...Ir kai šalna pakąs jų švelnų grožį...
QUOTE(Fonda @ 2011 09 30, 02:19)
...Ir kai šalna pakąs jų švelnų grožį...
grazus ziedeliaiSakykit,o
kaip antros rozes vardas?
Ir seniau rodet karta per vasara rausvai zydincia vijokline roze,kuo ji vardu?panasi i flammentanz,tik rausvaziede
is anksto dekui
Merginos, patarkit prasau,
gal kur ir kalbejot, bet kiek skaiciau - neuzmaciau. Noriu pasisodinti vijokline roze prie pavesines. Bet konstrukcija metaline, o roze is tu, kurias dengti reikia.. Tai jei as ja kartu su pavesines koja uzdengsiu, ar nesigaus taip, kad is vidaus nuo metalo gaus salcio ir pavojus nusalti padides?? Ar cia mano bugstavimai nepagrysti? As pasiruosus bandyt islaikyt sakeles ir sulaukt ziedu kepures, bet nezinau kaip su tuo metalu daryt...
gal kur ir kalbejot, bet kiek skaiciau - neuzmaciau. Noriu pasisodinti vijokline roze prie pavesines. Bet konstrukcija metaline, o roze is tu, kurias dengti reikia.. Tai jei as ja kartu su pavesines koja uzdengsiu, ar nesigaus taip, kad is vidaus nuo metalo gaus salcio ir pavojus nusalti padides?? Ar cia mano bugstavimai nepagrysti? As pasiruosus bandyt islaikyt sakeles ir sulaukt ziedu kepures, bet nezinau kaip su tuo metalu daryt...
hmmm, nelabai supratau. Jei vijoklinė rožė ir ją reikia dengti, tai gražiai prilenkiam prie žemės, uždengiam ir laukiam pavasario. Koja lieka tik apačioj, kurią taip ar taip užpilam durpėmis.
Jei apsukti agroplėvele rožę kartu su metaline konstrukcija, tai žiūrint, kokia rožė. Manoji New Dawn prie metalinės arkos vieną žiemą buvo apsukta - nenušalo. Blogiau buvo, kai sekančią žiemą tiesiog palikau prie tos arkos neapsuktą agroplėvele.
Kiek skaičiau atsiliepimus, tai labai skirtingai skirtingos perneša tokią draugystę, vienos gali žiemoti prie metalo, betono, akmenų sienelių, kitas būtinai reikia patraukt.
O kiek dėl normalaus aukščio vijoklinių rožių, tai nori nenori tenka jas prilenkt. Gražių krūminių rožių ir taip apstu, norisi tikrai vijoklinės ir daug žydinčios
Jei apsukti agroplėvele rožę kartu su metaline konstrukcija, tai žiūrint, kokia rožė. Manoji New Dawn prie metalinės arkos vieną žiemą buvo apsukta - nenušalo. Blogiau buvo, kai sekančią žiemą tiesiog palikau prie tos arkos neapsuktą agroplėvele.
Kiek skaičiau atsiliepimus, tai labai skirtingai skirtingos perneša tokią draugystę, vienos gali žiemoti prie metalo, betono, akmenų sienelių, kitas būtinai reikia patraukt.
O kiek dėl normalaus aukščio vijoklinių rožių, tai nori nenori tenka jas prilenkt. Gražių krūminių rožių ir taip apstu, norisi tikrai vijoklinės ir daug žydinčios
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 04, 19:07)
hmmm, nelabai supratau. Jei vijoklinė rožė ir ją reikia dengti, tai gražiai prilenkiam prie žemės, uždengiam ir laukiam pavasario. Koja lieka tik apačioj, kurią taip ar taip užpilam durpėmis.
tai reikes man visus tuos 3 ar 4 metrus atristi ir prie zemes prilenkti?? Neisivaizduoju.... Jauciu tures ziemot prie stulpo ir prisitaikyti arba ne.
QUOTE(nijole0619 @ 2011 09 30, 09:29)
grazus ziedeliai
Sakykit,o
Ir seniau rodet karta per vasara rausvai zydincia vijokline roze,kuo ji vardu?panasi i flammentanz,tik rausvaziede
is anksto dekui
Sakykit,o
is anksto dekui
Antros rožės vardas yra Rosa Queen of England... labai stambus žiedas, skanus kvapas... Dėl jūsų antrojo klausimo, tai tikrai neturiu vijoklinės rausvai žydinčios tik kartą per vasarą rožės... manoji rožinė vijoklinė Parade žydi beveik ištisai...ir šiuo metu jau pora savaičių žydi taip pat... prisegu, jei šią turėjot atmintyje...bet ji visiškai nepanaši į Flammentanz, kad ir rausvažiedė... Flammentanz ir krūmu, ir žiedais visiškai nesiskiria nuo Sympathie...tik pastaroji ir kvepia, ir žydi ištisai, o Flammentanz tik kartą per sezoną...
Atsiprašau,gal ir kvailai nuskambės klausimas. Turiu antri metai krūminę rožę,pavadinimo tikrai nežinau,pirkta truguje,paprašiau krūminės.Antri metai nežydi,bet ūglius išaugino iki dviejų metrų.(mane jau nemažai praaugo)Ypač šiais metais dėjo augti.Ką man daryti dabar žiemai?Prikirpti šakas?Nes prilenkti tikrai neišeis. Kaip uždengti žiemai?
na nuorodo i straipsnius tai nemaau kad labai geras patarimas siaip daugelis kruminiu roziu zydi ant antrameciu ugliu, t.y. kitais metais Jusu roze isleis uglius is dabar esanciu ir tada jau turetu zydet. Taigi Jums reik issaugot stimburius, kad butu is ko leist tuos naujus uglius. As darau taip:
1. niekada negeniu roziu is rudens, jei susals, tai susals, o jei ne, tai pavasari visada spesiu paformuot.
