Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 8

QUOTE(giedrulka @ 2012 03 22, 00:00)
Taip žalia. Net Gloria Dei nedengta buvo, bet po kaupu žaliuoja. Tik Westerlendas neaiškus. Šiaip gyvas, tik manau, sunkiai gaivaliosis.

Westerlendas man pernai atrodė neaiškus, bet vistik taip ir neišgyveno.Mergaitės, pasidalinkite pamąstymais, ar reikėtų rožes pavaišint kokia chemija prieš grybines ligas? Rudenį buvau purškusi vario sulfatu.
Atsakyti
Aš tai nieko nedarau. Kol nėra katastrofiška padėtis, tai ir nepurškinėju niekuom. Užpernai laukiausi, tai galvojau - negaliu gi purkšt. Pernai - maitinau, vėlgi, galvojau, nesitrūcinsiu, bet pernai maniškės ir visai nesirgo.
O vėlai rudenį nulupau visus lapus, tai jos žiemot nuėjo nuogos. Gal ir zarazos mažiau liko.
Aš tik vienais metais purškiau nuo amarų, nes jau baisu buvo žiūrėt ir tai tik kai jokie muilai nepadėjo.

O kaip jūsų Westerlendas šiaip augo? Mano supratimu, graži, bet silpnoka rožė. Kažkaip vis nesustambėja, šakelės labai liaunos. Ar ji tokia ir turi būti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 22 kovo 2012 - 14:55
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 22, 14:53)
O kaip jūsų Westerlendas šiaip augo? Mano supratimu, graži, bet silpnoka rožė. Kažkaip vis nesustambėja, šakelės labai liaunos. Ar ji tokia ir turi būti?

Pas mane ji išgyveno du metus. Graži rožė, bet taip ir neatsiskleidė visu gražumu, laiko mat pritrūko ax.gif Per tą laiką ir pas mane nesustambėjo, šakos liaunokos, nuo žiedų linkdavo. Westerlend - krūminė rožė. Turėtų pasiekt iki 1,5 m ūgį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 22 kovo 2012 - 15:20
QUOTE(Linetax @ 2012 03 22, 14:36)
Westerlendas man pernai atrodė neaiškus, bet vistik taip ir neišgyveno.Mergaitės, pasidalinkite pamąstymais, ar reikėtų rožes pavaišint kokia chemija prieš grybines ligas? Rudenį buvau purškusi vario  sulfatu.

Jeigu auga viena ar kelios rožės, niekuom nepurkščiau, o amarus rankomis nuimčiau, deja, pas mane jų virš 100, tad jeigu suserga viena, dažniausiai iš paskos visos kitos biggrin.gif Todėl kiekvieną pavasarį po nugenėjimo aš purškiu vario sulfatu,tai yra Chempionu, pats pigiausias ir labai neblogas, tuo pačiu yra purškiami ir vaismedžiai 4u.gif Vėliau, jau pasirodžius lapeliams ir pumpurams darau kokteiliuką fungicido ir incekticido, ir vėl purškiu 4u.gif Užpraeitais metais bandžiau naudoti kuo mažiau chemijos, tik va vaizdelis vasaros gale buvo apgailėtinas doh.gif Tiesa nuo amarų labai gerai padeda Žaliasis muilas, kurį aš irgi naudoj, jeigu atsiranda amarai 4u.gif

Šiemet pati pukšti negalėsiu, todėl tą darbą atliks vyras ax.gif
Papildyta:
Beje, Westerlanas pas mane yra, kiekvienais labai nušaldavo,bet visada atželdavo,šiemet nei kiek nenušalo,tad tikiuosi "gero derliaus" laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Streamy @ 2012 03 22, 16:11)
Jeigu auga viena ar kelios rožės, niekuom nepurkščiau, o amarus rankomis nuimčiau, deja, pas mane jų virš 100, tad jeigu suserga viena,  dažniausiai iš paskos visos kitos biggrin.gif Todėl kiekvieną pavasarį po nugenėjimo aš purškiu vario sulfatu,tai yra Chempionu, pats pigiausias ir labai neblogas, tuo pačiu yra purškiami ir vaismedžiai  4u.gif Vėliau, jau pasirodžius lapeliams ir pumpurams darau kokteiliuką fungicido ir incekticido, ir vėl purškiu  4u.gif Užpraeitais metais bandžiau naudoti kuo mažiau chemijos, tik va vaizdelis vasaros gale buvo apgailėtinas  doh.gif Tiesa nuo amarų labai gerai padeda Žaliasis muilas, kurį aš irgi naudoj, jeigu atsiranda amarai 4u.gif

