QUOTE(vaiduuse @ 2011 09 10, 21:08)
Vertinti reikia tai, kokius tikslus iškėlėme darbo pradžioje. Jei sakėm, kad kartosime nosinių raidžių rašymą šaknyje, tai ir vertiname tik tai. Rašome trumpą komentarą, pvz. jei daro klaidų, tai "Parašytum dar geriau, jei pakartotum žodžius, kurių šaknyje rašome nosinę raidę" (ar kažką panašaus). Akcentavo, kad komentare būtinai turi būti kažkas teigiamo, o paskui, ką tobulinti, pasimokyti. Žodžiu, čia vis dar tamsus miškas. Stengtis kuo mažiau vartoti "šaunuolis" ar "puiku", nes šis vienas žodis napasako, ką išmoko ar ko nemoka.
Aš irgi kartais naudoju lipdukus, kartais klijuoju spalvotus veidukus už pastangas (nes kaip kitaip įvertinsi kasdieninį vaikų skaitymą, litanijų kasdien neprirašysiu, užtenka žodinio komentaro ir lipduko), Dviejų-trijų sakinių komentarus siūlo rašyti tikrinant kontrolinį darbą, testą, bet ne dažnai (išėjus temą). Netgi šalia komentaro galima parašyti tą raidelę A, P, Pt (kokio pasiekimų lygio kriterijus atitinka šis darbas).
Prirašiau čia, kad jau ir pati imu painiotis
Mes vertinsim pasiekimus įrašais : puiku, šaunu, džiaugiuosi tavo darbu, labai pasistengei, labai gerai, gerai, daugoka klaidų, prastokai, man liūdna, kad tau nepasisekė ir pan.
O kokias pasiekimų knygutes pasirinkot?
Papildyta:
QUOTE(calkusl @ 2011 09 10, 21:37)
Papildyta:
O taip . Aš savo mažylės visai nematau. Tėtis pratina prie lopšelio. Pyksta,kad ilgai būnu darbe, grįžus prie kompo... sakė išregistruos mane
. Va ką reiškia pirmokai.
Papildyta:
Aš maniau, kad čia tik aš taip jaučiuosi, ir vyras pyksta , ir vaikai pyksta, 5dieni grižusi po darbo net apsivėmiau nuo streso
iš darbo kaip išsunkta citrina,iš nuovargio apšaukiu savo vaikus, paskui labai gailiuosi, visas vakaras prie kompo, pasiruošimas pamokoms, planai, dar sugalvojau atestuotis...nervinis išsekimas nuo pirmų dienų, kaip reiks ištvert visus mokslo metus, kur tie keturi mėn. atostogų, bent jau pensijon galėtų anksčiau išleist