Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Malonu, kad jūsų čia tiek daug kurios supranta šią problemą.
Man būtų lengviau, jei daktarai pasakytų priežastį viso to kas vyksta, kodel negaliu pastoti. Vis daro, daro tyrimus vieni sako, kad normal, kiti, kad hormonų pusiausvyra neatitinka, o suderinti neišeina. Man per didelis kiekis prolaktino, tai jau kokius 2,3 m geriu bromkriptiną. Šiuo metu, tai prolaktinas normal, taip Usonienė teigia, o tik nustoju gerti ir vėl padidėja, todėl priversta rytas vakaras, po tabletę, jau net į kraują įaugo.
Pirmą IVF dariausi vasara, liepos mėn., bet nesėkmingai.Priežastis neaiški.
Tai va problemos ne tik pas mane, bet kaip taisyklė ir pas vyrą. Kaip pastebėjau, tai visos bėdos, kas liečia nevaisingumą, viskas supuolė. Pas vyra iš pat pradžių nustatė sp.... pasėlyje, bakterijų. Na gydėsi išsigydė, atrodo tuom ir baigsis. Bet paskui sp......agliutinacija, vel neranda priežaščių, dabar geria prednizoloną, po 2 mėn. gėrimo sp...... agliutinacija dingo, bet nustato kažkokius antikūnius, kurie turi įtakos apsivaisinimui. Na mums per 1 IVF, buvo taikytas ir IXIS, na va tokios tos bėdos, ir nevaisingi ir nesuderinami. Kaip viskas bus vienas dievas težino.
Atsakyti
merginos, turiu labai idomiu naujienu smile.gif
kaip jau minejau, dariausi diagnostine histeroskopija, kurios metu turejo pasalinti polipa, kurio ten, pasirodo nebuvo ne kvapo. po to itare cista, kadangi be jokiu stimuliaciju abejose kiausidese augo didziuliai folikulai, kurie siom dienom sprogo ar ka ten padare ir dabar yra du grazus geltonkuniai. tai va, ryt darau KRIO isodinima thumbup.gif galbut ir avantiura, bet man tai patinka biggrin.gif tikiuosi, kad tiap netradiciskai atrasiu savo laime biggrin.gif
Atsakyti
sveikutės, pasigedote g.gif niekaip visą dieną nepatekau prie kompo.
mano naujienos tokios - rytoj punkcija, tai po pietų turbūt jau parašysiu kaip sekėsi. Tačiau jau dabar žinau, kad kiaušialąsčių bus nedaug, nes mažosios nepasiekė reikiamo dydžio, o LH nukrito, laukti kol daugiau užaugs rizikinga, mat LH esant apie 0,1 rezultatai - 0. Apie šaldymus jokia kalba jau neina, kad tik užtektų šiam kartui. Paaiškėjo, kad po ilgojo protokolo pastojimu 36 proc., o po trumpo 20 proc. Kaip Jums tai patinka g.gif

Vira labai užjaučiu dėl ,,nesklandumų", bet matai irmano situacija gerokai į pabaigą susikomplikavo, bet tikėkimės, kad viskas baigsis laimingai wink.gif

Daiva ačiū už vargelį ir informaciją. Na gydytoja sako, kad jei krenta LH - blogai, nors to mokslas paaiškinti negali, bet tai rodo praktika. Jis nekrenta per trumpajį tik 20 proc. moterų.
Atsakyti
QUOTE (ELZYTĖ @ 2004 11 11, 18:43)
Sveikos merginos! Dabar pradėsiu atakuot klausimais. smile.gif Tiksliai nežinau kada pradėsim, bet jau noriu ruoštis pati. Gal galėtut patart kokių vitaminų aršiaip ko reikėtų pavartot prieš. Girdėjau, kad ir kontraceptikus naudot reikia. Vienu žodžiu kaip galėčiau ruoštis pati prieš pirmą vizitą, kad vėliau sutaupyčiau laiko (ech, suvalkietė) smile.gif

Sveikutė,

Pagert galėtum nebent vitaminų,o dėl vaistų jau spręs gydytoja.Tai priklausys tikriausiai nuo tavo tyrimų atsakymų (ir tavo vyro).O pirmiausia gydytoja skirs tyrimus,nes kaip suprantu,tu jų dar nesidarius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vira: 12 lapkričio 2004 - 08:00
Viltis, mačiau, kad vėluoji, išėjau 9.10 Tavęs dar nebuvo sad.gif
Bet sekmadienį ir man paskyrė 11.45 tongue.gif .
Nepunktuos dar sekmadienį, atidėjo antradieniui, o įsodinimas ketvirtadienį (taip iš karto ir planavo, tik pradėjus stimuliaciją gydytoja vis ankstino laiką, bet deja...) Tai palikau jau tik su 8 g.gif , didžiausias 15mm, kiti 14-13-12.

