AFS sindromas- V. Abraitis
Laba
gal kuri esat susidūrusi su situacija, kad nėštumo metu lankotės vienoje gydymo įtaigoje, o gimdyti norite KMUK?
Mano situacija tokia,kad lankausi Mažylyje, tačiau dėl daugybės priežasčių gimdyti noriu KMUK, tačiau su konkrečiu gydytoju tartis nenoriu...be to, man rekomenduojamas CP...kaip tokiu atveju būna?reikia siuntimo iš mano gydytojos? prieš gimdymą reikia nuvykti konsultacijai į KMUK?
gal kuri esat susidūrusi su situacija, kad nėštumo metu lankotės vienoje gydymo įtaigoje, o gimdyti norite KMUK?
Mano situacija tokia,kad lankausi Mažylyje, tačiau dėl daugybės priežasčių gimdyti noriu KMUK, tačiau su konkrečiu gydytoju tartis nenoriu...be to, man rekomenduojamas CP...kaip tokiu atveju būna?reikia siuntimo iš mano gydytojos? prieš gimdymą reikia nuvykti konsultacijai į KMUK?
QUOTE(inezzza @ 2012 07 07, 13:30)
Laba
Turėsi siuntimą operacijai, termino dieną nuvyksti į KMUK, ten budintis gydytojas nutars, kokia tolimesnė eiga.
Nors šiaip planinis cezaris daromas šiek tiek anksčiau, nei numatyta data. Aš bent jau, asmeniškai, nepasilikčiau to paskutinei dienai.
Kai prižiūrinti gydytoja jums parašys siuntimą operacija, tada galite kreip[tis į KMUK ir su gydytoju, kuris Jus tą dieną priims sutarsite atvykimo laiką.
QUOTE(inezzza @ 2012 07 07, 13:30)
gimdyti noriu KMUK, tačiau su konkrečiu gydytoju tartis nenoriu...be to, man rekomenduojamas CP...kaip tokiu atveju būna?reikia siuntimo iš mano gydytojos? prieš gimdymą reikia nuvykti konsultacijai į KMUK?
jeigu jau prasidejes gimdymas, t.ty. reguliarus saremiai ir/ ar nubego vandenys, tai gimdyt galite bet kurioje pasirinktoje gimdymo istaigoje, ten nepriimt gali tik tada, jei perpildyti skyriai ir gimdyklos, tuomet nukreips i kita istaiga.
jeigu norit jau is anksto (neprasidejus gimdymui) prisiduot KMUK medikams, tuomet su savo gydytojo siuntimu turetumet kreiptis tada, kada jis Jums rekomenduoja, pvz. jei del kazkokios ligos negalima nesiot ilgiau nei 38 sav. ar kazkas panasaus. Nueinat su siuntimu i gimdyviu priemimo skyriu, ten ir ivertins, ka su Jumis daryt- ar guldyt, ar laukt gimdymo pradzios namie (jei viskas su Jumis ir vaikuciu ok).
del rekomenduojamo cezario- ar jis Jums "grieztai" rekomenduojamas (t.y. tik cezaris ir ne kitaip), ar tiesiog pagal viska gimdymo metu greiciausiai paaiskes, kad vistik teks daryt CP? Nes siaip geriau yra sulaukt naturalios gimdymo pradzios, t.y. pradiniu saremiu arba vandenu nubegimo, tai zenklas, kad vaikutis jau pasiruoses gimti (bet kuriuo metodu) ir tuomet vykt i KMUK. o jei planinis, paskirtas konkrecia diena, tai gal bandykit is vakaro pasiskambint i priemimo skyriu, kokia atvykimo tvarka.
ir aplamai man rodos, geriausia pasiskambint ir pasiaiskint su gydytojais
situacija tokia, kad pirmaji savo vaikuti praradau del preeklamijos...kai tuomet gulejau klinikose, tai gydytoja uzsimine, kad termino visai laukt lyg ir nereiketu...
dabar kol kas kazkokiu dideliu bedu lyg ir nera...tfu tfu tfu....mano gydytoja sako, kad kol kas gal ir nereiktu anksciau laiko krapstyt lauk...taciau ji rekomenduoja CP, o be to ir KMUK,kai buvom apie 20 sav. apziurai, tai gydytoja ant ultragarso apziuros lapo uzrase, kad rekomenduojamas CP...atsizvelgiant i musu priesistore as noriu gimdyti KMUK, taciau noreciau, kad pries gimdyma KMUK gydytojas dar ivertintu musu bukle ir nusprestu galima laukt termino ar ne....
