Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ka @ 2011 09 10, 20:30)
Dar SB juokavau vieną dieną, kad mums reikia diiiiiiidelio kokio nors pliušinio žaislo. laugh.gif

Va čia man ir yra esminis galvosūkis, ką dėt, kad į jį fokusuotis, paskui patraukt, nes nesinori būt ant kažkokio paviršiaus prigludusiai, norisi tiesiog atviroj erdvėj būt, o tai į ką fokusuotis blink.gif doh.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 09 10, 20:37)
Kiek daug diskusiju...  bigsmile.gif Ir kiek mazai nuotrauku...  verysad.gif

As meginau rasti kitokiu geliu, kurias butu galima pakankinti, bet nieko doro is ju neisgavau, taigi tesiu orchideju seriala rolleyes.gif Labai noreciau kritikos...  ax.gif 

Koliažui - ne, nes vertikalios foto, viena po kita, viena kitą spaudžia, vienodu kampu imtos gėlės, o norėtųsi skirtingų. Bet čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif
Orchidėjos patiko, gražiausia antroji, bet man visose trūksta ryškumo, aštrumo. Gal čia mintis, kad fokusas kokioj žiedlapio briaunoj, bet man tai norėtųsi viso žiedo ryškaus. Ar fonas pakankamai toli nuo žiedo, kad didinant ryškumo gylį fonas išliktų susiliejęs? Jeigu taip, daryčiau visąžiedą ryškų.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 09 10, 21:53)
Geles fotografuoti tai man labai patinka, ir labai noriu ismokti, tai manau, kad dar kuri laika nenusibos... ax.gif  biggrin.gif Tik va, ka ziema reiks daryti?  g.gif

sluoti geliu turgelius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 09 10, 21:57)
Va čia man ir yra esminis galvosūkis, ką dėt, kad į jį fokusuotis, paskui patraukt, nes nesinori būt ant kažkokio paviršiaus prigludusiai, norisi tiesiog atviroj erdvėj būt, o tai į ką fokusuotis blink.gif  doh.gif

Aš su rankiniu fokusu bandau taikyti ryškumą. Nes, na, jei su AF fokusuot, tai į sieną kažkur. biggrin.gif O prieš tą sieną tai aš atsiduriu. Reiškiasi, ryškumas jau ne tas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 09 09, 21:15)
Tai duok mums, mes įvertinsim biggrin.gif

Kadangi pasisiulet tai prasom:
user posted image

QUOTE(Kikirike @ 2011 09 09, 21:26)
čia special tokia data pasirinkita kai manes nebus?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 09 10, 11:09)
geras mytas. hochiu.  lotuliukas.gif davai darom rugsejo 30..?  blush2.gif

Na kadangi tiek daug isvaziuojanciu, tai nori nenori reikes atideti, nes kolkas tai labai jau mini tas meetas gaunasi lotuliukas.gif
Maggie 30 man neiseina nes dirbsiu verysad.gif Bet spalio pirmoj pusej bandysiu jamt atostogas, tai jei sulauksit iki tol, tai galesim ne tik kavos bet ir kokiu sushiu nueit cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 09 10, 20:57)
Koliažui - ne, nes vertikalios foto, viena po kita, viena kitą spaudžia, vienodu kampu imtos gėlės, o norėtųsi skirtingų. Bet čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif
Orchidėjos patiko, gražiausia antroji, bet man visose trūksta ryškumo, aštrumo. Gal čia mintis, kad fokusas kokioj žiedlapio briaunoj, bet man tai norėtųsi viso žiedo ryškaus. Ar fonas pakankamai toli nuo žiedo, kad didinant ryškumo gylį fonas išliktų susiliejęs? Jeigu taip, daryčiau visąžiedą ryškų.

Hmmm... jau trecias komentaras, ir vel apie ryskuma... g.gif Man grazu butent taip, su mazu ryskumu, bet gal cia ir vel tas rukas ant akiu? cool.gif Bet kai visas ziedas ryskus, tai kazkaip nuobodziai atrodo... arba as dar nemoku blush2.gif Ir fono tada reikia butinai vienspalvio - arbai labai dideles erdves. Jei bus ikvepimo, rytoj pameginsiu.

Del koliazo - idomi mintis del vertikaliu foto, aciu 4u.gif
Atsakyti
Man tai ne viso ryškaus žiedo norisi. smile.gif Patinka, kad akcentuoji žiedlapių linijas.

Pasidaviau helios madai. biggrin.gif blush-anim-cl.gif O kaip surasti reikiamą ir tinkamą adapterį?

Ai, jau išsiaiškinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 10 rugsėjo 2011 - 22:17
QUOTE(levap85 @ 2011 09 10, 22:27)

Man labai patiko nuotrauka, pati emocija joje ir taip, kaip moteris įrėminta tarp tų rėmelių.
Noriu ir aš į meet'ą bigsmile.gif šiauliai man toli, Vilnius čia pat [pastaruoju metu blaškausi tarp Grigiškių ir Vilniaus] rolleyes.gif

Ka -> autoportretas - suprantu, kaip sunku save fotografuoti, iki šiol neprisiverčiu biggrin.gif bet pasakysiu, kad toji skrybėlė prie sienos nelabai tinka, na, norėtųsi, kad fone būtų gamta. Va tada atrodytų liuks, jei dar iš toliau. Dbr ji atrodo kažkaip tais netinkamai apkarpyta [mano nuomone].

