Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

O jus jeigu apsispresit is anksto rezervuokit kelione, vasario pradzioj duoda 15 proc nuolaidas bei galima isvengt kuro mokescio, taip susitaupo nemaza pinigu suma, pvz pernai apie 350 thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2011 11 03, 20:12)
dėkui už atskymus smile.gif aš alternatyva matau, skrist į Kroatija ir keliaut nuomotu automobiliu, kaina panašiai išeina kaip su autobusu, kas liečia Italija, tai tikrai didziausias minusas per greitas tempas,manau liksiu prie autobusuo mintie, po jūsų gerų atsiliepimų, beje keliausim dviese ir autobusu gasdina didelė kaina. blink.gif

Jei keliausit tik dviese, tai skaiciuokites islaidas kurui ir keliams, priklausomai nuo masinos kuro sanaudu, keliones kaina gali gautis labai panasi i autobusine. Nors automibiliu pats sau seimininkas ir prie nieko nereikia taikytis, o jei abu vairuojat, tai gal labai ir nenuvargsit.
Keliones autobusu turi savo pliusu ir minusu, svarbu gerai nusiteikti ir kelione tikrai nenuvargina.
Visiems geru kelioniu, nepriklausomai kokiu budu keliausit. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanda.baka @ 2011 11 04, 18:33)
Jei keliausit tik dviese, tai skaiciuokites islaidas kurui ir keliams, priklausomai nuo masinos kuro sanaudu, keliones kaina gali gautis  labai panasi i autobusine. Nors automibiliu pats sau seimininkas ir prie nieko nereikia taikytis, o jei abu vairuojat, tai gal labai ir nenuvargsit.
Keliones autobusu turi savo pliusu ir minusu, svarbu gerai nusiteikti ir kelione tikrai nenuvargina.
Visiems geru kelioniu, nepriklausomai kokiu budu keliausit. 4u.gif

jei idomu,4 asmenu seimos biudzetas siu metu keliones i kroatija savo auto,pacioj kroatijoj praleidus 9 naktis:
Kuras - 1013,32 lt+ savo bakas 45l – 280 litrai
Vid. 6,9 l/100 km
Keliu mokesciai – 180 lt
Parduotuves is korteles gryztant vengrijoj ir slovakijoj – 439,07
Vezemes 1400 eur – isleista 840 arba 2910 lt
Is korteles isleista 1441,4 lt
VISO: 4350 lt + 135 uz savo 45 l dyzelio
tad 1000 lt kurui+ 200 lt keliams reikia iskaiciuot bene kiekvienam auto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 06 lapkričio 2011 - 19:03
QUOTE(eceris @ 2011 11 06, 19:02)
jei idomu,4 asmenu seimos biudzetas siu metu keliones i kroatija savo auto,pacioj kroatijoj praleidus 9 naktis:
Kuras - 1013,32 lt+ savo bakas 45l – 280 litrai
Vid. 6,9 l/100 km
Keliu mokesciai – 180 lt
Parduotuves is korteles gryztant vengrijoj ir slovakijoj – 439,07
Vezemes 1400 eur – isleista 840 arba 2910 lt
Is korteles isleista 1441,4 lt
VISO: 4350 lt + 135 uz savo 45 l dyzelio
tad 1000 lt kurui+ 200 lt keliams reikia iskaiciuot bene kiekvienam auto

Taip detaliai aš nesuskaičiavau, nors viską smulkiai turiu užsirašiusi. Galiu tik pasakyti, kad mes išleidome 4000 lt keturių asmenų šeima, keliavome 13 dienų. Nuva-iuoti 4000 km - taigi 1km - 1 lt smile.gif Pačioje Kroatijoje praleistos 6 dienos smile.gif
Pats smagumas, kai važinėjome nemokamais Kroatijos keliais - pamatai daaaaaug daugiau nuostabios šalies... Patariu pabandyti tai, žinoma, jei turite navigaciją. Aišku, laiko daug atima, bet įspūdžiai... jie svarbiausi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d.lineta: 06 lapkričio 2011 - 23:05
Navigacija mes turime, aš galvojau nuskridus į Kroatiją nuomotis mašiną, nes pirmiausia taupant laiką, nes vairuotojas patikimas tik vienas iš mūsų dviejų, antra mašina jau mūsų gali to ir nebeatlaikyt, senutė mūsų:)man svarbiausia butų sužinot ar kai keliaujat savarankiškai Kroatijoj liekat patenkinti, na ar nėra problemų anglų kalba susikalbėt, ar yra aiškios nuorodos į lankytinas vietas, ir ar pravažiuojami keliai neprofesonaliems vairuotojams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2011 11 07, 19:21)
Navigacija mes turime,  aš galvojau nuskridus į Kroatiją nuomotis mašiną, nes pirmiausia taupant laiką, nes vairuotojas patikimas tik vienas iš mūsų dviejų, antra mašina jau mūsų gali to ir nebeatlaikyt, senutė mūsų:)man svarbiausia butų sužinot ar kai keliaujat savarankiškai Kroatijoj liekat patenkinti, na ar nėra problemų anglų kalba susikalbėt, ar yra aiškios nuorodos į lankytinas vietas, ir ar pravažiuojami keliai neprofesonaliems vairuotojams smile.gif

