Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Kauno Klinikose

QUOTE(daivuta @ 2012 07 02, 10:03)
Kol kas, kiek maciau, niekas neremontuojama,  kaip buvo dalis palatu suremontuota, taip ir liko, o kitos laukia savo eiles (bent jau antrame aukste). Patys gydytojai laukia nesulaukia remonto smile.gif Tikekimes, kad greitai ir likusi neremontuota dalis bus sutvarkyta smile.gif

is vienos puses vargina tas remontu triuksmas, bet is kitos puses kaip smagu, kai palatos jaukios, suremontuotos. O antran aukstui verkiant reikia remonto, toks man jis niurus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 07 02, 11:28)
is vienos puses vargina tas remontu triuksmas, bet is kitos puses kaip smagu, kai palatos jaukios, suremontuotos. O antran aukstui verkiant reikia remonto, toks man jis niurus  unsure.gif

Aha, niurus ir nejaukus drinks_cheers.gif Kas idomiausia, tai puse to auksto suremontuota, o puse - ne... Na, bent jau gerai, kad bent minimalios salygos gulet su maziukais ten yra, aisku, patogumo ir komforto kai kuriais atvejais truksta.
Atsakyti
As po pirmo gimdymo pries 6m.antram aukste gulejau, tai pirmiausiai ko man ten truko, tai sviesos, labai tamsus koridoriai unsure.gif , nepalyginsi dabar su treciu aukstu. Bet tikiuosi, kai susiplanuosim trecia, jau bus visa klinika sviezutele ir nereikes kaulyt po gimdymo guldyt tik i trecia auksta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(daivuta @ 2012 07 01, 18:39)
Pries savaite gimdziau antra vaika ir vel pasirinkau klinikas. Ir sikart tikrai nenusivyliau smile.gif Nors mums atvykus beveik visos gimdyklos buvo uzimtos, musu niekas neisvare, mane pagulde i prieslaikiniams gimdymams skirta palata (sake, pas juos tokia iprasta tvarka), ir nors pati nepagimdziau ir vel prireike CP, prieziura tiek gimdymo, tiek po jo likau patenkinta thumbup.gif Ir be jokiu pakisu ir atsidekojimu  smile.gif Ir nors palata gavau ne tokia puikia, kaip pirma karta, bet palatos kaimyne pasitaike nuostabi, susibendravom, matyt, man siuo atveju pasiseke thumbup.gif Aisku, pasitaike ne itin maloniu personu, kaip viena vaiku gydytoja (akivaizdziai laukusi "dovaneles" is palatos kaimynes) ir anesteziologe (tokia pagyvenusi moteriske, su kuria tiesiog nuo pirmu minuciu nesutapo musu biolaukai schmoll.gif ) ir, be abejo, "valytoju karaliene", apie kuria legendos sklando jau seniai  rolleyes.gif Visas kitas personalas, tiek akuseres, tiek slauges, tiek gydytojai buvo labai malonus, nuodeme butu skustis  smile.gif

sveikutės,

nors teko KMuk praleisti nemažai laiko, tiek prieš gimdymus, tiek pagimdžius, bet nelabai žinau apie ką šnekat? čia kuriame aukšte ta valytoja? gal antrame? nes ten gulėjua jau seniai... tik vis matydavau, kad sėdi tam ale poste tokia stamboka rūškana apyjaunė moterėlė... o beje, su antro aukšto valytoja Aldute buvome labai susidraugavę, nors ji irgi buvo mėgėja apibarti už netvarką, trupinisu ar dar kažką.... bet.... kai jau ilgai gulėjau- tapome geromis draugėmis- (o apibardavao ne mane, o palatos drauges ne kokias.... ) po gimdymo mane susirado visai kitame aukšte..... bet, kai atvykau gimdyti antros dukros ir pasigedau šios slaugutės pasirodo, kad ji jau amžiną atilsį ir net gi numirė darbe....
šiaip tai man nuoširdžiai gaila tų KMUk valytojų- tos pačios ir grindis valo, ir perrengia lovas ir moteris į gimdyklą krausto.... ir šiaip joms ten visas juodžiausias darbas.... mūsų mieste (gal jau ir pasikeitę, seniai gulėjau)- tai atskira valytoja, atskira slaugutė....

