Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveiki, sia savaite tureciau gauti canon 550 bet ten nebus lt instrukcijos, gal kas turit ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 09 12, 16:21)
Na, sakykit kaip kam patogiau? Aš galiu ir 17.30. O galiu ir 19 valandą. smile.gif

Man bet kuris laikas tinka (jau atrodo, kad penkiasdesimta karta ta pati kartoju biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(emile_respect @ 2011 09 12, 15:43)
Sveiki, sia savaite tureciau gauti canon 550 bet ten nebus lt instrukcijos, gal kas turit ?  ax.gif

Aš tokį pat turiu. Tai kaip suprantu, atskirai tam modeliui instrukcijos nevertė. Fotofabrikas duoda atsisiųsti 500D instrukciją. Man jos visiškai pakanka. smile.gif

Na, va, jau dvi gali nuo 17.30 sėdėti. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 12, 08:33)
Aš taip pat tokias foto pamatau ir pamirštu, čia tiesiog tėvams prisiminimui, jiems tokia foto vertinga ir graži. Man irgi gražios tokios foto, bet kaip ir sakai, pažiūri, gražus vaikiukas, kompozicija yra arba ne, spalvos dera arba ne ir gudbaj. smile.gif

Man ta foto graži, tačiau išliekamąją vertę turės tėvams, man tai- malonus darbas, mokymąsis toliau fotografuoti, susitvarkyti su stresine situacija ir pan. Dėl tokio pobūdžio foto- jos visos vienodos, tėvams jos labai brangios, o paprastiems žiūrovams- tiesiog gražus vaikutis ar nuotrauka arba ne.

Dėl ausies, o va man ji graži  biggrin.gif Nu miela ir . Net fainesnė man ji už viso leliuko smile.gif Bet čia skoniai, supratimas, foto išsilavinimas ir t.t., tad nu labai ačiū už komentarą smile.gif

taip. mielas kadras tevams. kas be ko. as pati megstu fragmentine fotografija tarkim (nzn ar taip sakoma), na ausis, delnus, akis etc. bet "tevams tikrai miela foto bus" ne atmazke. ji prastoka. noriu daugiau mirksiukas.gif
Beje, kiekviena vaiku foto turi ishliekamaja verte.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 09 12, 15:10)
bet "tevams tikrai miela foto bus" ne atmazke. ji prastoka. noriu daugiau mirksiukas.gif
Beje, kiekviena vaiku foto turi ishliekamaja verte.

Nu o man ji graži ir net labai smile.gif Tikrai jokia ne atmazkė. Dėl to kad tėvams graži, tai turėjau omenyje apskritai lėliukų foto..Kad ne ypač jos daug pasakančios ar gilias prasmes turinčios, bet tėvams jos gražios. Ir tiems, kam patinka lėliukų foto smile.gif

Bus makro dar, tik nežinau kada.. Matysim, gal žiemop daugiau makro pafotkinsiu..Savo malonumui mažai ką spėju fotografuot, kolkas tik tai, ko nori iš manęs kiti... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 12, 14:26)
Labai graži mergytė, bet spalvos nelabai dera: kepurė žydra (mano akimis- visiška beskonybė ir mergaitę tik suprastina), suknelė vėl kitokio mėlyno atspalvio, kažkas rankoj violetinės spalvos, batukai su rūžavais kažkuo..... Nuotrauka tamsi, kažkoks horizonte juodulys irgi nelabai žiūris, nepatinka mergaitės poza, atrodo nelabai patogiai galvą užlenkusi ir tamsu. Toks komentaras. Fotkink dar ir daug daug ją, tikrai pavyks.  4u.gif Pamatytum Tu mano pirmuosius darbus, nepatikėtum kad žmonės TAIP fotkina ir negana to, dar mano, kad tai yra GRAŽU  biggrin.gif
Galiu iš patirties pasakyt, padarytų kadrų skaičius yra tampriai susijęs su autoriaus nuotraukų evoliucija smile.gif Mokslas, žinios, informacija, diskusijos, technika ir bla bla bla, labai svarbu. Bet praktika- LABAI. Pradžioj atrodo kad fotografuoji tobulai. Ir atrodo, viskas labai gerai. Vėliau nusivilsi, kad Tavo foto kritikuos ir peiks. O dar vėliau, kai sakys kad visai nieko darbas, pradėsi prie savo darbų kabinėtis pati ir Tau jie nebebus mieli, nes matysi, kad galėjei/norėjei geriau, matysi pati savo klaidas ir Tave tai nervins. Gerąja prasme, nes toks nervas kaip pendelis rūron, skatina eit ir padaryt tą "geriau". Nenukabink nosies.

Aciu Laukine uz komentara. As tavo nuotraukom negaliu atsigrozeti ! smile.gif

Del spalvu sutinku, nedera...skrybeles galejau ir nedeti, bet va batuku prie kiekvienos sukneles tai nenupirksiu... sad.gif O tas violetinis - vaikiskas mobiliakas, kurio niekaip is ranku nepaleido sad.gif Pozas tai ji pati issigalvoja, kadangi daug ja fotkinu, iprato maivytis prie fotika. O del nuotraukos tamsumo tai nezinau, tikrai reikia praktikos. Buvo debesuota diena, tuo metu tikrai saules nebuvo. Diafragma 4.5 (didziausia imanoma), islaikymas 1/800, ISO 100. Net nezinau ka reiketu keisti sad.gif
Del nuotrauku evoliucijos tu esi visiskai teisi. Praktikuojuos kasdien ir daug skaitau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 12, 16:26)
Savo malonumui mažai ką spėju fotografuot, kolkas tik tai, ko nori iš manęs kiti... blink.gif

nepersidirbkit jūs. Be ryšio kai fotosesijos jau nebe malonumas, o tai, ko nori kiti.
Kur tavo tas pradinis užsidegimas, kaip kad pirmieji įrašai tavo bloge. Nefotografuosiu tokių ar anokių, su didžiuliais pliušiniais žaislais ir dar kažkuo... Matyt taip nebeatrenki klientų, jei fotosesijos nebe malonumas smile.gif
šiaip ne mano reikalas. tiesiog liūdna, kai jau reikia fotografuoti, o ne fotografuoti todėl, kad patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 12 rugsėjo 2011 - 15:40
QUOTE(paluri @ 2011 09 12, 15:33)
Diafragma 4.5 (didziausia imanoma), islaikymas 1/800, ISO 100.

Diafragma kaip suprantu čia mažiausia 4,5? Na, tamsoka. Bet juk išlaikymą tai galėjei ilginti iki bent 1/160, o jei nevargina ankstyvas alshaimeris ir vaikas labai nejuda, gali ir iki 1/125 ilginti.. (aš pati mažiau nei 1/165 neleidžiu, bijau nefokuso). Kodėl ISO nekėlei? Manau, kad ir koks fotoaparatas būtų, iki kokių 400-600 ISO turėtų tvarkytis.. Plius dar fotošopo pagalba kiek pašviesinti galima. Nebėda. Su praktika atkalsi ranką, parametrų nustatymai bus juokas. Po to sekantis etapas bus visa ko suderinimas nuotraukoj, tada sužiūrėjimas, nu o tada jau visame kame ieškojimas tobulumo smile.gif Čia kolkas aš suvardinau stadijas per kurias keliauju pati.. Daugiau dar nedaaugau, bet dar vėliau matyt prasidės egzistencinių klausimų sprendimas foto pagalba ir šiaip, meno paieškos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 12, 16:33)
islaikymas 1/800, ISO 100.

Jei apsiniaukusi diena, kam toks išlaikymas? g.gif Net jei mergaitė aktyvi, manau būtų pakakę 1/200 ar ilgesnio. ISO vėl gi, galima keisti į didesnį, bet ne tiek, kad jau triukšmai matytųsi.
Na, manau, kad dar reikia bandyti, bandyti ir perprasi kaip kas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 12 rugsėjo 2011 - 15:48
QUOTE(Yvette @ 2011 09 12, 15:37)

šiaip ne mano reikalas. tiesiog liūdna, kai jau reikia fotografuoti, o ne fotografuoti todėl, kad patinka.

matai Yvette, šios visos fs rezervuotos dar pavasarį.. Tiek prisirašiau, kad nežinojau pati ką darau, todėl dabar turiu atlikti tai, kam įsipareigojau.. Negaliu juk žmonėms pasakyti, nepykit, bet man tai nebeįdomu, todėl Jūsų krikšto ar vestuvių nefotografuosiu. Jau sakiau, kad pradeda erzinti visas šis reikalas, bet dabar sprukti nebeturiu kaip. Užmečiau viską ir mezgimą ir knygas ir mokslus ir rašymą (blogo, dienoraščių), net šeima nukenčia nuo mano darbų, todėl pripažįstu, perlenkiau lazdą. Tikiuosi jau nuo lapkričio mėn galėsiu grįžt į normalų gyvenimą su bent kiek daugiau miego ir laiko sau. Tada tikiuosi ir su fotografija pamalonint save.
Nors nesakau, nėra man kančia visa tai ką darau, tiesiog yra įvairių niuansų, kurie mane verčia labai permastyti ką ir kaip noriu daryti. Jei tai būtų pragyvenimas, neieškočiau sliekų, bet kai tai malonumas, norisi kad taip ir būtų, bet pastebiu, kad dažnai esu pavargusi ir labiau atlieku pareigą... Tačiau sunkiausia viską suderinti.. Va, žmonės jau skambina tartis dėl pavasario, kitų metų vasaros fotografavimo.. Jei rezervuosiu laiką, įsipareigosiu, o ką aš dabar galiu žinot kokia aš būsiu vasarą.. gal fotografuosiu su juosta kenčiančius šuniukus.. bigsmile.gif O gal ir ne. Žodžiu visur blogai kur aš esu biggrin.gif Nors ištiesų, gyvenimas yra nuostabus. 4u.gif Niekuo nesiskundžiu. Tik pabambu.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 12, 16:42)
Diafragma kaip suprantu čia mažiausia 4,5? Na, tamsoka. Bet juk išlaikymą tai galėjei ilginti iki bent 1/160, o jei nevargina ankstyvas alshaimeris ir vaikas labai nejuda, gali ir iki 1/125 ilginti.. (aš pati mažiau nei 1/165 neleidžiu, bijau nefokuso). Kodėl ISO nekėlei? Manau, kad ir koks fotoaparatas būtų, iki kokių 400-600 ISO turėtų tvarkytis.. Plius dar fotošopo pagalba kiek pašviesinti galima. Nebėda. Su praktika atkalsi ranką, parametrų nustatymai bus juokas. Po to sekantis etapas bus visa ko suderinimas nuotraukoj, tada sužiūrėjimas, nu o tada jau visame kame ieškojimas tobulumo smile.gif Čia kolkas aš suvardinau stadijas per kurias keliauju pati.. Daugiau dar nedaaugau, bet dar vėliau matyt prasidės egzistencinių klausimų sprendimas foto pagalba ir šiaip, meno paieškos smile.gif

Aciu uz patarimus!
Diafragmos skaicius maziausias imanomas (placiausiai atverta, todel rasiau didziausia). Fotoparatas canon 1100, 18-55mm kitinis objektyvas. Bandysiu pakelti islaikyma kitakart. ISO imanomas iki 3200, bet kadangi buvo vidudienis, tik debesuota, tai maniau 100 pakanka... Teoriskai siek tiek aisku kas ta diafragma, islaikymas ir ISO, bet praktiskai dar daug kadru teks padaryti. Dar tik trecias menuo laikau si fotika rankose. Iki tol buvo eiline muiline.
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 09 12, 16:06)
Aciu uz patarimus!

Pabandyk nebūtinai vaiką, daiktą gali kokį pasidėti ir fotkinti. Čia tam kad atrasti/perprasti sąsają tarp išlaikymo-ISO-diafragmos. Atsinešk tą daiktą prie lango, tada nusinešk į kokią kitą vietą kur tamsiau, matysi kaip tie skaičiai ką reiškia. Aš pirmiausia reguliuoju išlaikymą, jei jo nepakanka, tada diafragmą, o jei jau ir jos negana, keliu ISO. Tarkim jei fotografuoji krikštynas, bažnyčioj tamsu, objektyvas nors ir leidžia diafragmą iki 1,4 atverti, bet kas iš to.. Stengiuosi mažiau nei 2-2,2 neleisti, tada keliu jau ISO...
Atsakyti