Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Cheles @ 2011 09 11, 22:01)
tik va mums, katik iskeptiems tevams, vis atrode, kad galva nulus
kita kart kantrybes  rezultatas to vertas

užtai patarimas kas fotografuosit tokius naujus leliukus: geriau jei galite rinktis, fotografuokit ne pirmą šeimos vaiką. Tėvai itin reaguoja į bet ką ir tai labai trukdo fotografavimo procesui. Taip pat prieš sutariant fotografuotis, patariu labai aiškiai susakyti tėvams, kad vaiko saugumas yra svarbiausias dalykas, tačiau ar tėvai sutinka vaiką išrengti, (gali būti šalta, turėkit/lai jie turi šildytuvą), ar sutiks paguldyt ant pūkuoto pleduko (vaikučiui gali prikibt koks pūkas prie burnytės, kas dažnai mamoms jau įveda stresinį drebulį), vaiką gali tekt kažkaip sudėlioti, kojytes, rankytes, galvytę pasukt (ne nusukt, o PASUKT, nes pirmakartės mamos galvoja, kad fotografas tuoj nusuks ją visai).. žodžiu, juokas juokais, bet susikaupimas, nepanikavimas/ nusiteikimas padėti fotografuojant, o ne trukdyti trizniojant dėl smulkmenų- yra labai svarbu prie foto sėkmės. Aišku, visgi svarbiausia pats lėliukas ir jo elgesys, bet mamos ramybė bei nusiteikimas, tikiu, turi labai nemažą itaką ir paties kūdikio savijautai fs metu.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 11, 21:43)

Ši fainutė, ypač tas gylis, tas lyg "urvas" kokis tai wub.gif (gal viršaus daugiau?) Ir karūnėlė miela.

Tuo tarpu tas makro man ne.

Ačiū už minčių pasidalinimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 rugsėjo 2011 - 22:11
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 11, 23:08)

papildysiu - nusiuskite youtubes filmuku, kaip vyksta tokios fs, kad teveliai zinotu, ko tiketis fs metu, koki rezultatas nori isgauti fotografuojantis zmogus.
+ tevai matys, kad tiems leliukams, padejus rankytes po galva, nieko nenutinka, padeda smile.gif
Atsakyti
Laukine, leliuko foto su karūna nieko.. paskaičius, kaip sunku juos fotkint įgauna daugiau vertės. bet aš niekada nebuvau alpikė dėl leliukų, pamačius mažiulių foto man nekyla minčių turėti jų dar trisdešimt, tai sorry. kaip foto gal ir ok, nežinau.. iš techninės pusės ok, atitinka leliukų foto tendencijas, kiek aš, neišmanėlė, jų mačius (kniūbsčias, ant grubaus pakloto kaip atsvara švelniai odai ir trapumui, kokia nors romantiška detalė, atspindinti tėvų emocijas vaikučio atžvilgiu ir pan.). aš tai pažiejau ir pamiršau.

o ta makro tai man tikrai ne. ypač nesuprantu kompozicijos smile.gif jei viso leliuko foto dar kažkaip graži, nes leliukas, bla bla bla, nagučiai, plaukučiai ir t.t., tai ausis krašte.. schmoll.gif aaaaaaaa... don't get it. toks savitikslis makro išėjo.

retai komentuoju, bet kai komentuoju, tai paskui dažnai susipyksta su manim žmonės, tai sorry iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 09 12, 06:57)

Siaubas, kelintą Tu keliesi į darbą? blink.gif

Ačiū sayonara už komentarą, labai vertinu. Aš taip pat tokias foto pamatau ir pamirštu, čia tiesiog tėvams prisiminimui, jiems tokia foto vertinga ir graži. Man irgi gražios tokios foto, bet kaip ir sakai, pažiūri, gražus vaikiukas, kompozicija yra arba ne, spalvos dera arba ne ir gudbaj. smile.gif Tikrai pritariu, bet man svarbu buvo iš tos techninės pusės kaip padariau. Tai va dėl to lyg labai nebarėt, vadinas neblogai. Tas džiugu. Man ta foto graži, tačiau išliekamąją vertę turės tėvams, man tai- malonus darbas, mokymąsis toliau fotografuoti, susitvarkyti su stresine situacija ir pan. Dėl tokio pobūdžio foto- jos visos vienodos, tėvams jos labai brangios, o paprastiems žiūrovams- tiesiog gražus vaikutis ar nuotrauka arba ne. Tikrai čia ne tas stilius, kad nuotrauka sukrėstų, įtrauktų, priverstų galvoti ir pan. Čia kitokia rūšis, aišku? biggrin.gif

Dėl ausies, o va man ji graži biggrin.gif Nu miela ir . Net fainesnė man ji už viso leliuko smile.gif Bet čia skoniai, supratimas, foto išsilavinimas ir t.t., tad nu labai ačiū už komentarą smile.gif

Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2011 09 12, 06:57)

retai komentuoju, bet kai komentuoju, tai paskui dažnai susipyksta su manim žmonės, tai sorry iš anksto  4u.gif

