Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuviniai žiedai

QUOTE(Pufaike @ 2012 02 11, 20:18)
Na va, užsisakėm ir mes šiandien žiedus, klasikinius, 5 mm storio, bet dabar nei kiek nesidžiaugiu, o tik nervas ima, ir jaučiu, kad ims, kol neatsiimsim ir nepamatysiu, kad viskas ok  doh.gif

O kodel nervinates? Del plocio abejojat? Ar del profilio? As tai prisimenu siek del abejojau del profilio, del plocio nei kiek, pas mane 3 mm. smile.gif O pas jus bus klasikiniai ziedukai?
Atsakyti
QUOTE(popelka @ 2012 02 11, 23:15)
O kodel nervinates?  Del plocio abejojat? Ar del profilio? As tai prisimenu siek del abejojau del profilio, del plocio nei kiek, pas mane 3 mm. smile.gif O pas jus bus klasikiniai ziedukai?

Taip klasikiniai, tai atrodytų, nėra dėl ko nervuotis g.gif Kaip tik paprasta tokius atrodo pagaminti, negu raižytus ir pan. bet vistiek unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pufaike @ 2012 02 12, 18:58)
Taip klasikiniai, tai atrodytų, nėra dėl ko nervuotis  g.gif Kaip tik paprasta tokius atrodo pagaminti, negu raižytus ir pan. bet vistiek  unsure.gif

mes irgi daremes klasikinius, tik 5mm is savo aukso ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gytukas85 @ 2011 11 19, 00:43)
Mūsų žiedukai  ax.gif
Paprasti, bet man patys patys gražiausi  blush2.gif
user posted imageuser posted image

Labai grazus ziedukai 4u.gif

Mes irgi dabar ieskome zieduku... bandeme matuotis jau juvelyrinese parduotuvese pagamintus, bet kazkaip nei vienas nepatiko. Kazkokie siauri ir neisvaizdus. Tai reikes kreiptis pas juvelyrus. Tik gaila neturime savo aukso. Butu dar pigiau ax.gif Reikia sugalvoti kokiu ziedeliu norime. O sitie man atrodo super thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Mano pastebėjimai dėl žiedų:
Pirmiausia norėjau balto aukso, tačiau panešiojau sužadėtuvių žiedą balto aukso ir matau, kad tikrai braižosi. be to, visi, kurie kiek nors susiję su metalais ir juvelyrika atkalbinėja nuo jų dėl to, kad: 1) braižosi labiau; 2) nusiėmus radžio (rodžio?) sluoksneliui jie tampa blankūs; 3) atrodo kaip sidabriniai; 4) praeinančios mados reikalas. + jaunikis nemėgsta balto aukso, jam atrodo kaip sidabras.
Antra, visi juvelyrai siūlo klasikinius, Žiedų valdovuose prirodė krūvą dailiausių, originaliausių, bet sakė, kad dabar dauguma vėl renkasi klasikinius raudono aukso žiedus, 2010 buvo balto aukso žiedų mada, o 2011 vasarą dauguma darėsi dvispalvius.
Trečia, nesirinkčiau vestuvinio žiedo su akute – dabartinio žiedo deimantas vis atsiduria vidinėj piršto pusėj ir nubraukdama trupinėlį nuo stalo, ar kokiam kitam ruošos darbe garsiai perbraukiu su juo per paviršių, sukeldama sau širdies skausmą. Svarstau, gal sukasi todėl, kad yra mano dydžio, o jei būtų toks vos vos užlendantis nesisukinėtų..?
Matavomės ir žiedus su briauna. Na tokius kaip spaliuke29 parodė. Nors ir gražūs, deja pasirodė nepatogūs..
Internetinėse svetainėse matau gražių klasikinių žiedų, tačiau tokių atspalvių juvelyrikose nematau. Matyt visgi apšvietimas tą efektą duoda. Gal žinot, ar būna tik baltas, geltonas ir raudonas auksas, ar gali būti ir raudonas, raudonesnis, raudoniausias lotuliukas.gif , ta prasme skirtingų atspalvių?
Atsakyti
QUOTE(Vita_xxxx @ 2012 02 16, 19:31)
Labai grazus ziedukai  4u.gif

