Pirmus metus pasodintas rožes būtina dengti žiemai, toliau ar dengti priklauso nuo tos rožės. Kuriai zonai jinai priklauso, kur jinai auga, ir pan. yra daug faktoriu nuo ko priklauso kaip tą rožę dangti, kaip ją genėti ir t.t.
as toki eksperimenta jau padariau pernai,nedengiau.anksciau kai dengdavau,pavasari nuemus dengimus apie rozes kelma budavo didziulis ledas.tai pernai uzmeciau ant roziu kelmu kelis kastuvus zemiu ir palikau.o kasant sniega visi buvo ipareigoti mesti sniega ant roziu kelmu.ir isgyveno puikiausiai.sprogstant tik nukirpau nusalusias sakas.galvoju ko cia jas kankinti,kirpti,dengti,tegul gyvena kaip visi sodo augalai.siemet irgi nebedengsiu .
QUOTE(lingomina @ 2011 12 07, 23:08)
as toki eksperimenta jau padariau pernai,nedengiau.anksciau kai dengdavau,pavasari nuemus dengimus apie rozes kelma budavo didziulis ledas.tai pernai uzmeciau ant roziu kelmu kelis kastuvus zemiu ir palikau.o kasant sniega visi buvo ipareigoti mesti sniega ant roziu kelmu.ir isgyveno puikiausiai.sprogstant tik nukirpau nusalusias sakas.galvoju ko cia jas kankinti,kirpti,dengti,tegul gyvena kaip visi sodo augalai.siemet irgi nebedengsiu .
Bet tai pats geriausias dengimas... sniegu Bėda būna, kai to sniego nėra, o šąla... Todėl žmonės dengia, kuo turi... eglišakiais, kartonu, agroplėvele...bet tik jautresnes rūšis...
Na mes tai žemėm neužkasam... jei apsinuoginę kiek, tai durpėm...
Kad durpėm mulčiuot gerai, tai aišku, bet ką daryt, kai pas mane pušų žievės mulčas, jo nenukasiau . Ant jo pilt durpes kaip ir nesinori ...
O dėl sniego, man nelabai patiko, kai vyras vis ant jų metė (nebebuvo kur mest), nes paskui labai storas, sunkus sniego sluoksnis, pavasarį labai užmerkia rožes. Pernai ir taip sočiai pakako to sniego
O dėl sniego, man nelabai patiko, kai vyras vis ant jų metė (nebebuvo kur mest), nes paskui labai storas, sunkus sniego sluoksnis, pavasarį labai užmerkia rožes. Pernai ir taip sočiai pakako to sniego
QUOTE(Adeliutė @ 2011 12 08, 00:03)
pas mane tas pats buvo. Suplūkto sniego didžiulis kiekis visai sumalė rožes. Šiemet apsaugot gėlytes pasiruošiau medines dėžutes, kad labai netraiškytų. Pas mane neužmerkia, jos aukščiau, be to didžiasias pusnis nukasu, norisi, kad sniegas greičiau tirptų
QUOTE(lingomina @ 2011 12 08, 18:04)
baikit juokus,na tokius jau kalnus nesusikasam ant roziu ,kad sniegas istirptu geguzy
Pernai metai, sausio mėn.
Man pagal kiemo kraštą gėlės, tai nišvengiam didelių pusnių. Kai pradeda tirpt pavasarį kalnus po truputį mažinam, kad iki birželio neužsistovėtų sniegas
QUOTE(Adeliutė @ 2011 12 09, 00:37)
Gal siemet dejuosim, kad ziemos nera,kas zino
Man tai labai nusibodo siegas, noriu pailsėt kokius metus Apdengsim, jei nebus didelių šalčių bus ok. O tas dvi žiemas tikrai gerai teko kastuvais pamojuot
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 12 09, 08:59)
jo perkam priekabas ir vezam sniega i miska
dar vienas kraštutinumas vietoj to, kad surasti sprendimą