o antrame aukšte, neremontuotame gale yra dar sesutė Jadvyga? va ten tai sesutė... ėmė švirkšta- iškrito, reikėjo numušt ampulę- nelabai sekėsi, subadė venas- nepataikė, dūrė į riešą, kur labai skaudu.... pagarba tokiam amžiuj, bet jau metas užleisti jaunesnei kartai....

beje, pernai kai gulėjua po gimdymo KMUk, tai laikiau užuolaidas (vienutėje) ištisai užtrauktas, nes ten tie darbininkai laipiojo net ir į balkonus... įtariu kaip ,,smagu", jei jie ir apie gimdyklos langus šmirinėjo... nors ten langai, jei gerai pamenu, kiek aptamsyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 02 liepos 2012 - 13:34
QUOTE(sidrulka @ 2012 07 02, 14:30)
sveikutės,

nors teko KMuk praleisti nemažai laiko, tiek prieš gimdymus, tiek pagimdžius, bet nelabai žinau apie ką šnekat? čia kuriame aukšte ta valytoja? gal antrame? nes ten gulėjua jau seniai... tik vis matydavau, kad sėdi tam ale poste tokia stamboka rūškana apyjaunė moterėlė...
šiaip tai man nuoširdžiai gaila  tų KMUk valytojų- tos pačios ir grindis valo, ir perrengia lovas ir moteris į gimdyklą krausto.... ir šiaip joms ten visas juodžiausias darbas.... mūsų mieste (gal jau ir pasikeitę, seniai gulėjau)- tai atskira valytoja, atskira slaugutė....

beje, pernai kai gulėjua po gimdymo KMUk, tai laikiau užuolaidas (vienutėje) ištisai užtrauktas, nes ten tie darbininkai laipiojo net ir į balkonus...  įtariu kaip ,,smagu", jei jie ir apie gimdyklos langus šmirinėjo... nors ten langai, jei gerai pamenu, kiek aptamsyti...

Kiek žinau, valytojos postuose nesėdi lotuliukas.gif
------------------
O tai kokį darbą turėtų pagal tave valytoja dirbti g.gif gal gimdymus priiminėti g.gif , o akušerės po savo pacienčių jų lovas pervilkti g.gif
-----------------
Gimdyklose yra roletai, kurie užtraukiami reikalui esant biggrin.gif

Sveikos

gimdžiau prieš kelias dienas KMUK, aptarnavimas superinis, nieko bloga negaliu pasakyti, pinigų niekam nedaviau, gimdymą priėmė akušerė ir dalyvavo dvi ginekologės, nors niekas nieko joms nemokėjo. Po gimdymo priežiūra nesiskundžiau, ateina paklausia, pasako, jei kas negerai, prašom kreiptis, visuomet padėsim ir nemelavo, padėjo, kai prašiausi pagalbos.
O nervuotis dėl kažkokių valytojų nematau reikalo, visokių žmonių yra, visokių reikia
Va, kad viena neonotologė nelabai per vizitacijas į naujagimius žiūri, tas tai nepatiko, bet iš esmės, viskas patiko, kaip ir praeitą kartą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kutuce @ 2012 07 02, 15:31)
Kiek žinau, valytojos postuose nesėdi  lotuliukas.gif
------------------
O tai kokį darbą turėtų pagal tave valytoja dirbti  g.gif  gal gimdymus priiminėti  g.gif , o akušerės po savo pacienčių jų lovas pervilkti  g.gif
-----------------

o kas neleis laisvą minutę prisėsti atsikvėpti... o juloab ten tas postas toks likęs nuo senų laikų ir panašu, ad juo dabar jau nelabai kas naudojasi... sesutės juk turi savo kabinetus, kur ir būna visos susibūrusios...

aš norėjau pasakyti, kad jos labai apkrautos darbu, nes kitur būna atskiras valytojos ir atskiras slaugutės etatas....
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2012 07 02, 13:30)
sveikutės,

šiaip tai man nuoširdžiai gaila  tų KMUk valytojų- tos pačios ir grindis valo, ir perrengia lovas ir moteris į gimdyklą krausto.... ir šiaip joms ten visas juodžiausias darbas.... mūsų mieste (gal jau ir pasikeitę, seniai gulėjau)- tai atskira valytoja, atskira slaugutė....