tai kaip suprantu mano gydytoja turi isduoti siuntima apziurai KMUK su irasu, kad reikalingas CP, o man tuomet reikia kreiptis i moteru konsultacija KMUK? nes sergu.lt nebera vietu, kad uzsiregistruot apziurai
dabar kol kas kazkokiu dideliu bedu lyg ir nera...tfu tfu tfu....mano gydytoja sako, kad kol kas gal ir nereiktu anksciau laiko krapstyt lauk...taciau ji rekomenduoja CP, o be to ir KMUK,kai buvom apie 20 sav. apziurai, tai gydytoja ant ultragarso apziuros lapo uzrase, kad rekomenduojamas CP...atsizvelgiant i musu priesistore as noriu gimdyti KMUK, taciau noreciau, kad pries gimdyma KMUK gydytojas dar ivertintu musu bukle ir nusprestu galima laukt termino ar ne....
tai kaip suprantu mano gydytoja turi isduoti siuntima apziurai KMUK su irasu, kad reikalingas CP, o man tuomet reikia kreiptis i moteru konsultacija KMUK? nes sergu.lt nebera vietu, kad uzsiregistruot apziurai
QUOTE(inezzza @ 2012 07 07, 19:02)
situacija tokia, kad pirmaji savo vaikuti praradau del preeklamijos...kai tuomet gulejau klinikose, tai gydytoja uzsimine, kad termino visai laukt lyg ir nereiketu...
Kadangi turejot bedu,siulau nelaukt pabaigos,o anksciau vaziuot ir tartis su kokiu nors gydytoju konkreciai. Nesiulyciau laukt,o tada pas bele ka. Kad ir klinikos,bet daktaru yra visokiu,kaip ir visur.
QUOTE(inezzza @ 2012 07 07, 19:02)
situacija tokia, kad pirmaji savo vaikuti praradau del preeklamijos...
Jusu vietoje TIKRAI ieskociau gydytojo susitarimui kai tokia patirtis, geriau is anksto susirast gydytoja, kuris dar kelis kartus nuodugniai apziuretu Jus, Jusu ir vaikucio situacija, kad is anksto zinotu visa priesistore ir butu pasiruoses butent Jusu vaikucio priemimui.
QUOTE(Karvytė Mū @ 2012 07 07, 19:51)
Jusu vietoje TIKRAI ieskociau gydytojo susitarimui kai tokia patirtis, geriau is anksto susirast gydytoja, kuris dar kelis kartus nuodugniai apziuretu Jus, Jusu ir vaikucio situacija, kad is anksto zinotu visa priesistore ir butu pasiruoses butent Jusu vaikucio priemimui.
pritariu,nerizikuociau pas bet ka vaziuot net ir KMUK.
QUOTE(liepa27 @ 2012 07 07, 20:59)
pritariu,nerizikuociau pas bet ka vaziuot net ir KMUK.
Tuo labiau,kad ten registracija daznai skiria daktarui,kuris savu pacientu mazai turi. Ne tik gimdyt,bet ir pas gine, jei eisi nezinant pas ka nori, skirs kas neturi populiarumo tarp pacientu.
Didziausia problema-finansines galimybs nelabai leidzia tarimosi su gydytojais...todel ir esu didziasiame pasimetime...gal kuri tiksliai zinot kiek dabar kmuk kainuoja cp sustarus?
QUOTE(inezzza @ 2012 07 07, 20:14)
Didziausia problema-finansines galimybs nelabai leidzia tarimosi su gydytojais...todel ir esu didziasiame pasimetime...gal kuri tiksliai zinot kiek dabar kmuk kainuoja cp sustarus?
tai jūs su siuntimu važiuokit į KMUK, apžiūrės gydytojas, bus užvesta kortelė ir nesitarus matys, kokia jūsų situacija. pagimdysit gavusi aukščiausios medicininės kokybės pagalbą, net ir nesitarusi.
QUOTE(inezzza @ 2012 07 07, 21:14)
Didziausia problema-finansines galimybs nelabai leidzia tarimosi su gydytojais...
tai gal tevai galetu padet ar panasiai? gal pasiskolinkit is ko,o atiduosit is tos vienkartines ismokos, kuria skiria vaikui gimus nes cia toks dalykas, kad ... Reiktu perzengt per save, per visus nesmagumus/ nepatogumus ir t.t. Nu be abejo ir pati suprantat
nes kai viskas gerai, tai gerai ir bet kuris gydytojas, o kai buvo nutikus nelaime, nu tikrai norisi kuo geriausios prieziuros ir asmeninio demesio, nuraminimo ir t.t. (bent jau as ziauriai panikuociau per kita gimdyma po nelaimes )