Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriuo paros metu geriausia sportuoti?

QUOTE(Pituke @ 2006 03 21, 11:06)
cia ne visai i tema, bet naujos kurti nesinorejo, taigi paklausiu cia.

gal kas zino, ar nera blogai sportuoti, kai esi persisaldes? siek tiek pakilusi temperatura? o gal kaip tik tai i nauda?

Praeitą savaitę buvau peršalusi, skaudėjo gerklę, vienu žodžiu blogai jaučiausi, bet kaip ir kiekvieną dieną sėdau dviatį pasuktį, po 40min. sukimo taip negera pasidarė pamatavau ogi temp.38,3 vienu žodžiu nutaiau kad geriau nesportuoti sergant. schmoll.gif
Atsakyti
na mano tas sirguliavimas buvo zymiai lengvesnis, temperatura kiek matavausi nebuvo pakilusi daugiau 36.8, gerkle perstejo, siek tiek silpna buvo. bet sportas tikrai nepakeneke.
cia turbut gana individualu.
Atsakyti
gali būti.
Atsakyti
QUOTE(Pituke @ 2006 04 03, 23:02)
na mano tas sirguliavimas buvo zymiai lengvesnis, temperatura kiek matavausi nebuvo pakilusi daugiau 36.8, gerkle perstejo, siek tiek silpna buvo. bet sportas tikrai nepakeneke.
cia turbut gana individualu.

na tai cia nepasakyciau kad sirguliaviams kai temperatura net nepakilusi
sloga niekada sportui nemaise
Papildyta:
na tai as dabar parasysiu ka ir kiek zinau, tik nezinau ar tai tiesa
taigi norint deginti riebaliukus geriausia yra sportuoti is ryto nieko nevalgius nu tik zinoma galima vandens gerti
geriausia yra zinoma kardio treniruote
po sporto nebutina laukti valandos kad galetum valgyti svarbiasuia nevalgyti sunkiuju (bloguju, net nezinau kaip tiksliai vadinami) angliavandeniu kurie ilgiau virskinami
1 h pries sporta valgyti as nevalgau tik atsigeriu vandens nes neiseina pagal grafika o po sporto butina valgyti, svarbiausia nevalgyti 3 val pries miega
deginant riebalus labai gerai yra sportuoti 2 kartus (ryte kardio ir vakare)
nu ir zinoma as geriu L karnitina
kas tikrai nezaloja organizmo ir pan .....
Atsakyti
as begioju ir is savo patirties galiu pasakyt, kad jei einu sportuot ryte tai atsibundu tik po valandos sporto kai jau tureciau baigti treniruote ir visa ta laika pries atsibundant jauciuosi nekaip, nesibega man tie km nors tu ka. O jei nueinu pavakary tai buna labai lengva ir malonu begiot ir zymiai lengviau treniruote praeina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvate @ 2006 04 05, 11:31)
...svarbiasuia nevalgyti sunkiuju (bloguju, net nezinau kaip tiksliai vadinami) angliavandeniu kurie ilgiau virskinami...

Paprastieji angliavandeniai yra monosacharidai (gliukozė, fruktozė, galaktozė) ir disacharidai (sacharozė, laktozė). Gliukozė – svarbiausia energinė medžiaga, dalyvaujanti daugelyje cheminių procesų, vykstančių žmogaus organizme. Ji būtina smegenų , nervų sistemos veiklai. Iš gliukozės pertekliaus kepenų ir raumenų ląstelės sintetina glikogeną, kuris naudojamas energijai gauti. Šis energijos šaltinis ypač svarbus fiziškai aktyviems žmonėms, sportininkams. Dalis gliukozės gali būti paversta riebalais. Šiek tiek gliukozės būna vaisiuose ir daržovėse, bet dažniausiai gliukozė su kitais monosacharidais sudaro disacharidus. Fruktozės gauname valgydami vaisius.

Sacharozė, arba valgomasis cukrus, sudarytas iš gliukozės ir fruktozės. Juo saldoma arbata ir kava. Jis dedamas į uogienes, kompotus, vaisvandenius, kepinius. Daug ir dažnai vartojant cukraus skatinamas dantų ėduonies atsiradimas. Dažniausiai maisto produktai, kuriuose yra daug cukraus, turi mažai kitų vertingų maisto medžiagų, todėl cukrus turėtų sudaryti iki 10 proc. davinio energetinės vertės. Laktozė, arba pieno cukrus, sudarytas iš gliukozės ir galaktozės. Žmogaus organizme disacharidai paverčiami gliukoze.

