Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 8

Sandreja, ar man kompas negerai rodo, ar Jusu rozes skiepas ne po zeme?????? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
ar yra kas bande auginti lauke tas mini rozytes is maximos vazoneliuose? g.gif
kazkada mama sodino, tai augo/ziemojo ir auga po siolei. pabandziau pati bet suabejojau: issodinau 4 vienetus is vieno vazono jau gausiai zydincius, bet...saknynas tai veik nesusiformaves. tai kaip jos cia uzaugintos, jei vos ne pagaliukai i zeme ibesti o jau ziedu prikrove? g.gif aisku, gal iki rudens sustipres ir saknyna uzsiaugins, o gal ir ne unsure.gif ar cia rik mano mamai pasiseke , ant kokiu rimtesniu pataike g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 05 14, 12:29)
ar yra kas bande auginti lauke tas mini rozytes is maximos vazoneliuose? g.gif

čia temoje jau daug apie jas kalbėta-geriausia išsodinti į gruntą, gerai jos žiemoja ir gyvena.. jei matote kad žiedų daug, o šaknų maža, tai siūlyčiau žiedus nupjauti pasodinus, kad krūmas sustiprėtų, bus tų žiedų.
Atsakyti
Ziema pirkau tas mazas rozytes, is karto persodinau, nuo sirdies apgenejau, ir pries savaite visas keturias (tiek radau miniatiuriniame idelyje) persodinau i zeme lauke, dvi jau zydi, saknys buvo dideles 4u.gif
Atsakyti
man vyras padovanojo tokią
user posted image

po kiek laiko kai supratau, kad jai šakės persodinau lauke balkone į vazoną didesnį

user posted image

šiuo metu turim vieną nelabai didelį žiedelį... na, aš bent jau džiaugiuosi, kad ji tikrai jau nebenyksta. Ką žiemą su ja reiks daryt aš nežinau..... vežt į rūsį pas ką nors... bet ar ne nudžius per žiemą... žodžiu, nžn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 14 gegužės 2012 - 16:55
Mielosios, o ka darot, kai uzpuola vabaliukai rozes? gal turit kokiu liaudisku ar ne cheminiu receptu?
Atsakyti
QUOTE(eliuka @ 2012 05 14, 19:11)
Mielosios, o ka darot, kai uzpuola vabaliukai rozes? gal turit kokiu liaudisku ar ne cheminiu receptu?

man viena agronomė iš kaimo pasakė, kad uždengt maišeliu augaliuką ir papurkšt degtinės. Na, čia kai mano bazilikus užpuolė nežinau kokie vabalėliai ir sugraužė praktiškai. Tai post faktum ji man pasakė tai, išbandyti dar neteko. Sakė patį augalą galima užpurkšti g.gif
Atsakyti
Mano rožyną lauke amarai užpuolė, jau beveik savaitę kasdien purškiu kalio muilu, lyg apnyko, pamirė, bet kasdien vis po kelis naujus žalius randu. Vijoklinės kažkaip net lapai apdžiūvo kai kurie, kažin čia nuo to purškimo,ar tie rupūžės apėdė g.gif
Atsakyti
QUOTE(eliuka @ 2012 05 14, 18:11)

esu girdejusi,kad Coca Cola labai veiksminga,bet pati nesu bandziusi.as asmeniskai purskiu su feiriu arba ukisku muilu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma37 @ 2012 05 14, 21:24)
esu girdejusi,kad Coca Cola labai veiksminga,bet pati nesu bandziusi.as asmeniskai purskiu su feiriu arba ukisku muilu  ax.gif

Kaimynė taip sakė, tai vieną vakarą purškiau ir kola, bet pabijojau daugiau...
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 05 14, 12:50)
Sandreja, ar man kompas negerai rodo, ar Jusu rozes skiepas ne po zeme?????? g.gif  g.gif  g.gif

aš nežinau blush2.gif

nesu niekad auginusi rožės.

Rožę pasisodinau gal prieš kokį mėnesį, jau buvo sukrautas pumpuras. Atrodo kad puikiai prigijo, žiedas išsikleidė, leidžia naujus lapelius.

Bandau dar įkelti vieną foto, gal geriau matosi

user posted image

Kaip manot, ar gerai pasodinta?
Atsakyti
Sandreja, nesu roziu specas, bet, jei tai butu mano roze, sodinciau giliau, kad tu visu gumbu nesimatytu, nors nematau visu saknu, bet itariu, jog cia skiepas, o jis turi buti 4 - 5 cm po zeme....Dar kitu merginu nuomones paklausinekite 4u.gif
Atsakyti