Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE (ryte @ 2004 12 02, 13:11)
Daiva, kaip sužinoti, kad yra problemų su kiaušialąstėmis? iš kelinto IVF-o jie gali nustatyti?

Jeigu aukštas ar ribinis FSH, galima spėti, kad kaiušialąstės bus nekokybiškos.
Jeigu daug tuščių folikulų, kažkas su genetika netvarkoj...
Jei daug kiaušialąsčių neapsivaisina (norma, kai apsivaisina apie 60 proc. išpunktuotų kaiušialąsčių). Čia gali būti vėlgi genetinės priežastys, gali būti stora sienelė. Jei stora sienelė, embriologas turi matyti ir daryti ICSI.
Jei blogai dalijasi embrionai, o sperma gera, galima įtarti prastas kaiušialąstes. Embrionai turėtų būti perkėlimo diena bent 4 ląstelių, nors pastoja panos ir su 2-iem.

Dar kaip tik domėjausi endometrioze. Yra pastebėtas dėsningumas, kad turint endometriozę, ypatingai 3-4 laipsnio smarkiai krenta kiaušialąsčių gebėjimas būti apvaisintoms. Ir netgi yra tokia statistika, kad sergant 3-4 laipsnio endometrioze ir darant IVF be blokados (Deferilino, Dekaptilo) IVF sėkmė - 0 procentų. Sergant 1-2 laipsnio endometrioze būtina blokada, bet užtenka blokuoti nuo 21 ciklo dienos ir po poros savaičių pradėti stimuliaciją. Jei yra 3-4 laipsnio endometriozė, blokada iki stimuliacijos būtina net 3 mėnesius.

Jei yra pastovios problemos su kaišialąstėm, pasimatys, mano galva, jau per pirmą IVF, bet nepadarius 2-o nesužinosi, ar tai ne atsitiktinumas. O vat jei 2 IVF iš eilės tas pats, bent jau aš manau, kad gydytojas gali daryti išvada, kad kažkas negerai su kaiušialąstėm.


MERGAITĖS, NEPRIIMKIT TO, KĄ RAŠAU, UŽ KAŽKOKIĄ AUTORITETINGĄ NUOMONĘ - VISOS IŠVADOS IŠ TO, KĄ ESU SKAIČIUSI, BET TIKRAI GALIU BŪTI KAŽKUR NETEISI.

Tačiau vėlgi panos bando ir bando ir bando, net tos, kurioms gaunasi vienas embrioniukas. Ir pastoja. Tegaliu pakartoti - duok Dieve pinigų ir sveikatos.
Atsakyti
man gydytoja irgi aiskino, kad gali būti prasta kokybė kiaušialąsčių dėl endometriozės, net 1-2 laipsnio. bet gydymas tos endometriozės, t.y. jei nori susilaukti vaikų, tai tik IVF-o būdu. tai nieko nelieka... O 3-4 laipsnio endometriozė matytųsi histeroskopijos metu?
Atsakyti
QUOTE (ryte @ 2004 12 02, 14:06)
man gydytoja irgi aiskino, kad gali būti prasta kokybė kiaušialąsčių dėl endometriozės, net 1-2 laipsnio. bet gydymas tos endometriozės, t.y. jei nori susilaukti vaikų, tai tik IVF-o būdu. tai nieko nelieka... O 3-4 laipsnio endometriozė matytųsi histeroskopijos metu?

Na histeroskopijos metu matytųsi endometriozė tik gimdoje. Todėl aš tarkim ir ketinu daryti kartu ir histeroskopiją, ir laparaskopiją, kad pamatytų ne tik gimdą. Turi matytis bet kokio laipsnio endometriozė.

Šiaip nebūtinai IVF-as. Endometriozę slopina hormoniniais preparatais, prideginimais. Ir moterys pastoja ir be IVF, ypač iš karto pro prideginimų, nes endometriozė atsinaujina.

Ryte, o kodėl tau sakė apie endometriozę? Turi įtarimų dėl jos? Ar šaip sau...Daugeliu atveju endometriozė pasireiškia vienaip ar kitaip, nors kartais būna besimptominė eiga (klausiau apie tai B.).

