Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2011 09 16, 15:15)
Baik tu, kokia ten kompozicija, pstryk kadras ir tiek. biggrin.gif
Papildyta:

Nuuuu...As tai tesiog susirasau su zmonem ir susitariu be jokiu kuponu.Man tai paprasciau atrodo.O gal as neteisi?
Mane dabar bandos jausmas veda.Va maciau, pas Gude yra, ir pas Simona su Kristina yra, nu blin, tai ir man reikia gi.Tik va ar reikia?O kur daryt?O kiek kainuoja?

Ko tu čia atsiskaitinėji, daryk ir nesuk galvos smile.gif Tik parodyk, žinoma bent flicrėj (nebėr kada visur lankytis). O platint nebūtina, tiesiog gali prireikti mirksiukas.gif Man jau prireikė, dėl to ir dariausi smile.gif

ai, jei kas spėjo paskaityt, tai tiek to, nesiplečiam, ne mano reikalas smile.gif Tiesiog labai ilgai galvojau, sėdėjau, kūriau, o pasirodo yra lengvesnių būdų biggrin.gif

Va.

Yvete, aš irgi visą gyvenimą galėčiau būti studentė biggrin.gif dabar sugrįžau į mokslus, atsigavau, ir jau pamačiau, kad viską aš suspėsiu ir nieko jie man nemaišys užsiimti kitai reikalais, kaip tik padeda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 16 rugsėjo 2011 - 15:54
QUOTE(rG @ 2011 09 16, 15:47)
Ko tu čia atsiskaitinėji, daryk ir nesuk galvos  smile.gif Tik parodyk, žinoma bent flicrėj (nebėr kada visur lankytis). O platint nebūtina, tiesiog gali prireikti  mirksiukas.gif  Man jau prireikė, dėl to ir dariausi smile.gif

ai, jei kas spėjo paskaityt, tai tiek to, nesiplečiam, ne mano reikalas smile.gif  Tiesiog labai ilgai galvojau, sėdėjau, kūriau, o pasirodo yra lengvesnių būdų biggrin.gif
Va.

Yvete, aš irgi visą gyvenimą galėčiau būti studentė  biggrin.gif  dabar sugrįžau į mokslus, atsigavau, ir jau pamačiau, kad viską aš suspėsiu ir nieko jie man nemaišys užsiimti kitai reikalais, kaip tik padeda smile.gif

Be reikalo istrinei.Nereik bijot apie tai pasakyt.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 09 16, 15:40)
nu karoche. gerai.

ar padejo..?

Aciu tau labai 4u.gif Tikrai padejo - patvirtino tai, ka jau pati buvau atradusi, t.y. kad nera kazkokio vieno stebuklingo nustatymo ar veiksmo, kad iskart gerai gautusi, o kad visas tas reikalas yra trial & error, kol atrandi varianta, kuris suveiks, priklausomai nuo aplinkos ir nuo fotoaparato.

Va ko nezinojau, tai kad nebutina visa kadra uzpildyti, fotografuojant ta bandomaji balta "lapa". O mano idomiausias atradimas buvo tas, kad visiskai balta balto lapo nuotrauka nebutinai reiskia, kad ir po to fotografuojamas daiktas baltas gausis. Kai as pagaliau isgavau absoliuciai balta kadra, fotikas perspejo, kad jis nera tinkamas custom WB nustatymui. Ir tikrai - nuotrauka buvo siaubingai zalia blink.gif biggrin.gif Paskui internete radau, kad tam reikalui specialiai galima nusipirkti gray card - velgi buvo atradimas, kad butent pilka, o ne balta... g.gif

Tik va, mane taip uzkniso tas ND, kad kol kas nei galvoti nebenoriu apie jokiu baltu daiktu fotografavima... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 16 rugsėjo 2011 - 16:19
QUOTE(Maggie @ 2011 09 16, 16:40)
as paemiau savo mylima balta puoduka. man nesigaudavo dirbtinoj shviesoj. svarbu fotkint toje pacioje vietoje balta lapa ir po to balta daikta. svarbu kad nebutu ryshkiai zaliu/oranzhinu/melynu sienu. .....

bet jeigu tokios sienos yra, tai visgi balta nera ir nebus balta rolleyes.gif prisigaudys visokiu atspindziu ir atspalviu rolleyes.gif ka ir norejau pasakyti smile.gif
Atsakyti
Labas visiems, ką manot apie fujifilm 1800 fotoaparatą? g.gif
Atsakyti
Idomus straipsniukas tiems, ka domina kelioniu fotografija - Take better travel photos.

