Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

QUOTE(Krist@ @ 2011 12 16, 13:54)
mano tik gimusi burbuli iskart ant krutines valandai pagulde ir jokios kepurytes nedejo, tik jau po to, kai nuprause  smile.gif

Man ir ant krutines padejo 2 h tik gimusia , bet uzdejo kepuryte .
Paskui numaudzius kita uzdejo, o kai jau nukeliavome i palata...sake,kad nereikia kepurytes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaulaL: 16 gruodžio 2011 - 14:59
Mamytes, gal galit papasakoti kaip ir kada jusu vyrai ar jus pacios padavete atsidekojimui pinigeliu daktarui, akuserems? Nesvarbu, ar taretes, ar nesitaret. Mano brangiausiasis jau pradejo rupintis kada ir kaip reikia, nes kazkaip su tokiais dalykais nesusiduriam blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(soledada @ 2011 12 25, 21:26)
Mamytes, gal galit papasakoti kaip ir kada jusu vyrai ar jus pacios padavete atsidekojimui pinigeliu daktarui, akuserems? Nesvarbu, ar taretes, ar nesitaret. Mano brangiausiasis jau pradejo rupintis kada ir kaip reikia, nes kazkaip su tokiais dalykais nesusiduriam blush2.gif

Vokelį padavėm beveik išvažiuojant namo. Pasikvietėm gydytoją, dar apie šį tą pakalbėjom, vyras padavė voką, pasiėmė, įsidėjo. Įprasta gi tai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linciulis @ 2011 12 07, 17:25)
o rubeliu leliukui neduoda? reikia tureti savus?

Duoda duoda, ale kad jie tokie senoviski, norint pampersiuka pakeisti, reikia visa vaikiuka nurengti unsure.gif Tai ir vaziavo vyras namo, rubeliu atvezti, nes pradziai galvojom, kad su ju gyvensim smile.gif
Papildyta:
QUOTE(soledada @ 2011 12 25, 21:26)

Mes tai atidavem, jau kai ruosemes is gimdyklos i palata vaziuoti, bet net keista buvo, kad buvom susitare, o nei vienas imti nenorejo smile.gif Labai kuklus kolektyvas papuole tongue.gif
Atsakyti
man tai idomu ar reikia i klinikas turet siuntima vaziuojant gimdyt ar nebutina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kutikutule @ 2012 01 04, 15:01)
man tai idomu ar reikia i klinikas turet siuntima vaziuojant gimdyt ar nebutina?  g.gif

