Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(wikne @ 2012 04 02, 21:58)
Maistas ten nerealus, viskas sviezia, sultinga, sodraus skonio bigsmile.gif  dar dabar negaliu pamirsti ju pomidoru, nu turbut dar niekad nesu valgiusi tooookiu skaniu, o vynuoges, arbuzai...ech kai prisimenu net silpna darosi  wub.gif O labiausiai negaliu pamirsti makaronu su juros gerybemis,kuriuos teko ragauti vienam restoranelyje, vien del to patiekalo vel noreciau gryzti i Kroatija  wub.gif
Papildyta:

Mes vaziavome tik su civiliniu atsakomybes draudimu, tik dar zalia korta prie to draudimo turejom, kad draudimas uzsieni galiotu. Buvom apsidraude ir savo gyvybes, bet cia jau labiau del savo sventos ramybes  smile.gif  nenorit galit nesidaryt  smile.gif

sorry, bet itariu gerbiamoji nesi valgiusi aplamai naturaliai uzaugintu pomidoru, o tik maximinius beskonius...
mums seimininke is savo darzo pernai atnese savu pomidoru-galiu pasakyt kad is siltnamio kaime zymiai skanesni ir aromatingesni...nezinau, gal starigrad paklenicoj tik taip,taciau augmenija darzuose pakankamai skurdziai atrode-sake lietaus nemate tris menesius....
taciau kas liecia maista kavinese-tikrai viskas visur skanu
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2012 04 03, 02:26)
sorry, bet itariu gerbiamoji nesi valgiusi aplamai naturaliai uzaugintu pomidoru, o tik maximinius beskonius...
  mums seimininke is savo darzo pernai atnese savu pomidoru-galiu pasakyt kad is  siltnamio kaime zymiai skanesni ir aromatingesni...nezinau, gal starigrad paklenicoj tik taip,taciau augmenija darzuose pakankamai skurdziai atrode-sake lietaus nemate tris menesius....

Taip gal ir nesu valgiusi, nes neturiu nei kaimu, nei darzu, turguose irgi nesilankau. rolleyes.gif
O ir del skonio nesigincijama, jums skanesni musiskiai, o man gal skanesni Kroatiski ir tiek. Tai yra tik mano nuomone smile.gif
Atsakyti

QUOTE(eceris @ 2012 04 03, 00:26)

o kokie pas juos tradiciniai patiekalai? ar tiesiog ka jus rinkotes, kas buvo skanu?

wikne - aciu ir jums uz nuomone 4u.gif

sfinkse - del auto draudimo nesidomejau dar, o sveikatos draudimo kortele (ta is ligoniu kasu) tai galioja tik ES, EEE salyse ir Sveicarijoje 4u.gif siaip mes vaziuodami i keliones visada draudziames papildomai, bet cia del savo ramybes smile.gif dazniausiai to draudimo neprireikia, bet kai viena karta prireike, tai labai dziaugemes, kad turejom ir atsipirko 100 kart smile.gif o siemet jau kai su vaiku keliausim, tai isvis, manau butina.
Atsakyti

QUOTE(vinipooh @ 2012 04 03, 08:34)
o kokie pas juos tradiciniai patiekalai? ar tiesiog ka jus rinkotes, kas buvo skanu?

wikne - aciu ir jums uz nuomone  4u.gif

sfinkse - del auto draudimo nesidomejau dar, o sveikatos draudimo kortele (ta is ligoniu kasu) tai galioja tik ES, EEE salyse ir Sveicarijoje  4u.gif siaip mes vaziuodami i keliones visada draudziames papildomai, bet cia del savo ramybes smile.gif dazniausiai to draudimo neprireikia, bet kai viena karta prireike, tai labai dziaugemes, kad turejom ir atsipirko 100 kart smile.gif o siemet jau kai su vaiku keliausim, tai isvis, manau butina.

Pas juos butina paragauti picos - jos kaip Italijoje, labai skanios thumbup.gif

Mes irgi draudemes save ir auto, nes vaziavome su svetima.
Atsakyti
[quote=eceris,2012 04 03, 01:26]

doh.gif nu ...sorry..... bet wikne juk nerašė, kad ragavo Kroatijoj krautuvinius pomidorus mirksiukas.gif kaip Jūs taip piktai į viską reaguojat ( jau ne pirmą karta mirksiukas.gif ) po Jūsų postų kažkaip jau nelabai besinori čia užsukt, bijau.....kad ir noras aplankyt Kroatiją nedingtų ax.gif mirksiukas.gif
P.S. įsivaizduoju, ka dabar perskaitysiu vėliau čia sugrįžus sunglasses2.gif
Atsakyti
[quote=vidal,2012 04 03, 10:26]

doh.gif nu ...sorry..... bet wikne juk nerašė, kad ragavo Kroatijoj krautuvinius pomidorus mirksiukas.gif kaip Jūs taip piktai į viską reaguojat ( jau ne pirmą karta mirksiukas.gif ) po Jūsų postų kažkaip jau nelabai besinori čia užsukt, bijau.....kad ir noras aplankyt Kroatiją nedingtų ax.gif mirksiukas.gif
[/quote]
Na jau norui aplankyti Kroatiją tikrai neleiskit dingti 4u.gif , o Kroatijoje maistas tikrai skanus, toks tikrasis mėsos ir kitų produktų skonis, labai skanus medus, dėl picų taip pat pritariu, nereikia picos iš padažų "pasidaryti" kaip mūsų picerijose biggrin.gif
Atsakyti
Chia su mintimis apie vaisius darzoves gerai paminejot, kazkaip net nebuvau pagalvojus apie toki svarbu dalyka doh.gif Planavom vaziuot geguze, bet dabar mastau gal vistik ant birzelio perkelt, ar birzeli tenai jau yra visokiu gerybiu derlius? Liepa vaziuot nenorime-per karshta mum su vaiku.
Atsakyti
Tiesa, gal kas jau domejosi, kadangi Kroatija ne ES, esu dukrytei padarius kortele, tai ar butina dar ir pasa darytis ar praleidzia su kortele?
Atsakyti
[quote=vidal,2012 04 03, 10:26]

