Aš prieš du mėnesius gimdžiau Kauno klinikose. Su niekuo iš anksto nesitariau. Paryčiais nubėgo vandenys, 8 ryto prisistačiau, paguldė į 7 gimdyklą. Žinojau, kad neseniai gimdyklose padarytas remontas, bet kad toks!
Dušas, didžiulė vonia,wc,televizorius, kamuoliai ir foteliai lengvesniai padėčiai, ir svarbiausia - "samaliotas"
Naujas, patogus, reguliuojama pulteliu nugaros padėtis, aukštis
Akušerė buvo ne žmogus, o auksas
Labai gera, praktiškai visą gimdymą ji ir tik tebuvo, kartais ateidavo tik sanitarė palas susirinkti. Jokia daktarė/daktaras taip vis ir nepasirodė. Taigi sarėmių nesulaukėm, 11 pradėjo leisti skatinamuosius, tačiau naudos jokios
Kaklelis nesiveria, guliu sau ir filmukus žiūrau
2 val išgirdau už durų daktarą sakant, kad teks cezario pjūvį daryti, jo nenorėjau
Tai menamų sąrėmių metu akušerė pradėjo leisti nošpą, va tada ir prasidėjo linksmumas
Kaklelis darėsi kosminiu greičiu, sąrėmis po sąrėmio, kas minutę
5 val jau pradėjau jausti, kad kažkas pats prašosi lauk, nereikia nė stumti, pati lenda
Va tuomet ir atbėgo seselės ir daktarė, pirmą kartą pamačiau per visą tą laiką, na ir po 20 min jau turėjau mazylę
Išanksto buvau prašiusi nekirpti, nekirpo. Plyšo, bet nedaug, trys siulės. Skaudėjo tik per sarėmius, pačio gimdymo metu jokio skausmo jau nebejaučiau, siuvant buvo padaryta vietinė nejautra. Lelyte padėjo ant pilvo ir ši iškart pradėjo ieškoti papo
Dar akušerė paklausė ar noriu pamatyti placenta,norėjau, parodė, dar visko papasakojo.Kol mažė žindė, susiuvo, paskui ją visą nuprausė, pasvėrė, išmatavo,apžiūrėjo, aprengė. Rūbelius buvau atsivežusi savo, kaip suprantu ligoninės rengia tik ekstra atveju,o šiaip reikia turėti savo. Taigi po apžiūrų dukryte padavė tėčiui džiaugtis,tada akušerė nuvedė į dušą, padėjo nusiprausti, davė švarią pižamą,pašnekėjom dar, pamokino kaip maitinti ir pnš, pailsėjau ir tik tada iškvietė seseles iš stacionaro atvažiuot pasimti.
Akušerė kas kiek laiko vis tikrindavo kiek būdavo prasivėręs gimdos kakliukas, tuomet brangusis išeidavo už durų. Va jis tai prisiklausė.....
Kaip kita akušerė grubiai kalbėjo su gimdyve, vargšelė turbūt nebegalėjo kentėti, prašė nuskausminamųjų, bet akušerė grubiai atrėžė, kad jokių vaistų negaus, tegul eina į dušą, jei jau neiškenčia....Visko jis ten išgirdo, buvo pakraupęs
Man teko laimė gauti gerą, kuri be kyšio prižiūrėjo nepriekaištingai, o atsidėkojimą po visko aš jau nebelaikau kyšiu
Taigi patarčiau iš anksto turėti 200 lt,dėl viso pikto, jei tektų kokia ragana
Tokias deja reikia patepti, nes kitaip būsi dar ir aprėkiama.Forumuose minimos sumos yra 400-600-800-1000-1500 lt. 800-1500 mokama tuomet,kai yra tariamasi dėl planinio cezario, 400-600 mokama, jei tariesi gimdyti pas konkretų daktarą. Šiaip mokamų paslaugų kainyne yra ši paslauga
Ir tokiu atveju oficialiai į kasą turėtų būti inešama virš 500 lt
Jei neklystu 516 lt ir kazkiek centų, bet visi pinigėliai gražiai nusėda daktarų kišenėse
Tad jei su niekuo nesitarta, manau 200 lt patepimui "per akis"
Papildyta:Beto, nepamirškit nusipirkti pampersų
Nes paskui po gimdymo gausite bėgti jų į vaistinę, kaip mano palatos kaimynei buvo