tikrai nereikia smile.gif gimdyti vaziuoji ten kur nori be jokiu siuntimu biggrin.gif
Atsakyti
Aš prieš du mėnesius gimdžiau Kauno klinikose. Su niekuo iš anksto nesitariau. Paryčiais nubėgo vandenys, 8 ryto prisistačiau, paguldė į 7 gimdyklą. Žinojau, kad neseniai gimdyklose padarytas remontas, bet kad toks! bigsmile.gif Dušas, didžiulė vonia,wc,televizorius, kamuoliai ir foteliai lengvesniai padėčiai, ir svarbiausia - "samaliotas" biggrin.gif Naujas, patogus, reguliuojama pulteliu nugaros padėtis, aukštis thumbup.gif
Akušerė buvo ne žmogus, o auksas biggrin.gif Labai gera, praktiškai visą gimdymą ji ir tik tebuvo, kartais ateidavo tik sanitarė palas susirinkti. Jokia daktarė/daktaras taip vis ir nepasirodė. Taigi sarėmių nesulaukėm, 11 pradėjo leisti skatinamuosius, tačiau naudos jokios biggrin.gif Kaklelis nesiveria, guliu sau ir filmukus žiūrau biggrin.gif 2 val išgirdau už durų daktarą sakant, kad teks cezario pjūvį daryti, jo nenorėjau schmoll.gif Tai menamų sąrėmių metu akušerė pradėjo leisti nošpą, va tada ir prasidėjo linksmumas blink.gif Kaklelis darėsi kosminiu greičiu, sąrėmis po sąrėmio, kas minutę doh.gif 5 val jau pradėjau jausti, kad kažkas pats prašosi lauk, nereikia nė stumti, pati lenda biggrin.gif Va tuomet ir atbėgo seselės ir daktarė, pirmą kartą pamačiau per visą tą laiką, na ir po 20 min jau turėjau mazylę thumbup.gif Išanksto buvau prašiusi nekirpti, nekirpo. Plyšo, bet nedaug, trys siulės. Skaudėjo tik per sarėmius, pačio gimdymo metu jokio skausmo jau nebejaučiau, siuvant buvo padaryta vietinė nejautra. Lelyte padėjo ant pilvo ir ši iškart pradėjo ieškoti papo biggrin.gif Dar akušerė paklausė ar noriu pamatyti placenta,norėjau, parodė, dar visko papasakojo.Kol mažė žindė, susiuvo, paskui ją visą nuprausė, pasvėrė, išmatavo,apžiūrėjo, aprengė. Rūbelius buvau atsivežusi savo, kaip suprantu ligoninės rengia tik ekstra atveju,o šiaip reikia turėti savo. Taigi po apžiūrų dukryte padavė tėčiui džiaugtis,tada akušerė nuvedė į dušą, padėjo nusiprausti, davė švarią pižamą,pašnekėjom dar, pamokino kaip maitinti ir pnš, pailsėjau ir tik tada iškvietė seseles iš stacionaro atvažiuot pasimti.
Akušerė kas kiek laiko vis tikrindavo kiek būdavo prasivėręs gimdos kakliukas, tuomet brangusis išeidavo už durų. Va jis tai prisiklausė..... unsure.gif Kaip kita akušerė grubiai kalbėjo su gimdyve, vargšelė turbūt nebegalėjo kentėti, prašė nuskausminamųjų, bet akušerė grubiai atrėžė, kad jokių vaistų negaus, tegul eina į dušą, jei jau neiškenčia....Visko jis ten išgirdo, buvo pakraupęs blink.gif
Man teko laimė gauti gerą, kuri be kyšio prižiūrėjo nepriekaištingai, o atsidėkojimą po visko aš jau nebelaikau kyšiu blush2.gif
Taigi patarčiau iš anksto turėti 200 lt,dėl viso pikto, jei tektų kokia ragana blink.gif Tokias deja reikia patepti, nes kitaip būsi dar ir aprėkiama.Forumuose minimos sumos yra 400-600-800-1000-1500 lt. 800-1500 mokama tuomet,kai yra tariamasi dėl planinio cezario, 400-600 mokama, jei tariesi gimdyti pas konkretų daktarą. Šiaip mokamų paslaugų kainyne yra ši paslauga biggrin.gif Ir tokiu atveju oficialiai į kasą turėtų būti inešama virš 500 lt biggrin.gif Jei neklystu 516 lt ir kazkiek centų, bet visi pinigėliai gražiai nusėda daktarų kišenėse ax.gif Tad jei su niekuo nesitarta, manau 200 lt patepimui "per akis" biggrin.gif

Papildyta:
Beto, nepamirškit nusipirkti pampersų biggrin.gif Nes paskui po gimdymo gausite bėgti jų į vaistinę, kaip mano palatos kaimynei buvo biggrin.gif
Atsakyti
sveikos. galvoju apie gimdymą klinikose. nežadu tartis, pasitikiu gydytojais. tik smalsu, kaip ten su plyšimais, ar gydytojai labiau linkę leisti plyšti pačiai, ar kerpa? (kalbu apie paprastąjį gimdymą, t.y. kai viskas vyksta be komplikacijų, be "susitarimų" ir pan...) ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(...tuti... @ 2012 01 06, 12:14)
sveikos. galvoju apie gimdymą klinikose. nežadu tartis, pasitikiu gydytojais. tik smalsu, kaip ten su plyšimais, ar gydytojai labiau linkę leisti plyšti pačiai, ar kerpa? (kalbu apie paprastąjį gimdymą, t.y. kai viskas vyksta be komplikacijų, be "susitarimų" ir pan...) ačiū  4u.gif

