Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-16

QUOTE(Griaustinė @ 2011 10 13, 08:22)
Labutės iš pat ryto  4u.gif
Vakar dariau Nevėžio tortą ir po viskam pagalvojau, kad man iškilo klausimų. Visų pirma ar tas kremas tikrai toks riebus turi būti-400 g sviesto ir indelis kondensuoto (sviesto aš dėjau 2 pakelius po 180 g ir tai baisinis riebalas) ? Visų antra - ar tikrai kažkas permirks, nes tešla kapota, tarp jos sviestas, ar nebus išsisluoksniavimas kas sau? Visų trečia - kurią dieną jis skaniausias?
Labai būsiu dėkinga jo gerbėjoms už atsakymus  4u.gif
Dabar pagalvojau, gal aš kokį ne tokį receptą turėjau  g.gif , bet atrodo tą patį...

ir vel apie ta sneka wub.gif vel seiletekis schmoll.gif taip taiptaiptaip lotuliukas.gif jis toks riebutis,traputis,skanutis mmmmm
Atsakyti
QUOTE(Alexi9 @ 2011 10 12, 21:32)

Siandiena kepiau pagal šį receptuka čia buvau radusi, tik padariau bet dar neragavau ,kazkaip nelabai esu patenkinta su pertepimu man kazkoks nei sioks nei toks  g.gif
rytoj bus matyt kaip tas vidus  unsure.gif
dariau pagal ta recepta :
Biskvitas:
5 kiausiniai
5 v.s. cukraus
5 v.s. miltu.

Kremas:
1 pakelis bet kokio skonio zele ( mano atveju grietineles skonio)
200 gr. cukraus
300 ml. vandens
20 gr. zelatinos
50 ml. vandens


Kažkas čia negerai g.gif koks čia kremas?


Atsakyti
QUOTE(keno @ 2011 10 13, 08:52)
ir vel apie ta sneka wub.gif vel seiletekis schmoll.gif taip taiptaiptaip lotuliukas.gif jis toks riebutis,traputis,skanutis mmmmm

jezau laukiu jau aš tada rytojaus ragavimo nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2011 10 13, 06:33)
norėjau paklausti, o vaisius taip ir paliekat, ar apipilat „Tortengust'u“? Jei niekuo nepilat, ar nepavandenija vaisiai ir ar neapdžiūva?

as tai vakar sutepiau, o jau nakti liko tik ketvirtukas sio tortuko, abi su mama suniamniojome,labai jau mums patiko, tai jai ir neapleti nieko vaisiai, tai jiems nebutu kada ir apdziuti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 10 13, 08:57)
as tai vakar sutepiau, o jau nakti liko tik ketvirtukas sio tortuko, abi su mama suniamniojome,labai jau mums patiko, tai jai ir neapleti nieko vaisiai, tai jiems nebutu kada ir apdziuti biggrin.gif

Apie koki Jus cia torta, toki skanu snekat? bigsmile.gif Niekaip neatseku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2011 10 13, 05:33)
norėjau paklausti, o vaisius taip ir paliekat, ar apipilat „Tortengust'u“? Jei niekuo nepilat, ar nepavandenija vaisiai ir ar neapdžiūva?

Na tortai buvo saviskiu tarpe niamniojami,tai ir neliejau niekuo-niekas nepavandenijo,tik braskes ant likusio gabalelio kitos dienos vakare truputi padziuvo mirksiukas.gif

QUOTE(...Pikciurniene... @ 2011 10 13, 10:17)
Apie koki Jus cia torta, toki skanu snekat? bigsmile.gif  Niekaip neatseku doh.gif

Skaniausias pasaulyje tortas - lietuviška versija (Divia)
labai skanu ir nesudetinga.. wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
o as turiu klausimuka del rafaelo svajones blush2.gif

noriu isbandyti tik uzkliuvo keleta momentu blush2.gif recepte parasyta jog reikia deti tirstiklio, ta cia butu zelatinas? doh.gif ax.gif ir dar, kiekviena biskvito sluoksni reikia paspakstyti citrinos sultymis, ar tepti? nelb supratau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Milasa @ 2011 10 13, 13:27)
o as turiu klausimuka del rafaelo svajones  blush2.gif

noriu isbandyti tik uzkliuvo keleta momentu  blush2.gif recepte parasyta jog reikia deti tirstiklio, ta cia butu zelatinas?  doh.gif  ax.gif  ir dar, kiekviena biskvito sluoksni reikia paspakstyti citrinos sultymis, ar tepti? nelb supratau  doh.gif


Ne, tai ne zelatina. Yra pirkti toki specialu grietineles tirstikli (taip ir vadinasi). Yra maximuose. Bet ne visi ji deda.
Google irasykit, ten yra parodyta.

O kaip jus sultis tepsit g.gif ? Paliekit, kad dregnas butu. O ten turbut su vandenuku tos sultys ir su cukrum? As kazkada su sauksteliu liejau ta vandenuka. Dabar, kai cia siule SM, nusipirkau maza purkstuka ta kur geles purksti. Labai patogu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IwonaBogd: 13 spalio 2011 - 12:48
QUOTE(...Pikciurniene... @ 2011 10 13, 11:17)
Apie koki Jus cia torta, toki skanu snekat? bigsmile.gif  Niekaip neatseku doh.gif

jau neliko torto verysad.gif Toks skanus kad pati likusi suniamniojau lotuliukas.gif
ne veltui pavadinimas jo SKANIAUSIAS PASAULYJE bigsmile.gif thumbup.gif
bet zinoma kam nors gali ir nepatikti, bet man superinis, labai labai panasus i piraga kuri daro SOKOLADO MEISTRAI, nes vakar nupirkau jo dezute kad paliginti su skoniu, tai jau nebeliko ir to pyrago blush2.gif wub.gif greit pro duris nepraeisiu doh.gif blush2.gif

QUOTE(IwonaBogd @ 2011 10 13, 12:44)


O kaip jus sultis tepsit g.gif ? Paliekit, kad dregnas butu. O ten turbut su vandenuku tos sultys ir su cukrum? As kazkada su sauksteliu liejau ta vandenuka. Dabar, kai cia siule SM, nusipirkau maza purkstuka ta kur geles purksti. Labai patogu.

Gera ideja su purkstuku, bet cia daugiau grynam vandenukui tiktu,nes su cukrumi, tai skylute greit uzsikims (cia as taip manau), o man geriausia drekinti su sepetuku konditeriniu is naturaliu (neplasmasiniu) seru mirksiukas.gif , turiu as dar tuppeware sepeteli, tai man jis nesamone kaskokia blush2.gif tinkantis gal daugiau alieju ar kiausiunius plaktus tepti ant bulku, bet ne tortus drekinti unsure.gif
Atsakyti
Kaži tortui,skaniausias pasaulyje,jei plaktą grietinėlę sumaišyti su šv.trintom šaldytom braškėm,grietinėlė nesuskystės?Sugundėt mane su šiuo tortu
Atsakyti
QUOTE(IwonaBogd @ 2011 10 13, 14:44)
Ne, tai ne zelatina. Yra pirkti toki specialu grietineles tirstikli (taip ir vadinasi). Yra maximuose. Bet ne visi ji deda.
Google irasykit, ten yra parodyta.

O kaip jus sultis tepsit g.gif ? Paliekit, kad dregnas butu. O ten turbut su vandenuku tos sultys ir su cukrum? As kazkada su sauksteliu liejau ta vandenuka. Dabar, kai cia siule SM, nusipirkau maza purkstuka ta kur geles purksti. Labai patogu.



aciu uz atsakyma smile.gif dabar supratau, maciau maximoje pirkti toki. o del tu citr sulciu, tai ten su cukrumi. bandysiu ir as purksti mirksiukas.gif
Papildyta:
dar mano skanusis torciukas, is visu ragavusiu ne buvo nei vieno abejingo

Mascaroponės sūrio tortas su vaisiais ( vasara dariau su braskemis bet siaip skanu ir su nektarinais, persikais)

Biskvitui
3vnt Kiausiniu
150gr Cukraus
140-150gr Miltu
Žiupsnelis Druskos
1 saukstelis Kepimo m.
Torto papuosimui
300gr Vaisiu
1 pok Zele
Torto kremui
500gr Mascarpones surio
4vnt Kiausiniu
80gr Cukraus pudros
2 saukstai Želatinos
Žiupsnelis Druskos

Pirmiausia paruošiama tešla torto biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas, neapsivėlęs – biskvitas iskepes.

Paruošiamas maskarponės sūrio kremas tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas.
Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.

Maskarponės sūrio torto papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.
Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių.

rezultatas:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 10 11, 16:49)
pribrendo matau reikalas įnešti aiškumo į šito torto kremo gaminimą, taigi:

šokoladiniam kremui pagaminti mums reikės grietinėlės, gerai ištirpinto ant garų ir gerai atvėsinto šokolado, riešutų, cukraus, sausos tirpios kavos miltelių, trupučio vanilės...


zinau kad supyksit visos dabar, nu bet tikrai neatkasu ir niekaip nesuvedu pagal kuri recepta si ekranizacija???? Atrodo beprotiskai dieviskai skaniai wub.gif laaaabai noreciau isbandyti, nu bet receptuko nerandu blush2.gif prasau pagalbos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti