Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(virdzzinija @ 2011 09 13, 21:35)
as galvojau tinka ar ne ji cia pati neapsiprendziau  g.gif  aciukas tau  4u.gif

na būtent tokia tekstūra nelabai man žiūrisi blush2.gif
Atsakyti
man irgi be tekstūros būtų gražiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 09 13, 19:39)
Siaip... O gal ir i laikrodziu tema...

Man kazko truksta, ir siaip nesu patenkinta apdirbimu.

Man pirma patinka. Apdirbimo gali per layerius pabandyti opacity pamazinti. Jei laikrodziu temai, tada noreciau fokuso ant laikrodzio labiau(dabar ryskumo zona nuslinkusi toliau).
Antroji (gal del apdirbimo, o gal ir pati nuotrauka) man nepatinka.
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2011 09 13, 15:56)

Issiseme tema.Paskaiciau siandien senas temas-visai kita dvasia.Entuziazmo buvo, uzsidegimo.O dabar.Tingim fotografuot, tingim komentuot. unsure.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 09 13, 18:13)

Gaila, kad taip velai prisijungiau unsure.gif
Atsakyti
tai reik gaivint temą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzzinija @ 2011 09 13, 19:46)
ateinu su bandymais  blush2.gif  kaip jums  smile.gif

Antroji man patinka, tik kiek tamsoka. Pirmoji tai man nea... blasko demesi tas sluoksnis, ant virsaus uzmestas... o kas tai yra siaip jau? Paaiskink neismanelei blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 09 12, 22:59)
Nelabai žinau ar čia tiktų į laikrodžio temą...

Jaučiu sakysit, kad čia knyga ne prie ko... bet ji ją skaitė, laukė ir nesulaukė  ax.gif nepavyko ir vėl?  unsure.gif beje, knyga "keliautojo laiku žmona"...

Pirmiausia krenta i akis rubai, ir ne teigiama prasme cool.gif

Antroji nuotrauka, jei matytusi knygos pavadinimas, tai man net ir labai tiktu i laikrodziu tema - faina ideja mirksiukas.gif Pirmosios tada jau kaip ir nebereiktu.

QUOTE(paluri @ 2011 09 13, 14:12)
Gelytes, viksreliai...
Laukiu kritikos smile.gif

Pasifloros ziedas man butu nieko, jei butu ryskesnis, o viksrai tai nezinau... viksrai, ir tiek.

QUOTE(Kipišas @ 2011 09 13, 15:36)

biggrin.gif Bet koks nemandagus avataras... ot nemegstu, kai ta f zodeli vartoja visi, kur reikia ir nereikia, ir isivaizduoja, kad tai labai cool cool.gif

QUOTE(paluri @ 2011 09 13, 15:55)
Mano isvada: su kitiniu objektyvu niekaip neiseis grazios sviesios nuotraukos, kad ir kiek mokyciausi sad.gif Visos nuotraukos atrodo tamsios sad.gif( Reikia naujo objektyvo, reiks kaledu seniui laiska rasyti smile.gif Nebent su programom galima kazka pataisyti?....

Mano zoom ne kitinis, bet diafragmos dydziai tie patys, kaip ir tavo - o nuotraukos tikrai ne visos tamsios. Tu gal tiesiog per greitai ismokti nori? mirksiukas.gif

QUOTE(kristukass @ 2011 09 13, 18:39)

Nuotraukos patinka, apdirbimas nelabai, ypac pirmosios...

MB man siandien lightbox pagamino, is kartono dezes, bet su visais pribumbasais - lempom, ivairiaspalviais pusiau permatomo plastiko lapais, kabliukais medziaginiam fonui pakabinti, etc. Galesiu ziema geles namie fotografuoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 13, 15:55)
Paeksperimentavau su diafragma ir islaikymu, vakarejant. Jei diagragma 5.6 (prie 55mm), tai islaikymo reikia 1/50, ISO 800, kad nuotrauka atrodytu sviesi, bet su tokiu islaikymu tik su trikoju ir nejudancius daiktus fotografuoti galima sad.gif
Mano isvada: su kitiniu objektyvu niekaip neiseis grazios sviesios nuotraukos, kad ir kiek mokyciausi sad.gif Visos nuotraukos atrodo tamsios sad.gif( Reikia naujo objektyvo, reiks kaledu seniui laiska rasyti smile.gif Nebent su programom galima kazka pataisyti?....

