Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Vi.Kri. @ 2011 09 15, 09:34)
Kikirike, įdomios mintys, stilingi atsipalaidavę jaunieji, bet kompozicija beveik visur gadina reikalą g.gif Ir neatsakau sau, kaip daryčiau kitaip. Pradžiai norisi pradėt karpyti nuotrauką, kad padėlioti jaunąją į skirtingus kampus, pažiūrėti, o gal būtų geriau; o paskui galvoju gal išvis kito kampo reiktų. Žodžiu, kažko konkretaus nepatarsiu, bet kažkas čia ne iki galo...

dėkui 4u.gif viskas buvo komponuojama atsižvelgiant ir į tą patį apšvietimą, ir į vėją (jei kalbam apie jūros foto), prieš saulę fotkinau tikrai ji dar buvo per aukštai kad gražiai gautųsi, nors kompoziciškai man norėjosi į kitą pusę... laiko buvo visai fotosesijai pakankamai,bet negalėjau užtrukti su vienu kadru,reikia iš jaunųjų fs ir daugiau kitokių kadrų... beto jaunieji buvo jau įpratę nepozuoti lotuliukas.gif nes mes prieš tai priešvestuvinę fs fotkinom, tai jie dabar tiesiog mėgavosi jūra (kaip ir sakiau yra kitų kadrų) o aš juos gaudžiau mirksiukas.gif Nieko, kitą kartą fotografuojant planuotą ne vestuvinę fs bus kitaip blush2.gif pažadu taisytis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 09 15, 09:54)
idomu su ta kriaukle, bet truksta kazko. jausmo gal. ir atvertos diafragmos man smile.gif

na nors ne visiškas šudukas lotuliukas.gif gal tu ir teisi g.gif

klausimas, kas fotografuojat vestuves , ar yra kurie fotografuoja tik fs jaunųjų, na be jokių ten pasiruošimų, be jokių ceremonijų? na aš bučiau tik už fs ir ceremonija,be jokių ten pasiruošimų ir visokių tiltų ir t.t. Kol privažiavom iki tos fs vietos aš jau visa nusikalusi buvau doh.gif viskas vyko klp,tai aš 7ryte jau kelyje buvau doh.gif o apie kada grįžau išvis patyliu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 15 rugsėjo 2011 - 09:02
QUOTE(jokubaite @ 2011 09 15, 09:11)
čia nupaišyta, gal bus aiškiau

Ačiū labai 4u.gif Visada man aiškiau kai matau vizualiai, nes skaitant, iš žodžių kartais sunku suprast, kas ir kaip smile.gif

O manęs koks iššūkis laukia.... doh.gif Pažįstama nėštukė paprašė, kad pafotografuočiau juos su vyru smile.gif Aišku sutikau ir apsidžiaugiau, bet kaip bijau.... doh.gif Pradėjau dėt į kelnes anksčiau laiko. galvoju kaip aš susitvarkysiu su saule, kad šešėliai nekristų, kad fokusas būtų tvarkoj ir t.t. it t.t. Bet kaip gi daugiau išmoksiu jei nefotografuosiu, tai jau perspėjau būsimus modelius, kad labai daug iš manęs nesitikėtų, nes pirmą kartą tai darysiu smile.gif Bijau bijau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 09 15, 11:01)
klausimas,  kas fotografuojat vestuves , ar yra kurie fotografuoja tik fs jaunųjų, na be jokių ten pasiruošimų, be jokių ceremonijų? na aš bučiau tik už fs ir ceremonija,be jokių ten pasiruošimų ir visokių tiltų ir t.t. Kol privažiavom iki tos fs vietos aš jau visa nusikalusi buvau  doh.gif viskas vyko klp,tai aš 7ryte jau kelyje buvau  doh.gif o apie kada grįžau išvis patyliu  doh.gif

