Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Sveikos merginos smile.gif
trumpai apie save - esu naujoke jusu pasnekesiuose tema IVF-2, taciau su "stazu" siekiant to vienintelio, mus visas siejancio tikslo 2.gif. Skaiciau daug temu skyrelyje "nesulaukianciom gandro", taciau labai noriu "isijungti" i jusu pasnekesi butent sia tema. Praejusi daug tyrimu, meginimu susilaukti maziuko, tikiuosi jau siais metais pradeti nauja etapa - IVF. Kadangi daugiausia sia tema bendrauju tik su gydytoja, tai saunu, kad galiu pasisneketi su savo likimo draugemes, zinoma labai noreciau, kad seimu su tokiomis problemomis butu kuo maziau, nes isivaizduoju ka tenka isgyveti heart.gif. Siuo metu mes su vyru esame pridave krauja ir kitus skyscius:), laukiame atsakymu. Kol kas nelabai viska suprantu apie IVF eiga, tad kreipsiuos i jus, kad zemiskai paaiskintumete. Kol kas tiek:)
Atsakyti
Kas skaitote rusiškai, štai apie embrionų fragmentaciją:


При дроблении каждая клетка делится на две дочерние, в идеале две дочернии должны быть абсолютно похожи и одинаквы. Иногда при дроблении образуются помимо дочерних клеток еще и совсем крошечные, без ядерные клетки, называемые фрагментами. В принципе - фрагментация это физиологический процесс в ходе которого клетки обмениваются собственной цитоплазмой, поскольку в следующем цикле дробления они могут быть захвачены другими клетками. Фрагментация менее 10% считается нормой. Однако, если она это значение превышает, значить есть какие-то нарушения и клетки вместо того чтобы обмениваться цитоплазмой теряют ее, а вместе с ней и свои силы. Поэтому с большой фрагментацией эмбрионы достаточно слабы. В настоящее время в чем конкретно нарушение еще не установлено точно, хотя известно, что у курящих женщин проблемы с фрагментацией встречаются чаще.
Atsakyti
labai idomi informacija, Daiva. as dar skaiciau, kad embrionu fragmentacija priklauso netgi ir nuo teisingai ir tinkamai parinkto IVF protokolo. Embriologe sake, kad priklauso nuo lytiniu lasteliu - jei jose infekcija yra, tai ir fragmentacija didesne. gal zinai koki interneto puslapi, kur daugiau info apie tai galima rasti?
Atsakyti
Sveikos likimo draugės. Forume dalyvauju pirmą kartą, čia esu naujokė, bet nevaisingumo srity senbuvė. Ilga istorija(10 metų gydymosi, su pertraukomjis aišku). Gal žinote ar embrionų vakuolizacija tai tas pats, kaip defragmentacija? Ar yra skirtumas, kai pasako, kad mano ląstelės vakuolizuotos, o po to gydytoja sako, kad embrionai vakuolizuoti. Ir apskritai esu labai pikta ant gydytojų, nes amžinai ko nors nedasako, paskui lyg netyčia prasitaria. Gal jau tampu paranojiška, bet man atrodo, kad jiem tai tik biznis g.gif

Tai ilgą laiką visi tvirtino, kad lyg ir problemų nėra, tikino, kad aš pastosiu be problemų. Iš tikrųjų yra visko po truputį, nors įspūdis toks, kad kur ieško, ten randa, bet nieko labai rimto: lyg ir kartais LH ir FSH koncentracija ant žemiausios normos ribos, buvo chlamidijų plius minus -išgydėm, vienas tvirtina, kad pas mane policistinės kiaušidės, nors kiti to nemato; pirmo laipsnio endometriozė-6 mėn gėriau difereliną, koaguliuota laparoskopiškai, lyg ir yra per daug testosterono(ponia Usonienė atliko dirbtinį apvaisinimą jo neištyrus, tuo tarpu kitas gyd. pareiškė, kad jokiu būdu ir negalėjau pastoti, kai tokie tyrimai; dabar geriu trijodtironiną; kažkodėl reikia gerti parlodelį, nors prolaktinas normoje; be to YRA imuninis nesuderinamumas. Pas vyrą viskas normoje, bet lyg ir jo berniukai per mažai judrūs. VISKAS "LYG IR"...gerai. Bet pastojusi nebuvau nė karto, kliedžiu vaikais, jau galvoju apie įsivaikinimą. Gal yra ir psichologinių priežasčių, nežinau. Planuoju pradėti asmeninę terapiją šiais metais. Tai va, pykčio daug prisikaupę. Tuo labiau, kad kalbėtis apie tai nėr su kuo.
Atsakyti

Ryte, norėjau paklausti dėl testosterono prieš IVF. Ar tikrai gydytoja turėjo nukreipti tyrimui? As išsitraukiau lapelį, kurį išduoda VK prieš IVF, jame nuorodos nėra apie nukreipimą testosterono tyrimui. Šiaip man hormonų tyrimai buvo atlikti šių metų pradžioje ir gydytoja nusprendė, kad nebūtina jų pakartotinai atlikti. Gal ištikrųjų reikia, nes IVF nepigu sad.gif
Atsakyti
Merginos, mano manymu, testosteronas nėra svarbus per IVF. Dėl jo pertekliaus nevyksta ovuliacija, o per IVF (ypač ilgą schemą) reikiamas hormoninis fonas sukuriamas dirbtinai, o ovuliacija išstimuliuojama (tuo labiau, kad folikulai išpunktuojami). Taigi nekvaršinkit sau galvos. Pažiūrėjau keletą Rusijos ir užsienio IVF klinikų - niekas nedaro testosterono tyrimo prieš IVF.
O gydytojas, kuris kaltina nepavykusį IVF dėl padidėjusio testosterono, mano manymu, nelabai išmano IVF specifiką. Bent jau tokia mano nuomonė. Testosterono padidėjimas trukdo pastoti natūraliuose cikluose.
Atsakyti
QUOTE (vira @ 2004 10 28, 07:10)
Sveikos, nuo šiandien startuoju clap.gif - pradedu leistis Gonalį.Dar prirašė gerti aspiriną ir dar kažką(neatsimenu pavadinimo,o visus popierius palikau namie, parašysiu rytoj).
Vyro pasėly kažkas išaugo,paskyrė antibiotikų,bet pasakė,kad tai,kas išaugo,blogos įtakos apvaisinimui neturi,bet geriau išnaikinti.O spermograma jo šį kartą blogiausią iš visų 4 kartų.Bet apie ICSI sakė spresim vietoj,kai atliks spermogramą per IVF.Tiek žinių.

kokia ta ,,bloga" sperma g.gif
o, kad naudosit antibiotikus prieš pat IVF, tai manau, nieko gero. Mano situacija buvo analogiška sad.gif
Kur pirkai Gonalį, kiek mokėjai? Kokį aspiriną gersi?
Dideliausios sėkmės heart.gif
Atsakyti
del antibiotiko pries IVF as irgi turiu bloga nuojauta. gal del to, kad mums nepavyko ir taip pat pries pat vyras vartojo. gal ir viskas gerai bus, nes gal zarazos kitos. jei ICSI darot, tai is viso nera itakos (judrumas nesvarbus, kuri letina antibiotikas), tik embrionu kokybei gali tureti itakos, mano supratimu, ypac jei nepavyks per viena antibiotiku vartojimo cikla isnaikinti visu zarazu.
Atsakyti
QUOTE (viltis @ 2004 10 28, 09:59)
kokia ta ,,bloga" sperma g.gif
o, kad naudosit antibiotikus prieš pat IVF, tai manau, nieko gero. Mano situacija buvo analogiška sad.gif
Kur pirkai Gonalį, kiek mokėjai? Kokį aspiriną gersi?
Dideliausios sėkmės heart.gif

Nesugebėjau perskaityti spermogramos išvados doh.gif Ir aišku,užmiršau paprašyti atšviesti doh.gif doh.gif Dabar kai bandau atgaminti,tai lyg buvo oligoastenoteratozoospermija (geras žodis biggrin.gif ).Bet aš kažkaip nelabai pergyvenu,nes praeitą kartą nors spermos kokybė buvo irgi nelabai gera(bet geresnė,negu dabar)o apsivaisino tai l.gerai.Dėl antibiotikų aš gydytojos porą kartų užklausiau,ji pasakė,kad tai neturės įtakos.Manau,ji tikrai turi minty ICSI.
Gonalį gavau klinikoj,1100 Lt. Aspiriną gersiu Bayer,nors gydytoja sakė,kad jokio skirtumo,kad tik nebūtų "cold" biggrin.gif Rytoj parašysiu,kokių dar vaistų skyrė.
Atsakyti
Sveikutės .Iš pradžių galvojau ,kad nerašysiu iki penktadienio kol viskas dar neaišku,bet vienu žodžiu išpunktavo 10 ,mano pirmi žodžiai po miegelio buvo tiek mažai.Viskas lygtai gerai pavyko ,vakar miegojau visą dieną (labai liuks nes pastoviai neišsimiegojus),šiandien jaučiuosi gerai truputėlį paskausta bet iškesim Skambinau į kliniką sakė liuks visos pačios apsivaisino nereikėjo ten kažkokio iksavimo,paklausiau ar reikia hetčingo ,tai atsakė kad,mano amžiuje nereikia ,reik tik nuo 35 metų ir embrionų sienelės nestoros tai jų ploninti tikrai nereikia .Geriu kažkokį Dexamed nesupratau ką jis daro dzin pagersim kaip pasakiau vyrui aš ir š... galiu valgyt tik kad,padėtų.Prirašiau daug atsiprašau .

Daiva ačiū už palaikymą ir rūpestėlį,man tai labai padeda. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (vilte @ 2004 10 28, 16:21)
O tau, Vira, kokį žada taikyti?


Man irgi trumpas,aš nuo 3d. leidžiuosi Gonalį
Atsakyti
Taigi, kaip matau ant trumpų protokolų gydytojai pereina.

Vira, o kas tavo gydytoja?

Kaip aš gailiuos, kad anksčiau neišsityriau tų ureaplazmų ir mycoplazmų, dabar jau galėčiau su jumis startuoti. Kaip sakiau, vakar pradėjo teplioti, o šiandien susirgau. Turkija man nepadėjo ir galutinai apsisprendžiau darytis IVF ir nebelaukti nieko. Taigi šiandien pradėsiu gerti antibiotikus. Įdomu, po kiek laiko galėsiu galvoti apie IVF? Gydysimės su vyru.
Atsakyti