Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-16

QUOTE(airius @ 2011 09 21, 23:35)
Skirsis, bet bus skanu, nes jausis varskes skonis 4u.gif , neperseniausiai dariau maskarpones surio torta, ir maskarpone gavau keisti rikotos suriu del tam tikru priezasciu, skonis nenukentejo, tik jautesi varske ax.gif

Aciu labai.
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2011 09 22, 11:42)
Baltas sokoladas sukoko greiciausiai del to, kad perkaitinot. Jis laba kaprizingas, reikia labai atidziai sildyti.

man neisejo is balto sokolado tvoreles, gal reikejo sildyti be nieko g.gif ,
dejau sauksta grietineles
Atsakyti
QUOTE(Griaustinė @ 2011 09 23, 10:32)
Dar klausimas dėl šokoladinės simfonijos  4u.gif
Ar šilumoje stovint tortas labai linkęs leistis ir minkštėti? Kadangi dedasi želatina, pastovėjęs jis netampa koše? Laistyti jo nereikia išvis kiek supratau  g.gif

As ji jau labai seniai kepiau. Bet kiek pamenu ji kepiau lapkricio men., per savo gimtadieni. Tuomet jau ir sildymas name buvo ijungtas, manau, kad dabar namuose salciau yra. Tai jis ilgokai stovejo ant stalo ir tikrai neissileido ir tikrai abejoju ar jis galetu tapti kose, nebent prie kokio zidinio padetumet mirksiukas.gif
O vat del sulaistymo dabar man sukasi mintys, ar nebuvo apatinis lakstas man truputi sausokas g.gif Kadangi tos mases greitai stingsta ir nespeja i biskvita susigerti, tai manau galite vos vos sulaistyti.
Gal RiMami uzeis i temute ir dar ka papildomai patars. Bet zinokite, jis tikrai nera sunkiai padaromas schmoll.gif
Sekmes! 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
As is viso labai daug galvoju kap normaliai reikia nutaikyti sulaistyma,nes net 3 tortai buvo matyt per daug sulaistyti nes sunkessi per apacia,o stai dabr maziau sulaisciau ir nerimauju ar nebus per sausas....Kokiu budu jus sulaistote,zinau kai kas su sluotelemis...
Atsakyti
QUOTE(sypseneleee @ 2011 09 23, 15:54)
As is viso labai daug galvoju kap normaliai reikia nutaikyti sulaistyma,nes net  3 tortai buvo matyt per daug sulaistyti nes sunkessi per apacia,o stai dabr maziau sulaisciau ir nerimauju ar nebus per sausas....Kokiu budu jus sulaistote,zinau kai kas su sluotelemis...

As tai dazniausiai kazkokia nuojauta turiu kiek laistyti lotuliukas.gif
O jei rimtai, tai laistymas labai priklauso ir nuo biskvito, ir nuo pacio pertepimo.
Pries kepant koki nors torta, idemiai paskaitau komentarus ir atsiliepimus apie ji, galu gale mergaiciu cia paklausineju.
Visada laistau su paprastu saukstu. Ir atsimenu viena pastaba, kuria rase @drij@, kad ji biskvitus (aisku ne visus) laisto tiek, kad pirstais paspaudus biskvitas vos "ciapsetu" (nezinau kaip cia issireiksti labiau suprantamai).
Atsakyti
Ačiū Renatai123, kuri viską labai teisingai patarė dėl Šokoladinės simfonijos 4u.gif

QUOTE(Bijuna @ 2011 09 22, 12:14)
Mergaites, o gal kokių nors pastebėjimu turite darant šį (Šokoladinę simfoniją) tortą  g.gif Dar nelabai studijavau receptą, bet man kažkodėl jis sudėtingas atrodo  g.gif


Na ką dar galėčiau pridurt, nebent tai, kad baltojo šokolado kremą ant biskvito reik pilt jau bepradedantį stingti, nes kitaip gali susigerti į biskvitą doh.gif bet gan greit tie kremai apstinginėja tai viskas bus gerai, tik dėl visa ko primenu ax.gif o šiaip tai gan lengvai padaromas tas tortas, tik taip atrodo iš aprašymo, kad daug voznios su juo doh.gif


QUOTE(Griaustinė @ 2011 09 23, 10:32)
Dar klausimas dėl šokoladinės simfonijos  4u.gif
Ar šilumoje stovint tortas labai linkęs leistis ir minkštėti? Kadangi dedasi želatina, pastovėjęs jis netampa koše? Laistyti jo nereikia išvis kiek supratau  g.gif


Žinok, kokius išbandymus šis tortas atlaikė šią vasarą, tai aš net pati stebiuosi šituo tortu bigsmile.gif Visų pirma karštą dieną kelionė apie 100 km mašinoj, po to ant stalo lauko kavinėj pusdienį karštą vasaros dieną stovėjo, po to likusi torto dalis dar keliavo apie 100 km ir kiek žinau nei sukiūžo, nei prarūgo dar ir sekančią dieną tai tiksliai, o gal net ir dvi dienas po to dar buvo valgomas thumbup.gif
Kadangi žinojau kokie išbandymai/kelionė/karštis laukia torto - tai išsikepiau papildomą lakštinį biskvitą skardoj (tada kepiau Asseni šokoladinį), jį supjausčiau juostomis ir išklojau palei formos sieneles, taip tarsi uždariau į dėžutę kremus torto viduje. Taip paruošus tortą buvo paprasta aptepti sviestiniu kremu ir dengti mase thumbup.gif Saikingai bet šiek tiek sulaisčiau šoninius biskvitus, o apatinį ir viršutinį t.p. laistau šiek tiek, nes bus sausoka drinks_cheers.gif Ateity planuoju dėt trupučiuką mažėliau želatinos, kad kremai gautųsi labiau puresni mastau.gif bet kai paskutinį kart dariau ir tortas "keliauninkas" buvo tai dėjau, kiek parašyta, kad tvirtesnis būtų ax.gif

-----
pasta222, nereikėjo pilti grietinėlės į šokoladą doh.gif nors iš balto šokolado tvorelės nesu darius, bet visokie šokoladiniai papuošimai, kurie turi sustingti ir būti tvirtais (kaip tvoros, drugeliai ir pan.) piešiami tik grynu šokoladu, o baltą išvis reik labai atsargiai tirpint, kad neperkaitint mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 23 rugsėjo 2011 - 20:21
Labai aciu uz patarimus del tos simfonijos 4u.gif , na nuspresta kepti ji ir nustebinti visus ji ragausiancius
Atsakyti
labas rytas,labai prasau atsakyti,ar galima meduti kept is jau miltu,paruostu su kepimo milteliais ,nes vyras pripirko su kepimo milteliais , vietoj paprastu.Nes recepte rasoma kad deti nugesinta soda tai jauciu miltai kepiniams paruosti jau nebetinka? Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
laba diena,mergaites 4u.gif .as su klausimeliu.man laaabai patinka ''karaliskas'' tortas.,bent taip musu kepykloj vadina.kazka panasaus esu maximoj valgius,tai va to torto vienas kaip ir pertepimas yra kazkoks traskus ir rudas.nu ir niekaip nesuprantu kas cia.vien del to trakst trakst jis man taaaip patinka,ale kepyklele pradejo chimicit ir nebelabai skanus jau unsure.gif .kas tai galetu buti,na man kazkiek i kepinta karamele ar kazka panasaus nesa,o taip noreciau ir as ismokt ta traskaliuka pasidaryt blush2.gif .jei kas spratot apie ka as cia ,gal atsakytumet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kr1stute @ 2011 09 24, 14:53)

apie tai buvo rasyta n. kartu biggrin.gif
nieks nezino sio receptuko, tik kepyklos doh.gif o karamelizotus dribsnius tik dideliais kiekiais parduodami doh.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 09 24, 15:26)
apie tai buvo rasyta n. kartu biggrin.gif
nieks nezino sio receptuko, tik kepyklos doh.gif o karamelizotus dribsnius tik dideliais kiekiais parduodami doh.gif

oi busiu praleidus turbut 4u.gif .nu ir neisduoda jie tos paslapties,gal koki kysi kepejai duot blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(kr1stute @ 2011 09 24, 17:24)
oi busiu praleidus turbut 4u.gif .nu ir  neisduoda jie tos paslapties,gal koki kysi kepejai duot blush2.gif .

jeigu zinot kuriai kepejai duoti tai galit bandyt laime mirksiukas.gif
Atsakyti