QUOTE(ptashka @ 2012 05 10, 22:02)
Rimaz: simpatiškas žiedas
Bet kiek teko matyti pažįstamų vestuvinius žiedus su tokiais gilesniais raižiniais, tai nelabai atrodo po laiko
Apsineša smarkiai, atrodo kaip purvini, tenka arba saugot, arba nežinau, nuolat valyti gal?
Man vestuvinis žiedas yra kasdienis papuošalas, jį nusiimu tik vienu momentu - kai tešlos gaminius darau, kad neliktų tešloje antspaudų
Visais kitais atvejais žiedas ant rankos, tai jis turi būti pakankamai patvarus ir atsparus, kad net ir gavęs mechaninį "pažalojimą" atrodytų gerai. Bet kiti turi kitokią nuomonę, taigi reikėtų rinktis pagal save
Kiek man pasakojo juvelyras (gaminęs ir tą žiedą nuotraukoje), visus juvelyrinius dirbinius reikia vienaip ar kitaip prižiūrėt. Pvz aš vietoje savo vestuvinio dabar nešioju 10-osioms vestuvių metinėms darytą siaurą žieduką su 10 mažų deimantukų, jo nenusiiminėju, tik karts nuo karto pravalau su dantu šepetėliu (taip akmenukai atgauna blizgesį, nes nešiojant kasdieną iš vidaus su laiku apsineša nuo rankų kremo, indų plovimo ir pan...), o iš esmės per porą metų jam nieko neatsitiko. Aišku, lygaus žiedelio be graviravimo ir akmenėlių ir valyt nereikia, nebent kas keletą metų nunešti nupoliruoti
Bet kaip ir pati rašėte - čia skonio reikalas... Tą nuotrauką įdėjau tiesiog kaip pavyzdį, kad yra įvairių variantų, o radus gerą, patyrusį ir kūrybingą juvelyrą galima įgyvendinti įvairias savo fantazijas ir norus