[/quote]
kodel piktai? as visiskai nepiktai-as tik pasakiau kaip man atrode. ir butent taip ir pagalvojau, kad zmogutis neturi nei kaimo nei sodo, todel naturalu kad neragaves naturaliai lietuvoj uzaugintu pomidoru. cia viskas normalu ir nera ko uzsigauti-kazkas yra trecia karta ant asfalto, kazkas keliolikta karta nuo plugo tongue.gif . negi reikia pykti kad esat miestieciai? as niekad neuzsigausiu jei mane pavadins kaimieciu-nes taip ir yra. ir netgi galiu didziuotis, kad gyvenu kaime-tik dirbu mieste...tiesiog konstatavau fakta, kuris pasirodo yra tiesa-pati juk sake-neturi nei sodo nei kaimo...tad prie ko cia mano piktumas? tiesiog likau nesuprastas verysad.gif
turbut teks atvezt vasara dovanu kaimisku agurku ir pomidoru, kaip kompensacija ax.gif
o i kroatija vaziuokit- ko gero manes ten siemet nebus, tad nebusit piktai sutikta biggrin.gif .
o kas liecia "ne prima karta"...kelinta tema eina- 4 ar jau 5 cia apie kroatija? ir visose, perskaicius visus 50 psl, po keleta kartu klausiama tu paciu klausimu - kur grazu, kas skanu ir t.t ir panasiai. na nejaugi kas man skanu,tas butinai ir jums turetu but skanu? nejaugi kas jums gali but grazu as ar kita galim zinoti. nezinau, pirma karta kai rinkausi kelione, as sedejau gal pusmeti-ir visas is eiles tema skaiciau, patikusias vietas keliausi i worda, isvaziuodamas atsispausdinau ir keliones metu skaitydavom kur nuvykus, ka pamacius. ir finale-radau kas man patiko, radau kas nepatiko. taciau pykciai ne prie ko. skaitom, domimes, tada klausiam. na kaip as jums galiu pasakyt kad labai skanu krevetes - jei man jos nepatinka, o jus galbut jas dievinat...
ir vel sakysit piktai atsakiau? smile.gif bet isigilinkit ka parasiau - juk tai tiesa...kalbai einant apie kroatija kaip apie sali - tikrai grazi salis. taciau visos keiones smulkmenos - juk viskas labai asmeniska.... g.gif

Papildyta:
[quote=Keretoja,2012 04 03, 13:37]Tiesa, gal kas jau domejosi, kadangi Kroatija ne ES, esu dukrytei padarius kortele, tai ar butina dar ir pasa darytis ar praleidzia su kortele?
[/quote]

jau rasyta apie tai daugybe kartu. pakaks ir tapatybes. kazkur turejau nuoroda apie tai, bet nerandu kur:) juolab berods nuo liepos 1 kroatija tampa kandidate i EU, tad problemu tikrai nekils. ju nebuvo nei pernai, nei 2009 metais del tapatybiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 03 balandžio 2012 - 14:37
QUOTE(Keretoja @ 2012 04 03, 13:37)
Tiesa, gal kas jau domejosi, kadangi Kroatija ne ES, esu dukrytei padarius kortele, tai ar butina dar ir pasa darytis ar praleidzia su kortele?

Kroatai isileidzia su kortele.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 04 03, 12:37)

kaip jau atsake, korteles tikrai uztenka, kad nebutu tik tusti zodziai keliu oficialia info
http://keliauk.urm.lt/salis/HR
taciau jei noresite ilisti i Bosnija Hercogovina, tada paso reikes (info ten pat, tik pakeitus sali rasit aprasyma)

taip pat del visa ko galite pasiskaityti apie vaiku keliones
http://keliauk.urm.l...t...-iŔvykimas

Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2012 02 27, 23:18)
...o krka nacioanliniam parke buvot? nes mes nebuvom-idomaus kas ten yra kazin?

Mes buvom – esu fotoreportaže įkėlus keletą nuotraukų smile.gif KRKA nacionalinis parkas primena Plitvicos NP. Skirtumas tik tai, kad KRKA sudaro tik vienas išsišakojęs krioklys ir jame galima maudytis thumbup.gif Tiesa, ten dar yra įsikūręs nedidelis muziejus ir... turgelis su vietine produkcija smile.gif Dar ir dabar prieš akis stovi vaizdas kaip gauja bobulyčių apstojusios vyrą užburinėjo jį savo produkcija lotuliukas.gif Silpnesnės valios žmogui tikrai gana sudėtinga ištrūkt iš jų „burtų“ drinks_cheers.gif Šiaip, iš pradžių, aplankius KRKA jautėsi šioks toks nusivylimas - vis lyginau jį su Plitvica. Dabar džiaugiuos, kad teko jame pabuvot – prisimenu jį kaip visišką relaksą - ir laiveliu plaukiojom, ir po kriokliu maudėmės, ir smagiai po parką pasivaikščiojom – tikrai smagiai praleidom laiką smile.gif
Atsakyti