Kroatijoje keliai bene vieni geriausiu Europoje, tikrai neturetu kilti kazkokiu sunkumu smile.gif Nuorodos i lankytinas vietas tokios pat kaip ir visoje Europoje, lygiai taip pat neaiskumu neturetu kilti, na nebent vaziuosite visiskai neatlike " namu darbu", t.y. nesusiziureje ka noretumete aplankyti, neissinagrineje zemelapio ir pan. smile.gif bet jei ir "aklai" keliausite vistiek atrasite nuostabiu vietu, tiek lankytinu tiek ne wub.gif anglu kalba Kroatijoje silpnoka, na daugiau jauni zmones kalba angliskai. bet ir tai ne beda, Kroatai labai paslaugus zmones, bet kokiu atveju stengsis padeti :)Mes bandem kalbetis anglu-rusu-vokieciu kalbomis, zinoma sunkiai susikalbedavom su dauguma, bet per pora dienu ismokom kelis Kroatiskus zodzius, dar musu apartamentu seimininke mus biski pamoke, nes ji siek tiek rusu suprato, tai visai neblogai gavosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2011 11 07, 17:21)
Navigacija mes turime,  aš galvojau nuskridus į Kroatiją nuomotis mašiną, nes pirmiausia taupant laiką, nes vairuotojas patikimas tik vienas iš mūsų dviejų, antra mašina jau mūsų gali to ir nebeatlaikyt, senutė mūsų:)man svarbiausia butų sužinot ar kai keliaujat savarankiškai Kroatijoj liekat patenkinti, na ar nėra problemų anglų kalba susikalbėt, ar yra aiškios nuorodos į lankytinas vietas, ir ar pravažiuojami keliai neprofesonaliems vairuotojams smile.gif

Vairuotojas ir iš mūsų dviejų tik vienas buvo. Bene sunkiausia pravažiuot Lenkiją, paskui jau nebediddeli atstumai - per dieną mes neįveikdavom 500 km smile.gif O Kroatijoj keliai tikrai superiniai - kiekvienas siaurutis keliukas- asfaltuotas. Viskas labai aišku. Ypač lengva mokamuose keliuose, gal tik sunkiau bus perprasti kiek mokėti, bet parodo prie kasos su aparatu kasininkas smile.gif Mokėti reikia išvažiuojans, įvažiuojant pasiimi tik bilietėlį. Nemokami keliai siauroki, bet labai smagūs, vaizdingos vietovės aplink. Visada tui kur paganyti akis.
Atsakyti
QUOTE(d.lineta @ 2011 11 08, 11:59)
Vairuotojas ir iš mūsų dviejų tik vienas buvo. Bene sunkiausia pravažiuot Lenkiją, paskui jau nebediddeli atstumai - per dieną mes neįveikdavom 500 km smile.gif O Kroatijoj keliai tikrai superiniai - kiekvienas siaurutis keliukas- asfaltuotas. Viskas labai aišku. Ypač lengva mokamuose keliuose, gal tik sunkiau bus perprasti kiek mokėti, bet parodo prie kasos su aparatu kasininkas smile.gif Mokėti reikia išvažiuojans, įvažiuojant pasiimi tik bilietėlį. Nemokami keliai siauroki, bet labai smagūs, vaizdingos vietovės aplink. Visada tui kur paganyti akis.