na taip kitinis objektyvas tamsus, realiai nepamenu kada būčiau naudojusi f 5.6, atsimenu kai pasikeičiau kitini tai man akyse prašviesėjo. Šiaip nereikia nurašyt jo, tikrai gerų foto galima padaryt ir su juo, tik jau turi but šviesesnė diena o ne vakaras. Pigus ir geras pagal savo kaina 50-tukas, turi savų minusų bet būtų neblogas pasirinkimas jie nori šviesesnio ir pinigų pataupyt smile.gif

Alabama pritariu tau 100 % kad forumas merdėja, ne pasisakymais bet šiaip kažkokia apatija jaučiais ir komentuojama mažai ir kaip komentuojama ir kiek nuotrauku ir panašiai, pažadu pasitaisyti, vis dar sveikata ne kokia ir dar adaptacija su vaikų darželiu... nors nestresuoju bet nesusigyvenu dar su nauj būsena smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 09 13, 22:11)
bet nesusigyvenu dar su nauj būsena smile.gif))

g.gif Čia tai apie ką aš galvoju? bigsmile.gif

Olala- 60tukas makro pas mane.

.. kartais sveika ir pailsėti nuo forumo. Neforsuokim. Šiandien norim patylėt- nu ir gerai. Norėsim banguot- banguosim smile.gif Tuoj aš kokią bombikę įmesiu ir vėl užkursiu pečių iš naujo laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 09 13, 23:11)
Alabama pritariu tau 100 % kad forumas merdėja, ne pasisakymais bet šiaip kažkokia apatija jaučiais ir komentuojama mažai ir kaip komentuojama ir kiek nuotrauku ir panašiai,

man tai komentarų trūkumas pasijautė tuomet, kai didžiosios diskusijos čia vyko. Sutinku, diskusijos reikalingos, bet nemandagu ignoruoti žmones, kurie tarp diskusijų įkelia namų darbus. Surašai savo mintis diskusijos tema, apačioje juk nesunku brūkštelti vardą to, kuris foto kėlė ir jam kelis žodžius parašyti. Vat.

Pati foto neįkelsiu, tiesiog neturiu, iš archyvų traukti nenoriu. Per paskutines tris savaites vieną foto padariau, ir tai pasiniam stiliuje, reikėjo studento pažymėjimui smile.gif Prioritetai persidėliojo, fotografijai laiko nėra, forumui taip pat mažai, nebent kai nete kokios info ieškau. Bet mane tokia situacija veža.

Virdžinija padirbėti su kompozicija, kadravimu reiktų. Na tie lašiukai antroje foto gražūs, bet kad foto patiktų na kažkaip kitaip juos reiktų pateikti, gal įdomiau. Gal kokių įdomių formų paieškočiau, na kai lapai netyčia patys susidėlioja. Ar šešėlių žaismo, ar šviesos.
Pirmoje tai tekstūra erzina. Nereikalinga ji čia, išties. Bet matyt norėjosi išbandyti tekstūras ant foto. Tai gal reikia ir tokių bandymų, pamažu pati atsirinksi, ar patinka tekstūra, kokia patinka, ant kokių foto. O gal išvis mesi jas lauk smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 14 rugsėjo 2011 - 06:54
Labas iš ryto 4u.gif
QUOTE(kristukass @ 2011 09 13, 18:39)

pirmoji man graži, bet per daug pasendinta. Švelniau reikėjo. Antroj foto nesižiūri ta dėžė ant kurios viskas sudėta arba per daug visko pasidaro.
P.S. pažiūrėjau flickr - dedu pliusiuką prie tos kur ir visos.

QUOTE(virdzzinija @ 2011 09 13, 19:46)
ateinu su bandymais  blush2.gif  kaip jums  smile.gif

pirmos nuotraukos tekstūra man iš karto tokį vaflinį rankšluostį priminė ir žinok nebematau kas ten yra - tik tas rankšluostis galvoj doh.gif
antros lašiukai gražūs, žybsniukas ar lašiukas krintantis akį užkabina, bokeh. Tik jei jau tokia kompozicija man to pačio lapuko galiuko jau ir trūksta. mirksiukas.gif

Yvette, rudenėja, vis daugiau laiko viduj praleisim, pakomentuosim daugiau. Nes nuo savęs turiu pasakyti, kad vasarą savaitę čia nosies neįkišus, paskui neįmanoma visų pakomentuot, pasimeti. O jei tik paskutines komentuot irgi negražu blush2.gif
Atsakyti
Labs ryts biggrin.gif

Aciu uz pastebejimus 4u.gif

paluri, melsvosios pasifloros ziedai is ties nuostabus. Nuotraukoje spalvos grazios, tik kiek kadravima pataisyciau: kadruociau, kad arba visas ziedas tilptu arba kirpciau kairiuosius apatinius ziedlapius, o viduriuka parodyciau visu grazumu. Tiesa - nuotrauka/ kadra kiek pasukciau, kad piesteles linija eitu istrizai keturkampio. Kazkas taip,taip, taip arba taip.

Kaip ir kazkas sake, antrojo viksriuko nenukirpciau ir fotkinciau gal kiek is arciau, kad labiau apkramtytas lapelio krastelis matytusi ir viksras visu riebumu biggrin.gif

noisy-B, nu kelnytes mergaites netinkamos visai..., apkarpytoje geriau.

Aciu uz komentara. Del to spalvoto vystykliuko sutinku. Bus seimos albumui buitiakas sypseniuzui firminiam atminti tongue.gif O del kadravimo, nesutikciau wink.gif

kristuk, jau pirmoji nuotrauka kaip patina! Ir daiktai paderinti, ir graziai padelioti, ir apdirbimas mielas, labai tinkamas.
Antroji kiek paprastesne apdirbimu, vignetingas gan pritamsina nuotrauka, is sonu ir apacioje kiek daugoka mazai sakancios erdves, plius krepsio rankena islenda.

virdzzinija, su uogyte centrine kompozicija patinka - idomiai ziurisi, faktura kiek kitokia (gal kokios dailes drobes... g.gif ar kazko pan.) arba kiek permatoma daryciau (ji tokia ikyriai vienoda, griezta, pasikartojanti) smile.gif
Antrasis rasotas lapelis tiesiog paprastas, gal antrojo lapelio nosytes nukirpti nereikejo ir kadro kiek sviesesnio noretusi, nes zaluma dabar murzinai pilka. Yvette labai graziai rekomendacijas sios foto pagerinimui surase bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 14 rugsėjo 2011 - 08:29
[quote=Jurzole,2011 09 13, 22:47]

Mano zoom ne kitinis, bet diafragmos dydziai tie patys, kaip ir tavo - o nuotraukos tikrai ne visos tamsios. Tu gal tiesiog per greitai ismokti nori? mirksiukas.gif

Gal ir per greit smile.gif) Diena gal imanoma ir sviesesniu padaryti, bet vakarejant, tai kazin... Vis tik, manua, kad diafragma daug ka duoda, 3,5 visai neblogai, o jau 5.6 labai tamsiai iseina. Bandau kasdien, mokausi toliau, ziuresiu kas iseis smile.gif
Papildyta:
[quote=o la la la,2011 09 14, 09:22]
Labs ryts biggrin.gif

paluri, melsvosios pasifloros ziedai is ties nuostabus. Nuotraukoje spalvos grazios, tik kiek kadravima pataisyciau: kadruociau, kad arba visas ziedas tilptu arba kirpciau kairiuosius apatinius ziedlapius, o viduriuka parodyciau visu grazumu. Tiesa - nuotrauka/ kadra kiek pasukciau, kad piesteles linija eitu istrizai keturkampio. Kazkas taip,taip, taip arba taip.
Kaip ir kazkas sake, antrojo viksriuko nenukirpciau ir fotkinciau gal kiek is arciau, kad labiau apkramtytas lapelio krastelis matytusi ir viksras visu riebumu biggrin.gif

Aciu uz komentara, tikrai kazkur skaiciau, kad reiktu piestele pakreipti istrizai, bet pamirsau sad.gif Rytoj pabandysiu kitaip pafotkinti smile.gif
Atsakyti