Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Agnieška, puikūs rezultatai thumbup.gif Taip ir toliau smile.gif

Utrogestą BŪTINA pradėti vartoti prieš įsodinimą (kiek pamenu, paskiria iš karto po punkcijos), Utrogest ir yra vaginalinis progesteronas.
Estrogem - gleivinei smile.gif
Atsakyti
beje, merginos, kadangi daugeliui iš mūsų prieš IVF reikia vartoti kontraceptikus pasidalinsiu savo nedidele patirtimi šiuo klausimu. smile.gif taigi nusipirkau aš pabandymui tą išgirtąjį kontraceptinį pleistrą. drąsiai galiu pasakyti tai, kad žiauriai patogu. aš kadangi esu didelė nemėgėja gerti visokias piliules, tai šitas variantas man tiesiog idealus. savaite užsiklijuoji ir vargo jokio nematai smile.gif na, o savo darbą apsauginį tikriausiai irgi šis daiktas atlieka (gaila, negaliu patikrinti biggrin.gif ). zinoma, pleistras šiek tiek brangesnis už tabletes, bet kadangi retai reikia, tai kodėl gi nepasinaudojus patogiaisiais žmonijos išradimais. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(jurga05 @ 2005 01 07, 14:57)
Svajuke, kaip suprantu pleistras reikalingas pareguliuoti hormonų pusiausvyrą prieš IVF, ar ne?


na, gal ne visai. juos skiria tam, kad iki procedūros nesusidarytų funkcinės cistos, kurios slopina vaistų stimuliuojamąjį poveikį. jei jos susidaro, procedūra atidedama ir reikia ciklą praleisti, kad jos išnyktų. na, ir dar sako, kad tam, jog kiaušidės pailsėtų prieš didelį darbą. smile.gif
Atsakyti
Laukiam geru rezultatu megalol.gif
Atsakyti
QUOTE(viltis @ 2005 01 10, 11:08)
Jurga05, tai Tau stimuliavo Meškauskienė, o punkciją irgi ji darė? Kaip supratau, pas Jus buvo imuninis nesuderinamumas? Kas jį ir kaip nustatė?


Viską nuo pat pradžių dariausi pas Meškauskienę - keletą inseminacijų, taip pat ir IVF. Taip - pas mus imuninis nesuderinamumas, kuris buvo nustatytas po sueities.

Punkciją darė gyd. Meškauskienė, tačiau prieš punkciją dar siuntė pas Usonienę, nes jai buvo šiokių tokių dvejonių kada daryti punkcija, nes folikulai vystėsi palyginus nevinodai - vienas buvo jau peraugęs, kitiems reikėjo dar paaugti. Be to, pas mane vienoje kiaušidėje po stimuliacijos užaugo tik vienas folikulas ir tas kaip sakė nieko nevertas, todėl visos viltys buvo sutelktos į likusius kitoje kiaušidėje.
Atsakyti
Agnieška, atsipalaiduok. Man atrodo, kad dar per anskti spręsti iš pojūčių. Pvz. man po abiejų (nepasisekusių) IVF-ų tik apie 8-9 dieną atslūgdavo krūtinė.
Atsakyti
merginos norėčiau paklausti kurios daresi IVF ir nepaviko po kiek laiko pilvo skausmai praėjo , man atrodo kaškas ne taip mėnuo jau praėjo kaip dariausi ,krutine atleido po menesiniu o pilva siaubingai skauda ar tai normalu gal gal dar nesugijo?
Atsakyti
Lorensio, jei pas tave būtų buvę labai daug folikulų, sakyčiau, kad tai normalu, tačiau jei ne - neturėtų taip ilgai skaudėti. Nors šiaip po IVF gana ilgai reikia laukti, kol kiaušidės atsistato.
Be to, dar reikia žiūrėti, koks ciklo metas pas tave, jei netoli ovuliacija, greičiausiai vėl subrendo ne vienas folikulas, dėl to ir skauda. Man pilvas būdavo išsipūtęs ovuliuojant ir iki mėnesinių beveik kaip per stimuliaciją minimum pusę metų, jau buvau pradėjus kompleksuoti, maniau taip ir liksiu visam gyvenimui išsišovusiu pilvu...