naa,patirties vairavimui reikia. kelione netrumpa. mes pirma karta kai keliavom,miegojom 1000 km nuvaziave ceku-austru pasienyje. antra karta kai vaziavom,miegojom 1400 nuvaziave,jau slovenijoj. mano brangioji sake-sekanti karta nuvesi ir be nakvynes jau:) nors vienam vairuojant tas sunkiai imanoma. gryztant jauciau kad su masiniuko motoriuku kazkas ne taip darosi,tai myniau praktiskai be nakvynes-valandele lenku kolonelej nusnaudes tik-sakyciau pakankamai rizikinga,ypac nakti vaziuojant per lenkus. nezinau ar daugiau taip rizikuociau. i ten vaziuodami sustojom 4 valandom pamiegot masinoje-to pilnai pakako
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2011 11 09, 13:28)

Sakyciau, kad cia ne patirtis, o istverme biggrin.gif . Mano brangusis gali minti ilgai, plius ir as pakeisti galiu. O va draugai, kad ir abu vairuoja, patirties uztenka, bet ilgu atstumu neiveikia, plius abu gali vairuoti tik sviesiu paros metu. Bet juk nebutina taip minti biggrin.gif nors mums irgi norisi maksimaliai visada nuvaziuoti, kaip ir jums mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 11 09, 13:25)
Sakyciau, kad cia ne patirtis, o istverme  biggrin.gif . Mano brangusis gali minti ilgai, plius ir as pakeisti galiu. O va draugai, kad ir abu vairuoja, patirties uztenka, bet ilgu atstumu neiveikia, plius abu gali vairuoti tik sviesiu paros metu. Bet juk nebutina taip minti  biggrin.gif nors mums irgi norisi maksimaliai visada nuvaziuoti, kaip ir jums  mirksiukas.gif

tai kad taip jau gaunasi su tom kelionem. pirma karta planavau kad nuvaziuosiu su dviem nakvynem aplankysim ta ar ana. nuvaziavom su viena.antra karta planavom kad vel vaziuosim su dviem nakvynem aplankydami vel tipo kazka pakeliui-nuvaziavom su vos keleto valandu nusnaudimu masinoje. o gryzt irgi tas pats-neleksim,aplankysim pakeliui ka nors. na dalinai pasiteisino-pirma karta gryzdinedami miegojom prie balatono,antra naktis buvo po velicku drusku kasyklu aplankymo lenkijoj. bet uztat kokie pavarge gryzom-kroatijos ispudziu buvo nelike.jie tik po kiek laiko atgime-foto ar filmuota medziaga perziurint. siemet gryzdami galvojom iki budapesto atvaziuosim,pavaikstinesim po naktini miesta. na kur jau-atvaziavom,mieste rode +40.tai movem kuo greiciau is ten-taip be nakvynes ir gryzom. pavarge,bet guode mano lietuviska sirdi bent tai,kad lenkui uz nakvyne nepalikau 50 euru thumbup.gif
vat tokia ta "keliauti neskubant" musu praktika tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2011 11 07, 18:21)

sveiki,
keliauti savarankiskai Kroatijoje galima be problemu.Jei nesusisnekesit angliskai,reiskia,susisnekesit gestu kalba tongue.gif .Nuorodos i lankytinas vietas gal ir ne visur,bet tikrai visi maloniai parodo,jei kazkas neaisku. Keliai pravaziuojami.Na,nebent vaziuosite ten,kur draudziama vaziuoti (mums teko ta patirti,nes navigacija taip negudriai uzvede i tikra kalnu takeli).Bet,net ir tokiu atveju,siaip ne taip nuvaziavome be nuostoliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasele75 @ 2011 11 13, 22:27)
sveiki,
keliauti savarankiskai Kroatijoje galima be problemu.Jei nesusisnekesit angliskai,reiskia,susisnekesit gestu kalba tongue.gif .Nuorodos i lankytinas vietas gal ir ne visur,bet tikrai visi maloniai parodo,jei kazkas neaisku. Keliai pravaziuojami.Na,nebent vaziuosite ten,kur draudziama vaziuoti (mums teko ta patirti,nes navigacija taip negudriai uzvede i tikra kalnu takeli).Bet,net ir tokiu atveju,siaip ne taip nuvaziavome be nuostoliu ax.gif

o jei galvojant apie apsistojimą kelion dienom kur gražesnis pliažas, na porai dienu pasilepinimu tik jūrą, ka jūs rekomenduotumėte?
Atsakyti