Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(pasauliosaule @ 2011 11 14, 15:44)
o jei galvojant apie apsistojimą  kelion dienom kur gražesnis pliažas, na porai dienu pasilepinimu tik jūrą, ka jūs rekomenduotumėte?

Na, mums šią vasarą labiausiai patiko Tučepi miestelis ir jo pliažas. Žinoma, jis tiks, jei Jums prie širdies maži, jaukūs miesteliai, panašūs į mūsų Šventąją. Jei norite plačiau sužinoti apie šį miestelį - paskaitykite mano 2011 m. fotoreportažo Kroatijos dalį (nuoroda mano paraše apačioje).
Tik Tučepi - pietinėje Kroatijos dalyje, apie šiaurinę nieko nežinau - ją šią vasarą pravažiavome non-stopu su viltimi kada nors ir ją aplankyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingridda @ 2011 11 14, 19:47)
Ar cia man vienai salant orams prasidejo JUODA nostalgija Kroatijai?  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

galima tokiu atveju youtube paklausyti kokios kroatiškos dainos, kad ir pvz. SEVERINA - DALMATINKA. Kažkaip pakelia nuotaiką ju dainos, prisimeni kaip kažka panašaus klauseisi krantinėje...
Papildyta:
QUOTE(Arturas15 @ 2011 11 14, 16:18)
Na, mums šią vasarą labiausiai patiko Tučepi miestelis ir jo pliažas. Žinoma, jis tiks, jei Jums prie širdies maži, jaukūs miesteliai, panašūs į mūsų  Šventąją. Jei norite plačiau sužinoti apie šį miestelį - paskaitykite mano 2011 m. fotoreportažo Kroatijos dalį (nuoroda mano paraše apačioje).
Tik Tučepi - pietinėje Kroatijos dalyje, apie šiaurinę nieko nežinau - ją šią vasarą pravažiavome non-stopu su viltimi kada nors ir ją aplankyti. ax.gif

pats Tučepi gal ir nieko, nuomos kainos mažesnės nei kokioje Breloje, netoli Makarska su didžiuoju Konzum, arti nusipirkti maisto. Bet tucepi pliažas tai visiškas pravalas (buvome jame pora kartų)- del to kad išilgai visos krantinės eina turginiai kioskeliai. kažkaip nesinori turguje gulėti.
mes patys buvome Breloje (15 km iki makarskos). Pliažas labai patiko, beje jis patenka i top 10 beach croatia. foto galite paieškoti google vaizdai "Brela beach", savas kelti nera laiko...vat eini sau krantine , pažiūri žemyn, o ten didžiulis krabas ropščiasi ant akmens.. ech, noriu ten vėl..
Atsakyti
o kaip jums populiaroji Makarska smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2011 11 14, 21:25)

Kaip jau rašiau, buvom nulėkę iki Makarskos vieną pavakarę, bet ten nepatiko: daug žmonių, paplūdimyje matosi šiukšlės, vanduo įlankoje kažkoks drumzlinas, dušai - mokami. schmoll.gif Viskas kažkuo primena Palangą. Bet - skonio reikalas: daug kam tai patinka. Tad čia jau Jūs turite rinktis.
O dėl Tučepi pliažo tikrai nesutinku su Kandžiu: pliažas, žinoma nėra labai platus (kaip ir dažniausiai Kroatijoje), arčiau miestelio centro stovi kioskeliai, bet jie už kelio, einančio pagal pliažą, o link pakraščių visiškai nėra prekybininkų. Bet kuriuo atveju, mums ten patiko - čia vėlgi skonio reikalas, o dėl skonio juk nesiginčijama biggrin.gif .
Atsakyti
dukart buvom kroatijoj.abu kartus pe jokiu rezervavimu.susidarai marsruta pries kelione-jis nepasiteisino nei karto- tiesiog vaziuoji nemokamais keliais pakrante-stop-patiko vieta ir apsistojam kelioms dienoms. ir abu kartus viskas super buvo. nereikia lekt akis isdegus-juk atostogos. o vietu ten tikrai daug rasit kur sustot ir apsistot
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2011 11 14, 22:25)

