Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE (Daiva @ 2004 12 02, 18:09)
Aš įtariu, kad kaip tik tyli dėl to, kad nieko jos nežino.... laugh.gif

O dėl embrionų kokybės.......Nu blyn - jei jau apsivaisino, nematau, kodėl jaunai moteriai turėtų būti kažkas blogai...absoliuti nesąmonė...suprantu, jei arčiau klimakso...tuomet iš tikrųjų sakoma, kad ženkliai krenta kiaušialąsčių kokybė...

biologė aiškino, kad mano kiaušialąstės kaip pagyvenusios moters (dėl storų sienelių visų pirma), nors skaitausi dar prie jaunų... būtent tai jiems ir atrodo labai keista. bet vėlgi, pasirodo, aš ne viena tokia. pasakojo, kad dar jaunesnei už mane tokią pačią patalogiją tuo pačiu metu rado... ir vėliau dar rado, bet tai merginai lyg tai dėl didelių dozių antibiotikų (spėja) taip atsitiko.
Atsakyti
QUOTE (Justytė @ 2004 12 07, 17:10)
Parašysiu dar ir čia. Vyro FSH normą viršija trigubai, o PRO dvigubai. Ko gero dėl to ir nesivysto spermiukai. Kokių minčių.... unsure.gif ?

nežinau, kaip ten su tais vyriškais hormonais bei jų reguliavimu. bet džiugu bent tai, kad spermiukų nebuvimo priežastis yra aiški ir su ja galima vienaip ar kitaip kovoti. thumbup.gif tai tikrai gerai. nes , pavyzdžiui, maniškio spermos blogumo priežastys buvo nurašytos į tą didijį nenustatomųjų procentą. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Justytė @ 2004 12 07, 17:10)
Parašysiu dar ir čia. Vyro FSH normą viršija trigubai, o PRO dvigubai. Ko gero dėl to ir nesivysto spermiukai. Kokių minčių.... unsure.gif ?

reikia pasitarti su specialistais. mano vyrui irgi diagnozavo siek tiek per maza tostesterono kieki kraujyje, tai liepe gerti vaistus. bet paselis parode, kad ir zarazu yra, tai liepe gerti antibiotikus. o vienas su kitu nesuderinami dalykai. nors ir nuo vieno ir nuo k ito kokybe ir judrumas pagerejo. taip kad gal ir yra vilciu bent kiek atgaivinti tu spermatozoidu, tada gal nereikes Tesos. bet naturaliai vis tiek be sansu, bent jau man taip aiskino gydytojai, jei nera, tai ir nebus, kad naturaliai gautusi. nebent nebutu spermiuku del varikoceles ar kitos priezasties, kuria chirurginiu budu galima butu taisyti.
Atsakyti
Sveikos,

aš irgi planavau IVF kovo mėn.,bet gydytoja,kai mes aptarinėjom,ką galima padaryti,išsitirti,pasigydyti iki kito IVF,pasiūlė palaukti vėlyvo pavasario ar vasaros.Sakė,to negalima pagrįsti moksliškai,bet pastebima tendencija,kad vasara pastoja didesnis procentas,negu kitu laiku. smile.gif
Atsakyti
Merginos paskaitykit.....baisu dry.gif
TWINS WITH TWO SETS OF PARENTS
05 Nov 2002


SOUNDBITE
''The latest failure by the Leeds General Infirmary’s Assisted Conception Clinic is just one example of how human error occurs in putting the “wrong” sperm into the “wrong” egg. ''
Nuala Scarisbrick, LIFE Trustee

LIFE, the national prolife charity, is shocked but not surprised at the latest IVF scandal where black twins were born to a white couple.

LIFE Trustee, Nuala Scarisbrick, said: ‘Stories of IVF created babies born to the “wrong” parents have made headlines for years. The latest failure by the Leeds General Infirmary’s Assisted Conception Clinic is just one example of how human error occurs in putting the “wrong” sperm into the “wrong” egg.

The legal aspects of this case are still to be finalised, but the human suffering by both couples and their families must be considerable. The comments by the Leeds hospital and the watchdog, the Human Fertilisation and Embryology Authority, acknowledge the harm that has been done, but say that such “mix-ups” are “extremely rare”. However, following the Leeds case, the supervision of the IVF procedures has been tightened up, indicating that the procedures were faulty.