Zairai, jei gerai pamenu šiandien 14-ta diena.
Vira, laikykis heart.gif heart.gif heart.gif
Viltis, ar pablūdai po narkozės su skausmais dirbti doh.gif , varyk greičiau namučio į lovytę....

O man dar šiandien pratęsė biuletenį iki kito penktadienio tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Daiva @ 2004 11 12, 15:18)
Nu šešios irgi neblogai, kad tik apsivaisintų....Nu bet ir priaugo...kaip taip galėjo nutikti... g.gif Nu gal ir gerai - jei būtų mažiau priaugę, gal būtų mažiau ir "išgaudę". Kaip E2, kaip LH?
Gaila, kad darbe turi sėdėti...Ar ką nors sakė apie spermą? Ar darys/darė ICSI? O kada tau pasakys, ar apsivaisino kas nors, gal rytoj?

sperma pusiau su bėda, bet darys ICSI dėl buvusių priežasčių. Hormonų vakar nebedariau. Kad bus geros 6 jau užvakar matėm ir tik menkas šansas buvo, kad mažosios užaugs - neužaugo, o tokios mažos neovuliuoja ir jų negali išsiurbti, nes suleidus pregnilį prilipusi prie sienelės kiaušialąstė atitrūksta ir laisvai plaukioja, tik taip ją gali pagauti. Mažosios to nesugeba. Nuo šiandien Utrogestas blink.gif praeitą kartą skyrė tik nuo įsodinimo dienos. Tai pasakiau gydytojai. Sako, kad negali būti. O buvo. Vadinasi praeitą kartą buvo NEMENKA klaida.
Atsakyti
sveikos, man vel nepasisekė... gal ir nelabai blogai, bet neišgyveno nė vienas užšaldytas embrionas. Po atšildymo visi keturi buvo vienaląsčiai ir nebesidalino. Gal ir gerai, kad greičiau neigiamą rezultatą sužinojau, negu kad antrą kartą būčiau kaip su kiaušiniais vaikščiojusi, ir nieko nebūtų įvykę. Blogi tie embrionai buvo, užtat dabar ir mušam vyro spermoje gyvenančią zarazą pusantro mėnesio antibiotikais. Tikiuosi, kad bent šitos nesėkmės priežasties nebeliks iki kito IVF.
Dabar galvoju, kad gal net šitame cikle galima būtų pradėti ilgąjį protokolą. Dėl ko taip mąstau - dėl hormonų perkritimo. kažkaip iš šito forumo supratau, kad nebūna tokio didelio hormonų svyravimo ilgame protokole. Kaip manote, Daiva, ką tu manai? mano hormoninės problemos yra tokios - šiek tiek vienas strumos hormonas padidėjęs (neprisimenu koks), bet anot daktarų neturi įtakos bent jau kol kas, ir vienas hormonas, palaikantis nėštumą, ar vaisių, kai įsisodina minimaliose normose. Bet tyrimai daryti prieš pusę metų. Tačiau kažkaip nepergyvenu dėl savo hormonų, nes jeigu šį ciklą ovuliavo du folikulai abejose kiaušidėse, tai bent tiek esu sveika. dėl storasienių kiaušialąsčių - manau IVF-o atveju tai irgi neturi įtakos.
tai kaip, merginos dėl tų protokolų - ilgą ar trumpą darytis?
Atsakyti
Sveikos merginos .Tik dabar sugebėjau prisijungti visa diena nulūžęs internetas buvo. Nu pradėsiu nuo pradžių ryte pasidariau testą I juostelė ,bet po 5 min išryškėjo ir antra,netikiu savo akim ,sakau vyrui davai dar antrą testą bandom vistiek tris turiu -pabandėm ,antra juostelė labai blanki .Nuvariau į darbą ir po to tiesiu taikiniu daryti HCG ir tuo pačiu pažiūri echoskopu ,kažkokius taškiukus juodus rodė sako įtariu ten jie bet be tyrimo nieko nenoriu prisigalvoti ,po 1,5 valandos paskambina Usonienė ir pasako jūs tikrai nėščia,aš vis tiek netikiu.Nu vadinasi pirmą pradžia rudeniukių pradėjau gerais rezultatais ir jums visoms linkiu .