Man taip pat primena Palangą ir savo "basankę" turi smile.gif , tik neteko girdėti visu garsu grojamos muzikos, kaip mūsų Palangoje kavinės tarpusavyje lenktyniauja kuri garsiau biggrin.gif . Maudytis eidavome tolokai, bet man labai patiko, tokios įlankėlės tarp uolų, įlendi ir guli sau laiminga, iš vienos pusės jūra, iš kitos uola ir pušys, dar ir voverė kankorėžiais apmėto wub.gif . Nostalgija didžiulė ir man, o jų dainos nostalgiją dar padidina, netinka man tas patarimas dainų klausyt, šildo tik prisiminimai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2011 11 12, 17:21)
o man "pan" alus skanesnis ten nei karlovacko tongue.gif

Pan ir man skanus tongue.gif Jis švelnaus skonio. O šiaip dar rekomenduoju (mūsų mėgstamą) 'Laško' thumbup.gif Čia slovėnų alus, bet labai geras. Kroatijoj visur parduodamas.
Atsakyti
Pan nemaciau tokio, nebent nepamenu. Karlavacko pirkdavom pakais 4x bambaliukai po 1l - 40kn smile.gif liedavosi laisvai jis biggrin.gif O ozenko ar kaip ten - stiprus berods.. mmm?
Pamenu pirmais metai nusvarem i parde alaus pasiimti. nusipirkom viena kazkoki akcija atrakcija uz 7kn. tai dviese vos priveikem, o ant galo ieskojom "Zakuskes" uzrasyta buvo 5%, o buvo visas 35% pagal skoni. smile.gif
Atsakyti

o as kazkur kitur isvykus neprisirisu prie vienos rusies alaus,vyno ar maisto produktu-norisi isbandyti isragauti pasimegauti. tad ir kroatijoj ismeginti visi ten parduodami alus,isragauta kepsniai,picos,bulkutes,vaisiai ir t.t. kazkas patiko,kazkas gal maziau patiko,bet nesigailiu pirkes-juk tam ir pirkau kad paragauti. nereikia lietis alui laisvai kad ji isragauti ,kad po to gerti per prievarta. visumoj gal ir nebuvo kas nepatiko labai ka esam pirke,bet kas patiko,tikrai uzstrigo ilgam-ir norisi paragauti vel;) thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Laba diena, gal kas Tribunj miestelyje yra buves idomu butu išgirsti atsiliepimus.
Atsakyti
QUOTE(Ulyte2011 @ 2011 11 21, 22:57)
Jau kelias vasaras iš eiles keliaujame į Kroatija smile.gif Tikrai labai graži šalis smile.gif Ir labai gera ten paiilseti

Tai galbūt tada žinote kitų lankytinų vietų ne vien kur tik turistai lankosi? Būtų įdomu sužinoti. ax.gif Gal kas žino ar yra kokių parkų vaikams? Kur būtų supynės, laipynės ir panasūs dalykai. Ir dar kokie atsiliepimai apie Zagrebo zoologijos sodą? Kiek laiko maždaug reikėtų jam skirti pasivaikščiojimui?
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2011 11 25, 12:58)
Tai galbūt tada žinote kitų lankytinų vietų ne vien kur tik turistai lankosi? Būtų įdomu sužinoti.  ax.gif Gal kas žino ar yra kokių parkų vaikams? Kur būtų supynės, laipynės ir panasūs dalykai. Ir dar kokie atsiliepimai apie Zagrebo zoologijos sodą? Kiek laiko maždaug reikėtų jam skirti pasivaikščiojimui?

kazkodel labai abejoju ar kas vaziuojanciu atostogaut i kroatija,vaziavo i zagreba aplamai-tai juk zemyninis miestas,kas jame idomaus gali but? jei reikia zoosodo-artimesnis ir tikrai ispudingas berlyne yra
Atsakyti