"The internet is awash with tips on improving your photography which appear to ignore the simple fact that photography is an intuitive art form which owes everything to our innate human ability to understand what it is that we all find beautiful or interesting rather than to any set of cerebral laws that we could ever sit down and learn, so I’m not planning on making this an article about the rule of thirds or the ‘decisive moment’ or any of that stuff that I predict will blossom naturally in anyone who wholeheartedly practices this craft.

Instead, here I have summarized five simple practical choices that I made in my photography career over the years that definitely helped me to improve the quality of my images. If any of them strike a chord with you then give them a go… they worked for me."

Zodziu, patarimai is serijos "fotografuoja ne fotoaparatas, o fotografas". As uzkliuvau uz 2-ojo... negi reiks dar vieno objektyvo? g.gif Nors ir siaip jau pradejau noreti... kada nors ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 16, 16:47)

ai, jei kas spėjo paskaityt, tai tiek to, nesiplečiam, ne mano reikalas smile.gif  Tiesiog labai ilgai galvojau, sėdėjau, kūriau, o pasirodo yra lengvesnių būdų biggrin.gif
Va.

ar ne tu kažkada ten žadėjai daugiau žinučių nebetrinti lotuliukas.gif bet žinok man ir už tokį žinučių trinimą patinki
Atsakyti
sveikos

laiko visai neliko verysad.gif pritariu temos gaivinimui, bet tam padetu daznesnes uzduotys ir ne tokios sunkios, kaip pastaroji blush2.gif ideja turiu, kaip pateikti foto su mintim, bet deja ja igyvendinti laiko neturiu, nes ten daug ko reikia. isvis siulyciau net balsavimus ir prizines vietas biggrin.gif manau butu daug idomiau

kas del norimu metamu bombikiu, tai tikiuosi tai bus foto bombikes, o ne 'tarp musu mergaiciu' biggrin.gif

kas patiko

kristukass nuotraukos i laikrodziu tema, ypac antra

virdzzinija, gal geriau butu be to uzdeto papildomo fono, nes man kazkaip nesiziurisi g.gif

o la la la, puikus kadrai ir spalvos. tik cerkveje man kazkodel nelabai

sayonara, berzeliai tai wow bigsmile.gif

mamagute, nesupratau minties foto, kur laikrodziu temai g.gif

zirze, kas del fotokudros amzino naujoko, tai as net emaila jiems parasiau su tokiu uzklausimu pries pora dienu, bet kolkas tylu biggrin.gif

kikirike, fainas naktinis rukas

jurzole, labai patiko vorantikliai, o lasiukai kaip pirmam kartui, neblogai smile.gif

noisy-b, patiko foto, kur mergyte ant suoliuko

ievukis, foto faina, ale man plaukai prasosi dazomi blush2.gif

qotte, man ne koliazas ir be action'o daug geriau
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 09 16, 20:44)

kikirike, fainas naktinis rukas

dėkui 4u.gif

kažkas klausė apie ektar juostelę, fotkinau su plačia ektar,labai patiko, aš tik už tokią juostelę thumbup.gif
Atsakyti
Na va, 5nd dirbtiniam apšvietime. Visos kažkaip skirtingai gavos, nežinau ar gerai? g.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Myce @ 2011 09 16, 22:11)
Na va, 5nd dirbtiniam apšvietime. Visos kažkaip skirtingai gavos, nežinau ar gerai?  g.gif

as uzskaitau rolleyes.gif

cia dar si ta is meeto atkapsciau smile.gif

user posted image

dabar ziuriu ziuriu, ar ne perpilka? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 16 rugsėjo 2011 - 21:20
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 16, 22:19)
as uzskaitau rolleyes.gif

cia dar si ta is meeto atkapsciau smile.gif

dabar ziuriu ziuriu, ar ne perpilka? g.gif

man tinka tas pilkumas čia 4u.gif
Atsakyti