QUOTE(BP84 @ 2011 09 20, 11:52)
Ar galit detaliau aprašyti
?
Dėl pertepimo ...
1 litras grietinės (kokio riebumo?)
1 stikl. cukraus pudros (taip?)
kiek želatinos?
Citriną tiesiog įspausti į grietinę ?
Ačiū labai
Patikslinsiu biskvito receptuka, nes pas mane biski svoriai skiriasi nuo ano
TORTAS su kondensotu pienu
BISKVITAS :
1 kiausini
1 valg. sauksta medaus (as dedu naturalu)
1 valg. sauksto sviesto
1 stikline miltu
1 skarbonke kondensoto saldaus pieno
0,5 arbatinio s. sodos uzgesintos su trupuciu actu
Tesla padalinti i 2 dalis ir iskepti
Kremo originale turi buti :
400gr. grietines, 1 stikline cukraus (viska suplakti)
As darau krema toki
:1 litras sviezios gretines 30-35% riebumo
suplaku su 2 stik.cukraus, pilu maza srovele zelatina istirpinta (1pokiukas) galaiausiai supilu 1 citrinos sulciu (pries spaudziant citrina, uzpilu ja verdanciu vandeniu ir tegul pastovi kol atves, tai tada lengvai issispaudzia iki paskutinio laso)
krema pastatau i saldytuva kad biskiuka sustingtu, bet reik labai stebeti kad jis butu toks neskistas ir nesuketetu (cia tam , kad nebegtu is tortines)
nes surinkineju tortineje (sonus butinai pailgynu su kepimo popierium !!!)
Dedu pirma biskvita, sudedu visa krema (krema sumaisykite su uogomis ar vaisiais kurie jum patinka, pagal sezona) Ant virsaus uzdeti antra biskvita. Virsu puosiu vaisiai, uzpilu jas greitai stingstanti zele (bet jos labai retai buta pirkti, ji stingsta akimirksniu, per pora minuciu ir viskas) Bet galit puosti kaip norit
Tiesa biskvitus galit ir per puse dar perpjauti, daryti ir 4 sluoksniu