QUOTE(Nika27 @ 2011 10 04, 13:46)
1. gal kuriai buvo planinė CP operacija klinikose?
2. Kokia eiga viskas vyksta?
3. Ką reikia turėti su savim į operacinę?
4. Labiausiai domina kiek laiko užtrūnka operacija, jeigu ne pilna narkozė, o pusinė?
5. Ar leliuką iš karto išneša? Ar galima bent savo rūbelius duoti aprengti?
6. Ar veda kateterį į šlapimo pūslę ir ar ilgai reikia pooreracinėje palatoje gulėti? kaip greitai jau i paprastą perveda?
7. O svarbiausia kaip greitai galima leliuką maitint?
1. Turėjau tris planines operacijas KMUK.
2. Su gydytoju tariausi iš anksto, paskyrė datą, kada atvykti - operaciją paskirdavo 2-3 savaitėm anksčiau numatyto termino. datos parinkimas labai individualus, žiūri į tai, dėl ko skiriamas planinis cz, vienais atvejais galima laukti sąrėmių pradžios, kitais ( kaip man ) - negalima jokiu būdu, tad trečias cezaris buvo atliktas 37 sav. )
3. Būdama palatoje padaviau sesutei krepšelį su kojinytėmis, kepuryte, pampersiuku ir rūbeliais. Pačioj operacinėje leliuką aprengė ligoninės rūbais, o mano duotais aprengė tada, kai jau nuprausė - naujagimių skyriuje.
4. Operacijos buvo su daline nejautra - užtruko 40 min. Šiaip apie pusvalandį trunka, bet mano atveju operacijos komplikuotesnės, reikėjo daugiau siuvinėjimo gimdoje.
5. Dukras man uždėdavo ant krūtinės ( suvystytas ) - sesutė prilaikydavo ir kol mane siūdavo - mes
kalbėdavomės . Po kokių 10 minučių išnešdavo prausti į naujagimių skyrių. Ten kartu eidavo ir vyras.
6. kateterį veda VISADA. Tik skirtingais būdais - dukart man vedė prieš nejautrą - tada ne itin malonus jausmas, o trečio cezario metu kateterį įvedė jau operacinėje suleidus nejautrą, tadac nejaučiau visiškai nieko. Pooperacinėje palatoje gulėjau tol, kol atitirpo kojos - nuo 11 iki 17 val. kažkur.
7. leliuką maitint atnešė į pooperacinę palatą kažkur po pusvalandžio. Paskui kas pusantros valandos nešdavo. Pirmą naktį išsinešdavo lleiuką, paskui jau palikdavo.