Kadangi mano vaikinuko galva buvo 39cm blink.gif , tai man be isikisimo, t.y. kirpimo niekaip nepavyko. O siaip tai daktaras sprendzia ar reikia ka daryti, ar ne rolleyes.gif
Atsakyti
Skaitau ir džiūgauju,kad daug gerų atsiliepimų apie gimdymus Kauno klinikose,nes prieš du metus gimdė marti....tai nelinkiu to patirti ką jai teko.....pasijuto kalta,kam gimdė savaitgali ir niekam nerūpėjo nei vaikelis,kuris neėmė krūtinės,nes mamytės speneliai buvo mažiukai,kūdikis klykė visas paras alkanas,mergytė gimė normalaus svorio,po 2,5 parų ji numetė 500gr.....kaip niekam nė motais buvo ir gimdyvės būsena,ji gimdė pirmą kartą (irgi kalta) po savaitės atsidūrė ligoninėje su baisiniu gimdos uždegimu....Aj,nenorim prisimint .....tik žinom vieną tvirtai ..ten daugiau nebegimdys nei viena mūsų šeimos mama.... schmoll.gif
Atsakyti
MANO PATARIMAS GAL ,,NE KOKS,,, BET MAN ASMENIŠKAI RAMIAU SUSITARUS...
BET TAI KAS BE KO IR NESITARUS TURI BŪTI NEPRIEKAIŠTINGA PRIEŽIŪRA... BET DAR ANT KOKIOS PAMAINOS PAPUOLI...
Papildyta:
IR DAR KOKIA PATI GIMDYVĖ- VIENOS DRĄSIOS, KOVOJA UŽ SAVE, KITOS TYLIAI KENČIA....

AŠ GIMDŽIAU PRIEŠ PAT KŪČIAS, UŽPERNAI, IŠPUOLĖ ŠVENTĖS IR DAR PLIUS SAVAITGALIS, SKYRIUJE BUDĖJO TIK REZIDENTAI... IRGI NUGRAUŽĖ MAŽĖ SPENELIUS, LANKYTOJAI SUKĖLĖ DEPRESIJĄ, VERKĖM ABVI SU MAŽE KIAURĄ PARĄ... ATĖJUS SENA VAIKŲ SESELĖ NLB KĄ IR TEPADĖJO, TIK PO VISŲ ŠVENČIŲ PO KOKIŲ 5 D APŽIŪRĖJO, KAD SVORIO PER DAUG KRITĘ, DAR LIKOM KLINIKOSE VIENAI DIENAI... TEKO NUSITRAUKINĖT PIENĄ....
BET KAŽKAIP DĖL TO NIEKO NEKALTINU.... SVARBU GIMDYMAS BUVO SKLANDUS, O TA PRADŽIA DAUGELIUI BŪNA SUNKI... DAR SVARBU MAMYTĖS NUSITEIKIMAS, ŽINIOS... AIŠKU TURĖTŲ BŪTI IR VISAŽUSIŠKA PAGALBA, BET KAI TEN TIEK PACIENČIŲ, JUK NEPRIKLAKSTYS PAS KIEKVIENĄ.... NA, NEŽINAU.... MAN KAI MERGYTĖS ILGAI LAUKTI STEBUKLAI, TAI LABAI IR NESUREIKŠMINU VISKO...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 09 sausio 2012 - 13:23
Sprendėm visaip tartis ,nesitarti....akušerė prie kurios ji gimdė buvo gera,nes daktaro nebuvo,tai jai ir davė vokelį,bet ji po gimdymo išėjo namo.....taigi ir liko jos dviese.Taip ,sutinku yra,kurios rėkia,ar joms gerai,ar blogai...manoji tyli.Ėjo klausė,bet gaudavo barti ,ko kelia bangas...taip turi būti....Kai nuvažiavus pirmadieni pamačiau jos ir vaikelio būsena apėmė panika....pasirašė ,kad važiuojam namo ir čia nei minutės nelieka.Tai niekas net nesiteikė apžiūrėti gimdyvės,nors siūlių turėjo daugybę ...nunešiau lauktuves....norėjau pasakyt,bukit sočios jus,o kad kūdikėlis alkanas klykia juk ,tai niekis....svarbu personalas.....bet neištariau nei žodžio,gumulas kažkokis gerklėje įstrigo.....Tokia mūsų patirtis-----gyvename ir mokomės.O mūsų pupa valgė ir miegojo....suprato namie geriausia ir jai čia duos pienuko thumbup.gif
Atsakyti