2. roziu krumelius apkaupiu zeme, na padarau toki kupsteli. labai pravartu, jei netycia neteisingai isodinote savo rozyte, t.y. skiepyjimo vieta nepakasete po zeme, o palikote pavirsiuje.
3. nurenku visus lapus, kad nesiveistu ir neisliktu ligos, grybai ir t.t.
4. kiek iseina vijoklines ir t.t. rozes prilenkiu prie zemes, nes ju reik stengtis kuo ilgesni saku ilgi issaugot, ko nereikia kruminem.
5. kai jau ima salti, uzpilu viska gausiai, kokia 20 cm, durpemis, gaunasi toks kalniukas.
5. jei nesigauna prilenkt ir uzpilt durpem, tai aprisu sakas eglisakiais.
Jei apsala, tai tik ta dalis, kur buna po sakom. po durpem ir zemeje dar niekad nesusalo. to is esmes ir uztenka, mes zemeje islieka pakankamai ilgi stimburiai, kad is ju isaugtu naujos jau zydincios sakos.
1. niekada negeniu roziu is rudens, jei susals, tai susals, o jei ne, tai pavasari visada spesiu paformuot.
2. roziu krumelius apkaupiu zeme, na padarau toki kupsteli. labai pravartu, jei netycia neteisingai isodinote savo rozyte, t.y. skiepyjimo vieta nepakasete po zeme, o palikote pavirsiuje.
3. nurenku visus lapus, kad nesiveistu ir neisliktu ligos, grybai ir t.t.
4. kiek iseina vijoklines ir t.t. rozes prilenkiu prie zemes, nes ju reik stengtis kuo ilgesni saku ilgi issaugot, ko nereikia kruminem.
5. kai jau ima salti, uzpilu viska gausiai, kokia 20 cm, durpemis, gaunasi toks kalniukas.
5. jei nesigauna prilenkt ir uzpilt durpem, tai aprisu sakas eglisakiais.
Jei apsala, tai tik ta dalis, kur buna po sakom. po durpem ir zemeje dar niekad nesusalo. to is esmes ir uztenka, mes zemeje islieka pakankamai ilgi stimburiai, kad is ju isaugtu naujos jau zydincios sakos.
Sveikos
Esu čia naujokė ir apie gėles žinau labai mažai - beveik nieko
Todėl pradedu domėtis dabar, nors esu dar jauna, bet tikiuosi ateity turėti savo namuką su gražiu sodu ir žinoma gėlynais...
Kolkas apsiriboju tik darbais pas močiutę kaime... ji leidžia man visą sodą prižiūrėti, tame tarpe ir gėles, jas dauginti, sėti ir t.t. Ši vasara buvo pirma, kai sodinau savo išaugintus serenčius, žydrūnus, tigrenes, begonijas ir t.t. (iš sėklų).
Nepykit už pradžią ne į temą, bet noriu išdėstyti situaciją
Tai va... Neseniai buvo gimtadienis ir gavau dovanų rožių... ir sumasčiau kodėl gi jų nepabandžius kažkaip padauginti ar priauginti.
gavau tokias:
būtų įdomu sužinoti kokia jų rūšis ir ar įmanoma jas priauginti (lauke ar kambary) ar pan..?
Labai ačiū už atsakymus ir tikiuosi parašysit man, dar neišprususiai rožių klausimu, suprantama kalba
Esu čia naujokė ir apie gėles žinau labai mažai - beveik nieko
Todėl pradedu domėtis dabar, nors esu dar jauna, bet tikiuosi ateity turėti savo namuką su gražiu sodu ir žinoma gėlynais...
Kolkas apsiriboju tik darbais pas močiutę kaime... ji leidžia man visą sodą prižiūrėti, tame tarpe ir gėles, jas dauginti, sėti ir t.t. Ši vasara buvo pirma, kai sodinau savo išaugintus serenčius, žydrūnus, tigrenes, begonijas ir t.t. (iš sėklų).
Nepykit už pradžią ne į temą, bet noriu išdėstyti situaciją
Tai va... Neseniai buvo gimtadienis ir gavau dovanų rožių... ir sumasčiau kodėl gi jų nepabandžius kažkaip padauginti ar priauginti.
gavau tokias:
būtų įdomu sužinoti kokia jų rūšis ir ar įmanoma jas priauginti (lauke ar kambary) ar pan..?
Labai ačiū už atsakymus ir tikiuosi parašysit man, dar neišprususiai rožių klausimu, suprantama kalba
QUOTE(TacTic @ 2011 10 12, 17:55)
Sveikutė,
čia labai išsamus straipsnis:
http://www.roziudrau...aknesrozes.html
apie rožių rūšis ir ne tik:
http://www.roziu-sod...label...rožÄs
Suprantu užsidegimą ir norą viską užauginti savo rankomis, bet kai pavartai siūlomų rožių katalogus ir matai kokių nuostabių yra, gal ir neverta gaišti tiek laiko, jų dauginimui.
O kad tiek nevargt, aš jau seniai artimuosius perspėjau, kad dovanų priimu augalus tik su šaknimis..