Na, jei reiktų, tai ketvirtą kartą rinkčiausi Klinikas

Dėl palatų- prieš 5 metus kai gimdžiau-buvau trivietėj suremontuotoj palatoj - ištvėriau tik vieną dieną ir išsiprašiau į mokamą, nes palatoj buvo dvi jaunos mamos iš kitų miestų po kompliluotų gimdymų ir jų vaikiukai buvo laikomi atskrai. Joms nuolat reikėjo nusitraukinėti pieną (o prie mano vyro gėdijosi tai daryti, bėgdavo kažkur kitur), liejo ašaras, kad vaikiukų nėra šalia, kad niekas neatvažiuoja jų aplankyti. Žodžiu, jaučiausi beveik kalta, kad pagimdžiau sveiką vaiką ir vyras šalia manęs. O ir jausmas ne koks, kai atėjus mano vyrui, demonstratyviai išeinama garsiai trenkus durimis...

Kai gimdžiau prieš tris metus - siautėjo pandeminis gripas, o ir prisiminus pirmąją patirtį su verkiančiomis mamytėmis, tik atvažiavus į gimdyklą pareiškiau,kad man reiks mokamos palatos

Paskutinė patirtis - prieš Kalėdas. Irgi norėjau mokamos, bet visos buvo užimtos... Įkėlė į dvivietę su šaunia jauna 'pirmakarte' mamyte. Palata suremontota, WC priešais palatą. Na, nepuolėm mes ten labai artimai bičiuliautis, tačiau puikiai sutarėme. Jai reikdavo nusitraukti pieną, kad užvestų laktaciją ir visai nesigėdijo tai daryti prie mano vyro. Aš be jokių kompleksų maitindavau savo vaikiuką prie jos lanktojų. Žodžiu, buvo normalus požiūris ir į gimdyves ir į jų norą būti su artimaisiais. Kai kitą dieną atsilaisvino mokama-atsisakiau. Kažkaip nemačiau prasmės leisti pinigus, nes vyras dėl likusių namie vaikų negalėjo nuolat būti su manimi, lankytojai nesiveržė dėl užpustytų kelių, o ir laikyti mūsų ilgai nieks nesiruošė...
Tad labai sunku patarti. Viskas priklauso nuo įvarių aplinkybių ir nuo to, su kokia mamyte būsit paguldyta. Vienoms reikia bendrijos, nori pasitarti, būna, kad bendravimą pratesia toliau. Kitos nori asmeninės erdvės, visą dieną, o gal net ir naktį praleisti tik su artimaisiais.
Bet kokiu atveju, linkiu greito ir lengvo gimdymo