimo pradėjau sirgti (taip nebūna net natūraliam cikle). Aš manau reikia ieškoti dėl ko atmeta organizmas.
Atsakyti
QUOTE(agnieška @ 2005 02 04, 23:16)
Noriu paklausti, koks endometriumo storis optimaliausias prieš IVF ??


jei nesapnuoju, tai atrodo, kad skaičiau, kad iki 14 mm. Pas man per paskutinį IVF-ą buvo jau 16mm.
Atsakyti
QUOTE(agnieška @ 2005 02 04, 23:42)
o pas mane blyn, 6 mm.  sad.gif Žiauriai mažai.
Gal dėl to ir nepavyko mano IVF.


šiandien VK sakė, kad 8 mm. jau pageidautina, o 16 mm, kaip mano buvo - daugoka
Atsakyti
Turiu klausimą visoms, kurios darė IVF.

Ar pas jus visada su makšties mikroflora buvo gerai? Ar gali būti problemų, jei man yra kokia bakterija (pvz., kai daro punkciją arba įvedant embrionus, galima užnešti ką nors) Man prasidėjo peršėjimas, žodžiu, negerai, įtariu, kad tai tikrai ne grybas, nes jau atskiriu, be to, ištisai nuo grybo gėriau Diflucan. Ar galiu į tai nekreipti dėmesio ir startuoti su IVF, ar vėl gydytis antibiotikais, kol bus gerai? Be to šonas nepraeina skaudėti. Ar nebus čia man pravalas?

Suprantu, kad reiktų pasigydyti, bet labai jau dažnai tie antibiotikai man buvo skiriami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 07 vasario 2005 - 09:34
Vilte, labai sunku ką nors žinoti - nežinia kokie tie mikrofloros nukrypimai. Kiek aš skaičiau, vieni gydytojai labai sureikšmina bet kokį mikrobą, kiti nekreipia dėmesio į nedidelius nukrypimus.
Bet kokiu atveju aš visgi siūlyčiau prieš IVF neužsiimti jokia saviveikla ir tartis su gydytoja. O tau nesiūlė kontraceptikų - gal ir skausmas per tą laiką praeitų, ir peršulį kuo nors ne tokiu agresyviu pasigydytum, ir IVF-ui kontraceptikai ne pro šalį (aš tarkim gersiu)....
Atsakyti
meginos, norejau paklausti patarimo. ka daryti, jeigu hormonas titotropinas yra nukrypes nuo normos pirmoje ciklo puseje?
Atsakyti
čia tu apie tirotropinį - TTH ar apie kokį?
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2005 02 15, 11:38)
parašykit, kas žinot, prašau sad.gif .


Gydytojai liepia daryti 14-ą dieną neskaitant įsodinimo dienos. Aš dariausi 12-ą, nes pradėjo smarkiai tepti. Jei 14-ą dieną dar testas būna neigiamas, o mmm nėra, po poros dienų dar siūlo kartoti.

Vilte, tau karštis šaltis nuo Diferilino - man buvo lygiai tas pats. Aš visama tame stengiausi įžiūrėti gerąją pusę - vadinasi organizmas reaguoja į vaistus, o juk to ir reikia....
Aš valerijonus gerdavau lašiukais, bent jau man jie gerokai geriau veikia....Siūlyčiau tau imti biuletenį, tai nors nesiparinsi, kad nemiegi, galėsi per naktis knygas skaityti ir natūraliai lūši, kai reikės poilsio. Šiaip gal raminamųjų napdaugink, nežinia kaip jie gali sureaguoti su stimuliatoriais. Stenkis suimti save į ranaks, nes visi nervai dar prieš akis. Mėgaukis, kad pagaliau kažką realiai darai. Įsikalk sau, kad tiesiog neturi teisės praskysti. Ir nėr ko čia galvoti, kad tai tik bandymas. Net jei netiki sėkmė, privalai vyti jėga tokias mintis, ir kaip autogeninėj treniruotėj įtikinėti save, kad tau pasiseks wub.gif
Atsakyti
ačiū, merginos, visoms už palaikymą. daktarė ką tik paskambino ir paprašė pasidaryti dar vieną nėštumo testą. sako, o gal tas kraujavimas dar netikras... nežinau, ar taip gali būti... tad greit lėksiu namolio, viltis durnių motina, taip sakant.

na, smulkiau apie mano IVF. man darė ICSI. iš paimtų 12 kiaušialąsčių apsivaisino net 11. gydytoja sakė, kiad ICSI atveju čia nerealus rezultatas. 80 proc. apsivaisinimo ICSI atveju laikoma jau superiniu. tad šiuo požiūriu man pasisekė. na, o embrioniukų gavosi visokų. įdosino man geriausius - 2 po 6 ląsteles, švarius, ir vieną - 4 ląstelių ir truputį pasišiukšlinusį (turiu omeny defragmentuotą). likę buvo įvairios kokybės - ir prastų, kaip praėjusį kartą ir geresnių. visi jau užšaldyti, laukia savo valandos. kiek jų išlaikys atšildymą, nežinia. sakė, kad geriausiu atveju 50 proc. vadinasi, jei gausim bent 4 tai jau bus ohoho.

va, o per punkciją man ar tai pažeidė kraujagyslę kiaušidėje, ar tai sprogo folikulas. aš jau pati nebežinau, kas ten. bet čia, mano nuomone, yra ir gydytojos kaltė, ir mano organizmo kaltė, mat nekrešėjo kraujas (gal čia dėl aspirino, kurį vartojau????). bet rezultatas buvo toks, kad mane supjaustė, leido antibiotikus ir t.t. ir t.t. bet dalinė operacijios nauda, kad man nebereiketų daryti laporoskopijos, juk visus vidurius jau ir taip man išžiūrėjo wink.gif. ir paaiškėjo, kodėl kairiojoje kiaušidėje niekas neišsistimuliuodavo. pasirodo, ji baisiose sąaugose vargšelė kamuojasi ir yra praktiškai nefunkcionali. gaila, aišku.

v, o kodėl nepavyko tai neaišku. galbūt ir operacija turėjo įtakos, juk organizmui buvo baisus stresas, vaistai ir visa kita. galbūt kas nors negerai yra su mano gimda,nežinau. be to, mano problema yra ta, kad turiu labai kietą gimdos kaklelį ir jis neleidžia lengvai įsodinti embrioniukų. tai gali irgi būti priežastis. sakė, gal reikėtų bandyti įsodinimą daryti su narkoze. vienu žo, dabar toks chaosas galvoje pas mane.
Atsakyti
http://www_ivfconnec.../allboards.html

labai įdomus forumas anglų kalba apie IVF-us. Pati juo labai ,,naudodavausi" besidarydama IVF
Atsakyti
skaitau amerikietiškus puslapius apie IVF-ą, ten labai daug dėmesio skiriama alternatyviai medicinai, meditacijai, akupunktūrai, vaistažolėms. kas dar sudomino, tai amerikiečiai paskaičiavo, kad strasas pablogina IVF-o rezultatą iki 93 proc.! Gal ir reikalingas mums tas psichologas, ypač ruošiantis IVF-ui, ir dar akupunktūrininkas.koks nors žolininkas būtų gerai:)
Atsakyti
viename amerikietiškame puslapyje radau info, kaip sau padėti per IVF procedūrą - masažai, kvėpavimo pratimai, meditacijos ir pan. tai siūlo kinietiškos medicinos propaguotoja. kam įdomu, galima paskaityti čia:
http://howtomakeafam...e_technique.htm
Atsakyti