Iš liaudiškų priemonių skaičiau, kad labai padeda dėlės, ypač jei dėl endometriozės kamuoja skausmai. Sako, kad palengvėjimas būna maždaug metams.
Atsakyti
Dėl endometriozės iškilo klausimas, kadangi kokybė embrionų nelabai gera pas mus buvo. tai ieškojome priežasčių. išoriškai nesimato, kažkokių simptomų nebuvo, bet po histeroskopijos man kraujavo ar tepė visas dvi savaites, o prieš pat mmm taip rudai, grunai kaip simptomas kad endometriozės būtų, nors gyvenime taip nėra buvę. klausiau gydytojos, gal laparaskopiją reikėtų daryti. ji sako, kad kol kas ne, nes jei ir rastų, tai vis tiek mums tik IVF-as gali padėti... gimdoje nieko blogo nerado, bent kol kas.
Atsakyti
QUOTE (ryte @ 2004 12 02, 14:22)
gimdoje nieko blogo nerado, bent kol kas.

Tai ir nekvaršink sau galvos. Tik jei neramu dėl endometriozės, daryk ilgą schemą ir viskas...Embrionai pas tave, jei teisingai, prisimenu, buvo fragmentuoti? Bet tai nereiškia, kad tai pasikartos...

Matai, pas mane kita situacija. Pas mane embrionai buvo tokie, kad pavydėt galima, bet mano bėda greičiausiai - ankstyvi persileidimai, todėl reikia ieškoti priežasčių. Gali būti gimdoje - niekada netirta...Arba gali būti kiaušintakiai kalti...
Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 12 02, 17:07)
Būtent man dėl I laipsnio endometriozės (kurią laporoskopijos metu pridegino) ir siūlė žydas iš Izraelio Vaisingumo klinikoje tik ilgą schemą.

čia geras. reikės dabar pastebėti, jeigu ir per kitas mmm bus rudų išskyrų, tai gal iš tikro pasitikrinti reikia, arba ilgą protokolą, gal vis dėl to užaugs folikulų ir per ilgą, nes gydytoja bijojo, kad daug vaistų reikės, jeigu ilgame skatinti maniškius folikulus, nes labai jau neaugo,
bet jeigu endometriozė, tai tikrai blogai, nes ir
kokybė juk prasta liks su trumpu protokolu...kiek suprantu, ilgas gali pagerinti kiaušialąsčių kokybę?
kiek daug įdomaus sužinoti čia galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE (ryte @ 2004 12 02, 16:55)
Daiva, kad gimdoje kas nors gali buti, ir jiegu netirta, galbut, bet prie ko čia kiaušintakiai?

Kaišintakiai ne prie ko, kai yra sveiki. Bet jei jieyra ar buvo suaugę, yra idekė tikimybė, kad yra hydrosalpingsas, tai tokios uždegiminio skysčio sankaupos kaiušintakiuose, ir tas skystis gali užnešti infekciją vaisiui, gali veikti abortuojančiai...Šiaip sako, kad su hydrosalpingsu praktiškai neįmanoma išvengti persileidimo...Paprastai jis matosi echoskopiškai arba darant gimdos nuotrauką. Klimas įtarė, kad aš jį turiu. na ir pati mačiau gimdos nuotraukoje. Tačiau su B> ir taip ir taip kilojom tą nuotrauką, visgi panašu, kad tai šalia kiaušintakio ir nesusisiekia su gimda...Be to, prieš pirmą IVF sugėriau antibiotikus ir bent jau echoskopiškai nieko nebesimatė...Šiaip jei yra aktyvus hydrosalpingsas nuolat laikosi temperatūra,nuolat maudžia pilvą...Pas mane šitų simptomų kaip ir nėra....Dažniausiai vengiant negimdinio ir šito hydrosalpingso rekomenduoja šalinti (ypač nesveikus kiaušintakius) prieš IVF. Klimas man liepė tai daryti, bet aš atsisakiau ir tikrai nešalinsiu ateityje.
Jei visgi šita bjaurastis yra, per laparaskopiją man ją išvalys prieš IVF (ji, kaip ir endometriozė, atsinaujina).
Atsakyti
QUOTE (svajukė @ 2004 12 02, 17:14)
o kas per vaistai yra Luveris? man tai kiaušialąsčių kokybei gerinti jokių vaistų neišrašė. g.gif bet čia greičiausiai dėl to, kad embrioniukų nekokybės priežastis neaiški. neaišku, ar jie blogi buvo dėl vyro blogos spermos, ar dėl to, kad pas mane kas blogai.

