......Tortai-16......
...dalinamės receptais, kepam, diskutuojam...
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
10 tema
11 tema
12 tema
13 tema
14 tema
15 tema
Populiariausi tortai:
Snikersas su karameliniu ganašu (daividija)
Rafaelo svajonė (Srove), Rafaelo biskvitas pagal Olestą
1-5 TEMŲ RECEPTŲ SĄRAŠAS
6-10 TEMŲ RECEPTŲ SĄRAŠAS
11 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Mascarponės tortas su rududu (k.lapelyte)
Tortas "Slavianka" (foto ir komentaras) (eliss)
Balto šokolado, aviečių ir riešutų tortas (Beata)
"Napoleonas" su spanguoliu sluoksneliais (rugiagele26)
Alaus Napoleonas (Srove)
Vienintelis tikras Napoleonas (Srove)
Aguoninis tortas (slyva)
Biskvitas be kiaušinių; Kuo pakeisti kiaušinius biskvite (likta)
Biskvitas be kiaušinių (universalus) (likta)
Keptuvėje keptas Napoleonas su bananais (Sonatina)
Mano šeimos tradicinis "Šokoladinis tortas" (be kiaušinių) (gude)
Tortas be pieno produktų (Radės komentaras) (likta)
Vanilinis-šokoladinis sūrio tortas (rusų k.)
Burnoje tirpstantis tortas (foto) (eliss)
Pistacijų tortas (sandrulyte1975)
Trupiniuotis (Ulė)
Trupiniuotis (gaminimo eiga) (rugiagele26)
Tortas su lazdyno riešutų kremu (adriu)
Plikytos tešlos braškinis tortas (daividija)
12 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Tortas su graikiškais riešutais (Milux)
Tortas "Spartakas" (dangiuk)
Graikiškų riešutų tortas (Cipciukas)
"Slyvos šokolade" (perlitap pagal Cipciuką)
Tortas "Graikas" (*saules_zuikutis*)
Abrikosinis-persikinis tortas (pagal Žozefinos receptą) (*Keila*)
Karibų piratų Napoleonas (julioske)
Karamelinis medutis (rugiagele26)
Egiptietiškas tortas (Aleisabos foto)(uzniukas)
Tortas su mascarpone sūriu (londonas)
Vaisinis tortas (kirbe)
Tortas vaikučiams (foto) (Bijūna)
Tortas su ricotos ir šokoladiniu kremais (Bossi)
Tortas "Tiramisu" (Ulė)
Tortas "Braškių fanams" (Olesta)
Tortas "Jaunystė" (meljola)
Tortas "Kalifornija" (Mamyte : ) pagal daividiją, foto) (daividija)
13 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Medaus tortas "Velykinis viščiukas"
Olesta apie kriaušinį karamelinį tortą
Tortas "Švelni naktis" (Nova)
Tortas "Šokoladinė simfonija" (RiMami)
Mix-fix tortas su persikais (Nasty Fairy)
Gaivus braškių tortas (Ulė)
Medutis pagal Salomėją
Tortas "Bobų vasara"
Braškių tortas "Atgaiva" (Ulė)
Persikinis tortas (Cipciukas)
Žozefina (Cipciukas)
Originalus "Žozefinos" kremas (RiMami)
Tortas "Jaunystė" (Nova)
Tortas "Jaunystė" (Lion)
Napoleonas (mamkaa)
14 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Sūrio tortas su žele sluoksniu (Ulė)
Aguonėlės ricottos tortas su braškėmis
Tortas Napoleonas (Ulė)
Braškinis-jogurtinis tortas (*Keila*)
Žemuoginis-jogurtinis tortas (*Keila*)
Mandarinų fantos tortas (Sandrulyte1975)
Kokoso pieno tortas (Ulė)
Jogurtinis maskarpones torciukas su kapucino prieskoniu (Divia)
Trijų šokoladų tortas (*Keila*)
15 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Karamelinis Napoleonas (*Keila*)
Tortas "Medutis"
Marlenka (Milux)
Tortas iš snickers šokoladukų
Snikers sūrio tortas (video)
Skaniausias pasaulyje tortas (rusų k.)
