Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuviniai žiedai

QUOTE(Purpurine @ 2012 05 10, 08:36)
O kodel to sandstone nerokoneduojate, nes jis labai panasus i hemmerd pavirsiu ir atrodo gana gilus bei grubus..tai va ir kalbame angliskais pavadinais, o tai jus man pasakykit, kaip tie pavirsiai vadinas lietuviu kalba..na nes man tai jie visi matiniai  biggrin.gif  tik skirtingos fakturos tas matiskumas..
Bet dar tas hammered vel ziuriu skirias kur geltoni, ir kur balti ziedai..nes ten tas prie geltonu gi toks visas raupuotas toks atrodo, o va prie baltu jau kazkokie lyg daug isskobimu ziede..tai kuris cia tas hammered blink.gif  kuri cia ta faktura ismusama?
dar ziuriu angiskai yra ir Florentine finish..kas cia per pavirsius?praktiskas?

Aš apskritai nerekomenduoju matinti žiedų paviršiaus, bet čia jūsų valia. Va kaip rašė anksčiau Bailarina, juvelyras minėjo, kad galės visada atnaujinti žiedelius, tai ir nebesukit galvos, darykit tai, kas jums atrodo gražu, bet mes visada perspėjame klientus apie vieną ar kitą metodą, t.y. jų praktiškumą nešiojant žiedus. Šiaip tas pašiaušimas su smėliapūte yra toks paviršinis, kad nagu įbrėžiant žiedą tai matytųsi, bent jau taip man paaiškino juvelyras biggrin.gif Apskritai siūlyčiau pažiūrėti aukso kalvės meistrų žiedus pagamintus ir ten berods Dainiaus juvelyro gaminti yra tokie kaip raupsuoti tie žiedai, jie ne matiniai, bet žiedo apdirbimas yra tikrai ne laikinas dalykas, nebent jums pačiai tokie schmoll.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2012 05 10, 09:51)
O galima paklausti kokie tokio pasirinkimo motyvai? Visu pirma tai labai skirtingi metalai, kurie net vienas salia kito uzsidejus skirtingais papuosalais neatrodo skoningai.

Dažnai žmonės tai renkasi neturėdami pinigėlių įsigyti auksinius žiedus, o auksą įkombinuoja norėdami vis gi pabrėžti/parodyti, kad tai vestuviniai žiedeliai. Bet vis dėl to sidabras gana minkštas metalas ir praktiškumo atžvilgiu jie tikrai nėra iš praktiškiausių, bet kai nėra iš ko pasigaminti geriau, gerai būna ir tokie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wanileee @ 2012 05 10, 11:11)

Dažnai žmonės tai renkasi neturėdami pinigėlių įsigyti auksinius žiedus, o auksą įkombinuoja norėdami vis gi pabrėžti/parodyti, kad tai vestuviniai žiedeliai. Bet vis dėl to sidabras gana minkštas metalas ir praktiškumo atžvilgiu jie tikrai nėra iš praktiškiausių, bet kai nėra iš ko pasigaminti geriau, gerai būna ir tokie smile.gif

Tokiu atveju verciau rinkciausi arba grynai sidabrinius, arba itin plonycius auksinius ziedus. Pvz. maciau kazkurioje juvelyrineje moteriska plona vestuvine "saibute" uz 120 lt.
Atsakyti
QUOTE(wanileee @ 2012 05 10, 11:11)
Apskritai siūlyčiau pažiūrėti aukso kalvės meistrų žiedus pagamintus ir ten berods Dainiaus juvelyro gaminti yra tokie kaip raupsuoti tie žiedai, jie ne matiniai, bet žiedo apdirbimas yra tikrai ne laikinas dalykas, nebent jums pačiai tokie schmoll.gif  smile.gif

Jus va si pavirsiu turite omeny:
user posted image
Tai kaip sis pavirsius vadinas? tai jis butu praktiskas? beje, sudetingai jis padaromas? na ar imanoma paprasta matini zieda nunest juvelyrui, kad jis padarytu tokiu pavirsiumi..ar tai tik padaroma per naujo darant gamini? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2012 05 10, 12:26)

Kalbėjau būtent apie šitai rolleyes.gif Kaip vadinasi tikrai nepasakysiu, manau jums irgi tai nėra svarbiausia, svarbu kad praktiška ir gražiai (bent jau man asmeniškai) atrodo. Aš ne juvelyras, gaminimo specifikos, kaip tas padaroma nežinau, bet kad geresnis variantas nei matinimas, tai tikrai žinau. O ar tai padaroma ant jau padaryto žiedo irgi klausimas, bet, manau, kad įmanomas dalykas mirksiukas.gif
Atsakyti