Sudėtiniai angliavandeniai sudaryti iš daugelio gliukozės molekulių, sujungtų į ilgą grandinę. Virškinamajame trakte jie yra skaldomi į disacharidus, o paskui - į gliukozę, kuri rezorbuojama į kraują. Svarbiausias žmogaus mitybos polisacharidas yra krakmolas. Daug krakmolo turi grūdai, bulvės, ankštiniai augalai ir iš jų pagaminti produktai. Valgydami maisto produktus, kuriuose yra daug krakmolo, žmonės gauna ir vandenyje tirpių vitaminų, mineralinių medžiagų, maistinių skaidulų. Todėl rekomenduojama, kad šie produktai sudarytų didžiąją paros davinio dalį ir iš krakmolo būtų gaunama apie pusė visos davinio energijos.

Skaidulinės maisto medžiagos, arba maistinės skaidulos, tai nevirškinamos augalinių produktų medžiagos. Vandenyje netirpios maistinės skaidulos (celiuliozė, hemiceliuliozė, ligninas) skatina žarnyno judesius, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo, didindamos maisto tūrį sukelia sotumo pojūtį, veikia maisto medžiagų absorbciją ir kt. Tirpiosios maistinės skaidulos (pektinas, esantis vaisiuose ir uogose, avižų skaidulinės medžiagos) mažina cholesterolio koncentraciją kraujyje. Maistas, turintis maistinių skaidulų, mažiau kaloringas, todėl yra vertingas nutukimo profilaktikai ir gydant. Per parą su maistu reikėtų gauti 20 –30 g maistinių skaidulų.

4u.gif Kaip ten su tais angliavandeniais?
Atsakyti
nu ka zinau ta zinau kad angliavandeniai yra energija jei mes jos neisnaudojame vadinasi tai virsta riebalais tai daug kartu minejo pats treneris,
mano tie vadinami blogieji angliavandeniai yra cukrus sokoladai, makaronai, miltiniai patiekalai
is angliavandeniu geriausi yra vaisiai ir kruopos, taciau ir tai vakare nepatartina kosiu valgyti
man ka ten kas daro moksliskai nereikia aiskinti,
as paprastas zmogutis moksliskai nelabai ir suprantu ....svarbu ka pasako normalia zmoniu kalba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvate @ 2006 04 25, 13:30)
nu ka zinau ta zinau kad angliavandeniai yra energija jei mes jos neisnaudojame vadinasi tai virsta riebalais tai daug kartu minejo pats treneris,
mano tie vadinami blogieji angliavandeniai yra cukrus sokoladai, makaronai, miltiniai patiekalai
is angliavandeniu geriausi yra vaisiai ir kruopos, taciau ir tai vakare nepatartina kosiu valgyti
man ka ten kas daro moksliskai nereikia aiskinti,
as paprastas zmogutis moksliskai nelabai ir suprantu ....svarbu ka pasako normalia zmoniu kalba  ax.gif

drinks_cheers.gif ir is vis tie kopijuoti straipsniai tai belenkas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JJG @ 2006 03 14, 16:00)
Kažkur skaičiau, kag geriausiai riebalai deginami sportuojant iš ryto. Po nakties gliukozės atsargos yra sumažėjusios, tad po apšilimo organizmas pradeda iškart deginti riebalus. O kiap tada, je sportuojama vakarais? gal tuomet sportas gaunasi tik raumenų auginimui?

QUOTE(Pituke @ 2006 03 15, 11:02)
del valgymo tai galiu atsakyti - trenere minejo viena karta. pries ir po treniruotes maziausiai valanda reiketu nevalgyti (cia tokiu atveju, jei metate svori).

o del paros meto, as girdejau, kad is pat ryto nera gerai sportuoti, nes organizmas nera pilnai "atsibudes". nors idomu butu isgirsti labiau apie tai nusimananciu zmoniu nuomone. bet kokiu atveju, darbo dienomis as galiu tik po darbo sportuoti unsure.gif

Esu skaičius, kad sportuoti ką tik atsikėlus iš ryto yra negerai būtent dėl to, kad organizmas nėra atsibudęs ir krūvis jam gaunasi per didelis. Bet norint numesti svorio geriau sportuoti iš ryto nevalgius, t.y. tarkim atsikeli ir po poros valandų eini į treniruotę. Su tuo nevalgymu irgi kaip kam. Vieni gali sportuoti nevalgę, kiti bent truputėlį turi užkąsti atsibudę.

