Ačiū ačiū ačiū už patarimus dėl WB. Jūs neįsivaizduojat kokie svarbūs tokie paaiškinimai pradedančiosioms
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 16, 13:05)
visai įdomiai man plunksnakotį primena, tik pilkoka
mergikės, kuri kursit naują temą, prie WB namų darbo reik paaiškinimo, nes jau kelintą kartą rašau tą patį naujokėms:
custom WB ir yra skirtas tam, kad jūsų fotoaparatas suprastų, kokia spalva yra balta, prie skirtingų apšvietimo atspalvių paprasčiausias eksperimentas: pasiimam baltą lapuką - einam su juo prie lango į saulę, pasitraukiam į šešėlį, nusinešam po lempa, uždengiam lempą spalvotu popierium - aiškiausiai matos, kaip tas lapukas įgauna vis kitokį atspalvį. Todėl esant skirtingom apšvietimo sąlygom reikia vis iš naujo persifotografuot tą "custom" baltą lapą
mergikės, kuri kursit naują temą, prie WB namų darbo reik paaiškinimo, nes jau kelintą kartą rašau tą patį naujokėms:
custom WB ir yra skirtas tam, kad jūsų fotoaparatas suprastų, kokia spalva yra balta, prie skirtingų apšvietimo atspalvių paprasčiausias eksperimentas: pasiimam baltą lapuką - einam su juo prie lango į saulę, pasitraukiam į šešėlį, nusinešam po lempa, uždengiam lempą spalvotu popierium - aiškiausiai matos, kaip tas lapukas įgauna vis kitokį atspalvį. Todėl esant skirtingom apšvietimo sąlygom reikia vis iš naujo persifotografuot tą "custom" baltą lapą
Na siaip tai pirmoje temos zinuteje yra skyrelis "WB nustatymas", ten labai aiskiai parasyta, kad reikia ta lapa is naujo fotografuoti, jei apsvietimas keiciasi. Tik gal ne visos naujokes skaito...
Bet as pvz iki siol nesuprantu, ka reiketu daryti, kad iskart gerai gautusi tas ND, kad baltas daiktas su rankiniu WB butu baltas. Viska, rodos, dariau taip, kaip reikia, o gavosi ne is pirmo ir net ne is trecio karto. Ir jei baltas daiktas prisigaudo visokiu atspalviu nuo fono ir nuo sviesos, tai kokia tada yra sio ND esme?
Musu bendras kudikelis jau mano rankose:
Prie foto kokybes nesikabinekit, telefonu daryta
Kokybe labai nustebino, lyginant su anuo variantu... Lapai gana storoki, klijuota, virselis ne visai kietas, bet galutiniame variante jis bus laminuotas. Dydis 21x21 cm, kvadratas.
Vienintele liudnesne zinia, kad kaina keiciasi. Taigi prasom kuo greiciau sureaguoti ir flickr temeleje pasirasyti, pas ka ir kaip keiciasi, kiek vienetu imat... Vis gi gaunasi dvigubai brangiau nei planavom.
Kaip bebutu as uz sita knygele pasiryzusi tiek moketi, nes tikrai atrodo labai ciki fotografiju atbumas.
Prie foto kokybes nesikabinekit, telefonu daryta
Kokybe labai nustebino, lyginant su anuo variantu... Lapai gana storoki, klijuota, virselis ne visai kietas, bet galutiniame variante jis bus laminuotas. Dydis 21x21 cm, kvadratas.
Vienintele liudnesne zinia, kad kaina keiciasi. Taigi prasom kuo greiciau sureaguoti ir flickr temeleje pasirasyti, pas ka ir kaip keiciasi, kiek vienetu imat... Vis gi gaunasi dvigubai brangiau nei planavom.
Kaip bebutu as uz sita knygele pasiryzusi tiek moketi, nes tikrai atrodo labai ciki fotografiju atbumas.