Kažkas klausė kaip jaučiausi ir ką vartojau:vartojau Dexamed,Crinone,aspiriną ir folio rūgštį.Jaučiausi iki 7 dienos po įsodinimo labai gerai kaip nestuke.gif ,o po to prasidėjo pilvo maudimas kaip prieš mmm ,tai kažkaip vilties pasidarė labai mažai iš karto pradėjau vyrą morališkai nuteikinėti ,kad nieko nesigavo ,bet jis pas mane maladec nepasiduoda.Taip maudė pilvą iki 10 dienos .
Kainavo viskas su vaistais ,švirkštais,apžiūrom ir IVF 7000.Čia neskaičiavau prieš tai darytų tyrimų jie turėtų būti apie 1500Lt

Merginos aš nežinau ar visi 2.gif 2.gif 2.gif prilipo ,bet labai tikiuosi .Net nežinau kada gydytoja gali pasakyti kiek jų ten apsigyveno,kitą 5-adienį eisiu pas gydytoją tai paklausiu.
Psichologiškai pirmas 7 dienas aš labai buvau pilna pasitikėjimo ir tikėjau ,kad pavyko ,o vėliau kai pradėjo skaudėti tai labai sunku buvo vieną min tiki kitą jau nebe.Aš panašiai kaip ir Magi glosčiau pilvą ir šnekėjausi labai prašiau kad pasiliktų pas mane.Panašiai ir mano vyras elgėsi ,kiekvieną vakarą paklausdavo ar visi savo vietose,nebandykit pabėgti.
Dar kažkas klausė apie gulėjimą ,aš gulėjau tik 2 dienas po pradėjau vaikštioti praktiškai buvo vėlinės tai dvi dienas šliaužiojau po kapus,kol visus aplankiau.Vairavau taip pat kiekvieną dieną neturiu kitos išeities gyvenu užmiestyje. Geriausias vaistas nuo negalvojimo daug darbo ,kad grįžtum namo ir iškarto miegot.

Dar pamiršau pasakyti: vartojau Crinone 8%,čia tas pats kaip Utrogestas
Atsakyti
o Zaira kokią schemą darė?
Atsakyti
QUOTE (svajukė @ 2004 11 16, 14:19)
o Zaira kokią schemą darė?

trumpą. Ją stimuliavo Gonaliu F nuo 2 c.d. ir leido Dipheriliną nuo 3 c.d., o man be dipherilino tik nuo 8 c.d. pradėjo leisti Orgalutraną (Virai Cetrotide - čia tas pats), kad neovuliuotų folikulai. Gal kai leidžia dipheriliną nekrenta LH, nežinau
Atsakyti
QUOTE (Žieddė @ 2004 11 16, 14:46)
SOS! Pagelbekit ka daryt? Mano draugei pries 1.5 sav isodino 3 embrionus. Siandien atsirado ne kraujas, bet rudu isskyru. Ar tai reiskia kad apvaisinimas nepavyko? Ka daryt? Kraujo nepasirode.Gal skambint daktarei? Gal imanoma kazkaip ta procesa sustabdyt?

gali būti, kad nepavyko, bet manau reikia pasidaryt nėštumo testą ir galima kraujo tyrimą dėl tikrumo. Jei nesiimplantavo tai nėra ko ir sustabdyti. Ar ji naudoja progesteroną nėštumo palaikymui?
Atsakyti
QUOTE (JustaZ @ 2004 11 16, 16:25)
Merginos,

kvailas klausimas - del kokiu priezasciu punktuojant kiausides gali nebuti kiausialasciu? Ar cia del to, kad priauga per mazai folikulu?

Kiaušidėse bręsta folikulai, o folikuluose būna (arba ne) kiaušialąstės. Folikulų augimą išstimuliuoja vaistais. šiaip siekiam gauti kuo daugiau folikulų, nes jie būna tušti, ne visos kiaušialąstės būna geros. Tačiau visgi tušti folikulai gana retas dalykas ypač jaunoms moterims. Apie tai ieškojau informacijos, kai Viltis parašė, kad pas ją stimuliuojant mažas E2, nors folikulų daug, tago Bogdanskienė padarė prielaidą, kad daug tuščių folikulų.
Šiaip tušti folikulai jau nebekontroliuojamas, nuo mūsų ar gydytojų nebepriklausantis dalykas, tai genetika, todėl tušti folikulai ypač būdingi vyresnėms moterims (artėjant klimaksui) arba jaunoms su aukštu FSH. Taigi simptomas, galintis signalizuoti apie tuščius folikulus - aukštas FSH.
Bet panos neužsiparinkit ties tuo - tai tikrai ne taip dažnai nutinka.


Žiedde, tegul tavo draugė neatidėliodama pasidaro HCG kraujo tyrimą - jau turėtų kažką rodyti, jei yra nėštumas. Išskyros negerai, bet būna juk net ir kraujavimas kartu su normaliausiu nėštumu. Jokiu būdu tegul nenitraukia jokių vaistų, net jei HCG būtų ne nėštuminis, net jei pradėtų kraujuoti tegul gydytojo nurodytą dieną pakartoja HCG tyrimą. Ir tegul bent jau pasiskambina gydytojui - gal geriau po HCG atsakymo - gydytojui bus aiškesnė situacija.


Vilmike, tu tikra šaunuolė heart.gif
Atsakyti