Skaniausias pasaulyje tortas - lietuviška versija (Divia)
Dengiamojo pastilažo gamybos eiga pagal kirbę
Griliažinis tortas (Cipciukas/@adrij@)
Tortas "Mėnulis"
Tortas "Mėnulis" (Sonatina)
Tortas "Šokoladinė rafaelo svajonė" (foto) (ramune.v)
Kurmio kalnelis (Nova)
Negro pilvas (raima.ma)
"Slyvos šokolade" (Cipciukas/@adrij@)
Эcmepхази (Cipciukas/@adrij@)
Sveikos, gal kuri turi receptuką pertepimo su marscapone? aš visada pertepinėdavau merscapone su kondensuotu, bet norisi ir kažko kito pabandyti.. ačiū
O as pagaliau prisiruosiau isbandyti Mandarinu-Fantos tortuka, bet kadangi neradau nei mandarinu nei pfiladelfijos surio, tai dariau su persikais ir ricotta...labai skaniai gavosi...tik vat vyrui nepatiko kaip ir tikejausi, nes jis sotesniu ir riebesniu megejas, o cia gaiviu megejams, tai super gaunas...ypac tas kremukas
QUOTE(RiMami @ 2011 09 13, 02:57)
Atnešu pora pasimetusių Cipciuko receptų. Merginos, jei kuri turit išsisaugoję "Vienuolių Napoleoną" ir "Šokoladinį" tai įkelkit
QUOTE(Musiukass @ 2011 09 13, 10:58)
Aš turiu atrodo namo gryžus pasiknisiu
VIENUOLIŲ NAPOLEONAS (Cipciukas pasidalino)
Nerekomenduoju , kas mėgsta gaivius tortus ( jogurtinius , želinius ) .
Aš dariau iš pusės normos ...12 cm. skersmuo 7 lakšteliai ) .
LAKŠTELIAMS..
900 g, miltų
500 g. margarino
2 kiaušiniai
1/2 arb. šaukštelio druskos
KREMUI ...
1 litras pieno
pusantros stiklinės cukraus ( stiklinė turbūt senovinė buvusi , tai 250 ml.)
4-5 tryniai
4-5 dideli su kaupeliu šaukštai miltų
300 g. sviesto
pagal norą , citrinos žievelė , vanilė ....
Į dubenį beriam miltus , padarom duobutę , ten mušam kiaušinius , ir tarkuojam šaltą margariną .
Užminkome tešlą , dedame per naktį šaltai ( na jei vakare minkėte ) .
Ryte išimam ,padaliname į 7 gabaliukus , iškočiojame , subadome šakute ( pūslės beveik nekyla ) , dedame ant sviestinio popieriaus , ir kepame ...prieš tai skardą sudrėkinus vandeniu .
Šitie lakšteliai ne kaip sluoksniuotos tešlos , o panašūs į sveriamus sviestinius, labai trapius sausainius .
Atvėsiname .
Kremui nuo 1 l. pieno nupilame 1 stiklinę .
Visą kitą , pilame į puodą , suberiame 1 stiklinė cukraus ( puse pasiliekam ) , ir paverdame apie 20 minučių .
Trynius išplakame su likusiu cukrumi ( jei reikia dedame vanilę ) , sudedame miltus ir supilame pieną , gerai išmaišoma , kad neliktų gumuliukų .
Plona srovele pilame į lėtai verdantį pieną vis maišydamos , taip dar pakaitiname iki sutirštės .
Atšaldome .
Sviestą išplakame iki purumo .
Dedame jo po šaukštą į virtą kremą , įdedam išmaišom , vėl įdedam .....
Jei palaikysite kremą šaldytuve , jis sustings ir be vargo pertepsite tortą , jei ne , tepkite formoje .
P.S .....Patarsiu pagaminti pora dienų prieš valgymą .