Mes irgi dabar ieskome zieduku...  bandeme matuotis jau juvelyrinese parduotuvese pagamintus, bet kazkaip nei vienas nepatiko. Kazkokie siauri ir neisvaizdus. Tai reikes kreiptis pas juvelyrus. Tik gaila neturime savo aukso. Butu dar pigiau  ax.gif  Reikia sugalvoti kokiu ziedeliu norime. O sitie man atrodo super  thumbup.gif

Nu va, o as toki zieda visa gyvenima ant savo mamos rankos matau ax.gif tad man tokie truputi su brandaus amziaus zmonemis asocijuojasi. blush2.gif Todel su savo vyru rinkomes plonesnius, mums jie atrodo subtilesni ir jaunatviskesni. Nors pas mano mama ir "mesytes" ant ranku yra daugiau, smile.gif tai jai ir tinka toks, o mano rankos kudutes ir smulkios, mano vyro irgi nestambus pirstai.

QUOTE(arbatine_saldainine @ 2012 02 17, 09:23)
nesirinkčiau vestuvinio žiedo su akute – dabartinio žiedo deimantas vis atsiduria vidinėj piršto pusėj ir nubraukdama trupinėlį nuo stalo, ar kokiam kitam ruošos darbe garsiai perbraukiu su juo per paviršių, sukeldama sau širdies skausmą. Svarstau, gal sukasi todėl, kad yra mano dydžio, o jei būtų toks vos vos užlendantis nesisukinėtų..?
Matavomės ir žiedus su briauna. Na tokius kaip spaliuke29 parodė. Nors ir gražūs, deja pasirodė nepatogūs..
Internetinėse svetainėse matau gražių klasikinių žiedų, tačiau tokių atspalvių juvelyrikose nematau. Matyt visgi apšvietimas tą efektą duoda. Gal žinot, ar būna tik baltas, geltonas ir raudonas auksas, ar gali būti ir raudonas, raudonesnis, raudoniausias  lotuliukas.gif , ta prasme skirtingų atspalvių?

Sukinejasi beveik visada tuo atveju kai pirstu sanariukai nemazi. 4u.gif Pas mane tas pats. Buna kai pirstai tokie mesingi, o per sanari smulkus tada nesisukineja, bet yra kita medalio puse - taip lengviau pamest zieda. doh.gif

Apie aukso spalvas seniau kazkada cia kalbejom tai buvau radus mokslai.lt istrauka:
"Gana sudėtinga (nors iš pirmo žvilgsnio atrodytų ir paprasta) lydinį skirstyti pagal spalvas. Mat kiekvienos prabos lydiniai gali būti atitinkamos spalvos it atspalvio.
Didžiausiu spalvinių gamų skaičiumi pasižymi 583 ir 750 prabų aukso lydinai. Jie būna balti (sidabro baltumo), blyškiai ir ryškiai geltoni, rožiniai, oranžiniai, rausvi ir raudoni. Kitų prabų lydiniai skiriasi daugiausia tonais, o ne spalvomis. Antai 958 prabos auksas yra geltonų tonų, o 500 ir 375- rausvų. Buityje tiksli aukso spalva nenurodoma; čia spalvos pavadinimas turi tik santykinę reikšmę. Dažniausiai vartojami šie pavadinimai, nusakantys spalvą: baltasis, blyškusis, geltonasis, žaliasis ir raudonasis auksas."

Papildyta:
Anglu k. wikipedijoj radau paveiksleli kokie galimi aukso atspalviai, priklausomai nuo lydinio:

