Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

norėčiau ir aš paklausti profesionalų nuomonės apie kontraceptikus. viena ciklą gėriau femodeną, dabar nusipirkau diane 35, ten tipo dėl odos problemų. bet dabar skaitau apie kontraceptikus, galvoju, gal geriau gerti femodeną, nes Diane 35 anotacijoje parašyta, kad ten pagrindinė paskirtis odos problemas sutvarkyti, o šalia to ir kontracepcija. tai ir galvoju, ar nepakenks mano organizmui, ar pasiekisu tikslo sureguliuoti kiaušidžių veiklą su šitais kontracceptikais. kaip manote?
Atsakyti
QUOTE(svajukė @ 2005 01 13, 11:31)
kokios Jūs visos protingos  smile.gif .


bent jau aš - ne taip jau ir labai. biggrin.gif nereikia kurti stabų wink_3.gif visi esame žmonės, ir visi klystame. tiesiog diskusijose ir ginčuose gimsta tiesa, ar ne?

ryte, čia reikėtų tikro profesionalo. nes kiekvieni kontraceptikai yra skirtingos sudėties; skirtingas estrogenų ir progestinų santykis; jei yra kokios hormoninės problemos ar nori pasiekti tam tikro tikslo, reikia rinktis tam tikrus chemikalus wink_3.gif pvz., man teoriškai (pagal mano problemas)labiausiai turėtų tikti tie, kur daugiau progestinų. baisu, kai moteris tiesiog nueina į vaistinę, ir nusiperka kažkur išgirsto pavadinimo kontraceptikus.
Atsakyti
QUOTE(ryte @ 2005 01 13, 09:37)
norėčiau ir aš paklausti profesionalų nuomonės apie kontraceptikus. viena ciklą gėriau femodeną, dabar nusipirkau diane 35, ten tipo dėl odos problemų. bet dabar skaitau apie kontraceptikus, galvoju, gal geriau gerti femodeną, nes Diane 35 anotacijoje parašyta, kad ten pagrindinė paskirtis odos problemas sutvarkyti, o šalia to ir kontracepcija. tai ir galvoju, ar nepakenks mano organizmui, ar pasiekisu tikslo sureguliuoti kiaušidžių veiklą su šitais kontracceptikais. kaip manote?


Aš labai ilgai gėriau Diane-35. Jie turi vieną papildomą komponentą - ciproterono acetatą, kuris veikia antiandrogeniškai (mažina testosteroną). Nemanau, kad jis pakenktų, kiaušidėms lyg ir patinka, kai mažiau testosterono smile.gif
Bet aš tai nekesičiau kontraceptikų kas mėnesį rolleyes.gif


Atsakyti
QUOTE(ryte @ 2005 01 18, 13:31)
kaks simboliškas IVF-as.
o tu turejai problemu su prolaktinu?
o dexametazono tau izraelietis neliepe gerti?
sėkmės Svajuke, laikykis.



dexametazono neliepė gerti, bet ir aš pati pamiršau užklausti, ar nereikėtų sad.gif o prolaktinas mano dar prieš pirmąjį IVF buvo truputį (bet nedaug) padidėjęs, bet geriant vaistus viskas ok. ir dabar geriu iš principo profilaktiškai, tam, kad dėl viso pikto jis nepadidėtų (mat per IVF dėl visų tų stimuliantų ir blokatorių prolaktinas turi polinkį kilti, bent jau izraelietis taip sakė).
ir labai norėčiau, kad tas simboliškumas atneštų mums 2.gif
Atsakyti
Mallena, geras - matyt man bebūnant pas Usonienę tau ir skambino, nes girdėjau kaip kažkam aiškino, kad viskas tvarkoje smile.gif

Taigi, kaip supratote, jau grįžau iš U.
Labai daug apie pačią gydytoją nekalbėsiu - kažkaip visgi paskui paškudna ant dūšios, kai daug prišneki schmoll.gif
Bendrauti man buvo malonu - matyt, laukai tinkami biggrin.gif nesijaučiau nejaukiai.
Į visas mano problemas pažiūrėjo labai kompleksiškai. Iš karto užakcentavo "silpnas" vietas, pati ėmė siūlyti, kas yra koreguotina ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį. Tas irgi nuteikia viltingai.
vasario 1 dieną guluosi laparaskopijai ir histeroskopijai. Viską atliks pati Usonienė.
Dėl IVF kolkas pašnekėjom bendrom frazėm, viskas bus matyt po diagnostinių procedūrų.
Bet kokiu atveju Usonienė pirmoji iškėlė tą problemą, kuri badė akis ir man - kad aš turiu problemų ne tik su pastojimu, bet ir su išnešiojimu. Beje, ji vėlgi pirmoji iš pirmos echoskopijos pastebėjo, kad mano gimdos forma nelabai gera, netgi perklausė, ar negimdžiau anskčiau laiko... sad.gif

U. kilo įtarimų, kad pas mane problemos su prolaktinu - šią hipotezę iškėlė būtent dėl persileidimų priežasčių ieškojimo (ko nedarė iki šiol nė vienas gydytojas) - ir patikrinus krūtis parodė, kad yra iššskyrų, taigi prolaktinas greičiausiai netvarkoj...Tiesą pasakius, nebepamenu kada šis tyrimas man darytas. Ir įdomų dalyką pasakė apie prolaktiną - visų pirma jis trikdo ovuliaciją, o vėliau gali būti persileidimo (nesivystančio nėštumo) priežastis.

Ai, gera vėl kažką daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dolė @ 2005 01 19, 14:30)
[patikrinus krūtis parodė, kad yra iššskyrų, }
Daiva
pas mane prie speneliu tokie kaip inkštyrai,ir jie išsispaudzia,gal ir tau taip?



