Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

as visada norejau gimdyti kmuk (esu is kito miesto), paprasiau savo ginekologo, kad duotu siuntima. jis man pasake nuvaziuoti i "skubios pagalbos kabineta". atvykau su siuntimu (termino diena), mane apziurejo gyd., padare echo ir leido dar nesioti vaikeli. tada liepe atvaziuoti po keliu dienu (jeigu niekas nevyks). atvaziavau, vel apziurejo. tada leido rinktis ar namo, ar gultis. isvaziavau. atvaziavau vel ju paskirta data. padare visus tyrimus ir pagulde i skyriu. buvo nuspresta, jei per savaitgali neprasides nei menkiausia veikla, pirmadieni operuos. taip pragulejua penktadieni, sestadieni ir sekmadieni. is vakaro sesute perspejo, kad pirmadieni ryte nieko nevalgyciau ir negerciau. atejo gyd., paziurejo, paskae, kad operuos. dar karta pries operacija paziurejo echo, darant echo, atejo gyd. prisistate ir pasake, kad ji mane uz keliu valandu operuos. grizus i palata, atejo anestiozologas, papasakojo visa veikla ir isejo. ir gyd. ir anetiozologa paskui pamaciau tik kai atejau i operacine. operacijos metu visi buvo tikrai malonus. nei cento nedaviau niekam. o isoperavo ne ka prasciau, nei kitas. iki dabar nezinau net gyd. mane operavuios pavardes, tik zinau, kad buvo garbanotais sviesiais plaukais, vidutinio amziaus.
skyriuje visi buvo liux, isskyrus viena valytoja (gulejau 2aukste). buvo viena labai gera akusere, kuriai isvaziuojant atsidekojau keliasdesimt litu ir gelemis.
viskas buvo pries 2.5men.
Atsakyti
Pirma vaikiuka gimdziau KMUK pries 2 metus, bet prieskaistu tikrai neturiu niekam. Ketvirtadieni gimdziau antra vaikiuka taip pat KMUK ir velgi priekaistu jokiu neturiu. Pastebejau siokius tokius pokycius, nes pries kelis metus gimusi vaika prause, svere, renge ir t.t. atejusi i gimdykla naujagimiu skyriaus komanda (gydytoja, sesute), si karta gimdykloje viska atliko pati akusere, o naujagimiu gydytoja atejus apziurejo vaikiuka tik pogimdybineje palatoje. Taip pat rytinius vaikucio tualetus, vaikucio temperaturos matavimus pries kelis metus atlikdavo naujagimiu sesute, o akuseres rupindavosi mama, o si karta visus vaikucio rytinius apiprausimus, temperaturos matavimus atlikinejo akusere. Taigi, akuserems darbo kruvis padidintas smile.gif
Atsakyti
Gaila ten tų akušerių, nes itin suktis reikia, darbo be proto. Kai aš gulėjau, tai mokamose buvo vien probleminės, su temperatūrom didelėm, diabetu ir t.t. O vaikiukai irgi, per daug svorio numetę, nevalgantys, tai oi kaip joms ten sunku buvo..
Atsakyti
Sveikos,
o as Kauno klinikomis labai nepatenkinta. Vandenys nubego 5 ryto, nuvede i gimdymo palata, pralaukem 6 val, bet saremiai neprasidejo, tai pradejo leisti skatinamuosius. Priziurejo gyd. Machtejeviene, taciau ji pasirode labai siurksti (gal todel , kad pasakem, jog atsilyginsime po visko..). Per 5 valandas apziurejo gimdos kakleli tik 2 kartus, nors turejo bent kas valanda ziuret. Paskui baigesi jos pamaina, numojo ranka ir isejo namo.
Atejo kita gydytoja, paklause, ar noresiu nuskausminimo, sutikau. Ir suleidus nuskausminima, is karto pablogejo vaikucio sveikata, sutriko sirdutes darbas. As prasiau, maldavau gydytoju, kad greiciau pjautu ir trauktu vaika. O JIE NESKUBEJO, DAR kiso kazkokius irankius, bade vaikucio galva, eme krauja ir matavo deguonies kieki...O REIKEJO SKUBETI!!!
Kai pagaliau nuveze i operacine, seseles ir anesteziologe dar lauke ir sutrike kalbejosi "kur gydytoja?..." Aciu Dievui, kad vaikuti atgaivino vaiku gydytoja, kuri kaip nujausdama liko po darbo valandu, kol baigsis Cezario operacija ir nusiurbe vandenis i s vaikelio plauciu. Mazyle jau buvo pritraukusi i plaucius vandens ir jau buvo ant mirties slenkscio... Dekoju labai vaiku gydytojai!

