Sveikos merginos, praeita savaitele sumasciau isbandyti Ferrero rocher tortuka, nes dievinu siuos saldainius, ir esu bandziusi saldainius daryti is Sonatinos blogo (skanumelis), tai pasitelkdama ta saldainiu recepta ir Eda.dita pateikta Ferrero rocher recepta ir sumeistravau tortuka

parasysiu recepta gal kas noresit ismeginti.
Kadangi dariau pabandymui tai dariau naudodama 18cm kepimo forma
Biskvitas 18 cm (pagal Eda.dita recepta tik nedejau romo esencijos as jos visai niekur nenaudojau):
3 kiausiniai
138 g. cukraus
138 g. miltu
12 g. kepimo milteliu
1 v.s. kakavos
39 g. aliejaus
kiausinius ir cukru plakti mikseriu apie 5 minutes, palaipsniui plakant supilti alieju ir dar plakti apie minute, atsargiai imaisyti persijotu miltu, kepimo milteliu ir kakavos misini. Tesla padalinti i dvi lygias dalis ir kiekviena iskepti atskirai 180 laipsniu kaitrumo orkaiteje apie 15min. Gautus du biskvitus padalinti i dvi dalis, taip gausite 4 biskvitus.
Biskvitu sulaistymui:Cukrus
Vanduo
Vana Tallinn likeris
Biskvitu aptepimui: (is eda.dita recepto tik as ji naudojau ne kaip krema viename sluoksnyje o aptepiau kiekviena biskvita pries dedant krema)
50 g. juodo sokolado
25 g. sviesto
25 g. grietineles 35%
Vana tallinn likerio
Sokolada istirpinti ant garu voneles, i dar karsta sokolada, nuolat maisant supilti grietinele ir imaisyti sviesta, ipilti likerio.
Kremas Nr.1: (is Eda.dita recepto)
250 g. grietineles 35%
50 g. juodo sokolado
Sokolada istirpinti ant garu voneles. Grietinele issiplakti iki standumo, pries baigiant plakti plona srovele pilti ATVESUSI sokolada dar siek tiek kartu paplakti.
Kremas Nr.250 g. vafliu su riesutiniu pertepimu
75 g. kepintu skaldytu lazdyno riesutu
100 g. riesutinio kremo Nutella
Vaflius su riesutiniu pertepimu sutrinti sakute, ideti kepintus smulkintus riesutus ir nutella krema, viska ismaisyti
Torto surinkimas:Deti biskvita sulaistyti siektiek ir uztepti sokolado mase skirta uztepimui. Tada deti puse Kremo nr.1 t.y. grietineles ir sokolado kremas. Deti sekanti biskvita kuri sulaistyti, aptepti sokolado mase ir deti visa kremas nr.2 t.y. vafliu riesutu ir nutelos krema. Deti treciaji biskvita sulaistyti aptepti sokolado mase ir sudeti likusi grietineles su sokoladu krema ir uzdadamas ketvirtasis paskutins biskvitas.
As sutepta torta aptepiau sviestiniu kremu padarytu is sviesto, kondencuoto pieno ir kakavos, islyginau palaikiau saldytuve ir puosiau tirpintu sokoladu.
Deja tortuko pjuvio nuotraukytes neturiu. Man ir mano seimai jis labai patiko ir tikrai kartosiu kai pakartosiu pasistengsiu ir nuotraukyte padaryti