Įkraunama...
Įkraunama...

velti šaliai,šalikai,apykaklės,skraistės...

labai grazus saliai. man labai patinka blansytes. meginu rastus panasius deti, bet gaunasi visiskai nepanasus. Atrodo taip lengva, o nesigauna, nors tu ka. Padariau pirma blyna- salikeli mazuti, komplekta su riesinemis, bet toks plonas gavosi pirmasis. Kita karta klosiu storiau, jau meginu sudeliojusi vilna ranka paspaudineti,pajusti stori.
Atsakyti
QUOTE(rosebud1 @ 2012 04 13, 20:27)

barbuska, gražūs šalikėliai smile.gif

ačiū 4u.gif

QUOTE(Molė @ 2012 04 27, 14:26)

Barbuska, nesvarbu, kad kuklučiai, svarbu, kad daryti su meile bigsmile.gif

o taip taip, visi pirmieji jau išdovanoti su didele meile smile.gif Šalikėlius velti man labiausiai kažkaip patinka smile.gif

QUOTE(labanaktukee @ 2012 05 03, 10:49)
barbuska-> oi kaip graziai spalvos pas Jus smile.gif

ačiū 4u.gif

QUOTE(labanaktukee @ 2012 05 14, 05:48)
barbuska, ko jau taip susikuklinai biggrin.gif Gražūs tavo darbai, man labai patiko spalvos smile.gif

ačiū ačiū, kad aš dar tik bandau velti, kiekvienas darbas kaip siurprizas, niekada nežinau kas gausis biggrin.gif

QUOTE(blansyte @ 2012 05 23, 09:53)
Oksyte,labai gaivu ,vasariska  thumbup.gif  thumbup.gif

o sakykite kiek reikia vilnos tokiam dideliam šaliui? blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Labai reikia atsakymo: ar galima šilką apvelt su karšiniu..t.y. ar gerai bus (kad apsivels tikiu) ... niekur negaunu juodos sluoksnos, turiu tik karšinio... ax.gif [I]
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2012 08 18, 17:06)
Sveikutės,

Labai reikia atsakymo: ar galima šilką apvelt su karšiniu..t.y. ar gerai bus (kad apsivels tikiu) ... niekur negaunu juodos sluoksnos, turiu tik karšinio...  ax.gif [I]

Ne, tik sluoksna , kar6inys netinka
http://mazaseriukas....2f38ba66946283e
Čia yra ir 18 ir 21 mikrono
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 18 rugpjūčio 2012 - 17:07
QUOTE(Molė @ 2012 08 18, 18:04)
Ne, tik sluoksna , kar6inys netinka
http://mazaseriukas....2f38ba66946283e
Čia yra ir 18 ir 21 mikrono