Na tokie kaip inkštirai, jei teisingai tave supratau, yra pas visas, nežinau, ar iš jų gali kas nors varvėti unsure.gif Šiaip skystis išsispaudžia, bent jau man, iš paties spenelio centro, ten tokia kaip skylutė yra blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(ELZYTĖ @ 2005 01 23, 14:47)
Merginos, norėjau paklausti, ar už užšąldymą reikia mokėti? Ir ką daryti tuo atveju, jei vėliau tų užšąldytų nepanaudočiau (nesidaryčiau daugiau IVF-ų).



Elzyte,

Embrionų užšaldymas kainuoja 600,0 Lt http://www.vaisingum...ges&page_id=165 . O ką daryti su nepanaudotais embrionais įstatymiškai nėra apibrėžta, tačiau vienas dalykas aišku: jie jūsų šeimos nuosavybė. Iš esmės yra 3 būdai: "padovanoti" kitai šeimai, leisti atlikti tyrimus arba sunaikinti schmoll.gif
Atsakyti
Svajuke,

Vidutinis folikulų dydis punkcijos dieną turėtų būti ne mažiau kaip 18 mm. Gleivinė iki įsodinimo dar paaugs - tai punkcijos dieną matyt turėtų būti 10-12 mm.
Kada pas tave planuojama punkcija? Ir kokia dabar situacija?

Dėl embrionų - tikrai žinau, kad negalėčiau jų atiduoti.
Atsakyti
QUOTE(svajukė @ 2005 01 24, 11:18)
gydytoja irgi taip sakė. tai badausi toliau. tik vat nesuprantu, ar čia man vienai taip, ar kaip, bet leidžiantis difereliną visada labai skauda. bet kaip sakant, per kančias į žvaigždes.  biggrin.gif


Man tai skaudėjo, o ypač prieš pabaigą.
Atsakyti
Ryte, stai radau, kokiu reikia tyrimu pries IVF'a.

Arteja tas laikas, kada visos startuosim. 4u.gif


http://www.vaisingum...ages&page_id=24
Atsakyti
QUOTE(JustaZ @ 2005 02 01, 09:08)
Ryte, stai radau, kokiu reikia tyrimu pries IVF'a.

Arteja tas laikas, kada visos startuosim.  4u.gif
http://www.vaisingum...ages&page_id=24


Ryte,

bet tu jau vieną IVF dareisi. Man atrodo, kad antram IVF nereikia kartoti tų Aids ir sifilio tyrimų. Gydytojai neprašo. Aš papildomai pasidariau Ureaplazmas ir mycoplazmas, nors jų nereikalauja, bet man ramiau, kadangi turėjau anksčiau. Dar pasitikrinau Raudoniukės antikūnus, nes nebuvau sirgusi. Pasirodo, arba kažkada mane paskiepijo, ko aš nežinau, arba persirgau lengva forma, nes turiu antikūnų, kuo labai apsidžiaugiau.

Geriausia pasitarti su gydytoja, nes be reikalo pinigai išmesti. Dar manau nereikia Toksoplazmozės ir Citomegalo kartoti, jei jau esi pasidariusi anksčiau. Dėl hormonų nežinau. Gal irgi tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 01 vasario 2005 - 09:19
As dariausi IVf.Gyvenu Danijoje tai buvo viskas kolkas nemokoma.Normaliai Danijoje dengia tris kartus, bet as buvau du kartus pastojusi tuo tarpu ir vystymasis sustojo, tai del tos priezasties danija kompensavo man dar 3 kartus. rolleyes.gif
Truputi apie save... smile.gif Isvaziavau dirbti aukle , priziurejau dvi mergaite.Savaitgaliais su kitais Lietuviais eidavom i diskoteka ten susipazinau su savo vyru.Istekejau wub.gif thumbup.gif Laiminga , vilciu , svajoniu , pilna.Per musu medaus menesi pradejome planuoti leliuka, nestuke.gif , galvojau kad pastosiu po vieno menesio .Deja verysad.gif vargstam , kovojam , kenciam, verkiam cry.gif , ir tikimes jau ketvirti metai pakelyje.Sunku buvo , nauja salis , seima , kalba, mintys "niekada nebusiu mama".Dabar geriau pripratau.Nezinau kodel bet ko toliau to daugiau tikiuosi , turetu buti atvirksciai.
Sklaudziausia buvo tada , kai buvau pastojusi ir vystymasis sustojo pirma karta 5savaiteje, vos buvo matyti , antra karta 10 savaiteje. Prisimenu buvau tokia laiminga , pirkau vyrui geles , sveikinau tapus teveliu, bet ,,,, cry.gif tai buvo tik trumpa svajone . Siandien galiu pasakyti , kad geriau nebuciau is viso pastojusi, nes sio jausmo negaliu pamirti.Antraji karta per ta 10 savaiciu suspejau ir daug priaugti ir jaustis mama, ir drabuzeliu prisipirkti , ir viso kito , zinoma to viso nereikejo daryti , kol nebuvau 100% tikra.
Skaudziausia matyti , kad mano vyras kencia labiau uz mane.Jis jauciasi kaltas nors nekaltinu , ir kalbos niekada tokios neturejome.Kaip vyras jis isgyvena nepaprastai sunkiai. Pavdziomis Akimis nuziuri kiekviena vaika , nescia moteri , ar vyra einant su vaiku.
Nenoriu daug bedavotis manau , kad jus visos isgyvenote , ta pati gal net dar daugiau. Labai noreciau su jumis draugauti , kalbeti , pasitarti. 4u.gif
Atsakyti