Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės... 14 tema

QUOTE(domassss @ 2011 09 17, 21:36)
aš taip pat...  smile.gif

user posted image
Atsakyti
O aš neturiu antspaudo, bet seniai apie jį galvoju. Gal žinot koks čia? Ar čia pačiai galima susirinkt tekstą? g.gif
Antspaudas

O tą puslapį radau netyčia. Ieškojau Mokytojų dienos scenarijaus. Pati "užkibau" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2011 09 17, 22:19)
O aš neturiu antspaudo, bet seniai apie jį galvoju. Gal žinot koks čia? Ar čia pačiai galima susirinkt tekstą? g.gif
Antspaudas

Man užtenka dviejų eilučių :1- mokytoja, 2 - vardas, pavardė.
Ir kaina mano pigesnė... smile.gif

Atsakyti

Sveikos, aš irgi vieną psl. radau. o gal čia tas pats apie kurį kalbate ax.gif

http://nijolebajor.m...cenarijai/first
Atsakyti
Sveikos, kadangi namie kalnas pratybų, ėmiausi kitų darbų smile.gif, nuskenavau papildomas matematikos užduotis 4 kl., netrukus jos bus pašte.
Atsakyti
turbo tempai čia biggrin.gif
Sveikos bis.gif bis.gif
b.s. - nors ir pavėluotai - su gimtadieniu happybday.gif
Įsivaizduokit, kad gyvenimas – tai žaidimas, kuriame Jūs žongliruojate penkiais kamuoliukais. Tie kamuoliukai – tai darbas, šeima, sveikata, draugai ir principai. Jūs neleidžiate nė vienam iš jų nukristi. Bet vieną gražią dieną pagaliau suprantate, kad darbas – kaip guminis kamuoliukas. Jei leidi jam nukristi – jis atšoka. Kiti keturi kamuoliukai – šeima, sveikata, draugai ir principai – stikliniai. Jei leisit nors vienam iš jų nukristi, tai jis gali būti nepataisomai sugadintas, įskeltas, o gal net ir sudaužytas. Tik iš tiesų supratus pamokymą apie penkis kamuoliukus, gyenime atsiranda pusiausvyra.

Linkiu gyvent taip, kad niekad netektų prarasti pusiausvyros thumbup.gif

P.S. Pašto dėžutė pilna, negaliu atsiųsit ameninės žinutės smile.gif

Kas dėl sąsiuvinių taisymo... Bandžiau ir aš taip taupyti savo laiką, bet.... doh.gif Padiktavau diktantą, ant smart lentos rodau jį, liepiu išsitaisyti klaidas... Ir jūs manote, kad klaidų neberandu? doh.gif doh.gif doh.gif Klystate... Jų pilna vis dar.. Net pas gerus mokinius rasdavau blink.gif Ką jau kalbėti apie taisomas žodžiu klaidas, kuomet savarankiškai atlikta užduotis po to kolektyviai pasitikrinama... arba namų darbai aptariami... Todėl taisau VISUS darbus unsure.gif Na, 90 proc. tikrai... g.gif Daug laiko atima, bet ką daryti... Mokau vaikus atkreipti dėmesį į mano komentarus, išdalinusi sąsiuvinius aptariu jiems neaiškius dalykus, bendras klasės klaidas blink.gif

Prisimenu vieną mokytojų dieną... Mikrofono pagalba (galima ir diktofonu, dabar jų nemažai gerų yra telefonuose) apklausinėjome mokinius apie mokytojus, mokyklą.. Kas čia jiems patinka, ką linki mokytjams ir pan.. Sukomponavom su dainelėmis ir gavosi ilgosios pertraukos metu mokytojų kambaryje pageidavimų=palinkėjimų mokytojams pertraukėlė. Dar vyrenėliais mokiniai kavos paruošė ir štai smagi atokvėpio minutė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2011 09 17, 23:37)
Sveikos, kadangi namie kalnas pratybų, ėmiausi kitų darbų smile.gif, nuskenavau papildomas matematikos užduotis 4 kl., netrukus jos bus pašte.

Per anksti pasigyriau doh.gif , failas per didelis siuntimui paštu. Ryt pabandysiu sumažinti.
Atsakyti
Rutagra, puiki mintis. Jei rasiu laiko - reiks pasinaudot mintimi.

