QUOTE(Vita_xxxx @ 2012 02 16, 19:31)
Labai grazus ziedukai
Mes irgi dabar ieskome zieduku... bandeme matuotis jau juvelyrinese parduotuvese pagamintus, bet kazkaip nei vienas nepatiko. Kazkokie siauri ir neisvaizdus. Tai reikes kreiptis pas juvelyrus. Tik gaila neturime savo aukso. Butu dar pigiau
Reikia sugalvoti kokiu ziedeliu norime. O sitie man atrodo super
Nu va, o as toki zieda visa gyvenima ant savo mamos rankos matau
tad man tokie truputi su brandaus amziaus zmonemis asocijuojasi.
Todel su savo vyru rinkomes plonesnius, mums jie atrodo subtilesni ir jaunatviskesni. Nors pas mano mama ir "mesytes" ant ranku yra daugiau,
tai jai ir tinka toks, o mano rankos kudutes ir smulkios, mano vyro irgi nestambus pirstai.
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2012 02 17, 09:23)
nesirinkčiau vestuvinio žiedo su akute dabartinio žiedo deimantas vis atsiduria vidinėj piršto pusėj ir nubraukdama trupinėlį nuo stalo, ar kokiam kitam ruošos darbe garsiai perbraukiu su juo per paviršių, sukeldama sau širdies skausmą. Svarstau, gal sukasi todėl, kad yra mano dydžio, o jei būtų toks vos vos užlendantis nesisukinėtų..?
Matavomės ir žiedus su briauna. Na tokius kaip spaliuke29 parodė. Nors ir gražūs, deja pasirodė nepatogūs..
Internetinėse svetainėse matau gražių klasikinių žiedų, tačiau tokių atspalvių juvelyrikose nematau. Matyt visgi apšvietimas tą efektą duoda. Gal žinot, ar būna tik baltas, geltonas ir raudonas auksas, ar gali būti ir raudonas, raudonesnis, raudoniausias
, ta prasme skirtingų atspalvių?
Sukinejasi beveik visada tuo atveju kai pirstu sanariukai nemazi.
Pas mane tas pats. Buna kai pirstai tokie mesingi, o per sanari smulkus tada nesisukineja, bet yra kita medalio puse - taip lengviau pamest zieda.
Apie aukso spalvas seniau kazkada cia kalbejom tai buvau radus mokslai.lt istrauka:
"Gana sudėtinga (nors iš pirmo žvilgsnio atrodytų ir paprasta) lydinį skirstyti pagal spalvas. Mat kiekvienos prabos lydiniai gali būti atitinkamos spalvos it atspalvio.
Didžiausiu spalvinių gamų skaičiumi pasižymi 583 ir 750 prabų aukso lydinai. Jie būna balti (sidabro baltumo), blyškiai ir ryškiai geltoni, rožiniai, oranžiniai, rausvi ir raudoni. Kitų prabų lydiniai skiriasi daugiausia tonais, o ne spalvomis. Antai 958 prabos auksas yra geltonų tonų, o 500 ir 375- rausvų. Buityje tiksli aukso spalva nenurodoma; čia spalvos pavadinimas turi tik santykinę reikšmę. Dažniausiai vartojami šie pavadinimai, nusakantys spalvą: baltasis, blyškusis, geltonasis, žaliasis ir raudonasis auksas."
Papildyta:
Anglu k. wikipedijoj radau paveiksleli kokie galimi aukso atspalviai, priklausomai nuo lydinio:
Man atrodo pas mus populiariausi tie vadinami rusisko aukso ziedeliai yra "reddish" atspalvis, o "copper red" tai cia gal bus tas taip vadinamas rozinis auksas?