o antrame aukšte, neremontuotame gale yra dar sesutė Jadvyga? va ten tai sesutė... ėmė švirkšta- iškrito, reikėjo numušt ampulę- nelabai sekėsi, subadė venas- nepataikė, dūrė į  riešą, kur labai skaudu....  pagarba tokiam amžiuj, bet jau metas užleisti jaunesnei kartai....

g.gif jei tos tetos butu tik valytojos, tai ka veiktu per valanda isvale grindis iki kito valymo? unsure.gif man ten nepasirodydavo, kad jos baisiai nusistekena, pasedi prie kavos ir pas sesutes poste (tikrai ne karta maciau), ta "karaliene" sugeba puse valandos viena palata valyt, nes vis laukia laukia, kad ja pakalbintu, o jei nepakalbina, tai dazniausiai pati isiterpia i pokalbi lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Jadvyga - tai ta tokia labai jau pagyvenus sesute? Man ji superine thumbup.gif thumbup.gif vs prie bajerio, o pirma karta ja pamaciusieji niekaip nepagalvoja, kad ji - sesute biggrin.gif Bet man tai ji liuks, labai patkdavo thumbup.gif

O del neonatologiu... na, man neuzkliuvo, kaip tik kai prisimenu, manau, kad labai rupinasi. Pas mus kokios 3 per savaite buvo ateje nors jokiu blogybiu mazyliui nebuvo smile.gif
Atsakyti
na tai matot kiekvienas į savo darbą kitaip žiūri- vieni skuba, lekia, kiti su pasisėdėjimais, paplepėjiamsi ir dar moka sudaryti įvaizdį, kad labai dirba, nuvargę ir pan.... tai turbūt apie tą pačią valytoją kalbame, nes aš irgi mačiusi ją sau iš lėto neskubant valant... žmogus sau dirba be streso, su pasimėgavimu smile.gif

na, tos mūsų slaugutės ir valytojos (mūsų ligonionėje, turiu omenyje), paskui jau padeda vienos kitoms, padeda dar ir maistą dalinti. beje pas mus nėra jokių kurjerių nešiojančių tyrimus, tai jos ten vsiką ir atlieka.... ir kabinetus bei palatas valo po kelias eiles... žodžuiu turi užtektinai ,,smagaus" darbelio

ir sesutė- ta pati... na gal ir faina pabendrauti, bet tik jau ne profesionaliai ir maloniai atlikti savo darbą.... aš ir iš pradžių kai ją pamačiau sėdint sesučių kabinete , pagalovojau: ,, ną ką ši senutė čia veikia?' biggrin.gif nes tikrai jau kaip ir pasakojau, net per kelias sitaucijas patyriau, kad ji jau per sena šiam darbui.... gal kadaise ir buvus superinė darbuotoja...

man su pirma dukra kliuvo labai faina vaikų daktarė (buvo net dvi), o su antra- nelabai- gerai, kad tik vieną kartą teko susidurti, nes iš karto po savaitgalio (gimė mažė penktadienio- šeštadienio naktį) ir išsiprašiua, kad išleistų namo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 04 liepos 2012 - 10:28
O kaip jums tas vaikinukas naujagimiu daktariukas, kaip suprantu jis?
Atsakyti
Labas vakaras,

Noriu paklausti jusu nuomones.

Lankausi Mazylio gimd. namuose, ten planavau ir gimdyti, bet neseniai rado man tokia liga ir gimdyti galesiu tik klininkose.

Galvoju gal geriau tartis su kokiu gydytoju? ka parenkomenduotumet? ir kiek pinigeliu jusu nuomone duoti?

Aciu labai
Atsakyti
QUOTE(vaidamal @ 2012 07 04, 22:58)
Labas vakaras,

Noriu paklausti jusu nuomones.

Lankausi Mazylio gimd. namuose, ten planavau ir gimdyti, bet neseniai rado man tokia liga ir gimdyti galesiu tik klininkose.

Galvoju gal geriau tartis su kokiu gydytoju? ka parenkomenduotumet? ir kiek pinigeliu jusu nuomone duoti?

Aciu labai

Žiūrint kokia liga - cukrinukes ( sergančias nėštukių cukralige ) prižiūri gydytojas T. Biržietis, daugiavaisius nėštumus - V.Gintautas.
Atsakyti
Preeklamsija, cholestaze - N.Zubruviene 4u.gif
Atsakyti