Sveikos Nežinau, ar į temą aš, bet atėjau su klausimu. Žodžiu, padovanojo man MB rožę, rožė nuvyto ir jau ruošiaus ją mest lauk, bet pastebėjau, kad ant stiebo ji pradėjo leisti daigelius neturiu absoliučiai nieko bendra su augalų auginimu, bet širdis neleidžia rožės išmest, tai ir palikau vandeny, o daigeliai vis auga ir auga patarkit man, ką su ja daryt? Taip ir palikt tam pačiam vandeny, ar vandenį pakeist, ar į žemę sodint, ar neturėt vilčių, kad iš tų "rožiukų" kažkas išaugs?
QUOTE(Bazuka20 @ 2012 02 11, 15:03)
padovanojo man MB rožę, ant stiebo ji pradėjo leisti daigelius
ką su ja daryt? Taip ir palikt tam pačiam vandeny, ar vandenį pakeist, ar į žemę sodint, ar neturėt vilčių, kad iš tų "rožiukų" kažkas išaugs?
ką su ja daryt? Taip ir palikt tam pačiam vandeny, ar vandenį pakeist, ar į žemę sodint, ar neturėt vilčių, kad iš tų "rožiukų" kažkas išaugs?
Sveikute, nesu eksperte, bet vandeni reiketu keist kas kazkiek laiko (bent jau taip manau). As gal dar bandyciau i zeme kist, nes kiek zinau rozes galima dauginti atlankomis. Padarai grioveli, horizontaliai dedi rozes patrumpinta kota, užberi žemėmis, rožės ūglį reik parišti prie pagaliuko, kad ūglys laikytųsi vertikaliai. Pjūvio vietoje rožės ūglys išleis šaknis. Gal dar uzdengciau kokiu stiklainiu, bet nezinau, nesu to darius, tik taip isivaizduoju, sese taip buvo uzsiauginusi roze, tik nezinau kaip ji sia ziema lauke atlaike..
O as turiu užduotį, kaip išsaugot šią mini rožytę,mat maniskis pamates ja pareiske, kad jos ilgai neissilaiko, o as kiek zinau, tai vasara jas net lauke galima augint, tai reiks prasinest po informacijos laukus
mazytes rozes labai puikiai laikosi. as visas susodinau i lauka ir net ziemot palikau, tai krumeliai kasmet vis kuplesni. O jei namie, tai nuzydejus numes lapus, padziovis sakeles. Reik apkarpyt, paskui po biskiuka tresti ir pailsejus ji vel isleis naujus uglius ir zydes; tik ziureki neperlaistykit, kad nesuputu saknys.
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 02 13, 14:19)
mazytes rozes labai puikiai laikosi. as visas susodinau i lauka ir net ziemot palikau, tai krumeliai kasmet vis kuplesni. O jei namie, tai nuzydejus numes lapus, padziovis sakeles. Reik apkarpyt, paskui po biskiuka tresti ir pailsejus ji vel isleis naujus uglius ir zydes; tik ziureki neperlaistykit, kad nesuputu saknys.
maniske jau numete puse ziedu net neprazydinusis, zeme atrodo sausa, kas diena laistau, o vis tiek sausa lapai krenta, manau jas per anksti prazydino parduotuvej, joms gal stresas? tuoj liks be lapu ir ziedu, o tokia grazi buvo.. teks karpyt, idomu...
o as ja dar patresiau dabar kad ziedukai nebekristu, tai itariu blogai padariau
QUOTE(GabiSima @ 2012 02 13, 14:35)
O as turiu užduotį, kaip išsaugot šią mini rožytę,mat maniskis pamates ja pareiske, kad jos ilgai neissilaiko
didžiausia bėda joms šiltas ir sausas oras, o lauke jos puikiai auga ir žiemoja, bet.... mano patirtis su tokiomis mini rožytėmis labai nekokia. Prieš trejus metelius nusipirkau jų nužydėjusių apie dvidešimt krūmelių ir padariau rožyną. Augo puikia, žydėdavo, žiemai minimaliai pridengdavau. Bet jau miltligei jų netasparumas neišpasakytas Lapai baisiom dėmėm nueidavo, per sezono vidurį beveik plikais kotais jos būdavo, po to bandydavo atželt, bet jau žiedai būdavo nukentėję
Purškiau kelis kartus, kažkiek gelbėjo, bet tik kažkiek. Galiausiai nusprendžiau, kad prie namų, kur auga vaikai, man su tokia baisia chemija nepakeliui Visas padovanojau, pasodinau į jų vietą daug ligoms atparesnes veisles ir pamiršau apie bėdas - kelių veislių rožės auga jau antrus metus, nė kartelio niekuo nepurškiau, o nuostabiai žydi ir lapai visą vasarą žali, vešlūs, kad gražu žiūrėt
QUOTE(mumrikas @ 2012 02 20, 18:02)
lauke jos puikiai auga ir žiemoja
super , tik kaip jos nenumarint, kol i lauka isnest galesiu
Turiu ir as tu mazeliu rozyciu, kai parsinesiau is parduotuves, tai is karto persodinau, nes mazyciam indely sukista buvo keturi augaliukai Lapelius meta, bet nelabai stipriai, viliuosi, kad pavasario sulauks, o tada tikrai keliaus i lauka
QUOTE(kuzdaite @ 2012 02 23, 17:06)
mazyciam indely sukista buvo keturi augaliukai Lapelius meta, bet nelabai stipriai, viliuosi, kad pavasario sulauks, o tada tikrai keliaus i lauka
Jo, pas mane irgi keturios sakeles isaknydintos mazam indeli,bet ziedus nudziovino, lapu puse numete, nieko nebelaukiau, persodinau ir i balkona stiklinta isnesiau, gal nenusals ir atsigaus
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2012 02 25, 09:08)
Pastebėjau, kad pamerktos rožės pradėjo auginti atžalas. Sakykite, ar įmanoma, kad mano rožės išaugins šaknis. Labai gražios buvo, jau svajoju, kad pasodinsiu į gėlyną
mano sese uzsiaugino sitaip roze
QUOTE(Linetax @ 2012 02 25, 10:08)
Pastebėjau, kad pamerktos rožės pradėjo auginti atžalas. Sakykite, ar įmanoma, kad mano rožės išaugins šaknis. Labai gražios buvo, jau svajoju, kad pasodinsiu į gėlyną
man lygiai taip pat buvo. isleido tokias sakeles, tai partumpinau is abieju pusiu galus ir palikau mirkti iki pavasario. pavasari ibedziau siltnamio pakrastyje- tai per vasara taip isbujojo , kad rudeniop net ziedus sukrove. tik zydeti neleidau- nuskabiau pupurus. bus matyt kas is ju gavosi, jeigu sia ziema perziemojo...
QUOTE(vobla @ 2012 02 25, 15:08)
man lygiai taip pat buvo. isleido tokias sakeles, tai partumpinau is abieju pusiu galus ir palikau mirkti iki pavasario. pavasari ibedziau siltnamio pakrastyje- tai per vasara taip isbujojo , kad rudeniop net ziedus sukrove. tik zydeti neleidau- nuskabiau pupurus. bus matyt kas is ju gavosi, jeigu sia ziema perziemojo...
Nu tikiuosi, kad maniškės išsiaugins šaknis