Man luverį išrašė dėl to, kad blogai stimuliavosi, kaip papildomą vaistą, kad padėtų stimuliuotis,bet jis, sakė, kartu gerina kiaušialąsčių kokybę. ginekologė man irgi aiškina, kad greičiausiai ne dėl mano ,, kaltės" bloga embrionų kokybė buvo, bet biologės taip kaip partizanės tyli, akis varto, aš įtariu, kad kažką žino... ir viena biologė išsitarė, kad dažniausiai embrionų bloga kokybė priklauso nuo moteriškių, kaip aš tada išsigandau, verkiau net vairuodama, skambinau gydytojai, klausiau ar iš viso tada verta ką nors daryti, gal aš pasmerkta ir panašiai. bet ji nuramino, paaiškino, kad visai netaip ir visai neaišku, nuo ko yra bloga kokybė. kiti IVF-ai parodys, nuo ko bloga kokybė yra, o gal kokybė pagerės, neaišku.
nieko baisaus nebūtų, jei visi tie bandymai nekainuotų žvėriškų pinigų, arba kad ir kainuotų,bet žinotum, kad vis tiek tikrai turėsi savo vaikelį.
Atsakyti
QUOTE (Justytė @ 2004 12 02, 17:26)
Gal galite man pasakyti koks slopinimo laiko skirtumas tarp ilgos shemos ir trumpos? g.gif

Dvi savaitės.
Atsakyti
QUOTE (Justytė @ 2004 12 02, 17:26)
Gal galite man pasakyti koks slopinimo laiko skirtumas tarp ilgos shemos ir trumpos? g.gif

Pakartosiu Daivos pasiūlymą - pasiskaityk (rusiškai)

http://www.probirka.org/

Čia detaliai apibūdina abi schemas.

Atsakyti
QUOTE (ryte @ 2004 12 02, 17:28)
gydytoja sakė, kad jeigu per primą IVF-ą būtų taip silnai veikę hormonai, būtų mane priskyrę prie grupės moteriškių, silpnai besiskatinačių, bet pirmą kartą skatinosi puikiai, ir netgi su visai nedidelęmis dozėmis, taip kad gamta čia visagalė, ko gero...

Sutinku Ryte, niekada nežinosi, kaip organizmas reaguos...
Pas mane prieš pirmą IVF buvo kritinis FSH. Klimas mane pusę metų gąsdino, kad iš viso nepavyks nieko išstimuliuoti...Bogdanskienė perklausė, ar jau darom IVF ar laukiam kol FSH nukris...Aš pasirinkau daryti. Aišku, man paskyrė maksimalią Puregono dozę, bet vistiek pagal visus medicininius parodymus turėjau visus šansus neturėti iš viso kiaušialąsčių. Man išpunktavo 14-a normalių, keli jau buvo ovuliavę...Ir dar turėjau gana stiprią hiperstimuliaciją, kas būna tik tada, kai organizmas labai gerai sureaguoja į stimuliatorius...

O pirmas, mano galva, nelabai gali parodyti, nes nežinai, ar tai ne atsitiktinumas, bet, aišku, kažkokias prognozes galima daryti. Juk sakoma, kad pirmas IVF - bandomasis...
Atsakyti
Kadangi teko pasinaudoti tokia paslauga kaip spermos šaldymas, tai domėjausi, kur tai yra atliekama. Kaip man sakė, tam skirti brangūs reagentai ir jų VK ne visos turi. Kiek skambinausi ir Kaune, ir Klaipėdoje jų reikia užsisakyti išanksto (bent jau tuo metu kai man reikėjo). O Vilniuje juos turėjo, taigi, galėjom atvykti bet kuriuo metu.

Nors man irgi neaišku, kodėl netinka embrionų šaldymo metodika g.gif net kaina ta pati - 600 lt. Šia paslauga retai kas naudojasi. Tuo metu, kai šaldėm, tebuvo gal 5 tokie pacientai.
Atsakyti