QUOTE(IwonaBogd @ 2011 10 13, 14:44)
Ne, tai ne zelatina. Yra pirkti toki specialu grietineles tirstikli (taip ir vadinasi). Yra maximuose. Bet ne visi ji deda.
Google irasykit, ten yra parodyta.
O kaip jus sultis tepsit
? Paliekit, kad dregnas butu. O ten turbut su vandenuku tos sultys ir su cukrum? As kazkada su sauksteliu liejau ta vandenuka. Dabar, kai cia siule SM, nusipirkau maza purkstuka ta kur geles purksti. Labai patogu.
aciu uz atsakyma
dabar supratau, maciau maximoje pirkti toki. o del tu citr sulciu, tai ten su cukrumi. bandysiu ir as purksti
Papildyta:
dar mano skanusis torciukas, is visu ragavusiu ne buvo nei vieno abejingo
Mascaroponės sūrio tortas su vaisiais ( vasara dariau su braskemis bet siaip skanu ir su nektarinais, persikais)
Biskvitui
3vnt Kiausiniu
150gr Cukraus
140-150gr Miltu
Žiupsnelis Druskos
1 saukstelis Kepimo m.
Torto papuosimui
300gr Vaisiu
1 pok Zele
Torto kremui
500gr Mascarpones surio
4vnt Kiausiniu
80gr Cukraus pudros
2 saukstai Želatinos
Žiupsnelis Druskos
Pirmiausia paruošiama tešla torto biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas, neapsivėlęs biskvitas iskepes.
Paruošiamas maskarponės sūrio kremas tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas.
Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.
Maskarponės sūrio torto papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.
Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių.
rezultatas: