[quote=Bijuna,2011 09 14, 05:39]
as asmeniskai visur naudoju juodo misko biskvita (tik jei reikia balto tai nededu kakavos).jis man pats paciausias tik pas mane automatinis mixeris,tai kiausinius labai gerai isplaka(padaugeja net nzn kiek kartu ).paskui letai imaisau visus likusius produktus (sviesta tirpinta,isijoju miltus ir sudedu gesinta soda)
Papildyta:
[quote=lilget,2011 09 14, 05:51]
as tai arba visai nededu arba labai plonai
labukas, norejau paklaust ar RAUDONO VELVETO biskvita reikia kuom nors sulaistyt pries sutepant? ar ne? susipirkau produktus, bandysiu, labai jau idomu kaip ten realiai jis atrodo
QUOTE(Florexile @ 2011 09 14, 17:34)
labukas, norejau paklaust ar RAUDONO VELVETO biskvita reikia kuom nors sulaistyt pries sutepant? ar ne? susipirkau produktus, bandysiu, labai jau idomu kaip ten realiai jis atrodo
o,paciam recepte neraso? jo dar neteko kepti-tai nezinau
sweet aciu, manau as kita karta tik labai plonai istepsiu ir gal nesijaus to tokio storo ir kieto sluoksnio
QUOTE(keno @ 2011 09 14, 16:36)
o,paciam recepte neraso? jo dar neteko kepti-tai nezinau
neraso, tik kad iskepta biskvita pertepti kremu
QUOTE(lilget @ 2011 09 14, 06:51)
tas vidurinis sokolado sluoksnis labai sustingo ir kai reikia gnybt sakute tai jis tiesiog luzo, skyresi tortas i dvi plokstumas ir buvo labai sunkiai gnybiama, kaip ta dalyka butu galima suminkstiti, nes po poros savaiciu vel teks kepti
reikia torta palaikyt kambario temperaturoj tada bus taip su Ferre roche , karta kepiau ir per vakareli jis stovejo ant stalo, tai viskas buvo puiku, o kita karta kai ke;liau valgem iskart is saldytuvo ir susiduriau su ta pacia problema.
Na issikepiau as Kijevo torta ir torta Generolas,abu pirma karta, skonio dar nezinau bet butinai parasysiu kai paragausim.
Labas rytas mergaites,
tikrai esu skaiciusi cia receptuku kaip iskepti biskvita be kiausiniu, o dabar, kai reikia, niekaip nerandu Uosviene negali kiausiniu valgyt, o jos gimtadienis, reik torto, tai saku gal eitu be kiausiniu apsieiti
tikrai esu skaiciusi cia receptuku kaip iskepti biskvita be kiausiniu, o dabar, kai reikia, niekaip nerandu Uosviene negali kiausiniu valgyt, o jos gimtadienis, reik torto, tai saku gal eitu be kiausiniu apsieiti
QUOTE(mallena @ 2011 09 15, 08:43)
Labas rytas mergaites,
tikrai esu skaiciusi cia receptuku kaip iskepti biskvita be kiausiniu, o dabar, kai reikia, niekaip nerandu Uosviene negali kiausiniu valgyt, o jos gimtadienis, reik torto, tai saku gal eitu be kiausiniu apsieiti
tikrai esu skaiciusi cia receptuku kaip iskepti biskvita be kiausiniu, o dabar, kai reikia, niekaip nerandu Uosviene negali kiausiniu valgyt, o jos gimtadienis, reik torto, tai saku gal eitu be kiausiniu apsieiti
Biskvitas be kiaušinių (universalus)
Kuo pakeisti kiaušinius
QUOTE(lilget @ 2011 09 14, 09:51)
juoda miska, pirma karta, labai skanus tortas, viskas butu super, bet tas vidurinis sokolado sluoksnis labai sustingo ir kai reikia gnybt sakute tai jis tiesiog luzo, skyresi tortas i dvi plokstumas ir buvo labai sunkiai gnybiama, kaip ta dalyka butu galima suminkstiti, nes po poros savaiciu vel teks kepti
zinok as dedu ne 3 saukstus pieno o 6 .. ir buna pats tas gali iš šaldytuvo išemus iš karto pjauti ir bus skanu ne kieta bet ir neistirpe
toks minkstas sokoladas
na,ka galiu pasakyti,apie torta Nevezis
mano skoniui-tobula beveik viena valgau-niekam neduodu mazas gabalytis prie kavos-ir kaifuoju aisku,jo nesuritinsi didziausia gabala,nes riebybe,oi riebybe zodziu,kepsim,kepsim ir valgysim ir kmitoms patariu,kas megsta trapius ir riebius tortikus
mano skoniui-tobula beveik viena valgau-niekam neduodu mazas gabalytis prie kavos-ir kaifuoju aisku,jo nesuritinsi didziausia gabala,nes riebybe,oi riebybe zodziu,kepsim,kepsim ir valgysim ir kmitoms patariu,kas megsta trapius ir riebius tortikus
Aciu labiausiai!!!
Sveikos merginos, praeita savaitele sumasciau isbandyti Ferrero rocher tortuka, nes dievinu siuos saldainius, ir esu bandziusi saldainius daryti is Sonatinos blogo (skanumelis), tai pasitelkdama ta saldainiu recepta ir Eda.dita pateikta Ferrero rocher recepta ir sumeistravau tortuka parasysiu recepta gal kas noresit ismeginti.
