skaitau ir kraupstu...
Galbūt kažko nežinau, labai nenorėčiau ką nors apšnekėti be reikalo, todėl iš anksto sakau, kad tai tik mano nuomonė ir visai galbūt neteisinga...
Jau daugiau kaip pusė metų skaitau viską, ką randu apie IVF, jau toks jausmas kartais, kad bet kuriam gydytojui galėčiau patarti, bet .............pirmą kartą girdžiu apie užblokuotas kiaušialąstes

Kiek aš žinau, kiaušialąsčių kokybei įtakos turi tik genetika ir skatinamieji vaistai, tavo atveju Puregonas. Tai pats naujausias, pats brangiausias ir laikoma pats geriausias stimuliatorius. Geriausias dėl to, kad rečiau pasitaiko hiperstimuliacija, auga šiek tiek mažiau, bet gerokai kokybiškesnės kiaušialąstės. Blokatoriai (Dekaptilas, Diferilinas) kaip tik viską pristabdo organizme, neauga net jokie folikulai, tai kaipgi jie gali tuos folikulus įtakoti...? Aišku, per IVF daug nenuspėjamų dalykų, bet iš 13 tik 3 - tai jau krūūūūūūūūūūta pagal mane. Dar suprasčiau, jei būtų besivystančių tik 3. Na tiek to, gal tikrai kažko nežinau...
Kas liečia estradiolį...Žinai, kiek jis buvo pas mane prieš punkciją? 16000........Aš pasirašytinai prašiau, kad man darytų punkciją, nes pasakė, kad priešingu atveju (jei dar lauksim estradiolio kritimo) kiaušialąstės bus blogos...Ir čia po to, kai vaistams jau buvau išleidusi 7000 Lt.....Manau, kad gydytoja mane gerokai perstimuliavo, nes 10 c.d. pas mane jau buvo pilnai subrendusių folikulų, paskuii juos augino ir toliau (reikėjo sulaukti 14 c.d.), paskui dar kelias dienas iš viso nieko nedarė, nes laukė kol kris estradiolis (kuris ir užkilo manau dėl perstimuliavimo)....
Na bet kokiu atveju išpuntavo 12 berods kiaušialąsčių, 10 iš jų apsivaisino, 4 embrionus (puikios kokybės) įsodino, 6 užšaldė.
Rezultatas 0. Be abejo, tai gal net per daug dažnas reiškinys per IVF.
Tačiau 0 spėjimų kodėl taip nutiko, 0 naujų tyrimų, 0 naujų idėjų, ką pakeisti schemoje...
Aš pati spėju, kad viena iš priežasčių (kurią gydytoja, beje, neigia) - didelis estradiolis. Sakoma, kad nedidelė hiperstimuliacija gerai implantacijai, tačiau šiek tiek padidėja persileidimo rizika. Tačiau kai labai smarkiai po embrionų įsodinimo skiriasi proporcija tarp estradiolio ir progesterono, tuomet dažniausiai būna 0. Progesterono man netikrino. Paskirta buvo Utrogestas po 6 tabletes vakare į makštį, kas mane irgi šiek tiek nustebino....Kiek suprantu, būtina palaikyti pastovų progesterono kiekį organizme....Mano kvaila galva, tuomet geriau vaistus vartoti kelis kartus per dieną...Tai manau įrodo ir kūno temperatūra, kylanti nuo progesterono. Ji pas mane judėdavo aiškia kreive, ryte būdavo pakilusi ir per visą dieną krisdavo iki sekančios progesterono dozės....
Dar vienas dalykas gimdos gleivinė - ji neturi būti per didelė. 10 c.d. ji pas mane jau buvo 12 mm, ji auga po 2 mm per dieną, galima pskaičiuoti, kokia ji buvo 15 c.d., t.y. įsodinimo momentu. Jei ji didesnė kaip 14 mm, jau skaitoma per didelė...Kai paklausiau gydytojos, kokia ji buvo, ji atsakė "ai, ir nepažiūrėjau.........."
Nenoriu kaltinti gydytojos, gal ji tikrai padarė viską, kas jos jėgose..., bet blyn jei visgi būta klaidų....kiek daug tai mums kainuoja, tiek finansine, tiek moraline prasme.
Sorry kad tiek daug, bet labai jau miela pasišnekučiuoti su tuo, kas tai perėjo ir supranta visą šitą medicininę pusę...