Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2011 09 08, 07:48)
dar viena iš laumių serijos. gražios dienos smile.gif

tamsokoka. man noretusi shviesiau ax.gif bet zhvilgsnis sustoja. itraukianti tokia.
Atsakyti
http://fotokudra.lt/...p?p=65562#65562

griebkit, kurios dar neturit smile.gif
Atsakyti
[/quote=jokubaite]
per ilgas išlaikymas, jei ranka sudreba

Tikriausiai taip ir buvo, diafragma per daug sumazinau, todel automatiskai pailgejo islaikymas smile.gif

Knygose daug raso apie trikojus, reiketu ir man isigyti. Kazin koks butu optimaliausias?...

Kas naudoja Canon 50 mm f1.8, ar verta pirkti si objektyva? Kaina labai viliojanti ir skaiciau? geru atsiliepimu smile.gif

Mano objektyvas 18-55mm, diafragma 3.5-5.6. Fotografuojant portretines nuotraukas dazniausiai naudoju 50-55mm, reiskia diafragma 5.6. O su objektyvu 50 mm f1.8 butu 1.8, reiskia fonas gautusi daug labiau sulietas.
Ar teisingai mastau? smile.gif

Skaiciau, kad portretinem nuotraukom geriausia 85mm arba 100 mm, bet ir 50mm objektyvas vadinamas portretiniu.... Kodel? smile.gif
Papildyta:
Kolezas is 2 nuotrauku, trecia ismeciau. Bet man ankstesnis variantas geriau ziurisi...

user posted image

O cia senasis variantas: http://farm7.static...._c99ee62a55.jpg
Atsakyti
Ant cropo uzsidejus 50tuka, jis tampa portretiniu:)
Bandyk.Minusas-patalpoj sunku tilpti, bet sviesus ir astrus:)

Grazi labai mergyte:)
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 09 08, 12:38)
Bandyk.Minusas-patalpoj sunku tilpti, bet sviesus ir astrus:)

Grazi labai mergyte:)

Aciu smile.gif

Kas tas cropas?.... sad.gif

4 namu darbas (fiziskai keiciant atstuma iki objekto):

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
[quote=Alabama,2011 09 08, 12:38]

Pasinarsiau internete, crop factor mano fotiko (canon 1100) 1.6, reiskia 50mmx1.6 ir gaunam 80mm... Ar teisingai supratau?
Bet jei 50mm objektyva uzdesim ant Canon EOS 5D, tai ir but tik 50mm.

Atsakyti
[quote=paluri,2011 09 08, 12:03]
[quote=Alabama,2011 09 08, 12:38]

Pasinarsiau internete, crop factor mano fotiko (canon 1100) 1.6, reiskia 50mmx1.6 ir gaunam 80mm... Ar teisingai supratau?
Bet jei 50mm objektyva uzdesim ant Canon EOS 5D, tai ir but tik 50mm.
[/quote]
Taip:)
Saunuole.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alabama: 08 rugsėjo 2011 - 12:04
as girdejau kad dabar geriau sigma 50 pirkt nei canona
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 08, 12:45)

noriu ten kur palmes.... padaryciau is naujo visus namu darbus, net WB...
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 08, 11:29)
Kas naudoja Canon 50 mm f1.8, ar verta pirkti si objektyva? Kaina labai viliojanti ir skaiciau? geru atsiliepimu smile.gif

Mano objektyvas 18-55mm, diafragma 3.5-5.6. Fotografuojant portretines nuotraukas dazniausiai naudoju 50-55mm, reiskia diafragma 5.6. O su objektyvu 50 mm f1.8 butu 1.8, reiskia fonas gautusi daug labiau sulietas.
Ar teisingai mastau? smile.gif

patikėk, turint kit'inį objektyvą, kokį dabar Tu turi, už tuos kelis šimtus paimtas canon 50 mm 1,8 tikrai bus labai gerai smile.gif jo kainos ir kokybės santykis tikrai neblogas. bet taip, ir analogiškas sigmas giria smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 09 08, 09:16)
manau itakos. bukim realistai wink.gif
Be jokių abejonių.

Pasiplanavau šiaip. Vyras pradžiugino šiuo bei tuo ( wub.gif biggrin.gif ) tai pasitaisė nuotaika, o be to pradžiugino, nes pažadėjo su maže darbe pabūt, kad į paskaitas galėč dažniau važiuot, tai esu laimingesnė smile.gif O kad fotografija bus antram plane, tiksliau trečiam po šeimos ir mokslų, tai faktas. Bet čia ne amžiams, bus daugiau apmąstymų per keliones smile.gif

Kas yra m'key?

Tiesa, jei viskas gerai, gotte , aš kitą savaitę būsiu ir antradienį, trečiadienį, ir ketvirtadienį.

Alabama
, nori mažesnių papų? Nu čia dabar? biggrin.gif Pati kaip smilga, papai kaip pagerinti, ko tu ten nori, nelabai supratau hihihi.gif O garbanos apskritai išskirtinės Tavo, nu žodžiu.

Say,
Laumė įspūdinga...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 08 rugsėjo 2011 - 13:10
QUOTE(Maggie @ 2011 09 08, 10:16)
is dalies - sutinku. jei bent jau yra to gerio. dar priklauso nuo nuotaikos, ir kaip ten bebutu, nuo simpatijos zmogui. tas tylejimas, jei nepatinka - irgi nieko gero. kartais taip norisi psakyti, "nu kas cia tokio, kas per foto?!", bet pati dazhniau tyliu ir tokia nuotrauka tiesiog praleidziu, bijodama zmogu izeisti.

m.keeyyyyy kaip faina, kad kazhkas taip rasho, bendrauja, nes kartais rodos, tik as, kaip Yvette sako, shvepluoju ir visaip kitaip hehehe

Labai gerai pratęsei mano mintis. bigsmile.gif Aš vakar tokia išsekusi buvau, kad nepajėgiau iki galo visko išsakyti, tinkamai suformuluoti sakinių.
Tas m'key tai man "South Park" multiko įtaka. Praeis. biggrin.gif Kai pažiūrėsim visus sezonus. biggrin.gif
Bet mėgstu, mėgstu pagyvinti savo kalbą įvairiais išsireiškimais. biggrin.gif

QUOTE(rG @ 2011 09 08, 14:07)
Kas yra m'key?

Tiesa, jei viskas gerai, gotte , aš kitą savaitę būsiu ir antradienį, trečiadienį, ir ketvirtadienį.

Okey kitaip sakant. biggrin.gif

Atsiprašau, bet aš su tamsta irgi noriu ir pageidauju susitikti. huh.gif biggrin.gif Kiekvieną dieną vaikštau pro HF. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 08 rugsėjo 2011 - 13:40