Kadangi dariau pabandymui tai dariau naudodama 18cm kepimo forma
Biskvitas 18 cm (pagal Eda.dita recepta tik nedejau romo esencijos as jos visai niekur nenaudojau):
3 kiausiniai
138 g. cukraus
138 g. miltu
12 g. kepimo milteliu
1 v.s. kakavos
39 g. aliejaus
kiausinius ir cukru plakti mikseriu apie 5 minutes, palaipsniui plakant supilti alieju ir dar plakti apie minute, atsargiai imaisyti persijotu miltu, kepimo milteliu ir kakavos misini. Tesla padalinti i dvi lygias dalis ir kiekviena iskepti atskirai 180 laipsniu kaitrumo orkaiteje apie 15min. Gautus du biskvitus padalinti i dvi dalis, taip gausite 4 biskvitus.
Biskvitu sulaistymui:
Cukrus
Vanduo
Vana Tallinn likeris
Biskvitu aptepimui: (is eda.dita recepto tik as ji naudojau ne kaip krema viename sluoksnyje o aptepiau kiekviena biskvita pries dedant krema)
50 g. juodo sokolado
25 g. sviesto
25 g. grietineles 35%
Vana tallinn likerio
Sokolada istirpinti ant garu voneles, i dar karsta sokolada, nuolat maisant supilti grietinele ir imaisyti sviesta, ipilti likerio.
Kremas Nr.1: (is Eda.dita recepto)
250 g. grietineles 35%
50 g. juodo sokolado
Sokolada istirpinti ant garu voneles. Grietinele issiplakti iki standumo, pries baigiant plakti plona srovele pilti ATVESUSI sokolada dar siek tiek kartu paplakti.
Kremas Nr.2
50 g. vafliu su riesutiniu pertepimu
75 g. kepintu skaldytu lazdyno riesutu
100 g. riesutinio kremo Nutella
Vaflius su riesutiniu pertepimu sutrinti sakute, ideti kepintus smulkintus riesutus ir nutella krema, viska ismaisyti
Torto surinkimas:
Deti biskvita sulaistyti siektiek ir uztepti sokolado mase skirta uztepimui. Tada deti puse Kremo nr.1 t.y. grietineles ir sokolado kremas. Deti sekanti biskvita kuri sulaistyti, aptepti sokolado mase ir deti visa kremas nr.2 t.y. vafliu riesutu ir nutelos krema. Deti treciaji biskvita sulaistyti aptepti sokolado mase ir sudeti likusi grietineles su sokoladu krema ir uzdadamas ketvirtasis paskutins biskvitas.
As sutepta torta aptepiau sviestiniu kremu padarytu is sviesto, kondencuoto pieno ir kakavos, islyginau palaikiau saldytuve ir puosiau tirpintu sokoladu.
Deja tortuko pjuvio nuotraukytes neturiu. Man ir mano seimai jis labai patiko ir tikrai kartosiu kai pakartosiu pasistengsiu ir nuotraukyte padaryti
Kadangi dariau pabandymui tai dariau naudodama 18cm kepimo forma
Biskvitas 18 cm (pagal Eda.dita recepta tik nedejau romo esencijos as jos visai niekur nenaudojau):
3 kiausiniai
138 g. cukraus
138 g. miltu
12 g. kepimo milteliu
1 v.s. kakavos
39 g. aliejaus
kiausinius ir cukru plakti mikseriu apie 5 minutes, palaipsniui plakant supilti alieju ir dar plakti apie minute, atsargiai imaisyti persijotu miltu, kepimo milteliu ir kakavos misini. Tesla padalinti i dvi lygias dalis ir kiekviena iskepti atskirai 180 laipsniu kaitrumo orkaiteje apie 15min. Gautus du biskvitus padalinti i dvi dalis, taip gausite 4 biskvitus.
Biskvitu sulaistymui:
Cukrus
Vanduo
Vana Tallinn likeris
Biskvitu aptepimui: (is eda.dita recepto tik as ji naudojau ne kaip krema viename sluoksnyje o aptepiau kiekviena biskvita pries dedant krema)
50 g. juodo sokolado
25 g. sviesto
25 g. grietineles 35%
Vana tallinn likerio
Sokolada istirpinti ant garu voneles, i dar karsta sokolada, nuolat maisant supilti grietinele ir imaisyti sviesta, ipilti likerio.
Kremas Nr.1: (is Eda.dita recepto)
250 g. grietineles 35%
50 g. juodo sokolado
Sokolada istirpinti ant garu voneles. Grietinele issiplakti iki standumo, pries baigiant plakti plona srovele pilti ATVESUSI sokolada dar siek tiek kartu paplakti.
Kremas Nr.2
50 g. vafliu su riesutiniu pertepimu
75 g. kepintu skaldytu lazdyno riesutu
100 g. riesutinio kremo Nutella
Vaflius su riesutiniu pertepimu sutrinti sakute, ideti kepintus smulkintus riesutus ir nutella krema, viska ismaisyti
Torto surinkimas:
Deti biskvita sulaistyti siektiek ir uztepti sokolado mase skirta uztepimui. Tada deti puse Kremo nr.1 t.y. grietineles ir sokolado kremas. Deti sekanti biskvita kuri sulaistyti, aptepti sokolado mase ir deti visa kremas nr.2 t.y. vafliu riesutu ir nutelos krema. Deti treciaji biskvita sulaistyti aptepti sokolado mase ir sudeti likusi grietineles su sokoladu krema ir uzdadamas ketvirtasis paskutins biskvitas.
As sutepta torta aptepiau sviestiniu kremu padarytu is sviesto, kondencuoto pieno ir kakavos, islyginau palaikiau saldytuve ir puosiau tirpintu sokoladu.
Deja tortuko pjuvio nuotraukytes neturiu. Man ir mano seimai jis labai patiko ir tikrai kartosiu kai pakartosiu pasistengsiu ir nuotraukyte padaryti