Keno, sakykit ar Nevezi daret pagal Cipciuko recepta, nes ten ziuriu kiausinio lyg ir nera ir visai apsieiciau be biskvitu Nera labaaai riebus, nesivelia riebalas burnoj?
QUOTE(mallena @ 2011 09 15, 12:07)
Keno, sakykit ar Nevezi daret pagal Cipciuko recepta, nes ten ziuriu kiausinio lyg ir nera ir visai apsieiciau be biskvitu Nera labaaai riebus, nesivelia riebalas burnoj?
aga,kepiau pagal Cypciuka(dabartine @adrija@)taip,ten nereikia nei vieno kiauso jis yra gana riebus,toks tipo napoleonas,nes daugiau,kaip 0.5kg sviesto 18cm formai,bet burnoj nesivelia,nors kremas vien sviesto pagrindu
bet,laaabai skanus
aciu labai, turbut ji ir kepsiu, nes napoleonas musu megstamiausias, tik tiek, kad va uosviene kai jo uzvalgo, negerai jai patampa, nes kiausiniu ten yra nemazai :ax
O sakykit, kai darau napoleonui tesla, tai sviesta ir miltus su blenderiu kapoju, o cia reikia peiliu?
Ir kada jau ji galima valgyt po pagaminimo, ty kita diena, ar trecia diena ? Jis is tu kur reikia ilgiau palaikyti, kad skoni subrandinti, ar nebutinai? Aciu!
O sakykit, kai darau napoleonui tesla, tai sviesta ir miltus su blenderiu kapoju, o cia reikia peiliu?
Ir kada jau ji galima valgyt po pagaminimo, ty kita diena, ar trecia diena ? Jis is tu kur reikia ilgiau palaikyti, kad skoni subrandinti, ar nebutinai? Aciu!
QUOTE(mallena @ 2011 09 15, 12:44)
aciu labai, turbut ji ir kepsiu, nes napoleonas musu megstamiausias, tik tiek, kad va uosviene kai jo uzvalgo, negerai jai patampa, nes kiausiniu ten yra nemazai :ax
O sakykit, kai darau napoleonui tesla, tai sviesta ir miltus su blenderiu kapoju, o cia reikia peiliu?
Ir kada jau ji galima valgyt po pagaminimo, ty kita diena, ar trecia diena ? Jis is tu kur reikia ilgiau palaikyti, kad skoni subrandinti, ar nebutinai? Aciu!
O sakykit, kai darau napoleonui tesla, tai sviesta ir miltus su blenderiu kapoju, o cia reikia peiliu?
Ir kada jau ji galima valgyt po pagaminimo, ty kita diena, ar trecia diena ? Jis is tu kur reikia ilgiau palaikyti, kad skoni subrandinti, ar nebutinai? Aciu!
tik peiliu nezinau,blenderiu niekada nedariau turbut 3 diena skaniausias,tik as klaida padariau,kepiau didesnius paplocius nei,kad recepte raso-tai kremo gavosi storokai,o jis riebus tuomet reikia kepti is dvigubos normos(bent jau as db taip daryciau,gautusi ir laksteliu daugiau,ir kremo butu ploniau)
Papildyta:
turbut uosviene labai mylit,kad taip ja rupinates zinoma,as juokauju
skanaus
QUOTE(mallena @ 2011 09 15, 11:44)
aciu labai, turbut ji ir kepsiu, nes napoleonas musu megstamiausias, tik tiek, kad va uosviene kai jo uzvalgo, negerai jai patampa, nes kiausiniu ten yra nemazai :ax
O sakykit, kai darau napoleonui tesla, tai sviesta ir miltus su blenderiu kapoju, o cia reikia peiliu?
O sakykit, kai darau napoleonui tesla, tai sviesta ir miltus su blenderiu kapoju, o cia reikia peiliu?
idomu kas cia per receptukas ,kad i napaleona ieina kiausiniai ?
mano recepte nei vieno nereikia
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 09 15, 16:35)
idomu kas cia per receptukas ,kad i napaleona ieina kiausiniai ?
mano recepte nei vieno nereikia
mano recepte nei vieno nereikia
i teslos recepta,atrodo vienas kiausinis,paskui i krema dedasi tryniai
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 09 15, 16:35)
idomu kas cia per receptukas ,kad i napaleona ieina kiausiniai ?
mano recepte nei vieno nereikia
mano recepte nei vieno nereikia
gal galite parasyti recepta? Nors jau issiunciau vyra produktu, bet gal dar persigalvosiu, as to riebumo lb bijau
O uosviene ne tiek myliu, kiek jai dekinga esu - uz nuostabu sunu (MB) ir , kad anukeles padaboja
QUOTE(mallena @ 2011 09 15, 18:32)
gal galite parasyti recepta? Nors jau issiunciau vyra produktu, bet gal dar persigalvosiu, as to riebumo lb bijau
O uosviene ne tiek myliu, kiek jai dekinga esu - uz nuostabu sunu (MB) ir , kad anukeles padaboja
O uosviene ne tiek myliu, kiek jai dekinga esu - uz nuostabu sunu (MB) ir , kad anukeles padaboja
tai jau tikrai...turbut mes visos JOMS esame dekingos uz MB
QUOTE(RiMami @ 2011 09 13, 02:57)
,
"Slyvos šokolade "
Reikės : ( formos skersmuo 28 cm.)
