Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 8

QUOTE(jediara @ 2011 10 21, 21:33)
Jei juoduoja - šaknų neišleido ir bus galima išmesti rolleyes.gif

daug roziu esu isauginusi is saku.jei idomu-as suduriu i zeme kota be lapu,uzvoziu stiklaini ir laistau.ilgai netrukus pazastelej isleisdzia saka.,arba pajuoduoja,supuva.sakas imu nuzydejusios rozes,sukarpau kas 3lapus.tai darau birzeli,liepos jaunam menesy.pabandykit turetu pasisekti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 21, 15:45)
stiebai su lapais? Kiek jų? Kokio ilgio? Kas vazonuose? Plėvelė kasdien nuimama? Kaip dažnai laistoma?

taip stiebai su pakirptais lapais, ant kiekvieno po vieną šakelę. Vazone žemė ir viršuj dar žemė sumaišyta su smėliu apie 2cm storio. Plėvelę nuėmiau tik tą kart. Nelaisčiau nei karto, kadangi sodindama žemę paliejau ir tada sodinau...
Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2011 10 23, 23:06)
galvoju koki kampa sode uzsodinti rozemis. : g.gif hm kadangi jos nemegsta kitu geliu laikysiu jas vienas.galvoju gal butu neblogai tik tarp ju pasodinus tulpiu kroko ar narcizu,nes kol jie zydi rozes dar tik skleidzia pirmus lapus,gal sitos geles joms nemaisys ir nebus nuobodus sitas kampas.kaip auginat rozes noreciau suzinot.kai rozes zydi man irgi negrazu salia zydincios kitos geles.

Aš ir anksčiau maniau, kad nederintinos rožės su kitomis gėlėmis...kurgi čia - gėlyno karalienės 4u.gif ...tačiau panelės iš berods klasikinių angliškų sodų temukės tikrai pateikė įdomių variacijų...dėl ko pakeičiau nuomonę ir ateityje bandysiu naują stilių thumbup.gif Dirstelkit...čia jų info perkeliu...
http://www.rozes.lt/htm/idejos.htm (smth1 jau nurodytas psl.)
http://www.roziudrau...rusrozynas.html
http://www.roziudrau...srozynasII.html
http://nijola-rozes....-akimirkos.html

Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 10 23, 23:06)
O baltos ten neradau (5 psl)  tongue.gif  biggrin.gif  O man ji tokia grazi, trapi  wub.gif

Žinau žinau, kad pačiai labai baltos spalvos gėlės įtinka biggrin.gif ...vis ta subtili aristokratija biggrin.gif o dėl mano baltosios...stengiuosiu nepriseginėti tų pačių, jau kartą parodytų... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(TacTic @ 2011 10 23, 23:33)
taip stiebai su pakirptais lapais, ant kiekvieno po vieną šakelę. Vazone žemė ir viršuj dar žemė sumaišyta su smėliu apie 2cm storio. Plėvelę nuėmiau tik tą kart. Nelaisčiau nei karto, kadangi sodindama žemę paliejau ir tada sodinau...

šaknydinant kiekvieną dieną reikia mažiausiai 15 min nuimt plėvelę ir pravėdint.

Bet ir tai neduos 100proc garantiją, tiesiog ruduo ir ne tas mėnulis šaknims leist 4u.gif
Atsakyti
Sakykit, rožių augintojos. Ar jau dengiat savo gražuoles. Kažkaip vyras subalamutrijo mane. tai savaitgalį uždengiau eglišakėm. O dabar galvoju ir nerimauju. Ar ne per anksti. Žiedų jau nebėra, o ir lapelių mažoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zujka: 24 spalio 2011 - 12:44
QUOTE(zujka @ 2011 10 24, 14:43)
Sakykit, rožių augintojos. Ar jau dengiat savo gražuoles. Kažkaip vyras subalamutrijo mane. tai savaitgalį uždengiau eglišakėm. O dabar galvoju ir nerimauju. Ar ne per anksti. Žiedų jau nebėra, o ir lapelių mažoka.

aš dengiu tik kai žada jau didelius šalčius (minus 5-8 laipsnius) tik kad tie eglišakiai tai ne kaži ką padeda man - mulčiuoju durpėm ar pjuvenom, kartais agroplėvele pridengiu
Atsakyti
Tai gal nieko tokio, kad uždengiau. Kai artės dideli šalčiai, užmesiu agro plėvelę.

Atsakyti
o kam specialiai jas šutinti po eglišakėmis, apriboti oro cirkuliaciją g.gif Dar labai labai anksti dengti rožes. Nebent yra noras naujų įsigyt, o senųjų nėra kam padovanoti smile.gif
Atsakyti
Žinoma, kad dengti dar labai anksti, juk šalčių nėra rolleyes.gif
Atsakyti
o aš suku galvą kur gauti nemažai eglišakių netoli Vilniaus, kasmet susiduriu su šia problema. Gal kas žino kokią kirtavietę netoli?
Ir dar dėl rožių paruošimo žiemai, kai kurias vijoklines rožes jau prilenkėm ir prismeigėm, darbų sode dar netrūksta, taip kad ruoštis šalčiams reikia iš anksto. Akcijinių durpių Senukuose irgi prisipirkom 250l po 18Lt ( gal dar galioja akcija kam aktualu). Tik tie eglišakiai..
ir tiesa, kokias naudojate pirštines rožes prižiūrėti?? kai pagalvoji apie rankas po rožių dengimo, tai brrr..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 25 spalio 2011 - 00:49
QUOTE(nijole0619 @ 2011 10 25, 02:41)
Akcijinių durpių Senukuose irgi prisipirkom 250l po 18Lt ( gal dar galioja akcija kam aktualu). Tik tie eglišakiai..

Taip, jau 5 maišus pirkau biggrin.gif
Atsakyti
tikrai nereikia ju dar dengti!!!Ruoduo siais metais palyginus ilgai grazus ir siltas,mano dar net ir su ziedais kai kurios ir jie net nenusalo nuo tu keliu laipsniu.Apie dengima pradesiu galvoti tik lapkricio vidury jeigu jau imtu salti bent iki -10.
Pries kelias savaites mugeje dar pirkau balta roze "icberg"su pumpurais ir man tas augintojas liepe ju visai nenukirpti pasodinus,nes pagrindine saknu sistema i gyli prades vystytis tik pavasari bundant gamtai.
Tai va jo paklausiau ir man ta grazuole pradejo savo ziedelius skleisti.Truputi bijau,kad nenualinciau taip augalo,bet noriu paeksperimentuoti(nu jau jeigu augintojas taip sako ax.gif ),nes sodinukas dvimetis su keliom tvirtom sakom ir auges vazone.
Atsakyti