Ačiū Renatai123, kuri viską labai teisingai patarė dėl Šokoladinės simfonijos
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 22, 12:14)
Mergaites, o gal kokių nors pastebėjimu turite darant šį (Šokoladinę simfoniją) tortą
Dar nelabai studijavau receptą, bet man kažkodėl jis sudėtingas atrodo
Na ką dar galėčiau pridurt, nebent tai, kad baltojo šokolado kremą ant biskvito reik pilt jau bepradedantį stingti, nes kitaip gali susigerti į biskvitą
bet gan greit tie kremai apstinginėja tai viskas bus gerai, tik dėl visa ko primenu
o šiaip tai gan lengvai padaromas tas tortas, tik taip atrodo iš aprašymo, kad daug voznios su juo
QUOTE(Griaustinė @ 2011 09 23, 10:32)
Dar klausimas dėl šokoladinės simfonijos
Ar šilumoje stovint tortas labai linkęs leistis ir minkštėti? Kadangi dedasi želatina, pastovėjęs jis netampa koše? Laistyti jo nereikia išvis kiek supratau
Žinok, kokius išbandymus šis tortas atlaikė šią vasarą, tai aš net pati stebiuosi šituo tortu
Visų pirma karštą dieną kelionė apie 100 km mašinoj, po to ant stalo lauko kavinėj pusdienį karštą vasaros dieną stovėjo, po to likusi torto dalis dar keliavo apie 100 km ir kiek žinau nei sukiūžo, nei prarūgo dar ir sekančią dieną tai tiksliai, o gal net ir dvi dienas po to dar buvo valgomas
Kadangi žinojau kokie išbandymai/kelionė/karštis laukia torto - tai išsikepiau papildomą lakštinį biskvitą skardoj (tada kepiau Asseni šokoladinį), jį supjausčiau juostomis ir išklojau palei formos sieneles, taip tarsi uždariau į dėžutę kremus torto viduje. Taip paruošus tortą buvo paprasta aptepti sviestiniu kremu ir dengti mase
Saikingai bet šiek tiek sulaisčiau šoninius biskvitus, o apatinį ir viršutinį t.p. laistau šiek tiek, nes bus sausoka
Ateity planuoju dėt trupučiuką mažėliau želatinos, kad kremai gautųsi labiau puresni
bet kai paskutinį kart dariau ir tortas "keliauninkas" buvo tai dėjau, kiek parašyta, kad tvirtesnis būtų
-----
pasta222, nereikėjo pilti grietinėlės į šokoladą
nors iš balto šokolado tvorelės nesu darius, bet visokie šokoladiniai papuošimai, kurie turi sustingti ir būti tvirtais (kaip tvoros, drugeliai ir pan.) piešiami
tik grynu šokoladu, o baltą išvis reik labai atsargiai tirpint, kad neperkaitint