Aš pati rašau tiesmukai, apeliuodama į žmogaus blaivų protą ir gebėjimą skaityti taip kaip parašyta, o ne ieškant užslėptų prasmių. Tad labai mėgstu kai ir kiti su manim kalba aiškiai ir be jokių užuolankų. Todėl daugiau nesivargink rašydama tokio sakinio man- nesupyksiu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 12, 07:33)
Siaubas, kelintą Tu keliesi į darbą? blink.gif

Ačiū sayonara už komentarą, labai vertinu. Aš taip pat tokias foto pamatau ir pamirštu, čia tiesiog tėvams prisiminimui, jiems tokia foto vertinga ir graži. Man irgi gražios tokios foto, bet kaip ir sakai, pažiūri, gražus vaikiukas, kompozicija yra arba ne, spalvos dera arba ne ir gudbaj. smile.gif Tikrai pritariu, bet man svarbu buvo iš tos techninės pusės kaip padariau. Tai va dėl to lyg labai nebarėt, vadinas neblogai. Tas džiugu. Man ta foto graži, tačiau išliekamąją vertę turės tėvams, man tai- malonus darbas, mokymąsis toliau fotografuoti, susitvarkyti su stresine situacija ir pan. Dėl tokio pobūdžio foto- jos visos vienodos, tėvams jos labai brangios, o paprastiems žiūrovams- tiesiog gražus vaikutis ar nuotrauka arba ne. Tikrai čia ne tas stilius, kad nuotrauka sukrėstų, įtrauktų, priverstų galvoti ir pan. Čia kitokia rūšis, aišku? biggrin.gif

Dėl ausies, o va man ji graži  biggrin.gif Nu miela ir . Net fainesnė man ji už viso leliuko smile.gif Bet čia skoniai, supratimas, foto išsilavinimas ir t.t., tad nu labai ačiū už komentarą smile.gif

Papildyta:
Aš pati rašau tiesmukai, apeliuodama į žmogaus blaivų protą ir gebėjimą skaityti taip kaip parašyta, o ne ieškant užslėptų prasmių. Tad labai mėgstu kai ir kiti su manim kalba aiškiai ir be jokių užuolankų. Todėl daugiau nesivargink rašydama tokio sakinio man- nesupyksiu  biggrin.gif  biggrin.gif

nu kada kada, po šešių keliuosi smile.gif

be abejo tokios foto turi vertę tėvams. aš irgi turiu tūkstančius sūnaus fotkių, žinoma, nevertingų fotografine prasme, bet neįkainojamų prisiminimais.
Atsakyti
Labas rytas...
Laikrodzio foto dar neivykdyta, planai planai...
Pasisakysiu ir as...makro ausyte-nu nesuprantu as tokiu foto...neklasuiu ka tuom noreta parodyt, bet man nepatinka...
Lialkos foto, viskas but liuks...bet ta karuna...nezinau,man nesiziuri, na tai kazkokia sasaja, kaipo pridetinis daiktas...jei eitu juostele,kuri ta karunele laikytu, tada ok...bet dabar, tiesiog siaip sau uzdeta, man ne...
Uz triusa, varga ir aprasyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2011 09 12, 09:04)
Labas rytas...

Ačiū už nuomonę. 4u.gif Vaizdas, detalės ir visa kita- skonio reikalas, bet va iš techninės pusės tai man mokytis ir mokytis, todėl šie komentarai labai svarbūs.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 09 10, 12:45)
Būsiu myte

jetau. perskaiciau "busiu mamyte" biggrin.gif

labas rytas doh.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 09 10, 20:37)
As meginau rasti kitokiu geliu, kurias butu galima pakankinti, bet nieko doro is ju neisgavau, taigi tesiu orchideju seriala rolleyes.gif Labai noreciau kritikos...  ax.gif 

man visur per daug sharpo, labai krenta i akis, bet tvarkingos jos, kuo toliau, tuo geriau tau gaunasi. 2 tokia visai profesionali heh. nors kampai pabode, suprantu, kad sunku matyt kazhka naujo sugalvot. ypac su orchidejom. jos kaprizingos.
p.s. man tai ryshkumo zona - ok.
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 11, 01:41)
Atnesu dar viena koliazo varianta - nebe vertikalu, ir su maziau kontrastingais fonais.... gal sis kiek geriau ziurisi? 

man visai neblogai ziurisi koliazhai. rezianti spalva bishkuti, ta raudona. abudu normalus, beveik nesiskyria, nors gal geriau ziurisi man antras. daryciau dar labai plona balta remeli tarp ju. sumazhinus opacity pacio remelio, kad butu vos vos matomas, bet matomas. (dek didesnes foto, kazkos maziukas koliazhiukas, sunku iziuret).
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 11, 10:35)
Maggie, ne Tave vakar Soul box'e mačiau? rolleyes.gif Vis galvojau Tu ar ne Tu  doh.gif

as blush2.gif
ko nepriejai?

labai norejau pracheckint ta box'a, puse velnio, bet ejom toliau.

ka tu?
QUOTE(noisy-B @ 2011 09 11, 17:39)
Ateinu ir aš į šią tylumą su keliom nuotraukytėm

nepatiko "stiklines" akytes. 2 puiki foto i tvarkinga leliaus albuma. o siaip matosi, kad nenusiteikes fotografuotis buvo wink.gif
QUOTE(rG @ 2011 09 11, 19:03)
http://www.akl.lt/pr...oc=programa_021
GIMP readagavimo  programa kam bėdos su PS (NEMOKAMA)

GIMP lievas mirksiukas.gif
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 11, 19:49)
Aš vieną makro parodysiu. Man labai faina šita foto:
Bet jei matot kad yra ką pakomentuoti, labai prašom. 4u.gif

man action'as cia sitas netinka, manau jb super ziuretusi.
bet emocijas net nezinau kokias sukele, lyg ir ausyte kreiva, minuteim pagalvojau, kad ne kudikis, o senelis kazkoks.. dar tie reti plaukuciai.. as vis laukiu tavo macro, laukiu laukiu.
QUOTE(Cheles @ 2011 09 11, 20:23)
smile.gif dabar bandau prisiminti, kur skaiciau, kad ausis viena is nefotogeniskiausiu vietu.. nepaisant to - neatrodo blogai smile.gif

sutinku. nors manau galima padaryt kokia erotine foto, fragmentas, tipo kaklas, plaukai, ausis (cia as apie moteri) ir pvz vyrishkas delnas prie kaklo. manau visai nieko butu. o! reikia igyvendint. butinai jb dar.
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 11, 21:37)
Tai va, jei buciau tikra, kad man reikia PS, tai pirkciau ta CS5 ir nekelciau diskusiju...

o tai nenori parsisiust (galima ir trial version parsisiut, savaite, ar dvi nepamenu)? manau TB zinos kas kur kaip. is tos pacios linkomanijos, ten kartais ir serial nb parashyti, ir kaip nuhakint. bent jau pasibandymui. as manau perka tie, kurie tikrai moka, dirba non stop ir valgo duona is to. o kiek kainuoja c5? sakete kad nerealiai brangiai. smalsu.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 09 12, 09:44)

labai norejau pracheckint ta box'a, puse velnio, bet ejom toliau.

ka tu?

as vis laukiu tavo macro, laukiu laukiu.

Nu nepriėjau, nes nebuvau tikra, ar ten tikrai Tu. Vis žiūrėjau į Tave, galvojau, jei susitiks žvilgsniai ir pažinsi mane, vadinasi Tu, ale Tu taip savo palydovu buvai užsiėmusi, kad nelabai ką be jo turbūt iš vis matei biggrin.gif
Mes iki 5 ryto ūžėm ir komoj grįžom namo. Vakar nesveikata buvo, bet ačiū die, vakar pasibaigė ir šiandien vėl puiki diena biggrin.gif Ten mano draugo klubas, tai man labai patinka ten. Aura ten gera, jaučiuosi gerai, o muzika vapše kosmosinė buvo.

O makro.. Nu lauk lauk.. Tikiuosi dar nustebinti. Man ausytė graži, sakykit ką norit. Bet va iš techninės pusės dėl spalvų ar pan, tai labai geriu tokią info. Makro tokioj sesijoj būna kaip priekonis, atskirai vaikiuko "detalytes" pafotkinau: lūpytes, rankytes, kojų pirštukus.. Va šeštadienį fotkinau krikštynas su makro, visai gražiai plauna ir svarbiausia labai patogu ir iš arti ir iš toli galima fotkint. Patiko, nors bijojau bandyti jį, vis labiau 85 ar 50mm pasitikiu smile.gif Bet kitą kart jau pasitikėsiu ir makro. Užtat jei galite, Teresės Bažnyčios venkit kaip ugnies, nu rūsys, siaubas. Sukėliau viską ant max, gavosi, bet tai diena saulėta buvo.. Jaučiu apsiniaukusią dieną nesimatytų nieko ir jokie ISO kėlimai nebeišgelbėtų. Aj, ir kunigas šlykštukas, fotografų nemėgsta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 09 12, 10:03)
Bet kitą kart jau pasitikėsiu ir makro. Užtat jei galite, Teresės Bažnyčios venkit kaip ugnies, nu rūsys, siaubas. Sukėliau viską ant max, gavosi, bet tai diena saulėta buvo.. Jaučiu apsiniaukusią dieną nesimatytų nieko ir jokie ISO kėlimai nebeišgelbėtų. Aj, ir kunigas šlykštukas, fotografų nemėgsta  biggrin.gif

Cia kuri?Ausros vartu?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 09 12, 10:05)
Cia kuri?Ausros vartu?

Jo...Kai pila vandenį vos 3 kadrus padariau ir visur matosi kunigo alkūnė. Uždengė man visą vaizdą doh.gif
Atsakyti