tai kad vos vos šaltukas spustelėjo - dienom saulutė žeme ridinėjas mano paskutinių dviejų žydinčių rožyčių net žiedai dar nepašąlo , ką ten apie pačio krūmelio šalimą kalbėt
QUOTE(mumrikas @ 2011 11 16, 11:04)
tai kad vos vos šaltukas spustelėjo - dienom saulutė žeme ridinėjas
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 16, 11:53)
orų prognozės dar didelių šalčių nenurodo. Savaitgalį net ir naktį pliusas.
nu aišku laukiam toliau, kažko man nekantraujasi
ar namines rozes ir turi ziemoti? nes nusipirkau roziu krumeli is maksimos ir man nukrito ziedai ir pradejo dziuti ir mesti lapelius
QUOTE(Myliugele @ 2011 11 20, 20:41)
ar namines rozes ir turi ziemoti? nes nusipirkau roziu krumeli is maksimos ir man nukrito ziedai ir pradejo dziuti ir mesti lapelius
Manau, kad jūsų rožė ne žiemoti susiruošė, bet nykti pradeda - kaip ir dauguma jų iš parduotuvės parsinešus namo. Žiemą jas kambary auginti sudėtinga. Tokiu metų laiku jomis dažniausiai pasidžiaugiama, kol žydi, o tada - į šiukšlių dėžę, nes vargu ar per žiemą ji toliau kraus žiedus. Jei dar nespėjo nunykti ir norite pabandyti auginti - visų pirma būtinai persodinčiau į pakankamai didelį ir gilų vazoną ir ieškočiau jai šviesios ir vėsios vietos, toliau nuo radiatorių.
QUOTE(Emila @ 2011 11 20, 21:42)
Manau, kad jūsų rožė ne žiemoti susiruošė, bet nykti pradeda - kaip ir dauguma jų iš parduotuvės parsinešus namo. Žiemą jas kambary auginti sudėtinga. Tokiu metų laiku jomis dažniausiai pasidžiaugiama, kol žydi, o tada - į šiukšlių dėžę, nes vargu ar per žiemą ji toliau kraus žiedus. Jei dar nespėjo nunykti ir norite pabandyti auginti - visų pirma būtinai persodinčiau į pakankamai didelį ir gilų vazoną ir ieškočiau jai šviesios ir vėsios vietos, toliau nuo radiatorių.
Aisku,matyt jai maza sviesos kur as pastacius,manau dar galejau ja perlaistyti,ir gan daznai apipurksdavau
QUOTE(Myliugele @ 2011 11 20, 21:41)
Man irgi tokiu laiku teko augint rožytę. Numetė žiedus ir daug lapų, apdžiūvo, bet pavasarį puikiausiai atžėlė ir auga kieme krūmas gražiausias. Nepersodinėjau iki pavasario, laisčiau labai nedaug - tik kad visai neišdžiūtų.
Neskubėkit išmest, net jei ir padžius. Aš ją tada gerai apkarpiau ir stengiausi laikyti kuo vėsiau, kiek įmanoma toliau nuo radiatorių. Gal turit kokį balkoną įstiklintą ar pan. Beje, jos net šalčių nedidelių nebijo - baisesnis karštas sausas kambario oras. Sėkmės
Mergynos, o as kadangi negyvenu sodyboje, tai jau lapkricio pradzioj ir durpem ir eglisakias rozytes apdejau. OI kaip bijau, kad nesusustu Gal brangusis vaziuos si savaitgali i sodyba apziureti kaip ten kas ir kaip, gal sakyt, kad atidengtu mano grozybes, ar jau taip ir palikti?? Patarkit, kaip man elgtis
QUOTE(Rudojilape @ 2011 12 01, 15:30)
Mergynos, o as kadangi negyvenu sodyboje, tai jau lapkricio pradzioj ir durpem ir eglisakias rozytes apdejau. OI kaip bijau, kad nesusustu Gal brangusis vaziuos si savaitgali i sodyba apziureti kaip ten kas ir kaip, gal sakyt, kad atidengtu mano grozybes, ar jau taip ir palikti?? Patarkit, kaip man elgtis
tegul atidengia,nes pakankamai silta.tada tikrai issus
LABAS VISOMS MERGAITEMS. NEESU ZINOVE ROZIU AUGINIME BET JAU BANDAU TAI NESUPYKIT JEI KA NE TAIP. KAI PRANESE 7 LAIPSNIUS SALCIO NUPJOVIAU ZYDINCIAS DAR PALIKAU APIE 25 CM IR UZDENGIAU EGLISAKIAIS. PRIES TAI BUVO MULCIUOTA. GAL BLOGAI PADARIAU KAD TIK KA NUPJAUTAS UZDENGIAU.
Papildyta:
PRIES TAI AUGINAU ARBATINES SODO ROZES JOS LABAI AUKSTOS BUDAVO TODEL JAS NUPJAUDAVAU ATSPROGDAVO TIK IS SENU KAMBLIU IR NIEKADA JU NEDENGDAVAU. SIEMET JAS ISMECIAU NEPATIKO JU AUKSTUMAS IR LB DIDELES KEKES VIRSUNESE. DABARTINIU NAUJU BIJAU NEDENGTI BET TA ZIEMA... TOKIA. KAD NESUPRASI