user posted image

Man atrodo pas mus populiariausi tie vadinami rusisko aukso ziedeliai yra "reddish" atspalvis, o "copper red" tai cia gal bus tas taip vadinamas rozinis auksas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 17 vasario 2012 - 10:34
o del pasibraizymo, dabar paziurejau saviski, tai ir baltas ir raudonas auksas, pas mus is dvieju spalvu darytas, abu apsibraize vienodai, ir pasakysiu, kad ant rausvo aukso labiau matosi ibrezimai nei ant balto. rolleyes.gif
Atsakyti
As dar pritardama toms, kas pasisake uz klasikinius ziedelius, pasakyciau, kad vis tik cia kasdieninis papuosalas, tai todel turetu buti patogus... Tai del to uz klasikini, paprasta esu. Kitas dalykas, man pvz asmeniskai labiau klasikiniai arba su minimaliu padailinimu artimiau, nes atrodo kaip tikras vestuvinis ziedas. O tie, kurie pripuosti ir visokie kitokie rastuoti, jie grazu, bet jau nesuprasi, ar zmogus vedes/istekejusi, ar ne ax.gif biggrin.gif
Na, nebent tureti paprasta zieduka kazdienai, klaiskini ir kazkoki prabangu, su deimantais ir papuosimais - iseigini biggrin.gif
Atsakyti
Man toks klausimas iskilo - o kodel kiti turetu suprasti arba nesuprasti as istekejusi ar ne? g.gif As vestuvini zieda nesioju ne kaip kitu zmoniu informacijos saltini apie mano vedybas. O nesioju ji sau, kaip meiles ir santuokos simboli. Ir tiesa pasakius man visiskai nusisvilpti ar zmones supranta, ar ka jie galvoja. Ar as istekejusi, ar as jau tris kart istekejusi doh.gif Koks skirtumas?
Zinoma jis turi buti patogus ir grazus tau paciam. O visa kita neturetu buti labai svarbu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anubis: 17 vasario 2012 - 11:48
QUOTE(Smilla @ 2012 02 17, 12:07)
As dar pritardama toms, kas pasisake uz klasikinius ziedelius, pasakyciau, kad vis tik cia kasdieninis papuosalas, tai todel turetu buti patogus... Tai del to uz klasikini, paprasta esu. Kitas dalykas, man pvz asmeniskai labiau klasikiniai arba su minimaliu padailinimu artimiau, nes atrodo kaip tikras vestuvinis ziedas. O tie, kurie pripuosti ir visokie kitokie rastuoti, jie grazu, bet jau nesuprasi, ar zmogus vedes/istekejusi, ar ne  ax.gif  biggrin.gif
Na, nebent tureti paprasta zieduka kazdienai, klaiskini ir kazkoki prabangu, su deimantais ir papuosimais - iseigini  biggrin.gif

Sutinku. Be to, laikausi nuomonės, kad vestuvinis žiedas nėra papuošalas, jis yra simbolis, tik klausimas, ar visai išraižytas, išgražintas po kelių metų jis nenusibos, nes kai tokia pasiūla, labai greitai galima pasimesti tarp įvairiausių variantų. Vienareikšmiškai už klasikinius, lygius, o dėl pasipuošimo, galima super super prabangų šalia vestuvinio užsimauti smile.gif
Atsakyti
As dar isiterpsiu su aukso spalvom - atrodo radau atsakyma kurio ilgokai ieskojau, kuo skiriasi raudonas auksas nuo rozinio aukso, gal ir jums bus idomu - pasirodo greiciausiai tai bus vienas ir tas pats auksas, tik pas mus jis vadinamas raudonuoju arba rusisku, o Amerikoj ji dazniau vadina roziniu. Radau toki straipsni, istrauka:

Rose gold, also known as red or pink gold, is an alloy that consists of pure gold and copper. Fourteen karat rose gold contains 14 parts fine gold and 10 parts copper and silver. It is the rich red copper combined with fine gold that creates a warm rosy tone. Eighteen karat rose gold consists of 18 parts (75%) pure gold, while the rest is mostly copper.

Throughout ancient history, rose gold was used decoratively. Rose gold was popular in 19th century Russia, and was known at the time as Russian gold. It became popular in the United States during the 1920s when Cartier introduced the Trinity, a ring made of three interlocking yellow, rose and white gold bands. It has become more trendy in the 2000s.

Rose gold is feminine and complements all skin colors. Additionally, it is slightly more affordable than yellow gold.

istrauka is cia http://www.krikawa.c...aspx?filter=149 Be rozinio visai idomiai cia aprasyti ir kiti metalai: platina, palladis, baltasis, geltonas, zaliasis auksas.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2012 02 17, 12:07)

Siandien vaikstinejau po juvelyrines ivairiausias g.gif Tai viena pardaveja patare rinktis klasikini zieda, del to kad ji lengvai galima padidinti ir sumazinti ir akute ir raizymus bet kada pasidaryti, o kai buna dvieju lydiniu ir visokiu israizymu jau sudetingiau juos pakeisti.

beja ziurejau viena modeli puse balto aukso puse geltono. Jau taip nieko nesiskyre tos spalvos. Tai pardaveja pasake, kad vienas lydinys ir tas baltas nepurkstu rodziu, nes atseit vistiek nusitrins. Todel rinksiuos klasikini varianta.

Galva apsisuko nuo ziedu gausybes biggrin.gif bet isitikinau, kad gamintis vistiek iseis pigiau, nei pirkti.
Atsakyti