Kosmo greičiai pas jus susirašinėjant
Aš tik spėju paskaityti ir šiek tiek ta tema pamąstyti
Į paštą nusiunčiau "lipdukus" apie saugų eismą į pasiekimų knygelę ir žodinių vertinimų rinkinį. Pastarasis ne mano. Rastas interneto platybėse, tikiuosi ne šiame forume
Na, po paskaitinėjimų apie vertinimą, susidariau šiokią tokią nuomonę. Buvau susidūrusi asmeniškai su Daiva Kalesnikiene. Ji - "tikras uraganas"
. Iš pokalbio su ja, susidariau nuomonę, jog dirbo mokykloje, bet tik su vyresniais mokiniais.
Dabar kitas klausimas - kaip tokį vertinimą įgyvendinti. Supratau tiek, jog komentaras PUIKU, ŠAUNUOLIS, GEERAS DARBAS -netinka, nes aprašas turi būti susijęs su konkrečia užduotimi. Tai tinka parašyti po pačia užduotimi, sąsiuvinyje. Bet pasiekimų knygelėje? Gerai, tiek to...Bet vis tiek, manau, jog toks vertinimas labiau tinka 1-2 klasėse. O vyresnėse nieko panašaus. Pvz., mano ketvirtokus jau visaip galima vertinti pažymiais - pereinamasis laikotarpis į penktą klasę.
Dar tas vertinimas tinka muzikos, dailės ir kūno kultūros pamokose. Visai gerai po pamokos įlipdyti iš anksto paruoštus "lipdukus" bet tik ne lietuvių, matematikos ir kitoms pamokos.
Ir vėl vaikai eksperimentiniais triušiais paversti