Apie sąsiuvinių taisymą... g.gif Tai tikrai stengiuosi neapsikrauti taisymu pati. Mano mokiniai pratinami suprasti, kad ne man, ne tėveliams to reikia, o jiems patiems. Žinoma, tai pasiekiama ne per vieną dieną. Tai ilgas ir varginantis darbas. Bet pasiekiama. Tik gaila ne su visais. Tėvams per susirinkimą tai ir aiškinu.
Išmokyti, jei vaikas nenori - neįmanoma. Taip, kaip ir neįmanoma už vaiką nueiti į tualetą doh.gif . Šitas palyginimas man labai padėjo.
Jei išdalinus patikrintus darbus, vaikas pasidomi tik įvertinimu, tai jau blogai. Siekiu, kad sugrįžtų prie padarytų klaidų. Kad panorėtų išsiaiškinti, kodėl taip, o ne kitaip. Kodėl čia reikia nosinės, kodėl y, o ne i... Jei rašom aiškinamąjį diktantą, tai man turi kiekvieną momentą ne tik pasakyti kaip reiks rašyt tą ar aną žodį, bet ir kodėl.
Kiekvienas mano tikrintas darbas privalo turėti klaidų taisymą. Ir pamažu vaikai pradeda stengti, kad tų klaidų būtų vis mažiau, kad klaidų taisymas būtų kuo mažesnis. Pradeda stengtis pastebėti klaidas, skaityti ką parašė, o ne ką rašė.

Atsakyti
[quote=Aurute,2011 09 18, 11:31]
Rutagra, puiki mintis. Jei rasiu laiko - reiks pasinaudot mintimi.

Apie sąsiuvinių taisymą... g.gif Tai tikrai stengiuosi neapsikrauti taisymu pati. Mano mokiniai pratinami suprasti, kad ne man, ne tėveliams to reikia, o jiems patiems. Žinoma, tai pasiekiama ne per vieną dieną. Tai ilgas ir varginantis darbas. Bet pasiekiama. Tik gaila ne su visais. Tėvams per susirinkimą tai ir aiškinu.
Išmokyti, jei vaikas nenori - neįmanoma. Taip, kaip ir neįmanoma už vaiką nueiti į tualetą doh.gif .

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Papildomos matematikos užduotys 4 klasės mokiniams jau pašte 4u.gif

Turiu Naujojo šaltinio lietuvių kalbos testus 4 klasei. Reikia?
Papildyta:
Su savo mokinukais mokomės apie planetas, norėčiau kokius nors darbelius pasidaryti klasėje, kad galėtume pasikabinti, gal galit pasiūlyti kokių nors idėjų blush2.gif Klasės gale yra ištemptos virvės, ten ir kabinčiau. Norėtųsi kažko, bet nesugalvoju ko... Papje mašė gal būtų per sudėtinga ir per daug laiko užimtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 22peliukas22: 18 rugsėjo 2011 - 10:54
QUOTE(22peliukas22 @ 2011 09 18, 13:03)
Su savo mokinukais mokomės apie planetas, norėčiau kokius nors darbelius pasidaryti klasėje, kad galėtume pasikabinti, gal galit pasiūlyti kokių nors idėjų  blush2.gif Klasės gale yra ištemptos virvės, ten ir kabinčiau. Norėtųsi kažko, bet nesugalvoju ko... Papje mašė gal būtų per sudėtinga ir per daug laiko užimtų.

Aš daryčiau planetas. Sluoksniais klijuočiau servetėles, laikraščius ar popierių ant baliono. Šią techniką išbandžiau su trečiokais. Vieni greičiau padarė, kiti ilgiau dirbo, bet visiems pavyko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 18 rugsėjo 2011 - 11:10
QUOTE(rutagra @ 2011 09 17, 23:47)
Kas dėl sąsiuvinių taisymo... Bandžiau ir aš taip taupyti savo laiką, bet....  doh.gif  ...

Visų mokinių visko išmokyti neįmanoma, bet visus mokinius galima kai ko išmokyti.
......

Šiuolaikinė pamoka iš esmės keičia mokytojo vaidmenį.
Jums nebereikia tiesiogiai prižiūrėti mokinių, atsakyti už tai, kad savo darbą jie atliktų būtent taip, kaip liepėte.
Jums nebereikia stengtis pastebėti kiekvienos klaidos ir čia pat ją ištaisyti.
Šie įgaliojimai dabar suteikiami mokiniams ir jų grupėms.
Jie atsako už tai, kad darbas būtų atliktas ir kad bendraklasiai gautų reikiamą pagalbą.
Jiems suteikiama teisė daryti klaidas, suprasti, kas ne taip ir kaip tai galima pataisyti.”
Elizabeth G. Cohen

( Informacija iš pateikties, kurią jau nusiunčiau į paštą.)
Atsakyti