Pilnai sutinku, aš nešioju auksa ir sidabra, ir susidevėjimo atžvilgiu kai kurie sidabriniai žiedai atrodo geriau negu auksiniai( apie 15metu nešioju). Mane tiesiog sudomino toks variantas ir tikrai ne dėl pinigėlių ax.gif , dėl spalvų tai man jos dera, o kaip daro su baltu ir raudonu auksu, jie irgi gi atrodo kaip su sidabru ir žiūrisi gražiai smile.gif
Atsakyti
mes kai domejomes juvelyrinei, tai mums pasake, kad auksas nesiojamas su kitais metalais susidevi greiciau, nes mes patys norejom eiti prie platinos ar kito metalo, bet mano suzadetuviu ziedas balto aukso, tai ir liekam prie jo...
Atsakyti
Nemanau, kad labai praktiškumui pakenktu jeigu daryti pvz. 4mm. aukso ir 2mm. sidabro. O kaip jus manot? smile.gif
Pvz.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Justulia @ 2012 05 10, 12:59)
Pilnai sutinku, aš nešioju auksa ir sidabra, ir susidevėjimo atžvilgiu kai kurie sidabriniai žiedai atrodo geriau negu auksiniai( apie 15metu nešioju). Mane tiesiog sudomino toks variantas ir tikrai ne dėl pinigėlių  ax.gif , dėl spalvų tai man jos dera, o kaip daro su baltu ir raudonu auksu, jie irgi gi atrodo kaip su sidabru ir žiūrisi gražiai  smile.gif

Būtent mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wanileee: 10 gegužės 2012 - 12:09
QUOTE(Justulia @ 2012 05 10, 12:06)

bet as manau, kad cia su baltu auksu maisyta... nemanau, kad nores ir bus imanoma sumaisyti du skirtingus metalus kartu... tuo labiau, kad sidabras minkstesnis...
Papildyta:
ir man dar toks klausimas iskilo del tu prabu, gal kas gales paaiskinti... sakykim anglai prabas skaiciuoja ar kaip cia issireiksti karatais, taigi sakykim 18 karatu auksas, kokia praba lietuviskai arba 585 praba kaip karatais skaitytusi? blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Justulia @ 2012 05 10, 13:06)
Nemanau, kad labai praktiškumui pakenktu jeigu daryti pvz. 4mm. aukso ir 2mm. sidabro. O kaip jus manot?  smile.gif

Kadangi, kaip esu minėjusi, sidabras gana minkštas metalas, tai kombinuojant jį su auksu siūlyčiau dėti jo juosta ar fragmentą kokį į vidurį, nes vis gi, jeigu darysite pusę tokio, pusę tokio, tai tikrai praktiškumo atžvilgiu ne kas, nes sidabras, jeigu biški kas, greit deformuosis, o dedant jį į vidurį, kaip antroje nuotraukoje, tokio pavojaus nėra smile.gif Bet šiaip, jeigu nėra stokos pinigėliuose, siūlyčiau palaikyti tradicijas ir darytis grinai aukso žiedelius, kad ir balto tarkim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Justulia @ 2012 05 10, 12:06)

As tai nemanau, kad ca sidabras, nepanasu. Kiek turejusi esu sidabro, tai jis dar be kita ko ir linkes prarasti blizgesi, pajuosti. Apsvarstykit ir tai. Be to, kaip jau ne karta buvo pabrezta - minkstesnis. Pagalvokit, kaip sitas ziedas atrodytu, jei dailios juosteles krastuose atsirastu ispaudimu, ilinkimu, ibrezimu.
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2012 05 10, 13:12)
bet as manau, kad cia su baltu auksu maisyta... nemanau, kad nores ir bus imanoma sumaisyti du skirtingus metalus kartu... tuo labiau, kad sidabras minkstesnis...
Papildyta:
ir man dar toks klausimas iskilo del tu prabu, gal kas gales paaiskinti... sakykim anglai prabas skaiciuoja ar kaip cia issireiksti karatais, taigi sakykim 18 karatu auksas, kokia praba lietuviskai arba 585 praba kaip karatais skaitytusi? blush2.gif  g.gif

Būtent šitose nuotraukose, tai pavaizduoti auksiniai žiedai, apskritai pagrinde vestuviniai modeliai daromi iš aukso, bet su sidabru tai padaryti tikrai galima. O kas link prabų, tai 585 atitinka 14 karatų, o 750 - 18 karatų smile.gif
Atsakyti