Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-16

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 10 10, 20:18)

Tik nereikia sleptis po tuo maisiuku lotuliukas.gif As nors pasisakau cia laaabai retai, bet skaitau vos ne kiekviena diena. Matau, kad kai gali, tai visad atsakai trumpai, drutai ir labai aiskiai biggrin.gif
Aisku, cia yra ir nemazai kitu nariu, kurios mielai dalinasi patirtim ir atskuba i pagalba, kai to reikia bigsmile.gif

Aciu jums visoms! 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 10, 22:26)
Tik nereikia sleptis po tuo maisiuku  lotuliukas.gif As nors pasisakau cia laaabai retai, bet skaitau vos ne kiekviena diena. Matau, kad kai gali, tai visad atsakai trumpai, drutai ir labai aiskiai  biggrin.gif
Aisku, cia yra ir nemazai kitu nariu, kurios mielai dalinasi patirtim ir atskuba i pagalba, kai to reikia  bigsmile.gif

Aciu jums visoms!  4u.gif  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
visada pataria thumbup.gif
Atsakyti
sveikos kepejeles, atskubu pas jus su klausimeliu smile.gif vyro gimtadieniui ketinu kept turtinga kavos torta. su biskvitu kaip ir viskas aisku, bet kaip ten su kava kremuose? kava reikia istirpinti? o kokiam kiekyje, kiek deti kavos? zodziai "truputis" ir "nepilna stikline" - nedaug pasako biggrin.gif ar nieko nenutiks jei "rududu" keisciau "rokiskio karamelizuotu produktu"? na ir paskutinis klausimas koks papuosimas tiktu siam tortui? 4u.gif 4u.gif 4u.gif lauksiu atsakymeliu smile.gif
Atsakyti
kremas-ganašas
(100gr juodo sokolado , 100 gr riebios grietineles)
kaip teisingai ji paruosti? Tiesiog riebia grietinele ismaisyti su istirpintu sokoladu ,ar kaip ? ax.gif
Atsakyti
pribrendo matau reikalas įnešti aiškumo į šito torto kremo gaminimą, taigi:

šokoladiniam kremui pagaminti mums reikės grietinėlės, gerai ištirpinto ant garų ir gerai atvėsinto šokolado, riešutų, cukraus, sausos tirpios kavos miltelių, trupučio vanilės...
user posted image

grietinėlę išplakame su cukrumi, žiupsneliu citrinos rūgštelės iki standumo...

user posted image

user posted image

į išplaktą grietinėlę, mikseriui veikiant įplakame tirpintą, atvėsusį šokoladą, man jau buvo pradėjęs stingti nuo kraštų...supilsite šiltą arba karštą, turėsite pliurzę...

user posted image

user posted image

user posted image

į šį plakinį beriame kavą (2-3arbatinius šaukštelius), riešutus, baigiant aš pilu apie šaukštą amareto
user posted image

user posted image

user posted image

kremas paruoštas...

ruošiame sviestinį karamelinį su kava...
sviestą išplakame iki purumo kol pabąla ir pasidaro purus, pamažu įplakame Rududu, ir galiausiai po šaukštą pilame kambario temperatūros kavą iki pusės stiklinės, aš supilu gal 0,25 stiklinės, nes pasidarau stiprią su cukrumi, atvėsinu ir tada naudoju kremui...

user posted image







Papildyta:
user posted image

user posted image

kremas paruoštas


torto surinkimas:
biskvitas sulaistomas (kava, kava+amaretas, vyšnių sultys šiuo atveju visus tris sumaišiau į krūvą, buvo labai skanu), užtepamas šokoladiniu kremu

user posted image

user posted image

uždengiam antru biskvitu, sulaistom, dedam karamelinį kremą, kadangi biskvitas pagal Asseni yra gana trapokas, tam, kad tepant sviestinį kremą nesutrūkinėtų, užsidedu tortinės lanką

user posted image

dedame trečią, biskvitą, kartojame šokoladinį kremą, uždengiame paskutiniu biskvitu, sulaistome, išlyginame paviršių, padedame stingti iki puošimo

user posted image

o kai sustings, turėtumėte gauti štai ką

user posted image
Atsakyti
Grietinėlę užkaitinti iki virimo (aš tik tik užverdu ax.gif ), sudėti šokoladą, viska išmaišyti iki vientisos masės, palaukti kol pravės ir nakčiai į šaldytuvą. Ryte su mikseriu gerai išplakti. Gaunasi visada smile.gif
Atsakyti
olesta, aciu! O koks jusu mikseris? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yunica @ 2011 10 11, 15:34)
kremas-ganašas
(100gr juodo sokolado , 100 gr riebios grietineles)
kaip teisingai ji paruosti? Tiesiog riebia grietinele ismaisyti su istirpintu sokoladu ,ar kaip ? ax.gif


Sokolada sulauzyti gabaliukais, grietinele uzvirinti ir supilti ant sokolado, atausinti, tada deti i saldytuva, geriausiai kokioms 8 valandoms, kad gerai gerai atsaltu, tada isplakti mikseriu.
Atsakyti
mano mikseris yra BRAUN M 100 štai toks
Atsakyti
Olesta labai labai aciu uz pagalba 4u.gif su tokia issamia vaizdine medziaga, manau viskas tikrai pavys smile.gif dabar belieka sugalvoti kaip puosti sita tortuka smile.gif
Atsakyti
As tai dedu du sluoksnius karamelinio skonio kremo smile.gif ale pas Olesta taip viskas lygiai... tu visada apijaustai torta?
Atsakyti
ne, ne visada, šitas tortas netilpo į triaukštį padėklą kažkada, o lygiai pas mane todėl, kad kremą kai pasidarau iš karto dvigubą, tai sveriu, kad būtų jo po vienodai gramų kiekviename šokoladiniame sluoksnyje, o karamelinio kiek jau gaunasi, tiek...man du karameliniai jau būtų rieboka, kiekvienam pagal save, aš kažkada damečiau vietoj riešutų griliažo, tai irgi super skanu buvo...
Atsakyti