Bet kokiu atveju būtų labai naudinga pasitikrinti, kas ten pas tave darosi.
Atsakyti
Daivute man darė su donorinėmis ir po vaistu mėnesinės tik buna kitaip visai ju nebuna dabar jau virs 2savaičiu nuo menesiniu o pilva siaubingai skauda neisiputes ,o negakėjo ko nors pradurti?
Atsakyti
Taip, aš pamenu, kad tau darė su donorinėmis, bet aš maniau, kad bandė ir tavo kiaušialąsčių gauti - tipo paraleliai abi stimuliavo...
Tai dabar iš viso nesusigaudau...Jei buvo donorinės kiaušialąstės, tai tau iš viso nieko nedarė per IVF? Tuomet tavo skausmai neturi būti iš viso susiję su IVF? O apie kokį pradūrimą kalbi? Dar nuo to IVF, kai tave pačią stimuliavo?
Bet kokiu atveju, jei labai skauda, turi būtinai pasirodyti ginekologui, kad neužleistum kokio uždegimo. Saugok sveikatą, aš kažkodėl manau, kad tau reikia dar bandyti su savo kiaušialąstėm pas kitą gydytoją, todėl labai labai saugok save. Be to, gali būti kokia cista ir jei labai skauda, tai gali būti net ir pavojinga. Žodžiu staigiai rytoj varai pas ginekologą.

Lorensio, bijau pameluoti, man rodos buvo pora mergaičių iš Panevėžio ar šalia Panevėžio, bet nebepamenu kas. Gal kas atsilieps po tavo žinutės. Gal iš planuojančių yra kas iš Panevėžio, tikrai nežinau.
Aš taip įtariu, kad pas tave FSH per aukštas, bet pas mane jis irgi per aukštas, Klimas man kartojo ir kartojo, kad man niekas nesigaus, bet gavosi net 15 kaiušialąsčių, Bogdanskienė iš viso pasakojo, kad su nerealiais FSH parodymais pavyksta išstimuliuoti.
Sunku man Lorensio nieko nežinant ką nors patarti. Aš juk tik spėju apie FSH, bet jeigu jis didelis (ot kad žinotum koksai), tai tikrai be IVF niekas nepadės, nes Klostelbegitu neišstimuliuosi, tik sveikatą pagadinsi...Bet gal apie kažką kitą kalba eina...
Aš gal patarčiau kreiptis Vilniuje arba į Vaisingumo kliniką arba pas Telyčėnienę (pas ją Eglė M. vaikšto).
Ir tik po pakartotinių tyrimų pas kitą gydytoją galvočiau dėl donorinių.

Agnieška, aš esu skaičiusi gydytojų komentarus, kad blogesnis požymis, kai nieko neskauda. Pas tave dabar implantacijos dienos, taigi ypatingai saugok save. kartais sako, kad implantuojantis gerokai skauda, be to gali net pasirodyti keli lašai kraujo - tai geras požymis, taigi, jei pasirodytų, nesigąsdink smile.gif
Po įsodinimo padidėja hiperstimuliacija, taigi normalu, kad viską skauda. Nepamiršk tiktai gerti labai daug negazuoto mineralinio.
Man atrodo, kad kolkas pas tave viskas labai gerai.
Atsakyti
Agnieška, man irgi skaudėjo kaip prieš mėnesines. Bet Zairai pavyko, o jai irgi skaudėjo kaip prieš mėnesines. Manau, kad šie pojūčiai gali būti nuo papildomai naudojamo progesterono, o gal ir nervų. bet jei skausmai baisūs, tai nelauk ir skambink gydytojai. Ar nedūsti, pilvas nesipučia?

Britta, man per pirmą IVF-ą sakė B., kad apsivaisino 3, o kai parodė (man pareikalavus) per mikroskopą, tai aš mačiau 2 apsivaisinusias, o trečia nebuvo pasidalinus. Esu tuo tikra.

na, dar gali paprašyti, kad po įvedimo parodytų echoskopu, kas ten vyksta. tiksliai nepamenu, bet berods Zaira sakė, kad jai rodė.

tai echoskopu pamatysi šviečiantį skystį, embrionų nepamatysi. Gali specialiai su kitu kateteriu suleisti šį skystį, o tavo embrionus kitai parduoti. Taip ir būsi amžinas klietas mad.gif biggrin.gif Nusišnekėjau, taip gali daryti tik psichas kokiam nors siaubo filbe pvz. ,,Dantistas". Būtų gerai, kad įsodinant embrionus dalyvautų nepriklausomas ekspertas, kaip loterijose. Bet ir jį gali papirkti. Babkės visur babkės sad.gif
Atsakyti
Na kiek zinau vizito pas ginekologus isvakarese myletis nepatariama,nes gal su tavim netik kalbesis,bet ir apziurines,gal tyrimuka koki paims

Atsakyti
QUOTE(svajukė @ 2005 01 13, 09:39)
Mallena, džiaugiuosi, kad U. tau patiko. nėra jau ji tokia bloga. jos tik visko klausinėti reikia.  biggrin.gif

o vat aš šiandien buvau apžiūroj prieš IVF. ir keistą dalyka daktarė pasakė. nors aš jau vakar baigiau vartoti kontraceptikus ir jau tuoj turėtų prasidėti mmm, mano gleivinė, pasirodo, yra kaip ciklo viduryje (sakė, tiesiog ideali įsodinimui būtų  smile.gif). pati gydytoja nusistebėjo, bet sakė, kad čia nieko blogo, tiesiog mmm prasidės vėliau. bet man tai vis tiek truputį neramu pasidarė. pagalvojau gal čia to kontraceptinio pleistro poveikis buvo per silpnas. nežinau.  smile.gif


gleivinę užaugina hormonai; jei jie buvo išjungti, kitaip ir būti negali smile.gif juk kontraceptikai stabdo tai, kas padeda pastoti doh.gif

QUOTE(svajukė @ 2005 01 13, 09:54)
oi, Eglut, aš tai šiandien su sulėtinta reakcija (daugiau miegoti reikėtų  smile.gif), tai tavo atsakymo ir nesupratau.  doh.gif  blush-anim-cl.gif tai ar čia gleivinė ok, ar čia visgi kontraceptikai neatliko savo darbo? reikėtų man tikriausiai labiau pasigilinti į tai, kas natūraliai moters organizme vyksta ir kas, kaip ir dėl ko vienaip ar kitaip funkcionuoja  biggrin.gif


Kaip veikia kontraceptinės tabletės

Kontraceptinės tabletės užtikrina apsaugą nuo nėštumo slopindamos ovuliaciją, gimdos gleivinės išvešėjimą ir tirštindamos gimdos kaklelio gleives.

... (apkarpiau, kad mažiau vietos užimtų - kam įdomu, galit pasiskaityti tinklapyje tongue.gif )

Kontraceptinėse tabletėse esantys hormonai - estrogenas ir progestinas - veikia panašiai kaip ir natūralūs organizmo hormonai, bet, vartojami tam tikromis dozėmis ir režimu, pakeičia įprastinius natūralius hormonų kiekio svyravimus, taip apsaugodami nuo nepageidaujamo pastojimo.

Ne mažiau svarbus, užtikrinant kontraceptinį poveikį, ir kontraceptinių tablečių poveikis gimdos gleivinei bei kaklelio gleivėms. Per 7 dienų pertrauką, kai tabletės nevartojamos, pradėjusi storėti gleivinė nespėja pakankamai išbujoti, mat tabletėse esantis progestinas anksti sustabdo šį procesą. Vartojant kontraceptines tabletes, gimdos gleivinė būna plonesnė, nepasiruošusi priimti ir maitinti gemalą. Be to, progestinas slopina spermatozoidų judėjimą pro tirštą ir klampų gleivių kamštį gimdos kaklelyje. Toks kontraceptinių tablečių poveikis gimdos gleivinei ir kaklelio gleivėms yra mažiau svarbus kontraceptiniam patikimumui nei ovuliacijos slopinimas. Tačiau jei, dažniausiai užmiršus išgerti tabletes, ovuliacija vis dėlto įvyksta, minėtas progestino poveikis išgelbėja užuomaršas nuo nepageidaujamo pastojimo.

http://www.prisimink...fo.s/kaipveikia

tingiu gilintis tongue.gif

svajuke, kontraceptikai, matyt, visa jėga per pirmą jų vartojimo ciklą ir nesuveikė. per antrą viskas turėtų būti OK. be to, neaišku, kokia jų sudėtis - šiuose, matyt, progestinų daugiau (įvairių kontraceptikų sudėtis skiriasi). o progestinai (II ciklo pusės hormonai) skatina gleivinės augimą.
Atsakyti