Manau, viskas yra susitarimo reikalas: kiek, kaip fotkini, uz kiek ir pan. Galima susitarti, kad tik ceremonija ir FS, kiti tik taip ir nori... rolleyes.gif As linkusi pati ikalbeti, kad atvaziuosiu anksciau... cool.gif
Vienu pazystamu fotkinau be pasiruosimo... nieko, bet su teveliais, seneliais taip jaunosios tada normaliai ir nenufotografavau... Na tada buvo is viso pirmas kartas... Gal labai stresavau...
As linkusi su pasiruosimu fotkinti: 1. gali ramiai padaryti graziu nuotakos portretu namuose, kadru velkantis, ruosiantis, su teveliais, su ispirka ir kita lia lia lia... 2. daugiau nuotrauku gaunasi ax.gif tongue.gif
Kad nusikali - tai tikra tiesa, todel as stengiuosi issidereti, kad iki tortu pjaustymu tikrai nebusiu: pasveikina, pasoka pirma soki, visi seda uz stalo, o as namo. ax.gif Nepatinka man uzstales foto, mazas procentas geru foto laiko atvilgiu gaunasi..., plius dar apsvietimo problemos dazniausiai (tai medine patalpa su prietema, tai skirtingu lempu sviesu makalyne schmoll.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 15 rugsėjo 2011 - 09:29
QUOTE(o la la la @ 2011 09 15, 10:20)
Manau, viskas yra susitarimo reikalas: kiek, kaip fotkini, uz kiek ir pan.
Vienu pazystamu fotkinau be pasiruosimo...  nieko, bet su teveliais, seneliais taip jaunosios tada normaliai ir nenufotografavau... Na tada  buvo is viso pirmas kartas... Gal labai stresavau...
As linkusi su pasiruosimu fotkinti: 1. gali ramiai padaryti graziu nuotakos portretu namuose, kadru velkantis, ruosiantis, su teveliais, su ispirka ir kita lia lia lia... 2. daugiau nuotrauku gaunasi ax.gif  tongue.gif
Kad nusikali - tai tikra tiesa, todel as stengiuosi issidereti, kad iki tortu pjaustymu tikrai nebusiu: pasveikina, pasoka pirma soki, visi seda uz stalo, o as namo. ax.gif Nepatinka man uzstales foto, mazas procentas geru foto laiko atvilgiu gaunasi...

ačiū kad pakomentavai 4u.gif
Atsakyti
Kikirike, ziuriu nemazai siais metais vestuviu nufotografavai? Siaip graziai gaunasi smile.gif Zaviuosi tavo energija.

Man problema, kaip FS metu nuo lydincio pulko pabegti. Kursuose sake issidereti bent 1-1.5 val. tam reikalui(grynai FS-ai jauniesiems, o ne nuvaziavimui, parvaziavimui ir pan.), bet per vestuves stichiskai kartais gaunasi: tai ten uzsivelina, ant tilto uzgaista, dar pakeliui nuotaka nuvagia, koki siurpriziaka netiketa iskrecia kas ar kokia programa praveda ir visai fotosesijai nelabai daug ir telieka, o visi nori isiamzinti kartu doh.gif Jauniesiems siurprizas, juk vestuves - smagu, o darbo man nera kaip tinkamai padaryti... Aisku, surmuli reportazuoji, bet jaunieji po to nori savo dvieju graziu foto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 15 rugsėjo 2011 - 09:52
QUOTE(o la la la @ 2011 09 15, 09:20)
Manau, viskas yra susitarimo reikalas:

Aš pati esu vilnietė. Žmonės norėjo, kad fotografuočiau Nidoje.
Tai yra apie 700km pirmyn atgal. Važiuojant mašina, yra apie 7 valandos kelio.
Atvairavus 3-4 val į priekį, atfotografuot vestuves ir vėl važiuoti atgal tokį kelią namo, mano nuomone yra utopija.
Mano atveju buvo taip: vestuvės buvo šeštadienį, aš atvažiavau penktadienį į KLP. Kadangi visų vietų ten nežinau, su jaunaisiais viską apvažiavom, apžiūrėjom vietas kur labiau tiktų fotografuotis, aplankėįm Bažnyčią, kad pamatyčiau šviesą ir pan. Tada nakvojau man išnuomotame bute. (jaunieji išnuomavo savo sąskaita puikų naują butą. Dėl sąlygų, man kaip ir tas pats, bile būtų kur pailsėti, bet kai išnuomavo nerealų naują 2k butą- buvo labai smagu ir miela). Šeštadienį apie 8,30 ryte važiavau į kirpyklą, grožio saloną, tada jaunosios namus, tada Bažnyčia, tada kalionė, fs ir pan. Iki grubiai 20-21 valandos fotografavau. Po tiek valandų darbo niekaip nevairuočiau namo į Vilnių. Pernakvojau ir ryte jau buvau pasiruošusi traukti savais keliais- namo, prie jūros ir pan.
Čia aprašiau savo patirtį. Asmeniškai aš tikrai nevažiuočiau fotografuoti ir tada grįžt namo. Visų pirma tai yra nesaugu, antra super sunku.
Todėl fotografą samdyti apmokant kelionę yra gana brangu klientui. O taip pat ir fotografas turėtų nepamiršti, kad apmokėtas kuras, yra viena, apmokėta už padarytas nuotraukas, kita, bet kas apmokės 7 val laiko, kurį fotografas praleidžia kelyje važiuodamas iki vietos? Tai irgi yra pinigai ir bent jau aš- savo laiką labai vertinu. Ir brangiai.
Gal kam pravers tokia patirtis. Esu sulaukusi ne vieno užklausimo kad ir į tą patį Kauną važiuoti, tačiau mandagiai žmonėms patariu, kad neapsmoka jiems manęs samdyti, tikrai ras gerų fotografų Kaune, kurie padarys dar geresnių nuotraukų nei aš ir pigiau, nes mano paslaugą išbrangina jau vien kuro mokestis, nekalbant jau apie laiką ir pačios paslaugos kainą. Kita vertus, jei žmogus užsispiria, važiuoti galima.. kaip ten rusai sako: "liuboj kapriz za vaši dengi" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 15, 11:54)
Aš pati esu vilnietė. Žmonės norėjo, kad fotografuočiau Nidoje.

