išpjaut reiktų tik labai senas išplikusias šakas, o šiaip gi nereikia vijoklinių nupjauti ,ir nėr jos tokios opios ,aš savųjų netgi durpėmis nebarstau ir neprilenkiu prie žemės,o peržiemoja puikiai ,kitas pernai pirmąkart mulčiavau durpėmis ir aprišau ,tačiau pavasarį pasigailėjau ,nes rezultatas nebuvo džiuginantis -viena visai žuvo ,kitos sunkiai gaivaliojosi.... šįmet nebent durpių, pašalus žemei, užbersiu ,juk pats augaliukas palaipsniui prisitaikys prie esamos temperatūros, kitą vertus, pas mus pajūryje ir tos žiemos truputį kitokios
QUOTE(pirmune @ 2011 11 06, 14:32)
Laba diena, rožių mylėtojos
Sędžiu prie kompo ir supratau, kad kur, jau kur bet SM tikrai gausiu greitą ir aiškų atsakymą
Turiu vijoklinę rožę. Du metus aš ją nupjaudavau žiemai. Bet įtariu kad taip netinka daryt. Esu visai b elenkokia sodininkė Nupjovus ji man niekaip ikinormaliai vijoklinės nedaauga. Va tik šiemt kažkas panašaus. Tai, patarkit-kaip ją paruošt žiemai?Skaičiau,kad prilenkt reikia. O kaip tai darosi? Kaip ji laikysis prie žemės
Ačiū iš anksto
Sędžiu prie kompo ir supratau, kad kur, jau kur bet SM tikrai gausiu greitą ir aiškų atsakymą
Turiu vijoklinę rožę. Du metus aš ją nupjaudavau žiemai. Bet įtariu kad taip netinka daryt. Esu visai b elenkokia sodininkė Nupjovus ji man niekaip ikinormaliai vijoklinės nedaauga. Va tik šiemt kažkas panašaus. Tai, patarkit-kaip ją paruošt žiemai?Skaičiau,kad prilenkt reikia. O kaip tai darosi? Kaip ji laikysis prie žemės
Ačiū iš anksto
Matau Feniksas45 iš esmės atsakė. Nei vijoklinių, nei krūminių, nei besidriekiančių rožių trumpinti negalima. Taip pat ir visų kitų rūšių, jei jos žydi per sezoną tik vieną kartą.
Kaip dengti žiemai?... ir ar išvis reikėtų dengti... priklauso nuo rožės rūšies, veislės... koks yra rožės prigimtinis atsparumas o kai nenurodot, kokia ta jūsų rožė ...upssss
Na SM nėra "greitoji pagalba"... kad ir nemokama ...Betgi pagal jūsų "greitumo" supratimą gal ir patenkinsim jus...kai tik pasirodys čia kas nors iš rožių augintojų profesionalų ...na dvejus metus neklausinėjote, nors ir darėte visai netinkamai...
Taigi, kol "atvyks" specpagalba... pasiskaitinėkit VISKĄ apie rožes
http://www.roziu-sod...-genejimas.html
http://www.roziu-sod...label...žiemÄ
Sveikutes,
gavau gimtadienio proga roziu (tas buvo pries men laiko) visoms nulenkus galvas viena is ju vis dar zydejo todel as jai nuskiniau lapus is palikau tik kota su ziedu bei pamerkiau i vazele. Po kurio laiko pastebejau, kad ji pradejo leisti naujus lapus. Kadangi rozes buvo gan grazios, tai noreciau sia pasisodinti gal prigytu, taciau net neisivaizduoju kaip ta padaryti, nes kol kas ji saknu neturi, tdl nezinau ar galima ja dabar i zeme sodinti ar dar reikia palaukti.
Gal galetumete patarti?
gavau gimtadienio proga roziu (tas buvo pries men laiko) visoms nulenkus galvas viena is ju vis dar zydejo todel as jai nuskiniau lapus is palikau tik kota su ziedu bei pamerkiau i vazele. Po kurio laiko pastebejau, kad ji pradejo leisti naujus lapus. Kadangi rozes buvo gan grazios, tai noreciau sia pasisodinti gal prigytu, taciau net neisivaizduoju kaip ta padaryti, nes kol kas ji saknu neturi, tdl nezinau ar galima ja dabar i zeme sodinti ar dar reikia palaukti.
Gal galetumete patarti?
QUOTE(Nė_ @ 2011 11 06, 19:59)
Sveikutes,
Gal galetumete patarti?
Gal galetumete patarti?
Patarimų yra nemažai prirašyta... tik mažai skaitančių juos...
