Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(jlclove @ 2011 09 08, 19:38)
kadangi plepalams laiko neturiu, tai dedu foto biggrin.gif diskusijos idomios buvo, bet...tik paskaityt biggrin.gif

Pukelis su lasiukais super bigsmile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 09 08, 21:57)
žinokit pasidalinsiu, blogas pilnas nerealių portretų, žiūūūūūūūūūūriu ir žiūūūūūūūūriu.. nu taip gražu, šviesa kokia, kokios vietos, modeliai, rūbai..... nu neturiu žodžių........

ALEKSANDRA

Tikrai yra kur akis paganyti rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 09 11, 10:13)
Jurzole, jep, spalvų gyvesnių mano akis nori. Bet nebūtinai turi manęs klausyti.

Klausyti visada naudinga mirksiukas.gif Ir uz kritika as visada dekinga esu 4u.gif Va pagalvojau apie ta spalvu ryskuma (o vakar net neatrode, kad labai jau ten jo truksta ax.gif) - ir sumasciau, kad ko gero cia problema su apsvietimu bus. Naturalus apsvietimas debesuota diena - ka jau ten labai ryskaus isgausi? g.gif Reikes paeksperimentuoti su dirbtiniu apsvietimu. MB kazka pasakoja apie LED ring - nesuprantu, kaip tas reikalas turetu prisitvirtinti prie objektyvo, bet jei jis man toki sukonstruos, tai as nesigincysiu... smile.gif

QUOTE(Cheles @ 2011 09 10, 21:00)
sluoti geliu turgelius smile.gif

drinks_cheers.gif smile.gif Laimei, pas mus sioj vietoj problemu ner - geliu turgeliai ant kiekvieno kampo thumbup.gif O kai ateis pavasaris ir atvers vartus geliu parkas... tada isvis rojus bus bigsmile.gif Taip ir ziema galima lengviau pergyventi, kai yra del ko pavasario laukti tongue.gif biggrin.gif

Koliazas, panasu, nepagerejo, sprendziant is komentaru stokos... na ir bala jo nemate rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 10, 19:37)
As meginau rasti kitokiu geliu, kurias butu galima pakankinti, bet nieko doro is ju neisgavau, taigi tesiu orchideju seriala rolleyes.gif Labai noreciau kritikos...  ax.gif 

man antroji patiko 4u.gif

QUOTE(gizzy @ 2011 09 11, 11:44)
Pukelis su lasiukais super  bigsmile.gif

dekui 4u.gif

Ka, smagus portretas mirksiukas.gif bet man labiausiai rankos kliuna

sveikos

gal kam idomu ar aktualu, tai radau puslapi, kur gali nemokamas pdf knygas parsisiusti. as jau skaitau kaip dirbti su PSCS5 biggrin.gif kaifas zodziu

Cia

p.s. pamirsau pridurti, kad anglu kalba blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jlclove: 11 rugsėjo 2011 - 12:36
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 11, 01:41)

daug geriau! ir tai, kad ne viena ant kitos, ir tai, kad fonai susigroja labiau. as gal dar kvadratus daryciau smile.gif
Atsakyti

Man šis geresnis, spalvos man čia labai ryškios, viskas tvarkoj. Ir dbr geriau žiūrisi, kai fonas panašus wink.gif

Ateinu ir aš į šią tylumą su keliom nuotraukytėm, ar nepersistengiau ir vėl su spalvom??? Bo mano monitorius lyg ir normalias rodo, bet vėlgi - laptope. Tai neaišku man, kaip tą spalvingumą daryti. Fotosesija mano babio trūko 5minutes, jis nenorėjo fotografuotis ale nei kiek, žiūrėjo bet kur, nepadėjo nei kudakavimai, nei rėkavimai, nei švilpavimai, nei plojimai, nu konkrečiai - nieko. 11 mėnesių proga:

user posted image
Ši man faina, visa apkapota - žinau. Bet gal dar labiau kirpti viršų ir kairę pusę, kad vaikis atsistotų ne per centrą, o būtų kairėje? Man čia tas centravimais kaiptais žiūrisi... Na bet gal dėl to, kad mano vaikis g.gif

user posted image
šią kirpau viršų bei dešinę, bet tada tvora neprasidėtų nuo krašto [viršutinio kairėj, man norėjosi, kad tvoros viršus pakliūtų.
user posted image
šioj trūksta dešinės, bet nespėjau aš su juo niekur... Ką manot jūs, ar labai blogai?
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 10, 22:59)
Hmmm... jau trecias komentaras, ir vel apie ryskuma...  g.gif Man grazu butent taip, su mazu ryskumu, bet gal cia ir vel tas rukas ant akiu?  cool.gif Bet kai visas ziedas ryskus, tai kazkaip nuobodziai atrodo... arba as dar nemoku  blush2.gif Ir fono tada reikia butinai vienspalvio - arbai labai dideles erdves. Jei bus ikvepimo, rytoj pameginsiu.

Na tu juk nebūtinai turi taikstytis su mano išsakytom mintim:) Peržiūrėjau dar kartelį orchidėjas, na aš už antrą foto, patinka tamsus fonas, gražiai žiedas pateiktas ir ops ryškus tas žiedo sostas viduryje. Pirmoj foto toks jausmas, kad ar ranka sudrebėjo ar žiedą kas sujudino fotkinant.

Kuris variantas geresnis? Man gal vis delto sitas antrasis...  g.gif

user posted image

Aš už antrąjį, tik dar antrą foto mėginčiau kvadratą arba vertikalią. Patinka, kad iš pradžių gėlės iš toli pateiktos, net patinka tas tamsios tvoros fragmentas, o antroj važiedas iš arti, bet sakau, gal kvadratas arvertikali?... Tiesiog kai dvi horizontalios, tai labai jau ištęstas koliažas.
Atsakyti
Aciu uz komentarus naujam koliazui 4u.gif Smagu girdeti, kad dabar geriau ziurisi. Gal ir kvadrata pameginsiu, kad jau ismokau koliazus daryti ax.gif biggrin.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 09 11, 16:39)
Fotosesija mano babio trūko 5minutes, jis nenorėjo fotografuotis ale nei kiek, žiūrėjo bet kur, nepadėjo nei kudakavimai, nei rėkavimai, nei švilpavimai, nei plojimai, nu konkrečiai - nieko. 11 mėnesių proga:

Pirmoji man kazkaip nesiziuri, per arti - atrodo, vaikas tiesiog i objektyva lenda. Bet gal tik man taip... O antroji labai faina, toks rimtas vyrukas smile.gif

Spalvos man lyg normalios... tik akys gal per ryskios, tarsi netikros. Bet man ir kitu detose nuotraukose taip atrode, o kitos merginos sake, kad gerai... ax.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 09 11, 16:39)
Man šis geresnis, spalvos man čia labai ryškios, viskas tvarkoj.

Tai va, sitas geles fotografavau sviesiam sesely, kai dar saule buvo nepasislepusi - ir visai kitas efektas, negu su orchidejom, kurias jau po debesuotu dangum fotografavau.

QUOTE(Žydraakė @ 2011 09 11, 17:01)
Na tu juk nebūtinai turi taikstytis su mano išsakytom mintim:)

Tai zinoma, kad nebutina mirksiukas.gif Bet daznai kitos pamato ir issako tai, ko pati nematau savo nuotraukose - todel ir laukiami taip labai tie komentarai 4u.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 09 11, 12:27)
gal kam idomu ar aktualu, tai radau puslapi, kur gali nemokamas pdf knygas parsisiusti. as jau skaitau kaip dirbti su PSCS5 biggrin.gif kaifas zodziu

Aciu uz nuoroda, reikes ir man pasidairyti 4u.gif

Merginos, galima jums uzduoti "nepatogu" klausima? Daug kas cia turit PS, kiek supratau - ar pirkote oficialiai, ar siaip "kazkur gavote"? blush2.gif As mat sugalvojau, kad man gal reiketu CS5 (dabar turiu CS3 - neklausiau MB, is kur gavo cool.gif), tai pamaniau, kad busiu gera mergaite ir nusipirksiu - bet pasiziurejau i kaina, ir atsoko tas noras rolleyes.gif Dabar mastau, ar pirkti PS Elements, ar tiesiog pasilikti prie CS3 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 11, 18:30)

Merginos, galima jums uzduoti "nepatogu" klausima? Daug kas cia turit PS, kiek supratau - ar pirkote oficialiai, ar siaip "kazkur gavote"?  blush2.gif  As mat sugalvojau, kad man gal reiketu CS5 (dabar turiu CS3 - neklausiau MB, is kur gavo cool.gif), tai pamaniau, kad busiu gera mergaite ir nusipirksiu - bet pasiziurejau i kaina, ir atsoko tas noras  rolleyes.gif Dabar mastau, ar pirkti PS Elements, ar tiesiog pasilikti prie CS3  g.gif

aš pirkau.
jei turi CS3 gali update nusipirkti, turėtų mažiau kainuoti
Atsakyti
http://www.akl.lt/pr...oc=programa_021
GIMP readagavimo programa kam bėdos su PS (NEMOKAMA)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 rugsėjo 2011 - 18:04
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 11, 17:30)
Merginos, galima jums uzduoti "nepatogu" klausima? Daug kas cia turit PS, kiek supratau - ar pirkote oficialiai, ar siaip "kazkur gavote"?  blush2.gif  As mat sugalvojau, kad man gal reiketu CS5 (dabar turiu CS3 - neklausiau MB, is kur gavo cool.gif), tai pamaniau, kad busiu gera mergaite ir nusipirksiu - bet pasiziurejau i kaina, ir atsoko tas noras  rolleyes.gif Dabar mastau, ar pirkti PS Elements, ar tiesiog pasilikti prie CS3  g.gif

Tavo vyras tikriausiai "gavo" iš ten, iš kur dauguma "gauna" smile.gif

pas mane namie neseniai nebeliko nelegalių programų, kuo visai džiaugiuosi. pereinamuoju laikotarpiu naudojuos viena tokia nemokama internetine, bet korekcijų kokybė ten truputį juokinga. o pirkti ruošiuosi Aperture. Ji mane visiškai tenkina. Nesu PS genijus ir neketinu juo tapti, tai.. pff..smile.gif kaina man irgi padarė įspūdį.. vis tik tai brangus dalykas.. PS Elements arba Lightroom'as prieinamesni, žinoma. o juk egzistuoja ir lietuvių sukurtas Pixelmator, kainuojantis keliasdešimt dolerių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 rugsėjo 2011 - 18:08
QUOTE(sayonara @ 2011 09 11, 18:07)
kaina man irgi padarė įspūdį.. vis tik tai brangus dalykas.. PS Elements arba Lightroom'as prieinamesni, žinoma. o juk egzistuoja ir lietuvių sukurtas Pixelmator, kainuojantis keliasdešimt dolerių.

Jis nebuvo kurtas masiniam vartojimui... "Naminiam naudojimui" tikrai nereikia PS. O Pixelmator visai neprasta programa, kiek teko girdėti...

Aš tai PS fanė be išlygų. Man reikia, aš žinau, kodėl man reikia ir nebebandau kitų programų pramokti. Parsisiunčiau LR bandomąjį, atsidariau kelis kart ir pasibaigė. O su PS draugauju net nežinau kiek... 7 metus? Nors kodėl pradėjau neatsimenu.
Žinoma, per šį pusmetį paaiškėjo, kad mokytis tik pradėjau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 rugsėjo 2011 - 18:20
paprastas, bet toks jaukus dienoraščio įrašas mielas, nes supinti du mano pomėgiai: knygos ir fotografija. Pagalvojau, kad įdomu būtų suruošti seriją darbų, vat taip supinant įvairius pomėgius.
O, tik dabar pamačiau, kad ten sudėtos įvaiorių autorių foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 11 rugsėjo 2011 - 18:42