Aciu, kad pasidalinai 4u.gif
Matau esi konkreti ir teisinga tiek sau, tiek klientui. Nenusipigini, graziai issireikalauji drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 15 rugsėjo 2011 - 10:03
Ateinu su koliažu... ax.gif apsėdo mane kelionės nuotaikos, turėjo būtų prieškelioninis auto, bet gavosi fs su mergaite... aišku, lagaminas...banaloka gal, bet man susiję viskas...kelionė laukia, čia senelis velka į savo garažą seną lagaminą nuo konteinerio paimtą (tada ilsėjomės sode pas mano senelius)...ei, sakau, kur dėsi jį? Aš jo noriu! Tai va...tada ta liūdno veiduko mergytė...ir kažkaip viskas natūraliai gavosi...

user posted image
Papildyta:
Noriu kritikos....

O čia daugiau šiek tiek: flickr
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 09 15, 10:01)
Aciu, kad pasidalinai 4u.gif
Matau esi konkreti ir teisinga tiek sau, tiek klientui. Nenusipigini, graziai issireikalauji drinks_cheers.gif .

Man dažnai būna gaila žmogaus pinigų kai jie metami vėjais. Manau, važiavimas į kitą miestą nėra labi protinga. Tikrai kiekvienam mieste bus toks fotografas kaip aš. Gal kažkoks super duper profas yra tik Vilniuj ar tik Klaipėdoj, bet toks kaip aš mėgėjas fotografuotojas, tikrai bus. Todėl gaila išmestų kurui pinigų ir laiko, sugaišto kelionei.. Taip žmonėms ir pasakau. Trys klientai vistiek užsispyrę norėjo, kad važiuočiau, kiti 5 sutiko su mano nuomone ir pasirinko savo mieste kas pafotografuos.. Daugiau visus fotografuoju Vilniuje ir jo apylinkėse. Sočiai čia klientų. Kaip ir fotografų. Tik spėk rinktis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 09 15, 11:20)

Man patiko bigsmile.gif Kiap koliažas gal nelabai, bet pavienės foto - patiko, keisčiau vietomis, norėtųsi, kad paskutinė būtų ta, kur ji išeina smile.gif pirmojoj nuotraukoj vos vos man norėtųsi kairės. Bet čia man atrodytų gražiau, kaip ten reikiai iš tikro - neišmanau. Patinka ir tas actionas.
Papildyta:
Išdrįsiu ir aš įkelti savo draugės leliukę - ba, kokia man ji fainuolė. Gaila, kad labai su ja susibendravusios, tai ji vis lindo arti manęs ir nelabai ką spėjau pafotografuoti, nes ji vis norėjo būti šalia ir prie pat objektyvo, įkalbinėjom su mama belent kaip smile.gif
Bet visgi labai likau patenkinta jos emocijom, ruošiuosi dar prikalbinti. Bet tai supratau - kaip sunku juos fotografuoti, lekiančius, bėgančius, nekreipiančius dėmesio į jokius prašymus ir kukadavimus. Galvojau bus lengviau, nei su maniškiu metukų beveik lelium, bet kur tau doh.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Gaila kaip, kad burbulis netilpo doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Gotte, labiausiai įstrigo 1 koliažo foto. Tokia, lyg sako sudie vaikyste, aš užaugau. Taip tas žiūrėjimo momentas pagautas thumbup.gif Koliažas g.gif neturiu nuomonės dėl jo. O šitoj kur mergina nueina, keliuko to pamiškės daugiau norėtūs man. O flickr patiko dar toji, kur mergaitė pasirėmus ant lagamino, tokia užsisvajojus atrodo. Pagal mane su pirma koliažo foto drauge tiktų.
Atsakyti
Noisy-B, man antra foto labai faina wub.gif smile.gif Taip gražiai mergaitė šypsos smile.gif

Merginos, o jūs kai darot fotosesijas ir paskui apdirbinėjat foto, stengiatės išlaikyti vieną stilių visoj fotosesijoj? Tarkim jei naudojat kokį nors actioną ar jb, tai stengiatės visas nuotraukas maždaug vieno stiliaus daryt, ar įvairiai? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myce: 15 rugsėjo 2011 - 10:58