va va ir man taip atrodė... cool.gif

ačiū už nuorodą, bus kitam kartui... nebėr laiko siūst, kol atkeliaus, o šeštadieniui jau reikia gatavo produkto... bandysiu išsisukt su baklažano spalva tongue.gif
Atsakyti
o kodėl netinka karšinys?
Aišku žiūrint ko nori. Jei nori banguotų kraštų, tai su karšiniu nelabai išeis. Taip pat jei apvelsi storu šiurkščiu karšiniu šilką - irgi nelabai bus tinkama. Bet tų karšinių irgi visokių būna. Prisimenu Veltinio namai vienu pardavinėdavo specialiai merino vilnos karšinį skirtą šaliams. Pardavėja sakė, kad jis labai tinka, jei nori ant šilko išvelti kokias gėles, lapus ar pan. Daug mažiau sutraukia šilką nei karšinys ir ornamentą lengviau išdėlioti.
Atsakyti
Mano, bet čia tik mano asmenine nuomone, šilkas derinasi su sluoksna bigsmile.gif Mačiau mugėj apveltų karšinu, dar Lenkijoje mačiau mugėje pardavinėjamus šalius ,nuveltus iš karšinio doh.gif doh.gif doh.gif Baisu ir žiūrėti buvo.
Atsakyti
Šilkas derinasi su plona vilna, neesmė ar ji sušukuota į sluoksną ar ne.
Atsakyti
sveikos velejeles !
sugalvojau nuvelt dovanu salikuti mergytei, bet va jau trecia varianta padariau, o kazkas neiseina vis.. tai atejau cia pasitarti smile.gif gal kokia meistre zodeli parasys. As veliu paprasta, be jokiu bangeliu. Kloju du sluoksnius. Pirmakart klojau kaip sugebu ploniau, tai vien skyles skylutes gavos,- nu toks voratinklis, bet negrazus. Antra kart du storesnius klojau, tai toks a la popieriaus juosta gavosi - kietas ir styro kazkaip sad.gif. Trecia nuveliau ka tik,
vistiek skyluciu yra... Galvoju ar reikia salikeli kist i kontrastinga vandeni
kad stipriau trauktusi? Gal delt to tas kietumas ir gaunasi? O skylutes atsirado kai pameciau truputi skalaudama, galvojau geriau susivels... Kaip ta minkstuma isgauti ?.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _AGOTA_: 22 rugpjūčio 2012 - 21:35
_AGOTA_, nepamacius kaip Jus klojat, sunku pasakyti. Bet istikruju kuo ploniau suklota vilna, tuo salikutis minkstesnis gaunasi. Be to minkstumas priklauso ir nuo vilnos storio (naudokite 18 mic vilna)
Kloti reiktu tolygiai, nepaliekamt tarpu. Velti be jokiu musimu ir kontrastiniu dusu. Kai tik pradedat velti pasiziurekite ar nera praretejimu. Tos vietos jau iskart matomos pradzioje, o kol vilna nesusitrauke - daug ka galima pataisyt mirksiukas.gif
Pabandykite ispradziu mazesnius pvz. nuvelti, taip pajausite kas Jums tiktu labiau didesniam darbui 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(_AGOTA_ @ 2012 08 22, 22:35)
sveikos velejeles !
sugalvojau nuvelt dovanu salikuti mergytei, bet va jau trecia varianta padariau, o kazkas neiseina vis.. tai atejau cia pasitarti smile.gif gal kokia meistre zodeli parasys. As veliu paprasta, be jokiu bangeliu. Kloju du sluoksnius. Pirmakart klojau kaip sugebu ploniau, tai vien skyles skylutes gavos,- nu toks voratinklis, bet negrazus. Antra kart du storesnius klojau, tai toks a la popieriaus juosta gavosi - kietas ir styro kazkaip sad.gif.  Trecia nuveliau ka tik,
vistiek skyluciu yra...  Galvoju ar reikia salikeli kist i kontrastinga vandeni
kad stipriau trauktusi? Gal delt to tas kietumas ir gaunasi?  O skylutes atsirado kai pameciau truputi skalaudama, galvojau geriau susivels... Kaip ta minkstuma isgauti ?.......

Gal padės tokia pamokėlė, čia su banguotais kraštais, be kraštų dar paprasčiau g.gif
http://www.mastera-r...yi-sharfik.html
Svarbiausia, kaip Oksytė sakė, sukloti vilną labai atidžiai, plonai, bet kad nebūtų neužklotos vietos, šalikėlio kokybė didžiausia dalimi, man atrodo, priklauso nuo vilnos suklojimo.

http://www.veltinis....apter.php?ch=50

Gal nesupyks Blanšytė, čia jos pamokėlė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 23 rugpjūčio 2012 - 08:42
labai ACIU uz patarimus ir nuorodas ! dar radau vakar sena sena saliu velimo tema, tai ten namazai geru dalyku suzinojau smile.gif
supratau kad reik tobulai suklot... ir velimo procesas kuo svelnesnis turi but.. svarbu ir nepervelt.. As matyt perveliu siek tiek, nes man rodos labai jau skystas, netvirtas daiktas gaunas.. stipriau surisi ir suplis.. smile.gif
Atsakyti