Šiemet pati pukšti negalėsiu, todėl tą darbą atliks vyras  ax.gif
Papildyta:
Beje, Westerlanas pas mane yra, kiekvienais labai nušaldavo,bet visada atželdavo,šiemet nei kiek nenušalo,tad tikiuosi "gero derliaus" laugh.gif

Labai daug rožių auginate bigsmile.gif Aš tiek daug neauginu, tačiau apie 20 tai tikrai bus. Pernai aš taip pat stengiausi naudoti kuo mažiau chemijos, deja į vasaros pabaigą liko pliki stiebai, nukrito lapai nelaiku ax.gif Todėl šiemet iš anksto rūpinuosi užbėgti ligoms prieš akis...Su vabalais problemų lyg ir nebuvo: porą kartų per sezoną pakako nupurkšti ax.gif Ir ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 03 22, 19:54)
Labai daug rožių  auginate bigsmile.gif Aš tiek daug neauginu, tačiau apie 20 tai tikrai bus. Pernai aš taip pat stengiausi naudoti kuo mažiau chemijos, deja į vasaros pabaigą liko pliki stiebai, nukrito lapai nelaiku ax.gif Todėl šiemet iš anksto rūpinuosi užbėgti ligoms prieš akis...Su vabalais problemų lyg ir nebuvo: porą kartų per sezoną pakako nupurkšti ax.gif Ir ačiū už atsakymą 4u.gif

Pas mane pernai rožės irgi numetė lapus blink.gif Gal kas žinote kodėl g.gif
Atsakyti
QUOTE(agni77 @ 2012 03 23, 10:04)
Pas mane pernai rožės irgi numetė lapus  blink.gif  Gal kas žinote kodėl  g.gif

keista, bet pas mane irgi. Tačiau jos augo vazonuose ir nusprendžiau, kad kai ko trūksta, vargsta ir skubiai perkėliau į gruntą, tada atsigavo g.gif
Atsakyti
Siandien jau ir as atidengiau savo rozes.Perziemojo mano mergytes thumbup.gif

O stiebine atviniojau irgi dziaugiuosi gyvybe yra,prakapsciau netoli skiepo kotas zalias,tik daug pakapstyt negaliu nes dar isalas yra.
Atsakyti
QUOTE(zirziliuke @ 2012 03 23, 11:50)
Siandien jau ir as atidengiau savo rozes.Perziemojo mano mergytes thumbup.gif

O stiebine atviniojau irgi dziaugiuosi gyvybe yra,prakapsciau netoli skiepo kotas zalias,tik daug pakapstyt negaliu nes dar isalas yra.

O kaip Jus ziemai stiebinuke dengiant, lenkiat prie zemes? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 03 24, 01:43)
O kaip Jus ziemai stiebinuke dengiant, lenkiat prie zemes? blush2.gif

As tik pirma ziema kaip ja isigijus.Tiesiog surizikavau ir palikau prie namo ,po langu.Apatine dali apipylem storai durpemis,virsu apvyniojom agro plevele ,uzmoviau vaikiska kepure ir dar flaneline pizama apmuturiavom ir virsu ir kota. blush2.gif Tiesiog laimes dalykas ,kad atlaike tokia salta ziema.O kokia tikroji bukle pamatysim veliau.
Atsakyti
Sios dienos nuotraukos smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(zirziliuke @ 2012 03 24, 11:23)
As tik pirma ziema kaip ja isigijus.Tiesiog surizikavau ir palikau prie namo ,po langu.Apatine dali apipylem storai durpemis,virsu apvyniojom agro plevele ,uzmoviau vaikiska kepure ir dar flaneline pizama apmuturiavom ir virsu ir kota. blush2.gif Tiesiog laimes dalykas ,kad atlaike tokia salta ziema.O kokia tikroji bukle pamatysim veliau.

A, man irgi pirma ziema, tik mes nutempeme i rusi 4u.gif Sakau, gal siais metais palikti lauke mirksiukas.gif
Atsakyti