Aš vieną kartą buvau nuėjus į rytinę treniruotę nevalgius, tai man temo akyse.
Atsakyti
Nežinojau kur rašyt, naujos temos nesinorėjo atidarynėt, tai čia paklausiu.
Kada geriausia yra bėgioti? Rytais ar vakarais? Šalia namų stadionas, žadu pradėt bėgiojimo maratonus smile.gif Ir po to galim valgyt ar nelabai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2006 05 21, 21:03)
Nežinojau kur rašyt, naujos temos nesinorėjo atidarynėt, tai čia paklausiu.
Kada geriausia yra bėgioti? Rytais ar vakarais? Šalia namų stadionas, žadu pradėt bėgiojimo maratonus smile.gif Ir po to galim valgyt ar nelabai? ax.gif

Matai kaip su tuo begiojimu... Geriausia tada kai turi daugiausia energijos...
Rytas:
Po nakties miego angliavandenių ištekliai organizme yra išnaudoti, todėl energija bus imama iš riebalinių audinių. Na kaip sakant tik ryte sudeginsime dauigausia riebalu. Bet kai kurie žmogeliukai visiškai neišsisibudinę, turi mažiau energijos ar nžn kaip čia pasakyti...
Bet po bėgimo mes greičiau išsijundiname nei įprastai. Be to pakelia metabolizmą kelioms valandoms. Tai skatina geresnį kalorijų deginimą ir riebalų metimą.(o vakare nueiname miegoti ir verysad.gif )

Vakaras:
Automatiškai (bent jau man) energijos daugiau, todėl daug ilgiau, sparčiau galiu bėgioti. Gal dėl atvėsusio oro (vasarą, nes ryte labai karšta). g.gif Tačiau po to toks energijos antplūdis, kad sunku užmigti.

Popiete:
Na dauguma rekomenduoja bėgioti šiuo laiku. Ir organizmas pakankamai išsibudinęs, ir metabolizmas pakeltas (bent jau 2 val. tikrai) ir t.t.

O siaip patariama pradedant bėgioti 20-30 minučių kad pulso dažnumas būtų 130-160 tvinksnių per minutę.
Skaičiau kad po treniruotės negalima valgyti dar valandėlę. tipo daugiau kcal sudegins... Na o po to užvalgyti kokio baltymingo maisto...

na lygtais tiek 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
na o man treneris sake taip nori sudeginti greiciau riebalini sluoksni ryte atsikelus isgerti l karnitino ir kavos puodeli ir i trasa palakstyti,
tada greiciau dega riebalai,
be to organizmas greiciau atsibunda

del valgymo pries sporta kiekvieno pasirinkimas kaip kam geriau o po sporto yra netgi straipsnis parasytas
va dalis is jo
"Auksinė valanda"
"Auksinė valanda" tai galimybių langas per kurį reikia įmesti kuo daugiau maistinių medžiagų per trumpą laiką. Pavyzdžiui įsivaizduokite, kad jūsų raumenys yra dujų tankas: kai jūs dirbate su svoriais, jūs naudojate dujas arba šiuo atveju gliukozę. Po treniruotės, jūsų raumenys yra nepaprastos būsenos. Jie gali užsipildyti labai greitai, kad būtumėte pasirengęs kitai treniruotei. Jei lauksite per daug, jūsų raumenys neužsipildys taip paprastai ir dauguma angliavandenių kuriuos suvartosite virs riebalais. Pasinaudodami šiuo langu jūs galėsite pasitelkti insuliną raumens statybai, jei suvagysite paprstųjų angliavandenių. Jūs privalote sunaudoti 50-75 g paprastųjų angliavandenių iš karto po treniruotės. Taip pat, iškart po treniruotės yra tas laikas per kurį turėtumėte išgerti ir proteino porciją , kadangi jis bus pasisavintas labai greitai ir aprūpins jūsų raumenis labai reikalingomis amino rūgštimis.

taigi rinktis patiems kaip geriau
Atsakyti