QUOTE(daivuta @ 2012 07 01, 18:39)
Pries savaite gimdziau antra vaika ir vel pasirinkau klinikas. Ir sikart tikrai nenusivyliau
Nors mums atvykus beveik visos gimdyklos buvo uzimtos, musu niekas neisvare, mane pagulde i prieslaikiniams gimdymams skirta palata (sake, pas juos tokia iprasta tvarka), ir nors pati nepagimdziau ir vel prireike CP, prieziura tiek gimdymo, tiek po jo likau patenkinta
Ir be jokiu pakisu ir atsidekojimu
Ir nors palata gavau ne tokia puikia, kaip pirma karta, bet palatos kaimyne pasitaike nuostabi, susibendravom, matyt, man siuo atveju pasiseke
Aisku, pasitaike ne itin maloniu personu, kaip viena vaiku gydytoja (akivaizdziai laukusi "dovaneles" is palatos kaimynes) ir anesteziologe (tokia pagyvenusi moteriske, su kuria tiesiog nuo pirmu minuciu nesutapo musu biolaukai
) ir, be abejo, "valytoju karaliene", apie kuria legendos sklando jau seniai
Visas kitas personalas, tiek akuseres, tiek slauges, tiek gydytojai buvo labai malonus, nuodeme butu skustis
sveikutės,
nors teko KMuk praleisti nemažai laiko, tiek prieš gimdymus, tiek pagimdžius, bet nelabai žinau apie ką šnekat? čia kuriame aukšte ta valytoja? gal antrame? nes ten gulėjua jau seniai... tik vis matydavau, kad sėdi tam ale poste tokia stamboka rūškana apyjaunė moterėlė... o beje, su antro aukšto valytoja Aldute buvome labai susidraugavę, nors ji irgi buvo mėgėja apibarti už netvarką, trupinisu ar dar kažką.... bet.... kai jau ilgai gulėjau- tapome geromis draugėmis- (o apibardavao ne mane, o palatos drauges ne kokias.... ) po gimdymo mane susirado visai kitame aukšte..... bet, kai atvykau gimdyti antros dukros ir pasigedau šios slaugutės pasirodo, kad ji jau amžiną atilsį ir net gi numirė darbe....
šiaip tai man nuoširdžiai gaila tų KMUk valytojų- tos pačios ir grindis valo, ir perrengia lovas ir moteris į gimdyklą krausto.... ir šiaip joms ten visas juodžiausias darbas.... mūsų mieste (gal jau ir pasikeitę, seniai gulėjau)- tai atskira valytoja, atskira slaugutė....
o antrame aukšte, neremontuotame gale yra dar sesutė Jadvyga? va ten tai sesutė... ėmė švirkšta- iškrito, reikėjo numušt ampulę- nelabai sekėsi, subadė venas- nepataikė, dūrė į riešą, kur labai skaudu.... pagarba tokiam amžiuj, bet jau metas užleisti jaunesnei kartai....
beje, pernai kai gulėjua po gimdymo KMUk, tai laikiau užuolaidas (vienutėje) ištisai užtrauktas, nes ten tie darbininkai laipiojo net ir į balkonus... įtariu kaip ,,smagu", jei jie ir apie gimdyklos langus šmirinėjo... nors ten langai, jei gerai pamenu, kiek aptamsyti...