Biskvitams ....
1 mažo indelio saldaus kondencuoto pieno
2 kiaušinių
1 stiklinės miltų
3 d. šaukštai kakavos
1 a. šaukštelis sodos ( nugesinta ) .
Pertepimui :
500 g. džiovintų slyvų ( maltų )
1 stiklinė cukraus ( 250 g. )
1 stiklinė graikiškų riešutų ( maltų )
500 g. grietinėlės plakamosios ( 35 -36 procentų )
Citrinos rūgštelės ( pagal kiekvienos skonį ) .
Biskvitui skirtus produktus išmaižome mikseriu ( vidutiniu greičiu ) .
Orkaitės karštis 180-200 C.
Reikės išsikepti 4 biskvitukus ( kiekvieną atskirai ) .
Pilame tešlos plonai , ir kepame 15 min .
Taip išsikepame 4 lakštelius .
Išsiplakame grietinėlę su cukrumi ir rūgštele .
Sudedame maltas slyvas ir lėtai paplakame , kol išsimaišys .
Suberiame riešutus , lėtai išmaišome šaukštu .
Biskvitus būtina sulieti , ir ne vos vos , bet smarkiau .
Pertepame kremu .
Skanaus .
P.S ....sunkaus svorio tortas , pagal kietumą valgant panašus į Snikersą ( taip kažkaip sunkiai valgosi ...jei supratot ką noriu pasakyti ) .
***
Keli išsisaugoti Cipciuko patarimai šiam tortui:
*Ir slyvas ir riešutus sumalt mėsmale .
*Tik nepagailėkite biskvitui suliejimo.
Apie tai kuo sulieti:
Taip , vandenukas ( virintas ) ir cukrus , rūgštelės pakanka kreme , be to gali pradėti rūgti , nes biskvite kakava , ko ji nemėgėja - tai rūgšties .
----
Originale naudojama ne grietinėlė, o grietinė (500g), kuri yra išplakama su cukrumi (1 st.), rūgštelės tokiu atveju nebereikia.
Šaltinis: http://girl-rest.org.ua, SM; tekstas ir foto Cipciuko
"Slyvos šokolade "
Reikės : ( formos skersmuo 28 cm.)
Biskvitams ....
1 mažo indelio saldaus kondencuoto pieno
2 kiaušinių
1 stiklinės miltų
3 d. šaukštai kakavos
1 a. šaukštelis sodos ( nugesinta ) .
Pertepimui :
500 g. džiovintų slyvų ( maltų )
1 stiklinė cukraus ( 250 g. )
1 stiklinė graikiškų riešutų ( maltų )
500 g. grietinėlės plakamosios ( 35 -36 procentų )
Citrinos rūgštelės ( pagal kiekvienos skonį ) .
Biskvitui skirtus produktus išmaižome mikseriu ( vidutiniu greičiu ) .
Orkaitės karštis 180-200 C.
Reikės išsikepti 4 biskvitukus ( kiekvieną atskirai ) .
Pilame tešlos plonai , ir kepame 15 min .
Taip išsikepame 4 lakštelius .
Išsiplakame grietinėlę su cukrumi ir rūgštele .
Sudedame maltas slyvas ir lėtai paplakame , kol išsimaišys .
Suberiame riešutus , lėtai išmaišome šaukštu .
Biskvitus būtina sulieti , ir ne vos vos , bet smarkiau .
Pertepame kremu .
Skanaus .
P.S ....sunkaus svorio tortas , pagal kietumą valgant panašus į Snikersą ( taip kažkaip sunkiai valgosi ...jei supratot ką noriu pasakyti ) .
***
Keli išsisaugoti Cipciuko patarimai šiam tortui:
*Ir slyvas ir riešutus sumalt mėsmale .
*Tik nepagailėkite biskvitui suliejimo.
Apie tai kuo sulieti:
Taip , vandenukas ( virintas ) ir cukrus , rūgštelės pakanka kreme , be to gali pradėti rūgti , nes biskvite kakava , ko ji nemėgėja - tai rūgšties .
----
Originale naudojama ne grietinėlė, o grietinė (500g), kuri yra išplakama su cukrumi (1 st.), rūgštelės tokiu atveju nebereikia.
Šaltinis: http://girl-rest.org.ua, SM; tekstas ir foto Cipciuko
Kazin cia tikrai kepti 28 cm formoje... man kazkaip atrodo teslos mazoka... gal kas kepet?
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 15, 19:23)
Kazin cia tikrai kepti 28 cm formoje... man kazkaip atrodo teslos mazoka... gal kas kepet?
Kazkada kepiau...24cm formoj, nes 28cm net neturiu tai man gavosi vienu biskvitu virs formos sutepus...
QUOTE(gabijux @ 2011 09 15, 20:30)
Kazkada kepiau...24cm formoj, nes 28cm net neturiu tai man gavosi vienu biskvitu virs formos sutepus...
O ar patiko pats tortas?
Jau kaip skaniai atrodo