Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Ačiū ačiū ačiū už patarimus dėl WB. 4u.gif Jūs neįsivaizduojat kokie svarbūs tokie paaiškinimai pradedančiosioms doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
Jau seniai neverkiau is juoko lotuliukas.gif bet dabar tai asaroju lotuliukas.gif Linksmai
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 16, 13:05)
visai įdomiai man plunksnakotį primena, tik pilkoka  mirksiukas.gif
mergikės, kuri kursit naują temą, prie WB namų darbo reik paaiškinimo, nes jau kelintą kartą rašau tą patį naujokėms:

custom WB ir yra skirtas tam, kad jūsų fotoaparatas suprastų, kokia spalva yra balta, prie skirtingų apšvietimo atspalvių paprasčiausias eksperimentas: pasiimam baltą lapuką - einam su juo prie lango į saulę, pasitraukiam į šešėlį, nusinešam po lempa, uždengiam lempą spalvotu popierium - aiškiausiai matos, kaip tas lapukas įgauna vis kitokį atspalvį. Todėl esant skirtingom apšvietimo sąlygom reikia vis iš naujo persifotografuot tą "custom" baltą lapą

Na siaip tai pirmoje temos zinuteje yra skyrelis "WB nustatymas", ten labai aiskiai parasyta, kad reikia ta lapa is naujo fotografuoti, jei apsvietimas keiciasi. Tik gal ne visos naujokes skaito... ax.gif

Bet as pvz iki siol nesuprantu, ka reiketu daryti, kad iskart gerai gautusi tas ND, kad baltas daiktas su rankiniu WB butu baltas. Viska, rodos, dariau taip, kaip reikia, o gavosi ne is pirmo ir net ne is trecio karto. Ir jei baltas daiktas prisigaudo visokiu atspalviu nuo fono ir nuo sviesos, tai kokia tada yra sio ND esme? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 16 rugsėjo 2011 - 13:19
Musu bendras kudikelis jau mano rankose:

user posted image

Prie foto kokybes nesikabinekit, telefonu daryta blush2.gif

Kokybe labai nustebino, lyginant su anuo variantu... Lapai gana storoki, klijuota, virselis ne visai kietas, bet galutiniame variante jis bus laminuotas. Dydis 21x21 cm, kvadratas.

Vienintele liudnesne zinia, kad kaina keiciasi. Taigi prasom kuo greiciau sureaguoti ir flickr temeleje pasirasyti, pas ka ir kaip keiciasi, kiek vienetu imat... Vis gi gaunasi dvigubai brangiau nei planavom.

Kaip bebutu as uz sita knygele pasiryzusi tiek moketi, nes tikrai atrodo labai ciki fotografiju atbumas.
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 16, 09:56)

gražiai, bet žiūrinėdama pamaniau įdomiai atrodytų vien tik šešėlis

dėkui 4u.gif taip,šešėlis vienas irgi įdomiai žiūrėtųsi,šiuo gavosi taip

QUOTE(Zirzė @ 2011 09 16, 10:20)
na tobula nuotrauka, isimylejau as ja wub.gif man cia niekas nemaiso, nei kryziai,nei dar kas nors, kiekviena lopineli isstudijavau, net ta sruoa virs kaktos tobula, ir pirsciukai koju tobuli, zo, isimylejau lotuliukas.gif

dėkui blush2.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 09 16, 11:16)
Nu man tai labai patinka  bigsmile.gif Tik gal noretusi daugiau erdves tai sokejai palikti desinej, kad i kadro krasta neatsimustu isibegejusi  mirksiukas.gif Bet tada seseli turbut tektu kirpti, irgi gaila butu...

dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 09 16, 14:06)
Tai kad su rankiniu nusistatinejant prie bet kokiu lempu balta turi buti balta...

ar tikrai? g.gif tarkim esi kambary, kur apsvietimas raudonas, tu matai viska raudonai tai ir tas pats baltas popierius, pagal kuri nustatinesi nebebus baltas, bus jau raudonas g.gif fotikas jo neatpazins, kaip balto g.gif negi klystu?

QUOTE(Akasha @ 2011 09 16, 14:30)
Musu bendras kudikelis jau mano rankose:

pagaliau yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
Atsakyti
Nu siaip tu ta balta popieriu matysi kaip raudona raudonam apsvietime,bet jei fotikui parodysi kad butent jis yra baltas tai ir sureguliuos taip kad butu baltas.Biski sumaliau,nelabai moku raiskiai rasyt,bet gal supratot mane ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 16, 13:18)
  Ir jei baltas daiktas prisigaudo visokiu atspalviu nuo fono ir nuo sviesos, tai kokia tada yra sio ND esme?  g.gif

tai ir lapas tas, kurį fotografuoji ir nustatai, kaip custom irgi gaudo tuos atspalvius, todėl ir reikia kas kartą custom naujai fotografuot ir naujai nustatinėt. Pvz. tas custom baltas kurį nustatėt ryte, nebetinka vakare, nes atspalviai kitokie.
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 16, 13:50)
tai ir lapas tas, kurį fotografuoji ir nustatai, kaip custom irgi gaudo tuos atspalvius, todėl ir reikia kas kartą custom naujai fotografuot ir naujai nustatinėt. Pvz. tas custom baltas kurį nustatėt ryte, nebetinka vakare, nes atspalviai kitokie.

Tai kad as ne apie tai... ax.gif Zirze gal aiskiau parase - ne visada gaunasi balta, nors ir nustatai is naujo ta WB. Tai va ir idomu, kodel. Man, beje, problemos kilo tik dirbtiniam apsvietime, naturaliam is pirmo karto gerai gavosi ir atrode, kad labai viskas paprasta...
Atsakyti
kelioms tikrai patiks biggrin.gif

mokykites dirbti su fotoshopu, va kaip cia:

http://www.cha.lt/ca...mano-foto-.html
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 16, 14:05)
visai įdomiai man plunksnakotį primena, tik pilkoka  mirksiukas.gif

Oo, pamatei tai ko aš nemačiau. bigsmile.gif Rimtai panašu į šią rašymo priemonę.

QUOTE(Ievukis @ 2011 09 16, 14:06)
Ka,mintis idomi,grieztoka,bet man melynai rodo blink.gif

Mėlynai? ohmy.gif
Kam nors dar rodo mėlynai?
Pradėsiu galvoti, kad mano monitorius niekam tikęs. Nes man tai rodo baltą. RGB tikrinau, tai irgi baltą rodė. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 09 16, 10:50)
Kazin cia spekuliacija ar noras atkreipti demesi i problema?

Super nuoroda, ačiū. Mačiau labai gerų reportažų. Labai.

QUOTE(vugi @ 2011 09 16, 12:22)

Tokio pobūdžio foto tampa išskirtinėm dėl savo turinio

drinks_cheers.gif
Atsakyti