Kremo užtektinai visam tortui pertepti .
Kol kas skaniausia ( man ) iš čia bandytų Napoleonų .
Sveikos. Mergaites, jei aš viena torto sluoksni noriu daryti maskarpone su rududu tai kokiu santykiu maišyti Ir ar būtinai reikia želatinos? Ačiū
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 14, 08:21)
Sveikos. Mergaites, jei aš viena torto sluoksni noriu daryti maskarpone su rududu tai kokiu santykiu maišyti Ir ar būtinai reikia želatinos? Ačiū
aš dariau su mascarpone ir rududu, tai nedėjau želatinos ir visai gerai sustengo... o vat, lai dariau su tuo produktu karamelizuotu - tada jau ir liko toks vos vos skystas...
proporcijų neatsimenu, bet jaučiu kad ėmiau didesnį indelį mascarponės ir indelį rududu
Koki Jūs dažniausiai kepate šokoladini biskvita? Baltas tai arba "Rafaelo" arba tas paprastasis (pvz. 6 kiaušiniai, 6 š.cukraus ir 6 š.miltų) Kažkaip aš tu biskvitų neišsirenku Kartais gaunasi, kartai nelabai, gal turite kiokius paprastus receptus, bet kurie visada gaunasi
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 14, 09:39)
Koki Jūs dažniausiai kepate šokoladini biskvita? Baltas tai arba "Rafaelo" arba tas paprastasis (pvz. 6 kiaušiniai, 6 š.cukraus ir 6 š.miltų) Kažkaip aš tu biskvitų neišsirenku Kartais gaunasi, kartai nelabai, gal turite kiokius paprastus receptus, bet kurie visada gaunasi
aš ne specialistė tortų kkepime, tai ir man tikrai ne visi išeina... Geriausiai man patinka Rafaelo biskvitas - tiek baltas tiek rudas
tik paverkiau ir susiradau pati
Papildyta:
Kadangi nesu tortu kepeja, o kepu tik esant progom i metus kokius 5kartus, tai kepiau cia pries 2men juoda miska, pirma karta, labai skanus tortas, viskas butu super, bet tas vidurinis sokolado sluoksnis labai sustingo ir kai reikia gnybt sakute tai jis tiesiog luzo, skyresi tortas i dvi plokstumas ir buvo labai sunkiai gnybiama, kaip ta dalyka butu galima suminkstiti, nes po poros savaiciu vel teks kepti
Papildyta:
Kadangi nesu tortu kepeja, o kepu tik esant progom i metus kokius 5kartus, tai kepiau cia pries 2men juoda miska, pirma karta, labai skanus tortas, viskas butu super, bet tas vidurinis sokolado sluoksnis labai sustingo ir kai reikia gnybt sakute tai jis tiesiog luzo, skyresi tortas i dvi plokstumas ir buvo labai sunkiai gnybiama, kaip ta dalyka butu galima suminkstiti, nes po poros savaiciu vel teks kepti
Aš ta šokolada "minkštinu" ji skiesdama pienu. Bet visai gerai ir be jo, net gal geriau Bet čia skonio reikalas
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 14, 10:56)
Aš ta šokolada "minkštinu" ji skiesdama pienu. Bet visai gerai ir be jo, net gal geriau Bet čia skonio reikalas
pirma karta as ir skiedziau ji pienu, bet gal keliais saukstais tik, gal sakyciau daugiau tada atskiest, o gal plamai ploniau patept ta sokolada, o gal sokolado specialaus reikia, gal kazkoks labiau tinka
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 14, 09:39)
Koki Jūs dažniausiai kepate šokoladini biskvita? Baltas tai arba "Rafaelo" arba tas paprastasis (pvz. 6 kiaušiniai, 6 š.cukraus ir 6 š.miltų) Kažkaip aš tu biskvitų neišsirenku Kartais gaunasi, kartai nelabai, gal turite kiokius paprastus receptus, bet kurie visada gaunasi
Asseni sokoladinis mmmmm,skanumelis