Once again the manufacture of human beings in laboratories has brought anguish, rather than joy. A child should be loved unconditionally by his or her parents. Under normal conditions parents accept the gift of their children regardless of perfection or imperfection.’
Atsakyti
Sveika,Viltis

Embrionų kokybė,kuriai įtakos galėjo turėti vyro grikiai,mano hiperstimuliacija;ta pati hiper... galėjo turėti neigiamos įtakos jau įsodinus,nes gimda buvo sudirginta.
Gydytoja sakė,kad norėtų pabandyti man ilgą schemą,bet bijo dėl tos pačios hiper...Pažadėjo nusiųsti mano istoriją į Izraelio kliniką,su kuria jie bendradarbiauja,ką patars tie gydytojai. Dar sakė,kad tie antri vaistai(ne gonalis),kurių dabar neatsimenu pavadinimo ir kurį parašysiu vėliau tongue.gif galėjo man netikti ,nes "eina kalbos",kad juos vartojant mažesnis procentas pastojimo,bet iš kitos pusės,juos naudojant mano hiper...buvo lengvesnės formos,nei pirmą kartą.O šiaip sakė,kad tai yra laimės dalykas huh.gif Kad yra pastojusių ir su visu tuo,ką aš turėjau....Ir ne visada gali tiksliai pasakyti,kodėl nepavyko.
Taigi,viską apsunkina mano organizmo reakcija į vaistus.Palauksim,ką pasiūlys izraeliečiai smile.gif

O ką pasakė tau?
Atsakyti
Jurgele, taigi bandau paaiškinti, bet nedaug, nes nelabai turiu kada.

IVF - dirbtinis apvaisinimas mėgintuvėlyje. Čia ta pati brangiausia procedūra. Temoje PAGALBA Egle M kaip tik šiandien davė nuorodą kur galima daugiau pasiskaityti apie tai.

IUI - irgi pagalbinė procedūra, iš esmės irgi laikoma dirbtiniu apvaisinimu, bet moters organizme, o ne mėgintuvėlyje. Ji santykinai "nebrangi". Apie tai ieškok info ar pagalbos temoje INSEMINACIJA.
Atsakyti
QUOTE(nomedaxx @ 2004 12 28, 21:17)
o blyn man VK taiirgi nepasake, kad pusle turi buti pilna. Tai dar pries pat procedura staigiai nulekiau i tulika. O kodel pusle turi buti pilna.


Jeigu neklystu, tai tam, kad echoskopiškai geriau matytųsi, kur patalpina embrionus, nes tipo yra geresnės ir blogesnės vietos...Nežinau kuo...
Atsakyti
Vilte, man gydytoja aiškino, kad citrotide lyg tai vietoj diferelino vartojamas, t.y. vartoji gonali ir citrotide. praeitais, t.y. 2003 m. jis buvo labai sėkmingas daugumai, bet 2004 m. nelabai sėkmingas, bet nesuprasi dėl ko. Šiaip gydytoja aiškino, kad patogu su juo dirbti.
Atsakyti
QUOTE(svajukė @ 2005 01 04, 08:49)
ačiū, Ryte.

o kiek pamenu tai deksametazonas slopina imuninę sistemą, ar ne? bet gydytoja šio vaisto man neliepė vartoti. gal ir nebūtina... g.gif


Aš taip pat geriu dexamethazoną, bet hormono testosterono mažinimui...
Atsakyti
o čia, merginos, tokios įdomybės - horoskopai IVF-ams blink.gif megalol.gif

http://www.ma-ma.ru/...y.php/theme/801
Atsakyti
Jurga, fragmentacija ir yra kai nelabai gera embrionu kokybe bet ji skirstoma lygiais, jeigu maza fragmentacicja,, tai gal kokio antro lygio emrbionu kokybe, nes auksciausio lygio embrionai buna be fragmentacijos zymiu.
jo, man irgi sake, kad storos sieneles pasitaiko, o gal ir dazniausiai buna, o gal ir butinai yra pas moteriskes, kurios yra vyresnes. kadangi man 27, o per pirma IVF-ą buvo 26, tai tipo labai negerai, kad tokiam amžiuje tokie požymiai, dėl to aš ir pergyvenu šiek tiek. Bet iš kitos pusės, tai, ko gero, ne problema dirbtiniam apvaisinimui, nes man juos irgi ,,apšlifavo". jeigu sieneėls būtų normalios, gal galima būtų pastoti natūraliai, o to taip norėtųsi. Tai tau, Jurga darė IVF-ą dėl neaiškių nevaisingumo priežasčių? o dabar nustatė, kad nepastojai dėl storų sienelių?
Atsakyti