Ruduo ir besiartinanti žiema nėra tas tinkamas laikas rožių dauginimui... tačiau bandyti visada galima...
http://www.roziudrau...aknesrozes.html
QUOTE(pirmune @ 2011 11 06, 15:32)
Tai, patarkit-kaip ją paruošt žiemai?Skaičiau,kad prilenkt reikia. O kaip tai darosi? Kaip ji laikysis prie žemės
Kai oro temperatūra nukrenta iki -5 ir laikosi, tada pats laikas dengti rožes. Pašalinu likusius lapus, jei tokių dar liko. Prilenkiu po vieną šaką link žemės ir prismeigiu storoka viela, išlenkta puslankio forma, dar geriau rusiškos p raidės forma.( į žemę susmeigiu vielą apie 20-30cm gylio, jei rožės stiebai storoki, trumpesnes vielos ,,kojas" rožė tiesiog išstumia.). Apipilu rožes durpėmis, ( po kibirą), o šakas apdengiu eglišakiais. O geniu vijoklines rožes pavasariop, tada gerai matosi ką verta pašalinti, o ką palikti. Dažniausiai šalinu trimečius stiebus( dažnai būna ligoti), senesnių pas mane nebūna.., ir aišku pašalusias šakas iki gyvo pumpuro (iki pajuodavimo).
Tiesa, prilenkiu rožių stiebus kol žemė dar neįšalus, nes tada lengvai galiu jas prismeigti viela.Esant įšalui tai atlikti sunkiau.
QUOTE(Fonda @ 2011 11 06, 20:59)
Na SM nėra "greitoji pagalba"... kad ir nemokama ...Betgi pagal jūsų "greitumo" supratimą gal ir patenkinsim jus...kai tik pasirodys čia kas nors iš rožių augintojų profesionalų ...na dvejus metus neklausinėjote, nors ir darėte visai netinkamai...
Atsiprašau, jei kažko nežmoniško paklausiau. kai skaitai tik žodžius, o negirdi intonacijos-gal kitaip skamba.
Tikrai neskaitau visų forumų, nors ir labai reikia tasakymo į klausimą. Aš uždaviau konkretų klausimą-todėl ir tikėjausi atsakymo iš žmonių, kurie apie tai supranta. Nors ir aptakų. Iš jūsų parašymo susidarė įspūdis, kad įsibroviau ir reikalauju kažko, kas man nepriklauso.
O už atsakymą-AČIŪ
Ačiū visoms , kurios atsakėte. Nors ir nepamenu nei kokia mano ta rožė, nei koks jos tasaparumas žinau, bet elemtorių jūs man paaiškinote. DĖKOJU
QUOTE(pirmune @ 2011 11 07, 10:51)
nepamenu nei kokia mano ta rožė, nei koks jos tasaparumas žinau, bet elemtorių jūs man paaiškinote. DĖKOJU
tada viską pamatyt galima tik klaidų/bandymų metodu bandykit viską daryt pagal patarimus ir gal pavyks rožę augint ne kaip krūmą, o kaip vijoklį
del piktų ar taip atrodančių pasisakymų supraskit ir antrą pusę (ir aš kartais sugebu su durnavotais klausimais į kokią temytę įšokt, bet stengiuosi taisytis ) - diskutuoja rašo mamytės apie kažką, nes būna apie rūpimą dalyką n pasisakymų tik viename puslapyje anksčiau, o ima kažkas ir paklausia to, kas diskutuota perdiskutuota ir labai neseniai. Žmogus atsakydamas irgi durnavotai jaučiasi - jau rašė rašė kažką, aparinėjo ir bac - po kelių postų vėl tą patį kalbėt reikia
Pagrindinis pasakymas būna "neturiu laiko domėtis", bet kažkas turi turėt laiko patart ir atsakyt, nes jei tik iš kart nebūna atsakymo jau ne kartą esu mačiusi pasisakymus "kokios jūs čia visos nedraugiškos" Pirmune, jums to asmeniškai netaikau
Ir vėl gi - jei nėra noro ar laiko domėtis kažkokiomis sąlyginai daugiau priežiūros reikalaujančiomis gėlėmis, bent jų pradžiamoksliu, tai ar verta vargt jas auginant, nes rezultatas gali būt labai liūdnas ir akių nedžiuginantis
Atsiprašau už spontanišką minčių srautą
QUOTE(mumrikas @ 2011 11 07, 12:00)
Atsiprašau už spontanišką minčių srautą
Viskas gerai, Taigi ir sakau, kad ačiū. išties padėjot. Žydi ta mano rožė kuo gražiausiai bordiniais žiedais. Tik išgirdus patarimą, kad reikia ją nukirpt, taip ir darydavau. Kol "dašuto", kad tai nėra geras patarimas.
O pasedėjau kelias valandas, paskaičiau straipsnius ir supratau, kad nieko nesupratau. Visada klausiu to, kas tai išmano labiausiai
Tokia jau ta forumų specifika
Ačiū ir nebeklekim audrų
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 08, 09:47)
kazkoks siaubas
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 08, 09:47)
vienoje mugėje mačiau paruoštus gaubtus lepesniems augalams :
O man tas su briedžiu visai fainuoliškas Aišku gal ne visą žiemą, bet porą mėnesių kalėdiniu laikotarpiu būtų tikrai į temą, o ir pasižiūrėjus pro langą gera nuotaika garantuota Kam jau baisu galima pasisiūt su rožių, hortenzijų žiedais