Atsakyti
QUOTE(rus @ 2012 08 11, 17:35)
Sveikos,
o as Kauno klinikomis labai nepatenkinta. Vandenys nubego 5 ryto, nuvede i gimdymo palata, pralaukem 6 val, bet saremiai neprasidejo, tai pradejo leisti skatinamuosius. Priziurejo gyd. Machtejeviene, taciau ji pasirode labai siurksti (gal todel , kad pasakem, jog atsilyginsime po visko..). Per 5 valandas apziurejo gimdos kakleli tik 2 kartus, nors turejo bent kas valanda ziuret. Paskui baigesi jos pamaina, numojo ranka ir isejo namo.
Atejo kita gydytoja, paklause, ar noresiu nuskausminimo, sutikau. Ir suleidus nuskausminima, is karto pablogejo vaikucio sveikata, sutriko sirdutes darbas. As prasiau, maldavau gydytoju, kad greiciau pjautu ir trauktu vaika. O JIE NESKUBEJO, DAR kiso kazkokius irankius, bade vaikucio galva, eme krauja ir matavo deguonies kieki...O REIKEJO SKUBETI!!!
Kai pagaliau nuveze i operacine, seseles ir anesteziologe dar lauke ir sutrike kalbejosi "kur gydytoja?..." Aciu Dievui, kad vaikuti atgaivino vaiku gydytoja, kuri kaip nujausdama liko po darbo valandu, kol baigsis Cezario operacija ir nusiurbe vandenis i s vaikelio plauciu. Mazyle jau buvo pritraukusi i plaucius vandens ir jau buvo ant mirties slenkscio... Dekoju labai vaiku gydytojai!

Uzjauciu del blogu emociju - bet juk svarbiausia, kad vaikeli turite ir jis gyvas ir sveikas drinks_cheers.gif Patikekite, yra zmoniu su daug daug skaudesnem patirtim...kur nera laimingos pabaigos...
Atsakyti
Sveikos mielos mamytes 4u.gif
Laukiuosi nestuke.gif trecio vaikelio, kadangi pirma ir antra savo sunelius naturaliai pagimdyti neisejo, dare CP, trecias jau bus planinis,ivertinus mano amziu ir sveikatos bukle. Noriu gimdyti KMUK, tik nezinau kuri gydytoja pasirinkti. Nenoriu rizikuoti savo ir vaikucio sveikatele,todel nusprendziau tartis su gyd.is anksto. Busiu labai dekinga uz patarimus ir rekomendacijas (gyd.V.Pavarde,kontaktai), taip pat uz info,kiek kainuoja planinis CP.
Gerbiant visu privatuma, lauksiu atsakymu i A/Z.
Is anksto visom dekoju 4u.gif
Atsakyti
Gal cia ir moderniausiai kaune irengta gimdykla, bet man labiau patinka mazesni gimdymo namai, kur nereikia darbuotojams dirbti konvejeriu, pirmenybe teikiu kKGN, ten gimdziau pirma, tik ten gimdyciau ir antra thumbup.gif
Atsakyti
pirma gimdziau mazylyje, antra zadejau ten pat, bet del ivairiu nesklandumu nestumo metu buvo rekomenduota gimdyti KMUK. Antragime pernesiojau siek tiek - gimdziau 41 sav + 2 d.
Ir tai gimdymas taip sakant buvo planinis - iki nurodytos datos neprasidejo jokia veikla, todel atvaziavau verdiktui. o jis buvo guldom, ir jei bus laivu gimdyklu gimdom siandien, jei nebus - rytoj ryte. Gimdyklu laisvu buvo net kelios taigi gimdziau ta pacia diena. Su niekuo nesitariau. Na gimdziau gal ir ne visai tikslus zodis, nes buvo ekstra CP. Kadangi nuleidus vandenis dingo vakiuko sirdies tonai, o mano pulsas tapo silpnas ir labai greitas, buvo itarta placentos atsoka ir vidinis kraujavimas. Vandenu nuleidimo pradzia buvo uzfiksuota 13:45 val. iki perkelimo i operacine ir vaikiuko isemimo viskas uztruko 24 minutes ir tai mums abiems isgelbejo gyvybe, nes uzdelsimo atveju arba abieju, arba kazkurios vienos deja butu nebuve sad.gif
Esu be galo dekinga gydytojams ir visam personalui uz greita reakcija ir uz rezultata - gyva ir sveika dukra. Tik gaila, kad nezinau nei gdytojos, nei anesteziologo pavardziu, nes viskas vyko tokiu zaibisku greiciu, kad nebuvo kada kazkuo pasidometi.