Jurzole -> Judi į priekį su gėlėm, dbr jau man labiau patinka parinkti kampai, nuotraukų kokybė ir spalvingumas. Labai patiko pirmosios dvi thumbup.gif antroji gal labiausiai, nes gėlė vsiu savo gražumu pateikta. Man gražu. patinka ir juodas fonas mirksiukas.gif beje, man pirmojoj patinka tas "susidvejinimas", atrodo, lyg gėlė plasnotų.Dėl koliažo, tai matyt neįprasta taip matyti vertikaliai sudėtų nuotraukų, man nesižiūri. Pritariu nuomonei, kad fonas skirtingas irgi nesižiūri, jei jas ir sugretintum horizontaliai.

Ryt pagaliau grįžtu namolio, tai jau mesiu ir aš nuotraukėlių, bo dbr neturiu pc bigsmile.gif

Saldžianaktis visoms ir visiems rolleyes.gif

Atsakyti
Atnesu dar viena koliazo varianta - nebe vertikalu, ir su maziau kontrastingais fonais.... gal sis kiek geriau ziurisi?

user posted image

Kuris variantas geresnis? Man gal vis delto sitas antrasis... g.gif

user posted image

Pirmakart su PS koliaza dariau, nes Picasa pagaliau uzkniso, tai kol issiaiskinau, kaip su tais Layers elgtis... rolleyes.gif O automatinio koliazo rezimo nera PS? blush2.gif

QUOTE(Ka @ 2011 09 10, 22:05)
Man tai ne viso ryškaus žiedo norisi. smile.gif Patinka, kad akcentuoji žiedlapių linijas.

Ot gerai bigsmile.gif Bet sakei, kad astrumo, kontrasto norisi? Tai cia spalvu prasme, ar kaip? unsure.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 09 10, 22:59)
Jurzole -> Judi į priekį su gėlėm, dbr jau man labiau patinka parinkti kampai, nuotraukų kokybė ir spalvingumas. Labai patiko pirmosios dvi  thumbup.gif antroji gal labiausiai, nes gėlė vsiu savo gražumu pateikta. Man gražu. patinka ir juodas fonas  mirksiukas.gif beje, man pirmojoj patinka tas "susidvejinimas", atrodo, lyg gėlė plasnotų.

Aciu! 4u.gif

Turbut sapnuosiu sianakt PS, koliazus ir layers... cool.gif
Atsakyti

Spalio pradžioj ir aš jau meet'e sudalyvaučiau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 rugsėjo 2011 - 07:08
sori del sveplavimo doh.gif

Del meeto, tai derinsiuos treciadieniui...nors nuo siandienos jau neturiu masinos ir si savaite mums LT paskutine, bet nugi nebusiu uzimta iki beprotybes su tuo kraustymusi. Sudetingiausia, kai masinos ner hm, gal atves mane kartu su lelium...nu matysiu. Labai noriu su jumis pasimatyt.

QUOTE(Ka @ 2011 09 10, 09:57)
Aš trečiadienį nuo pietų laisva.  bigsmile.gif  Tai man tinka visa likusi diena. Ketvirtadienį taip pat.  bigsmile.gif
Gotte man vakar rašė, bėdos su klaviatūra, tai kompa išvežė taisyti. Įdomu, kaip jai perduoti žinias, jei nebeturi prieigos prie interneto.  unsure.gif Be to, kiek pamenu, ji nuo 15 valandos iki 18 kaip ir laisva būna. Aišku, rūpesčių prieš kelionę daug.
Merginos, derinam laiką ir neatidėliojam susitikimo. Diena trečiadienis arba ketvirtadienis.

as prie interneto prieinu kartkartemis, paskaitau foruma. Parasysiu tau tel i AZ, tu man savo brukstelk mirksiukas.gif
Atsakyti
Maggie, ne Tave vakar Soul box'e mačiau? rolleyes.gif Vis galvojau Tu ar ne Tu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 11 rugsėjo 2011 - 09:35
QUOTE(noisy-B @ 2011 09 10, 23:59)
Ka -> autoportretas - suprantu, kaip sunku save fotografuoti, iki šiol neprisiverčiu  biggrin.gif  bet pasakysiu, kad toji skrybėlė prie sienos nelabai tinka, na, norėtųsi, kad fone būtų gamta. Va tada atrodytų liuks, jei dar iš toliau. Dbr ji atrodo kažkaip tais netinkamai apkarpyta [mano nuomone].

Dėkoju už išsakytą nuomonę. 4u.gif
Ir man norėjosi visos skrybėlės. Bet tie kompleksai daro savo. rolleyes.gif

Jurzole, jep, spalvų gyvesnių mano akis nori. Bet nebūtinai turi manęs klausyti.

Gotte, parašiau sms tau iš karto. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 11 rugsėjo 2011 - 10:14