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 16, 09:56)
dėkui taip,šešėlis vienas irgi įdomiai žiūrėtųsi,šiuo gavosi taip
QUOTE(Zirzė @ 2011 09 16, 10:20)
na tobula nuotrauka, isimylejau as ja man cia niekas nemaiso, nei kryziai,nei dar kas nors, kiekviena lopineli isstudijavau, net ta sruoa virs kaktos tobula, ir pirsciukai koju tobuli, zo, isimylejau
dėkui
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 16, 11:16)
Nu man tai labai patinka Tik gal noretusi daugiau erdves tai sokejai palikti desinej, kad i kadro krasta neatsimustu isibegejusi Bet tada seseli turbut tektu kirpti, irgi gaila butu...
dėkui
QUOTE(Ievukis @ 2011 09 16, 14:06)
Tai kad su rankiniu nusistatinejant prie bet kokiu lempu balta turi buti balta...
ar tikrai? tarkim esi kambary, kur apsvietimas raudonas, tu matai viska raudonai tai ir tas pats baltas popierius, pagal kuri nustatinesi nebebus baltas, bus jau raudonas fotikas jo neatpazins, kaip balto negi klystu?
QUOTE(Akasha @ 2011 09 16, 14:30)
pagaliau
Nu siaip tu ta balta popieriu matysi kaip raudona raudonam apsvietime,bet jei fotikui parodysi kad butent jis yra baltas tai ir sureguliuos taip kad butu baltas.Biski sumaliau,nelabai moku raiskiai rasyt,bet gal supratot mane
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 16, 13:18)
Ir jei baltas daiktas prisigaudo visokiu atspalviu nuo fono ir nuo sviesos, tai kokia tada yra sio ND esme?
tai ir lapas tas, kurį fotografuoji ir nustatai, kaip custom irgi gaudo tuos atspalvius, todėl ir reikia kas kartą custom naujai fotografuot ir naujai nustatinėt. Pvz. tas custom baltas kurį nustatėt ryte, nebetinka vakare, nes atspalviai kitokie.
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 16, 13:50)
tai ir lapas tas, kurį fotografuoji ir nustatai, kaip custom irgi gaudo tuos atspalvius, todėl ir reikia kas kartą custom naujai fotografuot ir naujai nustatinėt. Pvz. tas custom baltas kurį nustatėt ryte, nebetinka vakare, nes atspalviai kitokie.
Tai kad as ne apie tai... Zirze gal aiskiau parase - ne visada gaunasi balta, nors ir nustatai is naujo ta WB. Tai va ir idomu, kodel. Man, beje, problemos kilo tik dirbtiniam apsvietime, naturaliam is pirmo karto gerai gavosi ir atrode, kad labai viskas paprasta...
kelioms tikrai patiks
mokykites dirbti su fotoshopu, va kaip cia:
http://www.cha.lt/ca...mano-foto-.html
mokykites dirbti su fotoshopu, va kaip cia:
http://www.cha.lt/ca...mano-foto-.html
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 16, 14:05)
visai įdomiai man plunksnakotį primena, tik pilkoka
Oo, pamatei tai ko aš nemačiau. Rimtai panašu į šią rašymo priemonę.
QUOTE(Ievukis @ 2011 09 16, 14:06)
Ka,mintis idomi,grieztoka,bet man melynai rodo
Mėlynai?
Kam nors dar rodo mėlynai?
Pradėsiu galvoti, kad mano monitorius niekam tikęs. Nes man tai rodo baltą. RGB tikrinau, tai irgi baltą rodė.
QUOTE(Alabama @ 2011 09 16, 10:50)
Kazin cia spekuliacija ar noras atkreipti demesi i problema?
Super nuoroda, ačiū. Mačiau labai gerų reportažų. Labai.
QUOTE(vugi @ 2011 09 16, 12:22)
Tokio pobūdžio foto tampa išskirtinėm dėl savo turinio