Po visko gavom mokama palata ir visapuse prieziura ir pagalba. Akuseres vis uzeidavo paklaust ar nieko nereikia, ar neturiu klausimu, kaip jauciames. Ir tikrai nepastebejau, kad kuri tiketusi atlygio schmoll.gif Beja, nepastebejau jokio konvejerio. Na mano nuomone, tas konvejeris apskritai yra iliuzija - juk kitaip ir but negali, kai yra 7 gimdyklos, tai jei visos uzimtos tai jau ir susidaro konvejerio vaizdas g.gif bet siaip tikrai niekas ten be reikalo neskuba ir neskubina nieko.
Viskuo esu labai patenkinta ir jei gimdysiu kada dar karta rinksius KMUK. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tagete: 01 rugsėjo 2012 - 15:36
as tp gimdziau klinikose... saremiai prasidejo 8ryto, i klinikas atvaziavom pries 24val. 24jau buvome gimdykloje, visa nakti labai priziurejo dirbusi akusere smile.gif 5val nubego vandenys o 9patys didziausi malonumai-stangos...man jos buvo baisiausia viso gimdymo dalis doh.gif tuo metu gimde 7 moterys o gydytoju buvo tik 2,tai darbelio turejo moterys smile.gif bet zodziu,turbut kaip dauguma saukiau kad jau gana ,kad nebegaliu, kad darytu cezari ir pan....pykau kad"niekas i mane nekreipia demesio","juk as ne kokia lepunele skausma iskesti galiu,tai jei sakau kad jau viskas tai reiskai kad tikrai nebegaliu biggrin.gif "...aisku jei buciau zinojusi kad viskas greit baigsis buciau tylai kentus toliau:)
12val jau turejom savo kinderiuka.... vaikiukas gime melstelejes, apie kakla ir visa kuneli apsisukusia virkstele, priduses ir pririjes gleiviu-tai pirmas musu pasimatymas buvo tik 5val vakaro:(...
gydytoju pavardziu neatsimenu:( bet labai noreciau joms padekoti,uz tai, kad visa laika isliko ramios,neparode, kad situacija kurkas rimtesne nei as maniau... uz graziai grazu susiuvima biggrin.gif kirpo palyginus labai daug, bet susiuvo "juvelyriskai":)
kita vaikiuka tikrai noreciau ir vel gimdyti klinikose
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Sia savaite gulsiuosi i Kauno klinikas. Greiciausiai bus CP, nes pirmas lelius buvo irgi CP. O dar ir gestacinis nesciuju diabetas yra, nors cukrus buvo sukiles tik pradinio tyrimo metu, insulino neprireike nei viena karta. Man bus ta diena kai gulsiuosi 39 sav ir 3 dienos, lelius jau yra nemazas, tai gal is karto darys CP. Gal susidurete kuri su tokiu kaip mano atveju.
Gal zinote kiek dienu laiko po operacijos? Ar reikia pirkti paciai epidiurine nejautra? Ar cia tik tos perka kurios tariasi del CP? Ir dar toks lklausimelis iskilo, ar naudoja kazin klizmas dar, nes musu mieste jau nebenaudoja, bet va operacijos atveju galvoju gal dar reikia, ir jei taip ar paciai reikia tureti?
Is anksto dekoju uz atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
Klizmos nedarė, o kam per operaciją?
Man buvo epidūras darytas, tai nedavė papildomos narkozės jokios. O laiko kaip ką, man buvo komplikacijos, tai po savaitės vos vos išleido. Jei vietų pvz trūksta, ilgai nelaiko, o šiaip apie 4-5 d jei viskas ok.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kita savaite tureciau gultis i KMUK, turetu buti CP (manau, kad gydytoja rasys siuntima daryti CP, nes laukiuosi dvyniu, pirmas CP darytas 2010 m.).
Kokia tvarka gulantis? I koki skyriu guldo-patologini ar kur? g.gif ar yra mokamu palatu?
Kada reiktu vaziuoti-is ryto-ar didelio skirtumo nera? Juk gimdyti reiks ne ta pacia diena tikriausiai? g.gif
Kur aplamai reikia pirmiausia kreiptis, kur eiti? g.gif ar reikia pasiskambinti pries tai?
Aciu iskart atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti